ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Τρίτη 7 Μαΐου 2013

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Τζαβάι: «Πονάω αισθηματικά»


Τζαβάι: «Πονάω αισθηματικά»«Με πληγώνει που χτύπησα. Για το Final 4 δουλεύω όλη την χρόνια. Πονάω περισσότερο αισθηματικά παρά στο πόδι», είπε ο Τζαβάι για τον τραυματισμό του και την πιθανότητα να χάσει το Final 4.

Αρκετά στεναχωρημένος εμφανίστηκε ο Νέιθαν Τζαβάι σε δηλώσεις που έκανε αναφορικά με τον τραυματισμό του και την πιθανότητα να χάσει το Final 4 του Λονδίνου.

«Αναρωτιέμαι γιατί τραυματίστηκα και αυτό είναι πολύ σκληρό. Είναι ένα συναίσθημα που δεν έχω ξανανιώσει Είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι στο τι πρέπει να κάνουμε, ώστε να πετύχουμε. Θα είναι ένα δύσκολο ματς, αλλά έχω εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες μου. Ελπίζω να είμαστε ανταγωνιστικοί και να πετύχουμε. Όταν ο διαιτητής πετάξει την μπάλα για το τζάμπολ, τότε θα αρχίσουν όλα και όλα τα άλλα θα ξεχαστούν. Με πληγώνει που χτύπησα. Για το Final 4 δουλεύω όλη την χρόνια. Πονάω περισσότερο αισθηματικά παρά στο πόδι», ήταν τα λόγια του Αυστραλού σέντερ της Μπαρτσελόνα, η οποία αντιμετωπίζει την Ρεάλ Μαδρίτης στον ένα ημιτελικό του Final 4 του Λονδίνου (10-12 Μαΐου).


Πηγή: Σπορ FM

Live Streaming.21:00 Aris TT Bank vs. Limoges

ΝΙΚΟ ΓΚΑΛΗ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.


ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Χάμιλτον: «Πλέον νιώθω ελεύθερος»

«Τώρα αποφασίζω μόνος μου», δήλωσε ο Λιούις Χάμιλτον αναφερόμενος στο κλίμα που επικρατεί στη Mercedes.

Μία νέα σελίδα γράφει ο Λιούις Χάμιλτον στην καριέρα του, ύστερα από την αποχώρησή του από την McLaren με προορισμό την Mercedes.
Ο Βρετανός πιλότος δεν φαίνεται να έχει μετανιώσει για την κίνησή του, αφού δηλώνει πως μετά από πολλά χρόνια νιώθει ελεύθερος να αποφασίζει χωρίς να χρειάζεται να λογοδοτεί.
Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής του 2008, αναφέρθηκε ακόμη στην περίοδο που τα Μέσα ήθελαν η κακή του απόδοση εντός γκριντ να οφείλεται στα προβλήματα που αντιμετώπιζε με την Νικόλ Σέρζινγκερ.
«Ελπίζω ο κόσμος να έχει αλλάξει την αντίληψη που έχει για μένα από το 2007. Βρισκόμουν σε ένα πολύ περιορισμένο περιβάλλον από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Ωστόσο, τίποτα δεν με περιορίζει τώρα. Προφανώς και έχω ένα αφεντικό – τον Ρος Μπρον- αλλά τώρα αποφασίζω μόνος μου και δεν δίνω αναφορά σε κανέναν. Κάποτε υπήρχε μία εποχή που αποφάσιζα κάτι και μετά ανησυχούσα αν αυτό ήταν σωστό, λόγω του τρόπου που με μεγάλωσε ο πατέρας μου.
Ένιωθα μία πίεση που τώρα δεν έχω. Πλέον οι σχέσεις μου με τον πατέρα μου είναι πολύ καλές. Βέβαια αυτό δεν έγινε από τη μία στιγμή στην άλλη, αλλά μέσα από πολλές συζητήσεις», δήλωσε ο Βρετανός πιλότος, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στις φήμες που ήθελαν τα προσωπικά του να τον επηρεάζουν αρνητικά κατά τη διάρκεια των γκραν πρι πριν τρία χρόνια.
«Ήθελαν να με βάλουν σε αυτή τη θέση. Πριν τρία χρόνια κάποιοι έλεγαν ότι τα προσωπικά μου με επηρέαζαν και δεν μπορούσα να έχω καλή απόδοση εντός των γκριντ. Αυτό με απασχολούσε, ένιωθα ότι γίνονταν προσπάθεια να με βάλουν σε αυτή τη θέση και αυτό μυ δημιουργούσε πολλά προβλήματα. Δεν είχα ενέργεια, ούτε κίνητρα. Δεν είχα όρεξη και δεν μπορούσα να συγκεντρωθώ στη δουλειά μου. Υπήρχε μία περίοδο στην οποία είχα ατυχήματα χωρίς να υπάρχει λόγος.
Σε αυτή τη δουλειά δεν υπάρχει περιθώριο να σκεφτείς κάτι άλλο, πρέπει να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος. Μπορούσα να οδηγήσω γρήγορα, αλλά δεν ήμουν συγκεντρωμένος. Ωστόσο, κάπως το ξεπέρασα. Πλέον δεν αφήνω την αρνητική ενέργεια να με επηρεάσει και ακόμη μαθαίνω πώς να τη διαχειριστώ», πρόσθεσε.


