ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Παράσχος: Θα κάνουμε το παιχνίδι μας

Ο Ατρόμητος θα πάει στην Λεωφόρο να κάνει το παιχνίδι του και όχι να προσαρμοστεί σε αυτό του Παναθηναϊκού, με στόχο να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον Γιώργο Παράσχο.


Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Παράσχος στη Nova:

Κύριε Παράσχο το παιχνίδι κόντρα στον ΟΦΗ πήγε όπως το είχατε σχεδιάσει. Θα θέλατε αυτό να βγαίνει και σε διάρκεια στην συνέχεια του πρωταθλήματος ώστε να δείτε τον Ατρόμητο που ονειρεύεστε από το καλοκαίρι;

"Στα σχέδια όλοι οι προπονητές κάπως έτσι σχεδιάζουν όλα τα παιχνίδια. Αλλά από εκεί και πέρα παίζει και πολύ σημαντικό ρόλο ο αντίπαλος και τις αντιστάσεις του. Στο ποδόσφαιρο δυστυχώς συμβαίνουν πολλά και παράξενα πράγματα, είναι κια η δυναμική του αντιπάλου, είναι και σε τί μέρα θα βρεθείς. Παίζουν πολλά ρόλο. Μακάρι να είμαστε έτσι και να τελειώνουμε τα παιχνίδια από το πρώτο ημίχρονο, όπως με τον ΟΦΗ, που είχαμε διάρκεια και μηδενίσαμε και τα λάθη μας. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι επίσης δεν κινδυνέψαμε σχεδόν καθόλου. Αυτό το διακρίνω και στα υπόλοιπα παιχνίδια, στα οποία όμως τύχαινε να δεχόμαστε γκολ από το πουθενά."
Είδαμε έμπρακτα αυτό που μας είπατε την περασμένη εβδομάδα, ότι δηλαδή το ρόστερ μεγάλωσε για τα καλά, ειδικότερα μετά το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό.
"Πραγματικά δείξανε ορισμένα παιδιά ότι μπορούμε να ποντάρουμε πάνω τους χωρίς να θέλω να πω ονόματα, αλλά έδειξαν τέσσερα πέντε παιδιά ότι μπορούμε να τα υπολογίζουμε. Γιατί στα τελευταία παιχνίδια μας δημιουργήθηκαν ορισμένα προβλήματα στον επιθετικό τομέα, αλλά και την τιμωρία του Ταυλαρίδη. Αυτά τα κενά τα καλύψαμε με τον καλύτερο τρόπο και μου έδειξαν αυτά τα παιδιά ότι όλο το διάστημα που ήταν απ' έξω προετοιμάστηκαν πάρα πολύ καλά, δεν απογοητεύτηκαν, δούλεψαν και όταν τους δόθηκε η ευκαιρία, την άρπαξαν."
Κόντρα στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, ο Ατρόμητος πώς σχεδιάζει το παιχνίδι του;
"Δε θα αλλάξουμε πολλά πράγματα στο παιχνίδι μας. Δύσκολα θα προσαρμοστούμε πάνω στον αντίπαλο. Εμείς θα συνεχίσουμε να παίζουμε με τον τρόπο με τον οποίο παίζουμε και άσχετα αν παίζουμε στη Λεωφόρο, μια έδρα πάρα πολύ καυτή και απέναντι σε έναν αντίπαλο ο οποίος έδειξε στο τελευταίο παιχνίδι ότι βρίσκεται σε πάρα πολύ κατάσταση και θα είναι και κομπλέ, ότι δεν θα τον αντιμετωπίσουμε κόμπλεξ. Θα πάμε εκεί να παίξουμε εμείς το παιχνίδι μας, όπως όλα τα παιχνίδια κι ότι βγάλουμε."
Η Λεωφόρος αναμένεται να είναι γεμάτη το Σάββατο, γεγονός που δείχνει πλέον και το πόσο υπολογίζουν όλοι τον Ατρόμητο. Αυτό προσδίδει περισσότερο άγχος ή είναι έξτρα κίνητρο;
"Νομίζω ότι τα παιδιά τα έχουν ξεπεράσει αυτά. Το να είναι αυτή τη στιγμή ο Ατρόμητος από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος και να γεμίζει τη Λεωφόρο είναι πολύ σημαντικό. Δυστυχώς ο κόσμος στα ελληνικά γήπεδα λείπει. Όποτε σε ένα τέτοιο καθαρά ποδοσφαιρικό γήπεδο, το οποίο μου άρεσε ιδιαίτερα όταν έπαιζα μπάλα, μου άρεσε να πάιζω σε μικρά γήπεδα, καθαρά ποδοσφαίρου, πιστεύω ότι δεν θα τα επηρρεάσει αρνητικά τα παιδιά, ίσα ίσα θετικά θα τα επηρρεάσει."
Πως σου φαίνεται ο νέος Παναθηναϊκός και η προσπάθεια που γίνεται από τον Γιάννη Αναστασίου;
"Δείχνει ότι όσο περνάει ο χρόνος γίνεται όλο και καλύτερος. Έχει αποκτήσει ένα στιλ παιχνιδιού. Πιστεύω ότι και το υλικό του Παναθηναϊκού, παρά το ότι έφυγε κι ο Φιγκερόα, δεν είναι άσχημο, είναι πάρα πολύ καλό και με νέους και με έμπειρους παίκτες και νομίζω ότι θα κάνει μια πολύ καλή πορεία που δεν θα έχει καμία σχέση με το περσινό της πρωτάθλημα."
Τί θα πρέπει να κάνει ο Ατρόμητος για να πάρει θετικό αποτέλεσμα στην Λεωφόρο;
"Αυτό που κάνουμε πάντα, να μηδενίσουμε τα λάθη μας και να μην δώσουμε χώρο στον αντίπαλο. Το κυριότερο όμως είναι οι τελικές μας να έχουν αποτέλεσμα, να μπορέσουμε να σκοράρουμε. Γιατί σίγουρα οι τελικές δεν θα είναι όπως στο γήπεδό μας, αλλά πιστεύω ότι θα βρούμε τους χώρους ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε προβλήματα στον Παναθηναϊκό, ιδιαίτερα στον επιθετικό τομέα."
Άρα δε θα πάτε σε παιχνίδι προσαρμογής;
"Όχι, όχι δεν πρόκειται να προσαρμοστούμε, εμείς θα κάνουμε το παιχνίδι μας και ο καλύτερος ας κερδίσει.". 

