ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Δέλλας: «Θα τους κυνηγούν οι τύψεις μια ζωή»!

Δέλλας: «Θα τους κυνηγούν οι τύψεις μια ζωή»!Προέχει το ματς με τον Ατρόμητο. Αυτό που χαρακτήρισε «ζωής και θανάτου». Πριν απ’ αυτό όμως ο Τραϊανός Δέλλας θέλησε να στείλει μήνυμα σ’ εκείνους που ευθύνονται για την κατάσταση της ΑΕΚ.

«Μπαρούτι» με όσους -ακόμα και τώρα που η ΑΕΚ είναι στην εντατική- διαρρέουν διαφόρων ειδών φημολογίες παρουσιάστηκε ο Τραϊανός Δέλλας.
Μιλώντας στη NOVA ενόψει του παιχνιδιού «ζωής και θανάτου» (όπως το χαρακτήρισε) με τον Ατρόμητο, ο «Κολοσσός» τόνισε ότι η ομάδα του είναι υποχρεωμένη να σωθεί στο γήπεδο.
Πριν κλείσει ωστόσο, θέλησε να στείλει και μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, τονίζοντας πως ο ίδιος δεν είναι «μπροστινός» κανενός και ότι -σε περίπτωση που τελικά η ΑΕΚ δεν τα καταφέρει- οι τύψεις θα κυνηγούν για πάντα εκείνους που την έφτασαν ως εδώ.
Αναλυτικά όσα είπε ο Δέλλας
Για την ψυχολογική κατάσταση της ομάδας: «Δεν είναι μόνο το ψυχολογικό που μας ενδιαφέρει. Είναι και το αγωνιστικό. Αυτό που μας νοιάζει αυτή τη στιγμή είναι να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Όσο δύσκολο κι αν είναι, όσο ψυχολογικά φορτισμένοι κι αν είναι οι παίκτες, γιατί για μας αυτό το παιχνίδι είναι πραγματικά ζωής και θανάτου».
Για την έφεση της ΑΕΚ την Τετάρτη: «Υποχρέωση των ποδοσφαιριστών είναι να κοιτούν το συμφέρον της ομάδας και το πως θα κερδίσουν μέσα στο παιχνίδι. Το τι μπορεί να γίνει εξωαγωνιστικά δεν είναι δική τους δουλειά, ούτε και δική μου βέβαια. Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα αυτό που τους ζήτησα είναι να ξεχάσουν τα πάντα, να νικήσουν μέσα στο γήπεδο κι από εκεί και πέρα ό,τι είναι να συμβεί έξω απ’ αυτό, θα συμβεί. Κάτι που δε μ’ αρέσει καθόλου βέβαια, αφού τα παιχνίδια και τα αποτελέσματα πρέπει να κρίνονται μέσα στο γήπεδο».
Για το αν έχει μετανιώσει που ανέλαβε την ΑΕΚ: «Τόσο εγώ, όσο και τα παιδιά που ήρθαμε μαζί, δεν ήρθαμε για κανέναν άλλο λόγο, παρά μόνο για να βοηθήσουμε. Από την πρώτη στιγμή που είμαστε εδώ, αυτό προσπαθούμε να κάνουμε.
Δυστυχώς δεν φτάνει μόνο μέσα στο γήπεδο, αφού αναγκάζομαι να κάνω πράγματα και έξω από το γήπεδο. Θέλω να δώσω όμως ένα μήνυμα σε όλους γιατί πολλοί τυχάρπαστοι βγαίνουν και λένε διάφορα και δεν θα τους αφήσω. Εγώ δεν είμαι μπροστινός κανενός. Ο καθένας είναι μόνος του. Εγώ ήρθα εδώ για να βοηθήσω αυτά τα παιδιά κι αυτή την ομάδα που έχω υπηρετήσει ως ποδοσφαιριστής.
Έτσι λοιπόν, να ξέρουν όλοι τους, όποιοι έχουν φταίξει, όποιος κι αν είναι αυτός δε με ενδιαφέρει, ότι οι τύψεις και οι ερινύες θα τους κυνηγούν μια ζωή εάν συμβεί κάτι στην ομάδα. Εγώ και οι συνεργάτες μου έχουμε ήσυχη της συνείδησή μας».
 


