ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ράγισαν καρδιές στο Αγρίνιο!


Όλα περνούν σε δεύτερη μοίρα! Και οι ευκαιρίες και οι χαμένοι βαθμοί και το... κυνήγι της ανόδου! Μπροστά στον χαμό ενός 11χρονου κοριτσιού που συγκλόνισε τους πάντες στο γήπεδο του Παναιτωλικού! 
Πριν την σέντρα του αγώνα του Παναιτωλικού με την Νίκη Βόλου κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή. Πολλοί αναρωτήθηκαν το γιατί. Η... απάντηση ήταν κρεμασμένη σε ένα πανό στο «απενεργοποιημένο πέταλο»! Ένα άσπρο πανί που με μαύρα (πένθιμα) γράμματα έγραφε: «ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΛΙΑΝΑ. ΘΥΡΑ 6-ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ»!
Η μικρή Λιάνα Στάμου που μέχρι πριν λίγο καιρό είχε συνεχώς θέση στην εξέδρα του Παναιτωλικού, φορώντας την «κυανοκίτρινη» φανέλα της έφυγε από την ζωή! Μόλις στα 11 χρόνια της, η ζωή στάθηκε... τραγικά εχθρική μαζί της! 
Το χειροκρότημα, αλλά και ο κόμπος στο στομάχι όλων μετά το λεπτό της σιγής ήταν ενδεικτικό! Σαν ελάχιστο φόρο τιμής σε ένα μικρό παιδί που τόσο πρόωρα έφυγε από την ζωή, η ΠΑΕ Παναιτωλικός μέσω του match program της έγραψε:
«Μια φίλη μας, η Στυλιανή (Λιάνα) Στάμου έφυγε απρόσμενα και άδικα από κοντά μας μόλις στα 11 της χρόνια, από λόγους που δεν είναι κατανοητοί στο μυαλό του ανθρώπου.
Μια σπάνια ασθένεια ευθύνεται για το ότι δεν θα τη ξαναδούμε μαζί μας, με τον πατέρα της, στο γήπεδο να φορά το κασκόλ του Παναιτωλικού πιστή εδώ και κάποια χρόνια σε αυτό που αγαπάμε όλοι μας. Με τη θέση της, το διαρκείας της και τις χαρές και τις συγκινήσεις που πρόλαβε από την ομάδα της. Η άδολη αγάπη στην ομάδα μας ενός παιδιού δεν συγκρίνεται με τίποτε, όπως δεν συγκρίνεται και τίποτε με το χαμό ενός παιδιού.
Ο Παναιτωλικός στη μνήμη της σήμερα θα κρατήσει ενός λεπτού σιγή και θα επικαλεστεί όλα τα κουράγια του κόσμου για τους δικούς της. Θα είναι πάντα κοντά μας και θα χαίρεται για την ομάδα της και θα ζει στις μνήμες πολλών.
Η ακατανόητη απώλεια ενός παιδιού δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλά πάντα αλλάζει τους ανθρώπους.
Ο εθνικός μας ποιητής Κωστής Παλαμάς όταν έχασε τον 4χρονο γιο του έγραψε ίσως ένα από τα σπουδαιότερα έργα του, ένα μικρό μέρος από το οποίο σήμερα αφιερώνουμε στην μικρή μας Λιάνα.
Μήτε με το σίδερο,
Μήτε με το χρυσάφι,
Μήτε με τα χρώματα
Που σπέρνουν οι ζωγράφοι

Μόνο με του πνεύματος
Τα μάγια! Σου το υψώνω
Σ’ ένα τόπον άυλον,
Απείραχτο απ’ το χρόνο». 


Πηγή: Gazzetta

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ: ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΣΚΟΠΕΥΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ ΑΡΣΕΝΑΛ.Εχθρική υποδοχή σε Φαν Πέρσι από τους «κανονιέρηδες»!






