ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Live Streaming. 21:30 Brazil vs Russia.International Friendlies

    • Τα Link σε περιπτωση που σταματουν σε νεα επανοδο σε αυτα σχεδον αμεσως υπαρχει  ανανεωση τους.Αν δεν λειτουργουν για καποιο λογο δεν υπαρχει ευθυνη εκ μερους μας.Παταμε για περισσοτερη ευκολια πανω στην αγλλικη λεξη:Football

Βίντεο από την έκρηξη σε κατάστημα της τράπεζας Κύπρου στην Λεμεσό

Σόιμπλε: Δίκαιη για όλους η συμφωνία.ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΛΟΙ...ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ?.

Η συμφωνία για την Κύπρο είναι «δίκαιη» για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών
Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τονίζοντας πως στόχος είναι να μειωθεί ο κυπριακός τραπεζικός τομέας στον ευρωπαϊκό μέσο όρο που αντιστοιχεί σε τρεις φορές το ΑΕΠ.
Όπως επισήμανε, ο Κύπριος πρόεδρος «κατάλαβε» ότι το «bail in» ήταν σημαντικό όχι μόνο για τη Γερμανία και το ΔΝΤ, αλλά και για άλλους. Ο ίδιος σημείωσε πως οι κυπριακές τράπεζες πρέπει να ξανα-ανοίξουν όσο το δυνατόν συντομότερα, και ότι οι συζητήσεις για αυτό το θέμα θα πραγματοποιηθούν σήμερα.
Ο κ. Σόιμπλε υπογράμμισε πως στόχος είναι να ολοκληρωθούν οι εγκρίσεις από τα κοινοβούλια της Ευρώπης για την κυπριακή συμφωνία, την τρίτη εβδομάδα του Απριλίου.
Νωρίτερα, μιλώντας μετά τη συμφωνία στις Βρυξέλλες, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι η συμφωνία που σύνηψε η Κύπρος με τους διεθνείς πιστωτές δεν απαιτείται να επικυρωθεί από την κυπριακή βουλή.
Σύμφωνα με τον Σόιμπλε, νομικά η γερμανική κάτω βουλή δεν χρειάζεται να ψηφίσει σχετικά με την δανειακή σύμβαση σε αυτή τη φάση. Ο ίδιος πάντως πρόσθεσε ότι θα μπορούσε να διεξαχθεί μια ψηφοφορία εντός της εβδομάδας, εάν το θέλουν οι Γερμανοί βουλευτές. Δήλωσε πεπεισμένος ότι η συμφωνία θα εγκριθεί από την Μπούντεσταγκ .

Πηγή: euro2day.gr

"Χρόνια πολλά, αγάπη μου γλυκιά..."

Τα 99 χρόνια ζωής του συμπληρώνει τη Δευτέρα (25/3) ο Αρης, που στη γιορτή του εύχεται να ξεπεράσει τα μεγάλα του προβλήματα και να σταθεί στα πόδια του
Σαν σήμερα πριν από 99 χρόνια γεννήθηκε ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους της Ελλάδας. Τα μεγαλεία του παρελθόντος σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο -και όχι μόνο- μπορεί να απέχουν αρκετά από τη σημερινή εικόνα του Αρη, αλλά άπαντες στην κίτρινη οικογένεια ευελπιστούν πως με την συμπλήρωση ενός αιώνα ζωής τα δεδομένα θα έχουν αλλάξει και μία νέα σελίδα θα έχει ανοίξει στην ιστορία της ομάδας της Θεσσαλονίκης.
Το ημερολόγιο έγραφε 25 Μαρτίου 1914. Στην περιοχή του Ναυάρχου Βότση, 22 νεαροί της εποχής, γεμάτοι με όρεξη και οδηγούμενοι από ένα κοινό όραμα, αποφάσισαν ανήμερα της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου να ιδρύσουν  ένα αθλητικό σωματείο, το οποίο έμελλε να πρωταγωνιστήσει, να δοξαστεί, να ταλαιπωρηθεί, αλλά πάνω απ` όλα, να αποτελέσει το καμάρι της Μακεδονίας. Το όνομα που του έδωσαν;Αρης...
Έμπνευση για αυτό, φυσικά ο Θεός του πολέμου. Μαχητής, γενναίος, περήφανος., ανεξάρτητος. Χαρακτηριστικά που εκείνα τα 22 άτομα ήθελαν να έχει το σωματείο. Και το κατάφεραν.
Οι Γιάννης Αγγέλου, Λάζαρος Αγοραστός, Γρηγόρης Βλαχόπουλος, Λάζαρος Βλαχόπουλος, Πέτρος Γκοτζαμάνης, Αγγελος Ζέγας, Θεόδωρος Θεοδωρίδης, Δημήτρης Ιωαννίδης, Τηλέμαχος Καραγιαννίδης, Δημήτρης Κοτρότσης, Πέτρος Κρέης, Μήνωας Κυδωνάκης Λάζαρος Κωστίδης, Γιώργος Λάμπρου, Γιάννης Νακόπουλος, Θανάσης Παπαγεωργίου, Γιάννης Πλιάτσικας, Ρούσσος Ρωσσιάδης, Κάρολος Σαλούστο, Τάσος Τσιατσιαπάς, Πρόδρομος Κότσανος και Δήμου, δημιούργησαν πριν 99 χρόνια ένα σύλλογο, που τότε σίγουρα δεν μπορούσαν να φανταστούν τι θα κατάφερνε και που θα έφτανε. Τις χαρές και τις λύπες που θα γευόταν στη διάρκεια των χρόνων. Το πόσο περήφανο θα έκανε τον κόσμο του, αλλά και ολόκληρο τον ελληνισμό, κατακτώντας μέχρι σήμερα 52 τίτλους σε ομαδικά και ατομικά αθλήματα.
Οι 22 νεαροί που έκαναν την αρχή στις 25 Μαρτίου του 1914 έγιναν εκατοντάδες και με το πέρασμα των χρόνων εκατοντάδες χιλιάδες. Γιατί ο Αρης πέρα από τις επιτυχίες, τους τίτλους, τα πρόσωπα ή και ακόμα τα γήπεδα, είναι ο κόσμος του. Και όσο υπάρχει αυτός, θα υπάρχει και αυτή η ομάδα, που με το κίτρινο και το μαύρο της χρώμα, αποτελεί ένα σύμβολο όχι μόνο της Θεσσαλονίκης, αλλά ολόκληρης της Μακεδονίας.
Αρη, χρόνια πολλά... 

