ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Σάββατο 11 Μαΐου 2013

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Με Ολυμπιακό στα πλέι οφ

Με Ολυμπιακό στα πλέι οφ | onsports.gr
Για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο Τρίτων Αμαρουσίου, εξασφάλισε την παρουσία του στην πρώτη τετράδα και επομένως τα πλέι οφ της Α1 Πόλο των Γυναικών, όπου θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τον Ολυμπιακό με μειονέκτημα έδρας, με τον νικητή να κρίνεται στις δύο νίκες.
Ο Τρίτων επιβλήθηκε 11-8 του ΝΟ Ρεθύμνου στα Χανιά, για τη 14η και τελευταία αγωνιστική, με την αθηναϊκή ομάδα να είναι καλύτερη σε όλο το πρώτο ημίχρονο και παρά το γεγονός πως οι Κρητικές ανέβασαν στροφές στο δεύτερο μέρος και πλησίασαν στο σκορ, κατάφεραν να πάρουν την 8η νίκη τους στη φετινή Α1 και να τερματίσουν στην 4η θέση με 24 βαθμούς.
Από την άλλη, το Ρέθυμνο σε ακόμη ένα παιχνίδι του φέτος αν και πάλεψε για την ανατροπή δεν τα κατάφερε, γνωρίζοντας τη 10η ήττα του για φέτος και τερματίζοντας στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα.
ΝΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ-ΤΡΙΤΩΝ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ 8-11.
ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 1-3, 1-3, 3-1, 3-4.
ΝΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ (Κώστας Φιτσανάκης): Κυριακάκη, Πίσσα, Φαρμάκη Μ. 2, Φραγκιουδάκη, Παλληκαράκη, Αλεξάκη 3, Μανωλιουδάκη 2, Μοσχοφίδου, Μανουσάκη, Φαρμάκη Ε., Πατσαχάκη, Πενταράκη 1.
ΤΡΙΤΩΝ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ (Στέφανος Λέανδρος): Τερεφού, Καρκάνη 2, Κορμά , Παπαγεωργίου, Χυδηριώτη 1, Μπεκρή , Μπενέκου Α., Δημητρόκαλη 2, Μπενέκου Ι. 3, Στρατάκου, Αποστολίδου 3. 

Πηγή: OnSports

Live Streaming. 20:30 Asteras Tripolis vs Olympiacos Piraeus


ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Φουλάρουν για άνοδο Ολυμπιακός Βόλου και Καλλονή

Φουλάρουν για άνοδο Ολυμπιακός Βόλου και Καλλονή | onsports.gr
Νίκες με το ίδιο αποτέλεσμα (2-0), πήραν Ολυμπιακός Βόλου και Καλλονή απέναντι σε Ηρακλή Ψαχνών και Καλλιθέα αντίστοιχα, με αποτέλεσμα να ισοβαθμούν στην 3η θέση της Football League με 63 βαθμούς, μετά από 38 αγωνιστικές στον φετινό μαραθώνιο.
Τελευταίες «στροφές» στο συναρπαστικότερο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών στη Football League και δυο από τις επαρχιακές ομάδες που προσβλέπουν στην άνοδο… φουλάρουν για να αγωνίζονται του χρόνου στα «σαλόνια» της Super League. Στο Πανθεσσαλικό ο Ολυμπιακός Βόλου νίκησε 2-0 τον Ηρακλή Ψαχνών και έτσι έφτασε στους 63 βαθμούς, όσους έχει και η Καλλονή που νίκησε επίσης 2-0 την Καλλιθέα στη Μυτιλήνη. Αμφότεροι «έπιασαν» τον Παναιτωλικό στην 3η θέση, μετά τη νίκη που πήραν το Σάββατο (10/05) κόντρα στον Εργοτέλη οι Αγρινιώτες. 