Εχθρική υποδοχή σε Φαν Πέρσι από τους «κανονιέρηδες»!
Είθισται στην Αγγλία, οι παίκτες και οι οπαδοί μιας ομάδας να χειροκροτούν τους αντίπαλους τους όταν αυτοί έχουν κατακτήσει το πρωτάθλημα. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το έκανε για την Τσέλσι το 2005 και για την Αρσεναλ το 1991. Ωστόσο οι οπαδοί της τελευταίας έχουν διαμετρικά αντίθετη άποψη για τον κυριακάτικο αγώνα στο «Emirates». Οι οπαδοί της Αρσεναλ σχεδιάζουν να γυρίσουν τις πλάτες τους στους «κόκκινους διάβολους» σε περίπτωση που οι παίκτες της ομάδας τους αποφασίσουν να τιμήσουν με «αψίδα» τους παίκτες της Γιουνάιτεντ.
Επιπλέον προετοιμάζουν «καυτή» υποδοχή στον Ρόμπιν Φαν Πέρσι. Ο Ολλανδός στράικερ εγκατέλειψε την Αρσεναλ πέρσι για χάρη της Γιουνάιτεντ και ο Αρσέν Βενγκέρ έριξε κι άλλο αλάτι στις πληγές τους, παραδεχόμενος πως ήξερε ότι Γιουνάιτεντ θα κέρδιζε τον τίτλο με τον Φαν Πέρσι στις τάξεις της.
Ο Οπαδός διαχειριστής-blog της Αρσεναλ, Πιτ Γουντ δήλωσε: «Ο Φαν Πέρσι θα έχει μια φρικτή υποδοχή. Θα τον γιουχάρουμε σε κάθε άγγιγμα του με τη μπάλα. Κανείς δεν τον έχει συγχωρήσει για τον τρόπο που έφυγε. Ο σύλλογος ήταν στον πλευρό του για επτά χρόνια όταν ήταν τραυματίας. Εκανε μια καλή σεζόν και ξαφνικά ήθελε να φύγει.
Ηταν ο τρόπος που χειρίστηκε τη μεταγραφή του και η έλλειψη αφοσίωσης που αναστάτωσε τους οπαδούς της Αρσεναλ». 

Πηγή: Goal

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Τι ισχύει με Μπόατενγκ


Δεν μπορεί να θεωρείται βέβαιο πως ο Ντέρεκ Μπόατενγκ θα είναι διαθέσιμος για τον Ολυμπιακό στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. «Τίποτα το επίσημο και το οριστικό», λένε οι Πειραιώτες.
Ως προς την υπόθεση Ντέρεκ Μπόατενγκ τα ευχάριστα νέα της Τετάρτης για τον Γκανέζο δεν είναι αρκετά για να του δώσουν οριστικά και με την... βούλα το ΟΚ για να παίξει άμεσα στον Ολυμπιακό, όσο και εάν το θέλουν αυτό και οι δύο πλευρές. Και αυτό διότι σύμφωνα με την ενημέρωση που υπήρξε εκείνο που δεδομένα υφίσταται είναι η πληροφόρηση από την πλευρά του παίκτη ότι μένει ελεύθερος.
Στο λιμάνι ξεκαθάριζαν ότι δεν έχουν κάτι το επίσημο ούτε κάτι το οριστικό για τον Μπόατενγκ. Με άλλα λόγια δεν είναι σίγουρο πως θα είναι σε θέση να τους ενισχύσει στον επικείμενο τελικό του Κυπέλλου. Η απόφαση άλλωστε θα πάρει μέρες για να καθαρογραφεί και ενώ θα πρέπει να περάσει και από την FIFA. Τονίζεται δε πως το CAS επισήμως δεν έχει βγάλει το παραμικρό προς τα έξω. 

Πηγή: Gazzetta

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ: ΠΟΣΟ ΘΑ ΚΟΣTΙΣΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΣΤΗΝ ΜΠΑΓΕΡΝ Γκέτσε 90 εκατομμυρίων!


