ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Άπαντες παρόντες στον Ατρόμητο

Άπαντες παρόντες στον ΑτρόμητοΟ Ατρόμητος συνέχισε την προετοιμασία του για την πρεμιέρα των πλέι οφ με τον ΠΑΟΚ, με τον Γιώργο Παράσχο να έχει άπαντες στη διάθεσή του.

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Πρωταθλητές και στην καρδιά

Πρωταθλητές στο γήπεδο, πρωταθλητές και στη ζωή και μάλιστα από πολύ μικρή ηλικία. Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας παμπαίδων της ΑΕΚ (που πρόσφατα κατέκτησαν την πρώτη θέση στον όμιλο του πρωταθλήματος της ΕΠΣΑ που συμμετείχαν) απέδειξαν ότι εκτός από σπάνιο ταλέντο διαθέτουν και μεγάλη καρδιά.


Με μια υπέροχη πρωτοβουλία που έλαβαν μαζί με τον προπονητή τους Σταύρο Λέτσα – και έχοντας την αμέριστη συνδρομή των γονιών τους – οι επίδοξοι μελλοντικοί αστέρες της Ένωσης, συγκέντρωσαν ένα σημαντικό χρηματικό ποσό και αγόρασαν παιχνίδια και ρούχα για παιδιά που μεγαλώνουν δίχως να απολαμβάνουν το μοναδικό προνόμιο της οικογένειας.
Αποδεικνύοντας στην πράξη ότι στις δύσκολες μέρες που βιώνουμε το «προσφέρω» έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία από το «ζητάω», οι παμπαίδες της ΑΕΚ επισκέφτηκαν το πρωί της Τετάρτης το Κέντρο Προστασίας του Παιδιού «Η Μητέρα» το οποίο στεγάζει 79 απροστάτευτα, κακοποιημένα ή παραμελημένα παιδιά τα οποία έχουν εγκαταλειφθεί από τους φυσικούς τους γονείς.
Για μιάμιση περίπου ώρα ο Σταύρος Λέτσας και οι νεαροί ποδοσφαιριστές (όλοι ηλικίας 12-13 ετών) χάρισαν απλόχερα το χαμόγελο στα παιδιά του Κέντρου, έπαιξαν μαζί τους στον παιδότοπο, ενώ είχαν τη δυνατότητα να επισκεφτούν και το τμήμα βρεφών, όπου στεγάζονται μωρά τα οποία έχουν μεταφερθεί απ’ ευθείας από κάποιο μαιευτήριο.
«Ξέρω ότι πολλοί από εσάς τσακώνεστε καμιά μέρα με τον πατέρα σας ή τη μητέρα σας. Σήμερα θα έχετε τη δυνατότητα να κατανοήσετε ότι το πολυτιμότερο αγαθό στη ζωή ενός ανθρώπου είναι η οικογένειά του. Η παρουσία σας εδώ είναι το καλύτερο πασχαλινό δώρο που θα μπορούσαν να λάβουν αυτά τα παιδιά», τόνισε στους μικρούς ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, ο διοικητής του Κέντρου κ. Δημήτρης Βεζυράκης, ο οποίος τους υποδέχτηκε στην είσοδο των εγκαταστάσεων.
Το κοινωνικό έργο του Κέντρου «Μητέρα»
Το Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Αττικής «Η ΜΗΤΕΡΑ» δέχεται εγκαταλελειμμένα παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα και έχει ως πρωταρχικό του στόχο την επιστροφή των παιδιών στη φυσική τους οικογένεια. Όπου αυτό δεν είναι εφικτό, τότε μέσω των προγραμμάτων αναδοχής και υιοθεσίας το Κέντρο επιχειρεί να εξασφαλίσει στα παιδιά την ομαλή ψυχοκοινωνική εξέλιξη και οικογενειακή αποκατάστασή τους.
Το 2012 το Κέντρο «Η ΜΗΤΕΡΑ» και τα Παραρτήματά του προστάτευσαν συνολικά 645 παιδιά, ενώ στα πενήντα χρόνια λειτουργίας του έχει προσφέρει τη στοργική του αγκαλιά σε 6.300 παιδιά, έχει φροντίσει για την ασφαλή υιοθεσία 4.150 παιδιών, έχει εξασφαλίσει ανάδοχη οικογένεια σε 500 παιδιά, έχει στηρίξει περισσότερες από 2.500 μητέρες και έχει καλλιεργήσει τις κατάλληλες συνθήκες ώστε 1.700 παιδιά να επιστρέψουν στους φυσικούς τους γονείς. Στο Κέντρο στεγάζονται παιδιά βρεφικής και προσχολικής ηλικίας.
Όσοι επιθυμείτε να μάθετε περισσότερα για το έργο του Κέντρου μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τηλ. 2132015700 ή να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.kvmhtera.gr

