ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Προλαβαίνει Μπάγερν ο Μέσι

Προλαβαίνει Μπάγερν ο ΜέσιΌλα δείχνουν πως ο Λιονέλ Μέσι θα είναι σε θέση να βοηθήσει την Μπαρτσελόνα στον πρώτο ημιτελικό του Champions League στις 23/4, όταν οι «μπλαουγκράνα» φιλοξενούνται από την Μπάγερν Μονάχου.

Στο πιο σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς (μέχρι το επόμενο) η Μπαρτσελόνα φαίνεται πως θα έχει τον ηγέτη της.
Ο Λιονέλ Μέσι ξεπερνά τον τραυματισμό του και φαίνεται πως η μία εβδομάδα που μεσολαβεί μέχρι το σπουδαίο αυτό ματς θα αποδειχθεί αρκετή για να είναι 100% έτοιμος.
Ο Αργεντινός υπέστη θλάση στο δικέφαλο στον αγώνα με την Παρί Σεν Ζερμέν και επιστρατεύτηκε εσπευσμένα στον επαναληπτικό όταν χρειάστηκε.
Στη συνέχεια ακολούθησε εντατικό πρόγραμμα θεραπείας και πλέον υπάρχει η αισιοδοξία πως θα επανέλθει κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου.


Πηγή: Σπορ FM

Ο Αλέφαντος μιλάει για μπάσκετ

Ο Αλέφαντος μιλάει για μπάσκετΔείτε μια από τις ελάχιστες φορές που ο Νίκος Αλέφαντος μιλάει για κάποιο άλλο άθλημα εκτός από ποδόσφαιρο.

Λίγο πριν από τις μάχες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, καλό να είναι να δείτε τι λέει ο Νίκος Αλέφαντος για το μπάσκετ.

Είναι λίγο παλιό, αλλά αξίζει.

Μπείτε εδώ και παρακολουθείστε τις απόψεις του "Αλέ" για το μπάσκετ.  


Πηγή: Σπορ FM

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ΅:Τι έβαλε ο ιάπωνας; (vid.)

Τι έβαλε ο ιάπωνας; (vid.),O ιάπωνας Σιν Καναζάουα πέτυχε ένα φανταστικό γκολ στην αναμέτρηση της Σερέσο Οζάκα με την Ομίγια Αρντίγια για το Πρωτάθλημα της Ιαπωνίας.

Οι βόμβες είχαν μέσα λεπίδες και καρφιά!