Πηγή: Sport.gr

Live Streaming.21:00 Olympiakos - Montepaschi Siena 78-73.Euroleague

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Επειγόντως στον...οφθαλμίατρο (video)

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Στους -10 η θερμοκρασία στο Κράσνονταρ

 

Live Streaming.20:00 Eintracht Frankfurt - APOEL Nicosia FC 2-0

 

Live Streaming.18:45 CSKA Moscow - Barcelona 79-65,Zalgiris - Anadolu Efes Istanbul 65-63 Euroleague

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Super League: Οι διαιτητές της 15ης αγωνιστικής

 

Live Streaming.22:05 PAOK Saloniki - AZ Alkmaar,Live Streaming.22:05 Apollon Limassol - Legia Warszawa vs Europa League

Live Streaming.22:05 PAOK Saloniki - AZ Alkmaar 2-2,Live Streaming.22:05 Apollon Limassol - Legia Warszawa 0-2 LIVE Europa League

LIVE Europa League
Ολοκληρώνεται η φάση των ομίλων του Europa League και το Onsports σας μεταφέρει Live την εξέλιξη των αναμετρήσεων.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Πηγή: OnSports





Live Streaming.21:00 Olympiakos - Montepaschi Siena 78-73.Euroleague

Live: Ολυμπιακός-Σιένα 78-73

Παρακολουθήστε live από το Contra.gr την εξέλιξη του αγώνα του Ολυμπιακού με τη Σιένα για την 9η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Σχολιάζει o Tάσος Μαγουλάς.

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Επειγόντως στον...οφθαλμίατρο (video)

Σάλο έχει προκαλέσει στην Ελβετία και όχι μόνο το δεύτερο γκολ της Σάλκε στο ματς με την Ελβετία για το Τσάμπιονς Λιγκ.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Στους -10 η θερμοκρασία στο Κράσνονταρ

Πολικό κλίμα έχει συναντήσει στη Ρωσία η αποστολή του Παναθηναϊκού.