Πηγή: Σπορ FM

Live Streaming Sports E E.

    • Πατηστε αριστερο κλικ πανω στην μπαλα ειναι πραγματικο Link 1 FOOTBALL .

Link 2.Football

Link 3.Football

Link 4.Football



ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ΅:Ήττα για τον Απόλλωνα, επέστρεψε στις νίκες ο Εργοτέλης

Ο Απόλλων Σμύρνης ηττήθηκε στο "Ελ Πάσο" με 2-1 από την Καλλιθέα, ωστόσο παραμένει στην κορυφή της Football League. Επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα ο Εργοτέλης (2-0 την Αναγέννηση Επανομής)
Την ήττα γνώρισε ο πρωτοπόρος της Football League Απόλλων Σμύρνης στο "Ελ Πάσο" από την Καλλιθέα με 2-1 στο πλαίσιο της 35ης αγωνιστικής.
Η ομάδα της Ριζούπολης παρά την "γκέλα" συνεχίζει να είναι στην κορυφή με 64 βαθμούς, ενώ από την άλλη η Καλλιθέα με το "τρίποντο" που πήρε έφτασε στους 45.
Για την Καλλιθέα τα γκολ πέτυχαν οι Φγέ (17') και Ντακόλ (87'), ενώ ο Απόλλωνας είχε ισοφαρίσει προσωρινά με πέναλτι του Κατσίκη (47').
Ο Εργοτέλης επέστρεψε στις νίκες και με γκολ των Χρυσοφάκη (16'), Δωματά (59'), επικράτησε με 2-0 της ουραγού Αναγέννησης Επανομής στο Παγκρήτιο και ανέβηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας με 58 βαθμούς.
Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 35ης αγωνιστικής:
Σάββατο (20/4)
Εργοτέλης-Αναγέννηση Επανομής 2-0
(16' Xρυσοφάκης, 59' Δωματάς)
Εργοτέλης: Αθανασίου, Τζανακάκης, Πίτσος, Γεωργίου, Γιοβάνοβιτς, Βερπακόφσκις (83' Μπρούνο), Μπουχαλάκης, Δωματάς, Ρομανό, Γκαντιάγκα (74' Λεονάρντο), Χαντί (11' λ.τρ. Χρυσοφάκης).
Αναγέννηση Επανομής: Μαλαμής, Παπατζίκος, Κουλίδης (77' Μπέκα), Τοπούζης, Μπαλάσας (66' Λαμπερνάκης), Σαμουηλίδης, Παπαστεργίου, Δραγανίδης, Νταντάμης, Αναστασίου, Κουκουλέκης.
Καλλιθέα-Απόλλων Σμύρνης 2-1
(17' Φαγιέ, 87' Ντακόλ- 48' πεν. Κατσίκης)
Καλλιθέα: Μιχελής, Μουσταφίδης, Βιγιαρέχο, Χατζόπουλος, Πίκολο, Φαγιέ, Ρουσάκης, Κατσικογιάννης (74' Σταύρου), Ατματσίδης, Τρεκαρίτσι (60' Μαρουκάκης), Ντακόλ.
Απόλλων Σμύρνης: Γουμάγιας, Χατζηζήσης, Χιντζίδης, Δεληζήσης, Ιασωνίδης, Ρόβας, Κιάσσος, Τσιλιγκίρης (46' Καραμαλίκης), Κατσίκης, Μπάρκογλου (66' Διαμάντης), Μανιάς.
Νίκη Βόλου-Ολυμπιακός Βόλου (19.00)
Νίκη Βόλου: Βούρας, Ψιάνος, Κοντοδήμος, Βέρτζος, Σαμαράς, Ριζογιάννης, Χατζής, Σκούφαλης, Κυριάκος, Πουρτουλίδης, Φλίγκος.
Ολυμπιακός Βόλου: Γκίτκος, Πετκάκης, Κατσιαρός, Κωστούλας, Παλαιολόγος, Ολίσε, Πινδώνης, Μπρέσκα, Γιενγκά, Ανιέτε, Σολάκης. 