Πηγή: Σπορ FM

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ΅:Το μενού της μεγάλης βραδιάς του Γκάλη

Το μενού της μεγάλης βραδιάς του ΓκάληΌλα έτοιμα για τη μεγάλη βραδιά του Νίκου Γκάλη... Αντίστροφη μέτρηση για την εκδήλωση και ο κόσμος ήδη ανυπομονεί! Θυμίζουμε ότι το ραντεβού είναι στις 20.00, όμως όπως στις παλιές καλές ημέρες οι φίλαθλοι που έχουν εισιτήριο θα πρέπει να είναι εκεί τουλάχιστον μια ώρα νωρίτερα!

Όσο για τους εκλεκτούς καλεσμένους; Η οργανωτική επιτροπή της εκδήλωσης έχει οργανώσει κι άλλες δραστηριότητες μέχρι το απόγευμα και ξεχωρίζει η βαρκάδα στον Θερμαϊκό!
Σήμερα το πρωί όλοι οι προσκεκλημένοι θα έχουν την δυνατότητα να περιηγηθούν και να ξεναγηθούν στους χώρους του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού. Αμέσως μετά υπάρχει προγραμματισμένη μια μικρή κρουαζιέρα στον θερμαϊκό κόλπο και το μεσημέρι θα παραβρεθούν όλη σε μια λιτή εκδήλωση στο δημαρχείο της πόλης, που οργανώνει ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης.

Η γιορτή κορυφώνεται το βράδυ και στις οκτώ θα παρελάσουν οι 40 καλεσμενοι οι οποίοι δεν θα αγωνιστούν και θα παρουσιαστούν στο κοινό
Το βράδυ το μενού περιλαμβάνει 20λεπτο αγώνα μεταξύ των σημερινών ομάδων του Άρη και της Λιμόζ, με την ευχή όλων ο Γκάλης να φορέσει έστω και για λίγα λεπτά τη φανέλα και να αγωνιστεί, αν και ο ίδιος δήλωσε πως δεν θα το κάνει για να μη χαλάσει τις… αναμνήσεις. Αν βέβαια καταφέρουν οι άνθρωποι του Άρη να τον πείσουν δεν αποκλείεται η Θεσσαλονίκη να πάρει φωτιά.  
Παράλληλα θα υπάρξει βίντεο αφιέρωμα, το οποίο θα προβληθεί σε μία γιγαντοοθόνη που έχει στηθεί και έχει τη μορφή του "6", που φορούσε ο Νικ και το σήμα του Άρη.
Τον θρύλο του ελληνικού μπάσκετ θα τιμήσουν με την παρουσία του 46 αστέρες του παρελθόντος. Ντίνο Ράτζα, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, Στόγιαν Βράνκοβιτς, Ντόρον Τζάμσι, Ρισάρ Ντακουρί, Φρεντερίκ Φορτέ, Αλεξάντερ Βολκόφ, Τζόρντι Βιγιακάμπα, Οντι Νόρις, Παναγιώτης Φασούλας, Νίκος Φιλίππου, Γιώργος Σιγάλας, Μπάνε Πρέλεβιτς, Αργύρης Καμπούρης, Νάσος Γαλακτερός, Κώστας Παταβούκας, Λευτέρης Κακιούσης, Μέμος Ιωάννου, Βασίλης Λυπηρίδης, Σλόμπονταν Σούμποτιτς, Μιχάλης Ρωμανίδης, Μάνθος Κατσούλης, Χάρης Παπαγεωργίου, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Ντέιβιντ Στεργάκος, Στηβ Γιατζόγλου, Tζων Κόρφας, Νίκος Λινάρδος, Λάζαρος Λέσιτς, Ντίνος Αγγελίδης, Βαγγέλης Βουρτζούμης, Νίκος Σταυρόπουλος, Λιβέρης Ανδρίτσος, Διονύσης Ανανιάδης, Στέλιος Καλαντίδης, Δημήτρης Κοκολάκης, Σταύρος Χωλόπουλος, Τάσος Τσιτάκης, Πέτρος Σταμάτης, Στράτος Βαμβακούδης, Δημήτρης Νάστος, Βασίλης Παραμανίδης, Νίκος Τσαχτάνης, Μηνάς Τουκμενίδης, Μιχάλης Γιαννουζάκος και Γιάννης Μαντόπουλος. Θα υπάρξουν και τρεις απουσίες, του Φάνη Χριστοδούλου (μοναδικού απόντα από την ομάδα του 1987) και των Ντίνο Μενεγκίν (για λόγους υγείας) και Στεφάν Οστρόφσκι (λόγω προσωπικού προβλήματος).