Πηγή: OnSports

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:ΑΕΚ: Υπέρ της πτώχευσης η Original

Με ανακοίνωσή της η Original παίρνει το μέρος της… πτώχευσης για την κάθαρση της Ένωσης.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«EΠEIΔH ΠOΛΛA ΠEPIEPΓA AKOYΓONTAI ΓIA B EΘNIKH ME EKXΩPHΣEIΣ XPEOYΣ Κ.Λ.Π , OYTE NA ΣAΣ ΠEPNAEI AΠO TO MYAΛO TETOIA ΠEPIΠTΩΣH.
ΣE OΠOIΔHΠOTE AΛΛH ΠEPIΠTΩΣH EKTOΣ AΠO THN ΠTΩXEYΣH ΘA MAΣ BΛEΠETE KAΘE MEPA MΠPOΣTA ΣAΣ, ΣTA ΣΠITIA ΣAΣ, ΣTIΣ EΠIXEIPHΣEIΣ ΣAΣ KAI ΣTIΣ ΔIAKOΠEΣ ΣAΣ.
PANTEBOY THN TPITH ΣTHN ΓENIKH ΣYNEΛEYΣH.
ORIGINAL 21». 


Πηγή: OnSports

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Το Fan Zone της Ευρωλίγκα (vid.)

Fan Zone, Ευρωλίγκα,Fan Zone, evroligkaΔείτε βίντεο από το Fan Zone της Ευρωλίγκα στην Trafalgar Square του Λονδίνου.Επίτιμοι καλεσμένοι, όπως οι Καρεμπέ και Πιρές έπαιξαν μπάσκετ, με σκοπό την πρώθηση του αθλήματος στην Αγγλία.

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Αποφασισμένος για το τρόπαιο ο Ισπανός Ναβάρο: «Το σημαντικότερο ματς της καριέρας μου»

Ναβάρο: «Το σημαντικότερο ματς της καριέρας μου»Το σημαντικότερο ματς της καριέρας του είναι για τον Τσίμο Ναβάρο ο τελικός του Κυπέλλου. Ο Ισπανός άσος του Αστέρα τόνισε ότι τόσο ο ίδιος ο όσο και οι συμπαίκτες του θα δώσουν το καλύτερο δυνατό

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:«Εμείς είμαστε από τα Βαλκάνια!»

«Εμείς είμαστε από τα Βαλκάνια!»Ο Πέρο Άντιτς εξηγεί στο gazzetta.gr που στηρίχθηκε η αμυντική στρατηγική του Ολυμπιακού και αποθεώνει τον Μπαρτζώκα! Γράφει από το Λονδίνο ο Αντώνης

Καλκαβούρας.