Πηγή: Sport 24

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ξεκάθαρα φαβορί στο Μόντε Κάρλο


Η λογική λέει ότι θα δούμε για δεύτερη σερί χρονιά τελικό ανάμεσα σε Νόβακ Τζόκοβιτς και Ράφα Ναδάλ, όμως το φετινό Monte Carlo Masters είναι το τουρνουά των εκπλήξεων και... όλα γίνονται!

Στις 2μ.μ. θα μπει στο κεντρικό κορτ ο βασιλιάς της διοργάνωσης, ο  Ναδάλ, για να προσπαθήσει να πετύχει την 46η σερί νίκη του στο Πριγκιπάτο. Ο 27χρονος Ισπανός... τα είδε όλα χθες με αντίπαλο τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ και ελπίζει ότι σήμερα κόντρα στον Τζο Γουίλφριντ Τσονγκά θα βρει πιο εύκολα τον δρόμο για τον τελικό, προκειμένου να διεκδικήσει τον ένατο συνεχόμενο τίτλο του Πριγκιπάτο. Ο Γάλλος, Νο.6 του ταμπλό, έχει κερδίσει τρεις από τις δέκα αναμετρήσεις του με τον Ράφα και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στην τετράδα χωμάτινου τουρνουά. Έχει, βέβαια, την ατυχία να πέφτει πάνω στον Ναδάλ, που τρέχει ρεκόρ 43-1 στα ημιτελικά διοργανώσεων της ATP στη συγκεκριμένη επιφάνεια! Απέναντι σε τενίστες του Top 10, μάλιστα, μετράει 13 σερί νίκες στο χώμα (57-6 στο σύνολο).
Αμέσως μετά θα διεξαχθεί ο δεύτερος ημιτελικός ανάμεσα στον Νόβακ Τζόκοβιτς και τη μεγάλη έκπληξη, τον Φάμπιο Φονίνι. Ο Νόλε έδειξε χθες να βρίσκει τα πατήματά του μετά τον τραυματισμό του και κόντρα στον Γιάρκο Νιέμινεν πήρε σχετικά άνετα το εισιτήριο για τον 34ο ημιτελικό τουρνουά Masters στην καριέρα του. Το ρεκόρ του είναι 23-10 και έχει κερδίσει πέντε συνεχόμενες φορές μετά την ήττα του από τον Φερνάντο Βερδάσκο το 2010 στο Μόντε Κάρλο. Ο 26χρονος Ιταλός, Νο.32 στον κόσμο, νίκησε δύο τενίστες από το Top 10 (Μπέρντιχ, Γκασκέ) για να φτάσει στην παρθενική του συμμετοχή στα ημιτελικά Masters και φιλοδοξεί να γίνει ο πρώτος Ιταλός μετά το 1990 που φτάνει σε τελικό αυτού του επιπέδου. Ο Νο.1 τενίστας του κόσμου επικράτησε σε όλες τις προηγούμενες συναντήσεις με τον Φονίνι (4-0). 
 
Πηγή: Gazzetta

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Το pre game της 30ης αγωνιστικής

30ης,30isΤο Sport24.gr επιλέγει 24 στοιχεία των αναμετρήσεων της 30ης και τελευταίας αγωνιστικής και σας παρουσιάζει την προϊστορία όλων των αγώνων (videos).

Πηγή: Sport 24

Τζιμπούρ για Αγγλία ή Γαλλία

Τη φιλοδοξία του να αγωνιστεί στο αγγλικό ή το αγγλικό πρωτάθλημα εξέφρασε με δηλώσεις του ο Ράφικ Τζιμπούρ.

Το skysports φιλοξενεί δηλώσεις του 29άχρονου επιθετικού, στις οποίες εκφράζει την επιθυμία του να αγωνιστεί είτε στην Αγγλία, είτε στην Γαλλία:
"Έχω συμβόλαιο μέχρι το 2016. Είμαι όμως 29 ετών και αν υπάρξει μία ευκαιρία από Αγγλία ή Γαλλία σίγουρα θα την δοκιμάσω.

