ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ο απολογισμός τού φετινού Πολιτιστικού Καλοκαιριού- Ειδικό όχημα για τα ΑμΕΑ, αναμένεται να παραδοθεί στο Δήμο Ευρώτα(Υπαρχει τετοιο ειδικο οχημα στον Δημο Ευρωτα?)


Σκάλα, 6/09/2012


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ
Το ειδικό όχημα για τα ΑμΕΑ, αναμένεται να παραδοθεί στο Δήμο Ευρώτα



Το φετινό θερινό Πολιτιστικό Πρόγραμμα του Δήμου Ευρώτα,  έριξε αυλαία την τελευταία μέρα του καλοκαιριού, με τη μυσταγωγική συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη στο Επιδαύριο Θέατρο Βλαχιώτη.
Η μεθοδική και προσεγμένη προσπάθεια ‘’αγκαλιάστηκε’’ από το κοινό, ο σκοπός άλλωστε ήταν ειδικός: Η εξασφάλιση χρημάτων για την αγορά κατάλληλου οχήματος για την μεταφορά των ΑμΕΑ.
Το πρώτο ολοκληρωμένο Πολιτιστικό Καλοκαίρι από συστάσεως τού Καλλικρατικού Δήμου Ευρώτα, υπήρξε μία σύντομη αλλά γοητευτική διαδρομή, μεστή εικόνων και εμπειριών, που ξεκίνησε στις 20 Ιουλίου με το Φεστιβάλ ΤεχΝέων. Συμπυκνώθηκε σ΄ένα τετραήμερο αφιερωμένο στους νέους, εστιαζόμενο στην ανάδειξη των δεξιοτήτων τους και την ενεργοποίηση της ατομικής πρωτοβουλίας (κεραμικές κατασκευές, ζωγραφική, εκθέσεις φωτογραφίας, ανταλλαγή βιβλίων). Συναυλίες και ένα πρωτότυπο θεατρικό έργο, που λόγω της αμφίδρομής του σχέσης με το θεατή βρήκε απήχηση με αποτέλεσμα να προστεθούν παραστάσεις, συμπλήρωσαν το ‘’παρθενικό’’ Φεστιβάλ.
Το στοίχημα του σχεδιασμού ενός Φεστιβάλ που θα κάλυπτε πολλές και διαφορετικές προτιμήσεις φαίνεται, ότι κερδήθηκε, χωρίς μάλιστα να γίνει η παραμικρή ‘’έκπτωση’’ στην ποιότητα. Συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις με καταξιωμένους καλλιτέχνες, χάρισαν ξεχωριστές στιγμές στους θεατές. Πρόβλεψη υπήρξε και για τους λάτρεις τής κλασσικής μουσικής, εξασφαλίζοντας για το κοινό μια μοναδική ακουστική εμπειρία, με το διεθνούς φήμης σολίστ Ανδρέα Πυλαρινό και τον τενόρο Γιάννη Φράγκο.
Η 1η Ευρώτεια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών, ήταν από τα πιο συγκινητικά και ιδιαίτερα ‘’καρέ’’ αυτής της περιόδου. Η φλόγα πέρασε από την πλειονότητα των χωριών και των πέντε δημοτικών ενοτήτων και οι δημότες συμμετείχαν ισότιμα στη διαδικασία μεταλαμπάδευσής της, προάγοντας το εθελοντικό πνεύμα. Ο πρωταθλητής των 200 μ., συντοπίτης μας Λυκούργος Τσάκωνας, άναψε τελευταίος τη δάδα στον τερματικό της σταθμό, το Βοτανικό Κήπο τού Ιπποκράτη. Στο σημείο αυτό να τονίσουμε, ότι ο Δήμος Ευρώτα, εκτός από την τελετή τιμής στο πρόσωπό του (στη γενέτειρά του το Βλαχιώτη), πρότεινε στον πανευρωπαϊκό μας πρωταθλητή να μεταγραφεί στο Γ.Α.Σ. Ευρώτα, δείχνοντας έμπρακτα την εμπιστοσύνη του στο ταλέντο του. Θα στηριχθεί, ώστε να έχει όλα τα εφόδια για να φέρει ‘’χρυσές’’ διακρίσεις.
Οι χώροι που φιλοξένησαν τις εκδηλώσεις, ήταν ένα από τα συστατικά στοιχεία τής επιτυχίας τους: Το ατμοσφαιρικό Αμφιθέατρο στο Βλαχιώτη, η βελτίωση των υποδομών του οποίου δρομολογείται και ο Βοτανικός Κήπος στη Σκάλα που επελέγη ως ιδεώδης χώρος για την επαφή- κυρίως των νέων- με το περιβάλλον (διεξάγονται εργασίες ανάπλασης, προκειμένου να αποτελέσει χώρο ανάπαυλας για τους νέους).
Ο αρχικός στόχος τής αγοράς ενός ειδικού οχήματος επετεύχθη και ο Δήμαρχος Ευρώτα αναμένεται σε λίγες μέρες να ανακοινώσει την παράδοσή του στο Δήμο.
Οι συντελεστές ευχαριστούν από καρδιάς όλους τους συμμετέχοντες και τους θεατές και υπόσχονται να επανέλθουν δριμύτεροι, δοκιμάζοντας νέα πράγματα και ιδέες, βελτιώνοντας πρακτικές και διορθώνοντας ατέλειες.