Γκέτσε 90 εκατομμυρίων!Το πόσο των 90 εκατομμυρίων ευρώ θα αγγίξει συνολικά η μεταγραφή του Μάριο Γκέτσε στην Μπάγερν, σύμφωνα με την «Bild». Οι «Βαυαροί» όχι μόνο πλήρωσαν την μεγάλη ρήτρα του 20χρονου Γερμανού αλλά πρόκειται να τον κάνουν έναν από τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες της ομάδας.
Η ρήτρα του Γκέτσε στην Ντόρτμουντ ήταν 37 εκατομμύρια ευρώ και ο νεαρός μέσος υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2014. Κάθε χρόνο ο Γκέτσε υπολογίζεται πως θα λαμβάνει 10 με 12,5 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή συνολικά ο μισθός μέσα στην τετραετία θα αγγίξει τα 50 εκατομμύρια ευρώ. Σε αυτό το πόσο λοιπόν, αν προστεθούν τα 37 εκατομμύρια της ρήτρας, καταλήγουμε στα 90 εκατομμύρια ευρώ.
Παράλληλα, ο τεχνικός διευθυντής της Μπάγερν, Ματίας Σάμερ, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι ο Γκέτσε για χάρη των Βαυαρών απέρριψε ένα απίστευτο αριθμό προτάσεων αφήνοντας να εννοηθεί ότι άλλες ομάδες έδιναν στον 20χρονο περισσότερα χρήματα. «Πρέπει να ξέρετε ότι ο Γκέτσε είχε ένα απίστευτο αριθμό προτάσεων από άλλες ομάδες και οι προσφορές τους ήταν τρελές», δήλωσε ο Σάμερ στην γερμανική τηλεόραση. 

Πηγή: Goal

ΠΡΟΣΟΧΗ:ΠΑΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΜΠΑΡΑΖ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΜΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΗΝ Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ???.ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΛΕΕΙ???.ΕΝΑΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ...

ΠΡΟΣΟΧΗ:ΠΑΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΜΠΑΡΑΖ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΜΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΗΝ Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ???.ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΛΕΕΙ???.ΕΝΑΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ...

Η ομάδα της Σκάλας ήταν καλύτερη από την ομάδα της Άμιλλας Αγ. Ιωάννου και κέρδισε δίκαια με 3-1. Στο άλλο παιχνίδι που ενδιαφέρει την Σκάλα, η Λογγάστρα κέρδισε με 2-1 στις καθυστερήσεις την ομάδα του Κρόνου και έτσι τώρα ο Κρόνος έχει 22 βαθμούς έναντι 21 της Σκάλας με την Λογγάστρα στα τελευταία παιχνίδια. Η Σκάλα αντιμετωπίζει την αμάδα του Ξηροκαμπίου και η Λογγάστρα φιλοξενείτε από την αδιάφορη Πελλάνα που δείχνει στα τελευταία παιχνίδια σαν να μην κατεβαίνει στο γήπεδο , χάνει συνέχεια. Σε περίπτωση νίκης και της Σκάλας και της Λογγάστρας πάμε σύντομα σε αγώνα μπαράζ σε ουδέτερο γήπεδο.

  • ΠΡΟΣΟΧΗ::ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΕΠΙ 20 ΩΡΕΣ ΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ...
  • ΣΤΟ ΙΔΙΟ BLOG ΑΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΠΛΑΝΗ ΣΤΗΛΗ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ,ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΣΠΑΡΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤΑ,ΕΝΩ ΗΔΗ Η ΩΣ ΑΝΩ ΟΜΑΣ ΕΧΕΙ <<ΠΑΡΕΙ>>ΕΝΑ ΒΑΘΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΡΩΤΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ <<ΣΥΝΕΝΩΣΗ>>ΚΑΙ ΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΦΑΝΕΛΑ ΤΗΣ.ΤΑ ΕΞΗΣ:ΠΡΟΣΟΧΗ:NEO ΧΤΥΠΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟ BLOG ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΜΑΥΡΟ ΠΙΝΑΚΑ!!!
  • ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ Η Ε.Π.Σ ΛΑΚΩΝΙΑΣ???.ΔΥΟ 24ωρα περασαν...