Οι βόμβες είχαν μέσα λεπίδες και καρφιά!Λεπίδες και καρφιά είχαν τουλάχιστον οι δύο από τους εκρηκτικούς μηχανισμούς που χρησιμοποιήθηκαν από τους βομβιστές, δήλωσε πριν από λίγο ομοσπονδιακός αξιωματούχος υπό καθεστώς ανωνυμίας.
Σε συνέντευξή του στο CNN ο Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε πως ότι τουλάχιστον σε δύο από τους συνολικά πέντε εκρηκτικούς μηχανισμούς που έσπειραν τον θάνατο και τον τρόμο στην Βοστόνη είχαν λεπίδες και καρφιά για να προκαλέσουν όσο τον δυνατόν περισσότερα θύματα.
Οι βόμβες ήταν μικρές και έρευνες που έγιναν δεν έδειξαν ότι ήταν C- 4 (τύπος πλαστικής εκρηκτικής ύλης) ή άλλο εκρηκτικό υλικό υψηλής βαθμίδας αλλά πρόχειροι εκρηκτικοί μηχανισμοί.
Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, η κάθε βόμβα που χρησιμοποιήθηκε φέρει την -μοναδική- υπογραφή του βομβιστή για το λόγο αυτό οι έρευνες των αμερικανικών αρχών είναι στραμμένες στην "ταυτότητα" των εκρηκτικών μηχανισμών που χρησιμοποιήθηκαν οι οποίες θα τους οδηγήσουν και στους δράστες.
Οι βομβιστικές επιθέσεις που ξύπνησαν μνήμες 11ης Σεπτεμβρίου σημειώθηκαν λίγο πριν τις 3 το απόγευμα της Δευτέρας (τοπική ώρα) στη Βοστώνη, κατά τη διάρκεια του τερματισμού του 117ου φημισμένου μαραθωνίου της πόλης.
Δύο εκρήξεις συγκλόνισαν την καρδιά της αμερικανικής μεγαλούπολης, με διαφορά ελάχιστων δευτερολέπτων, ενώ ακολούθησε ακόμα μια έκρηξη και κατόπιν πυρκαγιά στην κεντρική βιβλιοθήκη (JFK) της πόλης, η οποία αρχικά συσχετίστηκε με τις πρώτες εκρήξεις, προτού ο Δήμαρχος της πόλης αποσυνδέσει τα γεγονότα.
Από τις εκρήξεις των βομβών, που είχαν τοποθετηθεί σε κάδους σκουπιδιών στο χώρο του τερματισμού και στις αυτοσχέδιες κερκίδες που είχαν τοποθετηθεί στο σημείο, σε έναν χώρο γεμάτο θεατές, κυρίως αθώες οικογένειες με παιδιά, τουλάχιστον δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ αυτών κι ένα οκτάχρονο αγοράκι!
Επισήμως οι αρχές επιβεβαιώνουν τρεις νεκρούς, αλλά η εφημερίδα New York Post και αρκετά αμερικανικά κανάλια, επικαλούμενα αξιωματούχο του Λευκού Οίκου που μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας, ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών στους δώδεκα. Αργότερα ο Λευκός Οίκος έσπευσε να διαψεύσει την πληροφορία αυτή, αλλά ορισμένα ΜΜΕ επέμεναν να την μεταδίδουν...
Η τελευταία επίσημη καταμέτρηση έχει ανεβάσει τον αριθμό των τραυματιών σε 144, εκ των οποίων τουλάχιστον 17 σε κρίσιμη κατάσταση με τους 8 να είναι μικρά παιδιά, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις κρίθηκε αναγκαίος ακόμα και ο ακρωτηριασμός τραυματιών.
Την ίδια στιγμή, το δίκτυο Fox News έκανε λόγο και για τρίτο εκρηκτικό μηχανισμό κοντά στο ξενοδοχείο Mandarin. Τελικώς επιβεβαιώθηκε πως ειδικές μονάδες της αστυνομίας εντόπισαν και απενεργοποίησαν τουλάχιστον άλλους δύο εκρηκτικούς μηχανισμούς.
Σύμφωνα με το BBC οι δύο εκρήξεις προήλθαν από το ξενοδοχείο Fairmont Copley Plaza, που βρίσκεται κοντά στη γραμμή τερματισμού, του μαραθωνίου της Βοστώνης, ενώ εκπρόσωπος της διοργανώτριας αρχής δήλωσε ότι ενημερώθηκαν από την υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ περίπου 15 λεπτά πριν από την έκρηξη να εκκενώσουν τον χώρο, αλλά αυτό κατέστη αδύνατον, καθώς ήταν χιλιάδες οι θεατές και οι αθλητές.
Η ειρωνεία είναι ότι ο ιστορικός μαραθώνιος ξεκίνησε έπειτα από λίγα λεπτά σιγής για τα θύματα του σχολείου του Κονέκτικατ, όπου ο Άνταμ Λάντζα εισέβαλε πριν λίγους μήνες σκορπώντας τον θάνατο σε μικρούς μαθητές και καθηγητές, ενώ ήδη στις ΗΠΑ συζητείται το θέμα της οπλοκατοχής.
Όπως ανέφερε στην Boston Globe, ένας αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος εργαζόταν εθελοντικά στον μαραθώνιο και βρισκόταν λίγα μέτρα από την γραμμή τερματισμού «αρχικά ακούσαμε την έκρηξη, μετά είδαμε τον καπνό και την φωτιά. Ήταν σαν να ξαναζούσαμε την 11η Σεπτεμβρίου».
Το δίκτυο Fox News μετέδωσε ότι πολλοί από τους συμμετέχοντες στον αγώνα αλλά και θεατές ξέσπασαν σε κλάματα μόλις αντίκρισαν το χάος, ενώ αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για τραυματίες που είχαν ακρωτηριαστεί. «Το πόδι κάποιου εκτοξεύθηκε μπροστά μου», δήλωσε στην Boston Herald άνδρας που βρέθηκε στο σημείο την στιγμή της έκρηξης.
Ο Κρις Κάσιντι, ρεπόρτερ της εφημερίδας, ο οποίος έτρεχε στον μαραθώνιο είπε πως άκουσε δύο εκρήξεις, η πρώτη από το σημείο τερματισμού, και αμέσως μετά είδε καπνό να καλύπτει την περιοχή. «Συνέχισα να τρέχω και άκουσα πίσω μου ένα δυνατό θόρυβο. Ήταν σαν να προερχόταν από κάδο απορριμμάτων. Είδα ανθρώπους να είναι χτυπημένοι από συντρίμμια και άλλους με αιματοβαμμένα πρόσωπα», είπε ο Κάσιντι.
Η Λόρα ΜακΛιν από το Τορόντο που συμμετείχε στον μαραθώνιο είπε πως άκουσε δύο εκρήξεις έξω από το σημείο που βρισκόταν το ιατρικό προσωπικό το οποίο παρακολουθούσε τους δρομείς. «Υπάρχουν άνθρωποι που ήταν πραγματικά βουτηγμένοι στο αίμα. Τους τραβούσαν προς τους γιατρούς», δήλωσε η ΜακΛιν.
Η Κλερ Φαλγκουστ, η οποία περίμενε τον σύζυγό της να ολοκληρώσει την διαδρομή, περιέγραψε ότι «το κτίριο εξερράγη, άκουσα έναν ισχυρό θόρυβο και μετά είδα γυαλιά να βρίσκονται παντού. Κάτι χτύπησε το κεφάλι μου, όμως, δεν ξέρω τι ήταν. Το μόνο που έκανα ήταν να σκύψω».
Όπως αναφέρει στο BBC ο αυτόπτης μάρτυρας και πρώην στρατιωτικός Μπρους Μέντελσον τη στιγμή των εκρήξεων ήταν έντονη η μυρωδιά από μπαρούτι, τονίζοντας πως οι σκηνές χάους που έζησε του θύμισαν έντονα την τρομοκρατική επίθεση στους δίδυμους πύργους.