Πάτησε για πρώτη φορά το παρκέ στο 8ο λεπτό, παίρνοντας την θέση του Πρίντεζη και παρ' ότι η πρώτη του προσπάθεια ήταν ένα φαινομενικά εύκολο, πλην όμως άστοχο κοντινό hook, δεν πτοήθηκε και με 5 κρίσιμους πόντους στην 2η περίοδο, εκεί που η ΤΣΣΚΑ πλησίασε σε 20-24, βοήθησε τον Ολυμπιακό να ξεφύγει για πρώτη φορά με διψήφιο νούμερο (23-33 στο 13.41)! Μπορεί ο περισσότερος κόσμος, να θυμάται τα δύο τρίποντα-“μαχαιριές” που “κατάφερε” στο “πληγωμένο κορμί” της ρωσικής “αρκούδας”, πολλές φορές, όμως, η στατιστική λέει ψέματα ή μάλλον δεν αντικατοπτρίζει την πλήρη αλήθεια!
Ο λόγος για τη συνεισφορά του Πέρο Άντιτς (13π., 3ρ.) που ναι μεν αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ των “ερυθρολεύκων” μαζί με τον Κάϊλ Χάϊνς (13π., 10ρ.), η δουλειά που έκανε όμως στην άμυνα και στα σπρωξίματα με τους “δεινόσαυρους” (Κάουν και Κρστιτς) της ΤΣΣΚΑ, δεν φαίνεται στο φύλλο της στατιστικής... Άστε που ήταν ένας από τους παίκτες, που ενδεχομένως να μην περίμενε ο Έτορε Μεσίνα, καθώς ο 31χρονος Σκοπιανός είχε να κάνει πραγματικά μεγάλο ματς, από... πέρυσι και τελευταία ήταν σκιά του εαυτού του... Ο “τρελός καραφλός”, λοιπόν, ήταν αυτός που έκανε την διαφορά, πολύ απλά επειδή ο Χάϊνς μας έχει πλέον συνηθίσει σε τέτοιους είδους “στρατοσφαρικές” εμφανίσεις... Μοιραία, λοιπόν, κερδίζει λίγη περισσότερη δημοσιότητα και είναι τόσο παρορμητικός και ετοιμόλογος που πάντα η συζήτηση μαζί του έχει μεγάλο ενδιαφέρον... Πόσο μάλλον όταν έχει μόλις προκριθεί στον τελικό της Ευρωλίγκα, όντας ένας από τους men of the match...
- Τελικά ο Ολυμπιακός γράφει ιστορία και στο Λονδίνο... Πιο πεντακάθαρη επικράτηση απέναντι στην ομάδα που εμφανιζόταν να έχει προβάδισμα για τον τίτλο, δε νομίζω να είχατε φανταστεί, έτσι δεν είναι;
«Φίλε, το συναίσθημα είναι απίστευτο! Αλλά αυτό το ξέραμε από πέρυσι και θέλαμε να το ξαναζήσουμε... Αλλά ακόμη δεν τελειώσαμε! Απλά, αποδείξαμε ότι αυτό που κάναμε στην Κωνσταντινούπολη δεν ήταν τυχαίο... Δουλέψαμε όλη τη χρονιά πολύ σκληρά για να φτάσουμε στο φάϊναλ-φορ, αλλά ακόμη και μέχρι χθες, πολλοί δεν μας πίστευαν! Τώρα πλέον, κανείς δεν αμφιβάλει!»
- Τελικά, ποια ομάδα είχε μεγαλύτερο κίνητρο;
«Κανονικά η ΤΣΣΚΑ θα έπρεπε να έχει, έτσι όπως έχασε πέρυσι! Αλλά τελικά, απ' ότι φάνηκε, οι δηλώσεις των παικτών και του προπονητή τους, έτσι όπως παρουσιάστηκαν στον Τύπο και αν ήταν αλήθεια, μας πείσμωσαν! Κάποιος μου είπε ότι πέρυσι το πήραμε από ένα τυχερό σουτ του Πρίντεζη! Τώρα τι έχει να πει;»
- Η αμυντική στρατηγική σας στο μαρκάρισμα του Τεόντοσιτς και στα box-out που κάνατε στον Κάουν αλλά κυρίως στον Κρστιτς, ήταν σεμιναριακού επιπέδου. Το ξέρεις ότι στην 3η περίοδο, δεχθήκατε μόνο 8 βολές;