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Σπυρόπουλος: Αν δουλέψουμε σωστά θα τα καταφέρουμε!



"Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει την ομάδα. Αλλά αυτό δεν είναι κάτι που μας φοβίζει. Παρότι υπάρχουν πολλοί νεαροί παίκτες στην ομάδα, αν δουλέψουμε σωστά, είμαστε συγκεντρωμένοι και πειθαρχημένοι, πιστεύω θα τα καταφέρουμε". Με τα παραπάνω λόγια ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος έδωσε το στίγμα του για τη νέα σεζόν στον Παναθηναϊκό. Ο νεαρός μπακ παράλληλα τόνισε πως τον εξιτάρει η ιδέα της επιστροφής στην Λεωφόρο, που θα είναι μια καυτή έδρα για τους πράσινους...



Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νίκος Σπυρόπουλος στους απεσταλμένους των ΜΜΕ στην Ολλανδία:
-Νέα σεζόν, νέα δεδομένα για τον Παναθηναϊκό... Πως τα βλέπεις τα πράγματα;

"Σίγουρα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά από τις προηγούμενες χρονιές. Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει την ομάδα. Αλλά αυτό δεν είναι κάτι που μας φοβίζει. Παρότι υπάρχουν πολλοί νεαροί παίκτες στην ομάδα, αν δουλέψουμε σωστά, είμαστε συγκεντρωμένοι και πειθαρχημένοι, πιστεύω θα τα καταφέρουμε".
-Είναι η πρώτη φορά που κάνεις προετοιμασία με τον Παναθηναϊκό. Τι διαφορετικό εντοπίζεις σε σχέση με το παρελθόν;
"Όταν είχα πρωτοέρθει στον Παναθηναϊκό τον περασμένο Ιανουάριο είχα εντοπίσει πολλές διαφορές γιατί υπήρχαν έμπειροι παίκτες στην ομάδα. Τώρα η κατάσταση μοιάζει λίγο με αυτό που είχα ζήσει στον Πανιώνιο πέρυσι. Τουλάχιστον σε ότι έχει να κάνει με τις ηλικίες των παικτών. Οπότε νιώθω πιο οικεία".
-Ο Γιάννης Αναστασίου δουλεύει πάνω στο ολλανδικό μοντέλο ποδοσφαίρου, που δεν το βλέπουμε συχνά στην Ελλάδα. Τι διαφορές υπάρχουν σε σχέση με αυτά που έχεις συνηθίσει;
"Υπάρχουν μεγάλες διαφορές στην τακτική. Ο προπονητής μας ζητάει να παίζουμε με ταχύτητα, απλά, με κοντινές και γρήγορες πάσεις, ενώ θέλει να έχουμε αυτοπεποίθηση".
-Το σύστημα αυτό έχει μεγάλες απαιτήσεις από τα μπακ...
"Σίγουρα, το 4-3-3 θέλει τους πλάγιους αμυντικούς να καλύπτουν όλη την πλευρά και να πηγαίνουν πάνω-κάτω. Αυτό είναι ένα στοιχείο που εμένα μου αρέσει πολύ, αφού είμαι επιθετικό μπακ, οπότε πιστεύω ότι θα με βοηθήσει πολύ το σύστημα".
-Τι να περιμένει ο κόσμος από τον Παναθηναϊκό φέτος;
"Πρέπει να κάνουν υπομονή, αλλά πιστεύω πως με τη σωστή δουλειά θα τους ευχαριστήσουμε".
-Η επιστροφή στη Λεωφόρο σε εξιτάρει;
"Εννοείται πως ναι. Δεν έχει καμία σχέση με το ΟΑΚΑ, όπου και 15.000 κόσμο να είχαμε φαινόταν άδειο. Η Λεωφόρος είναι μια καυτή έδρα και με τον κόσμο στις εξέδρες θα κερδίζουμε κάθε παιχνίδι εκεί μέσα!"

Πηγή: Sport.gr

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:ΕΝ ΕΛΕΙ 6/7/2013.Η ΣΙΩΠΗ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΥΡΩΤΑ.Η απόφαση έχει ανακληθεί.Φορέας ΝΠΔΔ.ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ,ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ!!!.ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΠΔΔ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ!!!.

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

 

Live Streaming TV Watch live sports.Link

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:ΕΝ ΕΛΕΙ 6/72007:Ο ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑΣ...ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΕΛΟΥΣ.(ΟΠΩΣ ΤΟ 3Χ3?).ΕΓΙΝΕ ΔΙΑΚΟΠΗ/ΕΝΑΡΞΗΣ...ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ!!!.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