* Η φωτογραφία είναι από την επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ ΑΡΗΣ. 

Πηγή: Gazzetta

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ξεκινά την χρέωση των βίντεο το YouTube






Ξεκινά την χρέωση των βίντεο το YouTube
Στη δημιουργία καναλιών επί πληρωμή -ακόμη και εντός της τρέχουσας εβδομάδας- προσανατολίζεται το YouTube, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times. Σκοπός του δημοφιλούς διαδικτυακού τόπου, είναι να δημιουργήσει μια νέα υπηρεσία συνδρομής με συνδρομητικά βίντεο που θα περιλαμβάνουν έως και 50 κανάλια YouTube, η οποία θα έχει κόστος μόλις 1,99 δολάρια το μήνα. Διαβάστε περισσότερα imerisia.gr

ςΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:«Αν είχαμε τον Ιβάν τότε, θα παίρναμε πρωτάθλημα»!


«Αν είχαμε τον Ιβάν τότε, θα παίρναμε πρωτάθλημα»!Ο Γιάννης Οκκάς έχει να λέει πάντως για τα καλύτερα του χρόνια που πέρασε στην Τούμπα, αλλά και για τον καημό του "με εκείνη την φοβερή ομάδα" που όπως αναφέρει είχε δημιουργηθεί τότε, όπως τόνισε στην εφημερίδα "Metrosport".
- Γιάννη τελικά δεν θα δούμε τελικό ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού, όπως ίσως περίμεναν κάποιοι. Οπότε δεν θα δοθεί και η ευκαιρία να επαναληφθεί αυτό που είχατε κάνει εσείς το 2001;
«Με στεναχώρησε πολύ αυτή η εξέλιξη. Περίμενα κι εγώ ότι ο ΠΑΟΚ θα τα καταφέρει όμως όντως δεν έπαιξε καλά στην Τρίπολη, ήταν και λίγο άτυχη και μοιραία αποκλείστηκε. Ξέρω πολύ καλά ότι ο κόσμος περίμενε αυτόν τον τελικό και είμαι σίγουρος ότι θα γινόταν καλό παιχνίδι».
- Γενικά τον παρακολουθείς τον ΠΑΟΚ;
«Ασφαλώς και τον παρακολουθώ. Πέρασα υπέροχα χρόνια στην Θεσσαλονίκη και δεν είναι δυνατόν να μην παρακολουθώ τον ΠΑΟΚ, που νομίζω ότι θα έχει πια μεγάλη δύναμη στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Για την ακρίβεια πάντα είχε, όμως του έλειπε η δυνατή διοίκηση. Ο Ζαγοράκης και ο Βρύζας ασφαλώς και ποδόσφαιρο γνωρίζουν και καλή διάθεση είχαν, όμως δεν διέθεταν την οικονομική δύναμη. Τώρα, που ο ΠΑΟΚ έχει τον Ιβάν Σαββίδη, πιστεύω πως δεν έχει να φοβηθεί τίποτα».
-Ήταν μήπως κάτι που έλειπε από την ομάδα που είχατε δημιουργήσει και τότε;
«Ακριβώς αυτό έλειπε. Αν είχαμε τον Ιβάν με εκείνη την ομάδα, θα παίρναμε το πρωτάθλημα και το λέω γνωρίζοντας πολύ καλά τις συνθήκες που υπάρχουν τότε. Διότι μπορεί οι ομάδες να ήταν δυνατές και ίσως πιο ποιοτικές, όμως στον ΠΑΟΚ είχαμε δημιουργήσει ένα εξαιρετικό σύνολο που φθειρόταν διαρκώς με αυτά τα οικονομικά προβλήματα. Δεν είναι μόνο τα αποδυτήρια, είναι και όλη η κατάσταση που μοιάζει ευκολότερη όταν