Πηγή: protothema.gr

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Εκθέτει τον Τριτσώνη η έκθεση της Αστυνομίας

Και η Αστυνομία (εκτός από την ΑΕΚ και τον Πανθρακικό) έδινε τη συγκατάθεσή της να συνεχιστεί ο αγώνας της Κυριακής, όπως αναφέρει στην έκθεσή της

Δεν ήταν μόνο η ΑΕΚ και ο Πανθρακικός που ήθελαν και ζητούσαν από τον Τριτσώνη να συνεχιστεί και να λήξει κανονικά ο αγώνας της Κυριακής. Ήταν και η Αστυνομία, η οποία έδινε την απόλυτη εγγύηση στον διαιτητή ότι το ματς μπορούσε να αρχίσει εκ νέου με ασφάλεια! Γεγονός που δείχνει πως ο Τριτσώνης δεν έλαβε υπόψη του όλους τους αρμόδιους παράγοντες για μία ομαλή διεξαγωγή αγώνα, παίρνοντας την περίεργη απόφαση να διακόψει οριστικά το παιχνίδι.
Η ΑΕΚ, λοιπόν, παρέλαβε την έκθεση της Αστυνομίας από το ματς με τον Πανθρακικό και σύμφωνα με όσα αναφέρονται εκθέτουν στο 100% τον Τριτσώνη και την απόφασή του. Πολλές λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της έκθεσης δεν έχουν γίνει γνωστές, ωστόσο το μόνο που έχει διαρρεύσει είναι ότι από τα όσα αναγράφει στην έκθεσή της η Αστυνομία προκύπτει ότι το γήπεδο ήταν έτοιμο και υπήρχε ΑΠΟΛΥΤΗ ασφάλεια για να συνεχιστεί και να τελειώσει το παιχνίδι, καθώς και ο αγωνιστικός χώρος είχε καθαριστεί και ο κόσμος είχε αποχωρήσει από τις εξέδρες. Η έκθεση αναφέρει ότι ο Τριτσώνης ενημερώθηκε σχετικά και πως ήταν αποκλειστική δική του ευθύνη η μη συνέχιση του αγώνα. Το γεγονός ότι τελικά αποφάσισε να μη συνεχιστεί και να λήξει το ματς είναι ένα τεράστιο μυστήριο που πρέπει να λυθεί την Πέμπτη και στην απολογία της ΑΕΚ, η οποία πρέπει να δικαιωθεί και να μην τιμωρηθεί... 

Πηγή: AEK365