«Σοβαρά; Όχι δεν το πρόσεξα! Αλλά, αμυντικά νομίζω ότι πετύχαμε στο απόλυτο την αποστολή μας! Σίγουρα, η άμυνα στον Μίλος ήταν κλειδί και επιλέξαμε από την αρχή να βγαίνουμε επιθετικά στο pick που επιχειρεί συχνά-πυκνά να πάρει, έτσι ώστε να ξεφορτωθεί την μπάλα! Τον εκνευρίσαμε αρκετά κι έτσι κατορθώσαμε να τον βγάλουμε από τον ρυθμό του! Τον ξέρω καλά από την εποχή που εγώ έπαιζα στον Ερυθρό Αστέρα κι εκείνος ήταν ο πιο ανερχόμενος παίκτης της FMP Ζελέζνικ και γνωρίζω ότι αν δεν σκοράρει ή δεν βγάλει δύο-τρεις καλές πάσες, δύσκολα μπορεί να διατηρήσει τη συγκέντρωσή του! Όταν προς το τέλος, άρχισε να σκοράρει, τότε το παιχνίδι είχε κριθεί...»
- Εντάξει, καλά με τον Τεόντοσιτς... Με τους ψηλούς πως τα καταφέρατε; Δύο πόντους μόλις ο Κρστιτς (με 1/5 σουτ και 0/4 βολ.) και επτά πόντους ο Κάουν (7ρ.), συν του ότι μαζέψατε 12 περισσότερα ριμπάουντ και “κατεβάσατε” το μέσο όρο παραγωγικότητας της ΤΣΣΚΑ σχεδόν 28 πόντους (από 79,4 στους 52)...
«Παίξαμε ίσως το καλύτερο αμυντικό μας παιχνίδι στη σεζόν, κυρίως όσον αφορά στην ομαδική άμυνα! Όλοι οι ψηλοί παλέψαμε με την ψυχή μας, αλλά δεν υπήρξε κανένας που να μην έδωσε ό,τι είχε στην άμυνα ή να μην πήδηξε στα ριμπάουντ...»
- Στην επίθεση ο Χάϊνς τα 'βαλε από μέσα κι εσύ απ΄ έξω...
«Θα ήμουν ευχαριστημένος αν είχα πετύχει άλλο ένα, αλλά το τελευταίο που ήταν καλό, μπήκε και βγήκε! Εντάξει δεν πειράζει, ελπίζω την Κυριακή (12/05, 22.00) να είμαι πιο τυχερός και να ευστοχήσω σε πιο δύσκολα σουτ! Εντάξει, δεν έκανα τίποτε το φοβερό, αυτό είναι το παιχνίδι μου! Να κάνω pop-out, να παίρνω τις κατάλληλες θέσεις μετά την διείσδυση των κοντών και να περιμένω τις πάσες τους!»
- Μάλλον είσαι φτιαγμένος για τα μεγάλα ματς... Άλλωστε οι Βαλκάνιοι φημίζονται για την καρδιά τους...
«Πολύ τα γουστάρω, γίνομαι άλλος άνθρωπος, φίλε! Μην ξεχνάς ότι είμαι ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης στον Ολυμπιακό, δύο μήνες πιο μεγάλος από τον Βασίλη (σ.σ.: Σπανούλη) κι έχω παίξει πολλά τέτοια μεγάλα παιχνίδια στην καριέρα μου, σε διασυλλογικό ή εθνικό επίπεδο! Κι επειδή το ανέφερες, για μας τους Βαλκάνιους, αυτά τα ματς είναι τα πιο εύκολα! Δεν έχουμε τίποτε να χάσουμε... Μπαίνουμε μέσα για να το ευχαριστηθούμε κι ό,τι γίνει... Κι αυτή η αγωνιστική συμπεριφορά, τουλάχιστον πιστεύω ότι κερδίζει τον συνολικό σεβασμό...»
- Υπάρχει κάποιος στην ομάδα, για τον οποίο χάρηκες περισσότερο αυτή την πρόκριση στον τελικό;
«Όλα τα παιδιά, αλλά ίσως λίγο περισσότερο ο coach! Όχι τίποτε άλλο, αλλά παρ' ότι μας οδήγησε μέχρι το φάίναλ-φορ, μέχρι και πριν από λίγες ώρες, δεν του είχε αποδοθεί ο σεβασμός που άρμοζε σε ένα τέτοιο κατόρθωμα! Με το πλάνο που σχεδίασε, έβαλε την σφραγίδα σ' αυτήν την πρόκριση και αξίζει μεγάλης αναγνώρισης... » 

Πηγή: Gazzetta