Πηγή: Sport.gr

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Έπεσε προβολέας στο Γεντί Κουλέ

Ένα απίστευτο συμβάν έλαβε χώρα το πρωί της Δευτέρας (25/3) στην Κρήτη και συγκεκριμένα έξω από το γήπεδο του ΟΦΗ, καθώς ένας από τους προβολείς του γηπέδου έπεσε στον δρόμο!

Ο δυνατός αέρας, που ταλαιπωρεί από το πρωί το Ηράκλειο, φαίνεται πως ήταν ο λόγος της πτώσης.
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία αναφορά για τραυματισμό, όμως υπάρχουν υλικές ζημιές μιας και ο προβολέας έπεσε πάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.
Η πτώση συνέβη περίπου στις δέκα το πρωί κάτω από τη θύρα -5- του γηπέδου και γίνεται κατανοητό πως προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση. 

Πηγή: Sport.gr

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ποιοι θέλουν διοίκηση Πρωτοδικείου στην ΑΕΚ;

Ποιοι θέλουν διοίκηση Πρωτοδικείου στην ΑΕΚ;
Ποιοι ετοιμάζουν πλάνο για δημιουργία διοίκησης Πρωτοδικείου με χρηματοδότη τον Ανδρέα Ανατολιωτάκη; 
Το σχέδιό για δημόσια εγγραφή εγκρίθηκε από τη γενική συνέλευση της Παρασκευής και οι μικρομέτοχοι της Ένωσης καταστρώνουν τα πλάνα τους για την επόμενη μέρος, έχοντας ήδη έτοιμο το σχέδιο για σχηματισμό διοίκησης, με στόχο να βρουν 21 άτομα από τις τάξεις τους και να ζητήσουν το Μάιο σχηματισμό τέτοιας διοίκησης από το Πρωτοδικείο.
Στα 21 άτομα θα μπορούν να βρίσκονται πρώην παράγοντες, οργανωμένοι αλλά και παλαίμαχοι της ομάδας, όπως είναι ο Θωμάς Μαύρος και ο Λάκης Νικολάου, ώστε να πειστεί ο κόσμος για τις προθέσεις τους αλλά και να εξασφαλίσουν την οικονομική τους συνδρομή μέσω της δημόσιας εγγραφής.
Στα συν της υπόθεσης είναι πως επειδή η διοίκηση θα είναι διορισμένη από το Πρωτοδικείο, δεν θα αντιμετωπίζει νομικούς κινδύνους για τα παλαιότερα χρέη, όπως έγινε την προηγούμενη εβδομάδα με τον Ανδρέα Δημητρέλο. Ομως, θα έχει συνέπειες για χρέη που θα προκύψουν, τη στιγμή που η ΠΑΕ έχει οφειλές προς το Δημόσιο και πρόσωπα.
Οι μικρομέτοχοι της ΠΑΕ ΑΕΚ επιθυμούν, επίσης, να μειώσουν τη τιμή διάθεσης των μετοχών της ΠΑΕ από 0,80 σε 0,30 ευρώ. Όσο για τα χρήματα, οι μικρομέτοχοι φέρονται να έχουν ήδη εξασφαλίσει 1 εκατ. ευρώ από τον Βασίλη Καπετανόπουλο και τη δέσμευση του Ανδρέα Ανατολιωτάκη για άλλες 300.000 ευρώ.

Πηγή: gazzetta.gr