Βέβαια θα πρέπει να ικανοποιηθεί και ο Ολυμπιακός για να προχωρήσει το όλο θέμα". 


Πηγή: Sport.gr

ΕΞΑΛΛΟΙ ΑΠΑΝΤΕΣ ΣΤΗ ΒΙΤΟΡΙΑ.«Προστάτες της ΤΣΣΚΑ οι διαιτητές!»

Η Βιτόρια “βράζει” με την διοίκηση της Euroleague αφού το καμπάρι της πόλης, η Καχα Λαμποράλ, έχασε 85-94 απο την ΤΣΣΚΑ και είπε έτσι ... “αντίο-Λονδίνο”, οι ανθρωποί της όμως, κατηγορύν- εμμέσως πλην σαφώς- τους διαιτητές της αναμετρησης(Ανκαράλι,Βογινοβιτς και ο δικός μας, Χρήστος Χριστοδούλου), πως “έσπρωξαν” την ρωσική ομάδα στη νίκη προκειμένουν να τελειώσει πρόωρα η σειρά και να μην πάει σε πέμπτο παιχνίδι.
«Μπορεί να ακουστεί υπερβολικό ή και σαν δικαιολογία αλλά είναι η αλήθεια.Οι διαιτητές δεν μας άφησαν να κερδίσουμε!Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι πολύ καλή ομάδα και δεν χρειάζεται τέτοιου είδους βοήθεια και προστασία. Μαζί μας όμως, την είχε...” δήλωσε μεταξύ άλλων ο έξαλλος Γιαν Τάμπακ, προπονητής της βασκικής ομάδας.
Την άμεση παρέμβαση της Ευρωλίγκα και του ηγέτη της,Ζόρντι Μπερτομέου,ζήτησε ουσιαστικά ο πρόεδρος της Κάχα Λαμποράλ,Χοσεάν Κερεχέτα.«Απόψε είδαμε πως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα.Είναι υποχρέωση της Ευρωλίγκα να εξετάσει αυτό το πρόβλημα και να το λύσει. Αυτό που έγινε σε βάρος μας δεν μπορεί να επαναληφθεί.Ούτε τέτοια διαιτητική εύνοια προς μια ομάδα, συγκεκριμένα την ΤΣΣΚΑ...”.
Για να συμπληρώσει ο διοικητικός ηγέτης της ομάδας της Βιτόρια: “«Παρακολούθησα όλα τα παιχνίδια στα προημιτελικά και η διαιτησία ήταν καλή. Στο πιο κρίσιμο ματς , το σημερινό δηλαδή, ήταν μια τελείως διαφορετική κατάσταση. Ήταν αδύνατο για την Κάχα να νικήσει υπό αυτές της συνθήκες. Δεν θα μας άφηναν οτι και να γινόταν. Θέλω να πω ένα μπράβο στην ομάδα μου για την προσπάθεια και στον κόσμο για την παρουσία τους...»
Η διοίκηση της Κάχα Λαμποράλ, που το βράδυ της Παρασκευής(19/4) βίωσε τον οδυνηρό αποκλεισμό από το Final 4 , αναμένεται να προχωρήσει σε επίσημο διάβημα διαμαρτυρίας προς τη διοίκηση της Euroleague για την καταδικαστική διαιτησία του αγώνατης με την ΤΣΣΚΑ. Τους καταλογίζουν βασικά πως όταν μείωσαν σε 82-85 και έδειχναν ικανοί να ολοκληρώσουν μια μεγαλειώδη ανατροπή, οι διαιτητές έκλεισαν τα μάτια στο εξώφθαλμο μπρος πίσω του Τεόντοσιτς.
Νωρίτερα είχαν αποβάλειτον Νοτσιόνι, πέντε λεπτά και δεκαπέντε δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, με αντιαθλητικό φάουλ που ήταν και το πέμπτο του. Και η χαριστική βολή δόθηκε με την τεχνική ποινή στον Σαν Εμετέριο, όταν αντέδρασε για τον καταλογισμό ενός ανύπαρκτου φάουλ υπέρ του Ουίμς... 

Πηγή: Goal