είναι λυμένο αυτό το ζήτημα. Έχει πολλές παραμέτρους. Είμαι όμως σίγουρος ότι εκείνη η ομάδα είχε ήδη χτιστεί για πολύ ψηλά και το μόνο που της έλειπε ήταν ένας τέτοιος μεγαλομέτοχος. Τώρα όμως ο ΠΑΟΚ θα έχει και πάλι την ευκαιρία. Διαθέτει καλή ομάδα, έχει σπουδαίους ποδοσφαιριστές και πιστεύω ότι με την ανάλογη ενίσχυση θα μπορεί να είναι μεγάλος πρωταγωνιστής τα επόμενα χρόνια».
-Ξέρεις ότι έχει και δίψα ο κόσμος για ένα πρωτάθλημα.
«Αυτό το ξέρω πολύ καλά και θα παίξει μεγάλο ρόλο. Δεν ξέρω αν οι οπαδοί του Ολυμπιακού για παράδειγμα είναι κορεσμένοι. Όλοι θέλουν το πρωτάθλημα κάθε χρόνο. Όμως ο ΠΑΟΚ έχει να πάρει πρωτάθλημα πολλά χρόνια και αυτό θα είναι κάτι τεράστιο για τον κόσμο. Δεν πρέπει όμως να λειτουργήσει σαν παγίδα. Πρέπει να υπάρχει υπομονή, αν και ξέρω ότι για τον κόσμο του ΠΑΟΚ είναι γενικά δύσκολο να κάνει υπομονή. Όμως αυτή την φορά, έχουν λυθεί σημαντικά προβλήματα και θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο. Φαίνεται αυτό».
-Εσύ πάντως πανηγύρισες δύο κύπελλα με τον ΠΑΟΚ.
«Όταν υπέγραψα στον ΠΑΟΚ, ήθελα να πάρω τίτλους. Το κατάφερε κι αισθάνομαι πολύ καλά γι΄ αυτό. Περίμενα πως θα υπήρχε και συνέχεια για τον ΠΑΟΚ, όμως δυστυχώς πάνε αρκετά χρόνια. Ήταν πάντως δύο υπέροχα βράδια».
- Συνεχίζεις το ποδόσφαιρο κι είσαι μάλιστα αρχηγός στην Ανόρθωση που μάλλον... αυτοκτόνησε φέτος στο πρωτάθλημα.
«Είναι κάτι ανεξήγητο. Κάναμε πολύ καλή πορεία, είχαμε πάρει διαφορά και ξαφνικά... τίποτα. Δεν μπορούσαμε να πάρουμε βαθμούς. Μας πήρε η κάτω βόλτα. Είναι πολύ άσχημο και θέλουμε να το ξεπεράσουμε σύντομα».
 Κάτι τελευταίο. Ήσουν ένας από αυτούς που επηρεάστηκες από την κρίση στην Κύπρο. Έχεις πληγεί απ΄ όσα συνέβησαν. Συναίσθημα;
«Τραγικό. Δεν είναι κάτι που περιγράφεται. Ήταν μία καταστροφή για την Κύπρο. Αναπάντεχο, απρόβλεπτο και απαράδεκτο. Μία ωραία πρωία σου λένε ότι έχεις χάσει τις καταθέσεις στην τράπεζα. Είναι κάτι τρομακτικό κι εύχομαι κανείς να μην το ζήσει. Οι Κύπριοι είναι όμως δυνατοί σαν άνθρωποι, όπως και οι Έλληνες. Έχουν περάσει πολλά και πιστεύω ότι θα ξεπεράσουν και αυτή την μεγάλη δυσκολία».
Γράφτηκε από  metrosport.gr

Πηγή: PaokMania

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Λίγες οι πιθανότητες για τον ΠΑΟΚ

Λίγες οι πιθανότητες για τον ΠΑΟΚΤα πράγματα δεν πάνε καλά για τον «Δικέφαλο».

Αν και εφόσον πάρει μέσω των πλέι οφ το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ θα μπει στη διαδικασία των ισχυρών - αδύνατων για την κλήρωση. Οι πιθανότητες να είναι στους δυνατούς μειώθηκαν δραματικά.


Διαβάστε το θέμα στο SportDay.gr