Μπάγερν για τελικό, 4-0 την Μπαρτσελόνα!

Μετά από μία εξαιρετική εμφάνιση, η Μπάγερν Μονάχου διέλυσε με 4-0 την Μπαρτσελόνα στο Allianz Arena, στον πρώτο αγώνα για την ημιτελική φάση του Champions League και είναι πλέον με το 1,5 πόδι στον τελικό της διοργάνωσης. Την Πρωτομαγιά ο επαναληπτικός του Camp Nou


Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τους φιλοξενούμενους και έφτασαν πολύ κοντά στο να το καταφέρουν, αφού μόλις στο 2' ο Βαλντές έδιωξε με τα πόδια το σουτ του Ρόμπεν μέσα από την περιοχή.
Στην συνέχεια, η Μπαρτσελόνα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους στην πολύ καλά οργανωμένη άμυνα της Μπάγερν, η οποία ήταν πολύ επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις.
Την στιγμή που οι μπλαουγκράνα δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρία, οι βαυαροί κατάφεραν στην δεύτερη καλή στιγμή τους να ανοίξουν το σκορ.
Στο 25', μετά από σέντρα του Ρόμπεν από δεξιά, ο Ντάντε πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Μίλερ την δεύτερη από κοντά, νίκησε τον Βαλντές και έκανε το 1-0 για την ομάδα του Χάινκες.
Παρά τις προσπάθειες των καταλανών στην συνέχεια, η Μπάγερν κράτησε εύκολα το υπέρ της 1-0 μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.
Η ομάδα του Χάινκες ξεκίνησε πολύ δυνατά το δεύτερο μέρος και στο 49' κατάφερε να φτάσει και σε δεύτεορ τέρμα. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ρόμπεν, ο Μίλερ πήρε την κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στον Γκόμεζ, ο οποίος σε κενό τέρμα δεν δυσκολεύτηκε να διπλασιάσει το προβάδισμα της Μπάγερν.
Παρά το ότι βρισκόταν πίσω με 0-2, η Μπαρτσελόνα δεν μπορούσε να βρει τα πατήματα της στον αγωνιστικό χώρο και να αντιδράσει, με την Μπάγερν να κυριαρχεί και να φτάνει πολύ κοντά και σε τρίτο γκολ, σε τρεις περιπτώσεις, με τους Μίλερ (52'), Ριμπερί (55') και Ρόμπεν (58').
Οι βαυαροί συνέχισαν να κάνουν ότι θέλουν στον αγωνιστικό χώρο και στο 73' ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 3-0! Μετά από ωραία ατομική ενέργεια, ο Ρόμπεν μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε από δύσκολη γωνία τον Βαλντές και έγραψε το 3-0 για την Μπάγερν.
Οι μπλαουγκράνα είχαν τεράστια αμυντικά προβλήματα, ενώ παράλληλα δεν μπορούσαν να επιτεθούν με αξιώσεις, για να πετύχουν ένα γκολ που θα τους έδινε ελπίδες για τον επαναληπτικό του Camp Nou.
Η εκπληκτική εμφάνιση των γερμανών συνεχίστηκε και στο 82' ο Μίλερ, με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα, κάνοντας το 4-0!
Μετά από παράλληλη σέντρα του Ριμπερί από αριστερά, ο Μίλερ με προβολή, έκανε το 4-0 και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην νίκη της ομάδας του Χάινκες, η οποία μετά από αυτή την νίκη είναι με το 1,5 πόδι στον τελικό του Γουέμπλεϊ, στις 25 Μαϊου. 


Πηγή: Sport.gr