Πηγή: Contra

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:«Κάναμε το όνειρο πραγματικότητα»

«Κάναμε το όνειρο πραγματικότητα»Σε… πελάγη ευτυχίας πλέουν όλοι στις τάξεις του Τυρνάβου μετά την άνοδο στην Football League, όπως τόνισε σε δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο γενικός αρχηγός του συλλόγου, Δημήτρης Κουτίνας.

Όνειρο που έγινε πραγματικότητα ήταν η άνοδος του Τυρνάβου στην Football League, όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε σε δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο γενικός αρχηγός του συλλόγου, Δημήτρης Κουτίνας.
Μάλιστα, το επόμενο χρονικό διάστημα οι άνθρωποι της ομάδας θα ξεκινήσουν τον σχεδιασμό της σεζόν 2013-2014, προκειμένου ο σύλλογος της Λάρισας να πραγματοποιήσει μία πετυχημένη αγωνιστική χρονιά και στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία.
Αναλυτικά όσα είπε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή «Βάσει σχεδίου» ο Δημήτρης Κουτίνας:
Για το αν πίστευαν πως στην αρχή της σεζόν πως η ομάδα θα έπαιρνε την άνοδο:

«Όταν ξεκίνησε η ομάδα το καλοκαίρι ο σχεδιασμός ήταν διαφορετικός. Μειώσαμε το μπάτζετ κατά τα το ήμισυ, φέραμε νέα παιδιά και όποια ξεχώριζε δεν είχαμε πρόβλημα να το πουλήσουμε σε όποια ομάδα ενδιαφερόταν για εκείνο. Η ομάδα από την αρχή έπαιζε χωρίς άγχος. Όταν ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος σιγά-σιγά αρχίσαμε να το πιστεύουμε. Έτσι, κάναμε τις ανάλογες κινήσεις τον Ιανουάριο και πήραμε μερικά παιδιά που ήξεραν την κατηγορία, με αποτέλεσμα να κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα».
Για το αν έχουν ξεκινήσει τον σχεδιασμό για τη νέα σεζόν:
«Προς το παρόν είμαστε χαλαροί και δεν κάνουμε κάτι. Έχουν σταματήσει τα πάντα και σε περίπου 15 μέρες θα ξεκινήσουμε τον σχεδιασμό μας για την επόμενη σεζόν. Το βασικό μας σχέδιο είναι να γίνουν έργα στο γήπεδό μας που δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση, ενόψει Football League. Από εκεί και πέρα είναι το θέμα του προπονητή αυτό που μας απασχολεί μετά από το θέμα του γηπέδου». 


Πηγή: Σπορ FM

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Η Βουλιαγμένη την… έσπασε στον Ολυμπιακό!

Η Βουλιαγμένη την… έσπασε στον Ολυμπιακό!Η Βουλιαγμένη κατάφερε να σπάσει το πλεονέκτημα έδρας του Ολυμπιακού και να τον αναγκάσει στην πρώτη του ήττα στο φετινό πρωτάθλημα, στο πρώτο ματς των τελικών της Α1 πόλο των ανδρών.