Το απόγευμα της Πέμπτη η θερμοκαρσία στο Κράσνονταρ έπεσε στους -10 βαθμούς και όπως είναι λογικό το γεγονός διαμορφώνει συνθήκες ασυνήθιστες για τους παίκτες των πρωταθλητών Ελλάδας.
Η προπόνηση της Πέμπτης πάντως διεξήχθη έστω και αν χρειαζόταν τόλμη να αφήσει κανείς τη θαλπωρή του ξενοδοχείου για το γήπεδο.
Πηγή: Contra

Live Streaming.18:45 CSKA Moscow - Barcelona,Live Streaming.19:00 Zalgiris - Anadolu Efes Istanbul Euroleague


Live Streaming.22:05 PAOK Saloniki - AZ Alkmaar,Live Streaming.22:05 Apollon Limassol - Legia Warszawa vs Europa League 

Live Streaming.21:00 Olympiakos - Montepaschi Siena.Euroleague 


Live Streaming.20:00 Eintracht Frankfurt - APOEL Nicosia FC,Live Streaming.19:55 Uefa Europa League Simulcast Europa League.Eastern European Time

Live Streaming.20:00 Eintracht Frankfurt - APOEL Nicosia FC 2-0,Live Streaming.19:55 Uefa Europa League Simulcast Europa League.Eastern European Time

Αποκλεισμός για ΑΠΟΕΛ

Το ΑΠΟΕΛ έχασε στην Φρανκφούρτη και αποχαιρέτησε το Europa League, ενώ στους "32" προκρίθηκαν Σουόνσι, Τσερνομόρετς (μέσα στο Αϊντχόφεν), Μάριμπορ και Μακάμπι Τελ-Αβίβ



Live Streaming.18:45 CSKA Moscow - Barcelona 79-65,Zalgiris - Anadolu Efes Istanbul 65-63 Euroleague

Και τη νίκη και τη διαφορά η ΤΣΣΚΑ

Η ΤΣΣΚΑ πάτησε γκάζι στο τελευταίο δεκάλεπτο και νίκησε με 79-65 την Μπαρτσελόνα υπό το βλέμμα του Θοδωρή Παπαλουκά που τιμήθηκε από τους Ρώσους πριν από το παιχνίδι. Κάλυψαν και τη διαφορά της ήττας τους στη Βαρκελώνη οι Ρώσοι.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Πηγή: Contra

Ζάλγκιρις - Αναντολού Εφές 65-63

Η Αναντολού Εφές προσπαθεί δυο εβδομάδες να προκριθεί στο ΤΟΡ16, αλλά ακόμα δεν έχει "πατήσει" εκεί. Μετά την Μπάμπεργκ, έχασε και από τη Ζάλγκιρις (65-63), με τους Λιθουανούς να παραμένουν σε τροχιά πρόκρισης.
Live Streaming.21:00 Olympiakos - Montepaschi Siena.Euroleague 


Live Streaming.20:00 Eintracht Frankfurt - APOEL Nicosia FC,Live Streaming.19:55 Uefa Europa League Simulcast Europa League.Eastern European Time

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Super League: Οι διαιτητές της 15ης αγωνιστικής

Η ΚΕΔ ανακοίνωσε τα ονόματα των διαιτητών που ορίστηκαν για τους αγώνες της 15ης αγωνιστικής της Super League με τον Ανδρέα Παππά του συνδέσμου Αθηνών να είναι εκείνος που θα διευθύνει την αναμέτρηση στο "Κλ. Βικελίδης" ανάμεσα στον Άρη και τον Ολυμπιακό την Κυριακή. Ο Κουκουλάκης του συνδέσμου Ηρακλείου θα είναι ο διαιτητής στο Καλλονή-ΠΑΟΚ που θα γίνει στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης ενώ το Σάββατο στην Λεωφόρο διαιτητής στο Παναθηναϊκός-Ατρόμητος θα είναι ο Παπαπέτρου του συνδέσμου Αθηνών.
Οι διαιτητές των αγώνων της 15ης αγωνιστικής της Super League
Σάββατο 14/12/2013
15:00 Πλατανιάς-SKODA Ξάνθη: Σιδηρόπουλος (Δωδεκάνησα)
17:15 ΠΑΣ Γιάννινα-Εργοτέλης: Δελφάκης (Αρκαδία)
19:30 Παναθηναϊκός-Ατρόμητος: Παπαπέτρου (Αθήνα)
Κυριακή 15/12/2013
15:00 ΟΦΗ-Λεβαδειακός: Κομίνης (Θεσπρωτία)
17:15 Αστέρας Τρίπολης-Πανιώνιος: Λιαχούδης (Μακεδονία)
17:15 Βέροια-Παναιτωλικός: Ιωαννίδης (Αργολίδα)
17:15 Απόλλων Σμύρνης-Πανθρακικός: Κουτσιαύτης (Άρτα)
17:15 Καλλονή-ΠΑΟΚ: Κουκουλάκης (Ηράκλειο)
19:30 Άρης-Ολυμπιακός: Παππάς (Αθήνα)