Παρότι πέτυχε μόλις ένα γκολ στο β’ μέρος του πρώτου τελικού της Α1 πόλο των ανδρών, η Βουλιαγμένη επικράτησε του Ολυμπιακού με 7-5.
Οι «μπέμπηδες» κατάφεραν να σπάσουν στον Πειραιά το πλεονέκτημα έδρας των «ερυθρολεύκων» και μαζί το αήττητο που είχαν τη φετινή σεζόν στις εγχώριες διοργανώσεις.
Κορυφαίος για τον ΝΟΒ ο Άλεξ Γούνας με τρία γκολ.
Το Σάββατο 11 Μαΐου (18:30) ο δεύτερος τελικός, στον Λαιμό.
Το ματς
Η Βουλιαγμένη ξεκίνησε δυνατά στο ματς. Με τον Κώστα Τσαλκάνη να πρωταγωνιστεί στο τέρμα των «μπέμπηδων», αλλά και την άμυνά τους να αποτρέπει τους γηπεδούχους από το να σκοράρουν (0/3 στον π.π.), οι παίκτες του Τεό Λοράντου κατάφεραν να προηγηθούν στο πρώτο οκτάλεπτο με 3-0.
Παρόμοιο το σκηνικό και στην δεύτερη περίοδο με τους φιλοξενούμενους να εκμεταλλεύονται τον παίκτη παραπάνω στην επίθεση, να αποδίδουν καλά στην άμυνα και με τον τερματοφύλακά τους να κατεβάζει ρολά να φτάνουν στο ημίχρονο με προβάδισμα πέντε τερμάτων (1-6).
Η ολιγόλεπτη διακοπή έδωσε την ευκαιρία στους «ερυθρόλευκους» να ανασυνταχθούν. Βελτίωσαν την αμυντική τους λειτουργία κρατώντας μάλιστα τους «μπέμπηδες» στο «0», ενώ με τα γκολ των Μάλιαρακ και Μουρίκη, μείωσαν σε 3-6.
Η αντεπίθεση του Ολυμπιακού συνεχίστηκε με πρωταγωνιστή τον Μάλιρακ. Με δύο ακόμα τέρματα του Ισπανού οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου μείωσαν στο γκολ (5-6), πέντε λεπτά πριν το φινάλε της αναμέτρησης. Όμως η γρήγορη απάντηση του Μυλωνάκη έδωσε ανάσες στον ΝΟΒ ο οποίος κατάφερε να διατηρήσει μέχρι τέλους το υπέρ του 7-5.
Τα οκτάλεπτα: 0-3, 1-3, 2-0, 2-1
Ολυμπιακός (Βλάχος): Δελακάς 1, Μάλιαρακ 3, Μουρίκης 1,
Βουλιαγμένη (Λοράντος): Βλαχόπουλος 2, Τίγκας 1, Γούνας 3, Μυλωνάκης 1


Πηγή: Σπορ FM

Αποσύρεται ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον!

Οι φήμες περί αποχώρησης του σερ Αλεξ Φέργκιουσον οργίαζαν από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (8/5) και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν μπορούσε να κρατήσει άλλο το... μυστικό. Επειτα από μερικές ώρες σιωπής, οι Κόκκινοι Διάβολοι επιβεβαίωσαν πως ο σκοτσέζος τεχνικός αποχωρεί από τον πάγκο τους.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε και επίσημα την απόφαση του Φέργκιουσον να αποσυρθεί από την προπονητική το καλοκαίρι, ωστόσο, θα παραμείνει μέλος της οικογένειας των Κόκκινων Διαβόλων.
Ο σερ Αλεξ θα είναι πλέον μέλος της διοίκησης της Γιουνάιτεντ και πρεσβευτής της ομάδας στο εξωτερικό.

Ο ίδιος στα 71 του χρόνια τόνισε πως αυτή η απόφαση ήταν δύσκολη, αλλά θεωρεί πως ήταν η καλύτερη στιγμή να το πράξει. Αλλωστε, η ομάδα του βρίσκεται στην κορυφή της Premier League και πανηγυρίζει ένα ακόμη πρωτάθλημα.

Ο Φέργκιουσον στα 26 χρόνια της καριέρας του στη Γιουνάιτεντ έχει κερδίσει 38 τρόπαια, από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της ομάδας στις 6 Νοεμβρίου του 1986.

Μετράει συνολικά 13 πρωταθλήματα Αγγλίας, 2 Champions League, πέντε Κύπελλα Αγγλίας και 5 Λιγκ Καπ.

Οσο για τον διάδοχό του, τα βρετανικά ΜΜΕ θεωρούν ως επικρατέστερο για τη θέση τον Ντέιβιντ Μόγιες!


Πηγή: Sport.gr