Πηγή: AEK365

Live Streaming.18:45 CSKA Moscow - Barcelona,Live Streaming.19:00 Zalgiris - Anadolu Efes Istanbul Euroleague

Live Streaming.20:00 Eintracht Frankfurt - APOEL Nicosia FC,Live Streaming.19:55 Uefa Europa League Simulcast Europa League.Eastern European Time

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Το Τσάμπιονς Λιγκ γιατρικό για την εγχώρια «φούσκα» και τη νοοτροπία

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Μουρίνιο: "Υπάρχουν και οι πρωταθλητές Ελλάδας"

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ ΤΟΥ Champions League

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Έγλειψε το δοκάρι επειδή είναι διαβητικός

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Έγλειψε το δοκάρι επειδή είναι διαβητικός !

Δεν είναι λίγες οι φορές που κατά τη διάρκεια μιας ποδοσφαιρικής αναμέτρησης έχετε ακούσει τη φράση… «έγλειψε το δοκάρι», όταν η μπάλα περνάει λίγο δίπλα από την εστία, μόνο που ο τερματοφύλακας της Στουρμ Γκρατς, Μπενεντίκτ Πλικέ το έγλειψε κυριολεκτικά. Ο 28χρονος Γερμανός κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Βάκερ Ίνσμπρουκ, έγλειψε το δοκάρι, αλλά όπως εξήγησε αργότερα έπρεπε να το κάνει, επειδή είναι διαβητικός και ήθελε να βγάλει κομμάτια γρασιδιού που είχαν μπει στο στόμα του!

Πηγή: E-Soccer 

Live Streaming.18:45 CSKA Moscow - Barcelona,Live Streaming.19:00 Zalgiris - Anadolu Efes Istanbul Euroleague

Live Streaming.20:00 Eintracht Frankfurt - APOEL Nicosia FC,Live Streaming.19:55 Uefa Europa League Simulcast Europa League.Eastern European Time

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Μουρίνιο: "Υπάρχουν και οι πρωταθλητές Ελλάδας"

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ ΤΟΥ Champions League

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Μουρίνιο: "Υπάρχουν και οι πρωταθλητές Ελλάδας"

Ο Ζοζέ Μουρίνιο δεν θέλησε να ξεγράψει κανέναν από τους πιθανούς αντιπάλους της Τσέλσι στην φάση των "16" του Champions League, ανάμεσα σε αυτούς και τον Ολυμπιακό, τονίζοντας πως όλα τα παιχνίδια θα είναι δύσκολα.

Ο Ζοζέ Μουρίνιο, λίγες μέρες πριν από την κλήρωση που θα βγάλει τα 8 ζευγάρια της φάσης των "16" του Champions Leauge ρωτήθηκε για το αν έχει προτίμηση σε κάποια ομάδα και δεν θέλησε να απαντήσει και να διαγράψει κανέναν αντίπαλο, τονίζοντας πως όλες οι ομάδες είναι εξίσου δύσκολες.
Συγκεκριμένα είπε: "Έχεις τους πρωταθλητές Ρωσίας, τους πρωταθλητές Ελλάδας. Επίσης υπάρχει μία γερμανική ομάδα, η Λεβερκούζεν. Είναι πάντα πολύ δύσκολο. Οι πρωταθλητές Τουρκίας διαθέτουν τον Βασιλιά Ντιντιέ (Ντρογκμπά) και η Μίλαν είναι είναι Μίλαν. Έχουν κατακτήσει το τρόπαιο εφτά φορές. Είναι δύσκολα.
Όταν παίζουμε σε νοκ-άουτ αγώνες, από τη μία έχουμε να κάνουμε με την τακτική μας και από την άλλη με το συναίσθημα. Θα είναι πάντα δύσκολα. Το γεγονός πως το δεύτερο ματς διεξάγεται εντός έδρας δεν σημαίνει κάτι". 

Πηγή: Contra

Live Streaming.18:45 CSKA Moscow - Barcelona,Live Streaming.19:00 Zalgiris - Anadolu Efes Istanbul Euroleague

Live Streaming.20:00 Eintracht Frankfurt - APOEL Nicosia FC,Live Streaming.19:55 Uefa Europa League Simulcast Europa League.Eastern European Time