ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

ΗΧΗΡΟ ''ΟΧΙ'' ΣΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΒΟΥΛΗ


Φωτογραφία για ΗΧΗΡΟ ''ΟΧΙ'' ΣΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΒΟΥΛΗ

Με 36 ψήφους κατά έναντι 19 αποχών, η Βουλή των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας απέρριψε το νομοσχέδιο για το κούρεμα των καταθέσεων.
''The New Daily Mail''
TheNewDailyMail 
Πηγή: NewsNow

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ντι Στέφανο: Μπορεί να έχω παίξει μπάλα με τον Πάπα

Ο Αλφρέντο Ντι Στέφανο μιλώντας για την εκλογή του νέου Πάπα, υποστήριξε πως πολύ πιθανό είναι να έπαιζαν μπάλα μαζί στις αλάνες της Αργεντινής

Η εκλογή του νέου Πάπα επηρέασε αρκετούς και όπως είναι λογικό με θετικό τρόπο επηρεάστηκαν οι Αργεντινοί. Ο Αλφρέντο Ντι Στέφανο, μιλώντας για το συγκεκριμένο γεγονός, υποστήριξε μεταξύ άλλων πως δεν αποκλείεται να έπαιζε μικρός μπάλα με τον Πάπα στις αλάνες της χώρας.
«Όπως μπορείτε να φανταστείτε αυτή η εκλογή μου έδωσε μεγάλη χαρά. Ίσως ο Πάπας, ήταν από τα παιδιά που παίζαμε ποδόσφαιρο στους δρόμους», είπε ο θρύλος της Ρεάλ Μαδρίτης.


Πηγή: AEK365

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Το σκίτσο για την Κύπρο που σαρώνει τα social media (pic)

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Καραγκούνης: «Αυτοί την έδρα, εμείς την εμπειρία»


Καραγκούνης: «Αυτοί την έδρα, εμείς την εμπειρία»Η παράδοση καλών εμφανίσεων σε ανάλογα σημαντικά ματς είναι το πλεονέκτημα της Εθνικής έναντι της γηπεδούχου Βοσνίας, όπως δήλωσε ο Γιώργος Καραγκούνης.
Μπορεί η Βοσνία να έχει το αβαντάζ της έδρας και της «καυτής» ατμόσφαιρας στη Ζένιτσα, αλλά ο Γιώργος Καραγκούνης θεωρεί πως αυτό αντισταθμίζεται από την εμπειρία που έχει η Εθνική σε ανάλογα δύσκολες έδρες και αντίστοιχα μεγάλης σημασίας παιχνίδια.
«Το πλεονέκτημα της Βοσνίας είναι ότι παίζει στην έδρα της, εκεί όπου έχει τεράστια υποστήριξη από τον κόσμο της. Όμως το δικό μας πλεονέκτημα έγκειται στην εμπειρία που έχουμε ως ομάδα. Ο τρόπος που έχουμε αγωνιστεί σε ανάλογα δύσκολα και σημαντικά παιχνίδια κατά το παρελθόν με κάνει αισιόδοξο», τόνισε ο μέσος της Φούλαμ σε δηλώσεις του που φιλοξενούνται στον Τύπο της Βοσνίας.
Πάντως ο «Κάρα» ξεκαθάρισε πως το προσεχές παιχνίδι δεν είναι καθοριστικό. «Το παιχνίδι της Παρασκευής είναι μεν σημαντικό, αλλά όχι το τελευταίο στα προκριματικά. Είναι πάντως σαφές πως η ομάδα που θα κερδίσει, θα αποκτήσει ψυχολογία κι ένα σημαντικό προβάδισμα για τη συνέχεια». 

Πηγή: Σπορ FM

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ζήτησε κάθαρση ο Σαββίδης από Σαμαρά!

Το gazzetta.gr αποκαλύπτει αυτό που ζήτησε ο Πρόεδρος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης από τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στην κυριακάτικη συνάντηση τους!
Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ είχε μία ακόμη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό την Κυριακή το πρωϊ στο ξενοδοχείο Μακεδονία Palace παρουσία του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου και του περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα.
Ο Ιβάν Σαββίδης είναι συχνός συνομιλητής του Πρωθυπουργού καθώς ουσιαστικά αποτελεί τον άνθρωπο του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο ότι ήδη έχει επενδύσει, μισθώνοντας το ξενοδοχείο στο οποίο συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό αλλά και την αγορά του 34,18 της καπνοβιομηχανίας της Ξάνθης ΣΕΚΑΠ από τη ΣΕΚΕ.
Μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες εκεί υπήρχε και πρωθυπουργική παρέμβαση καθώς ένας από τους μνηστήρες ήταν τουρκική εταιρεία και ο Σαμαράς ζήτησε από τον Σαββίδη να ανεβάσει την προσφορά του ώστε να μην περάσει η ΣΕΚΑΠ σε τουρκικά χέρια, κάτι που τελικά έγινε.
Αυτό, όμως, που έχει σημασία είναι τι συζητήθηκε μεταξύ των δύο ανδρών, γιατί εκτός από τον επιχειρηματικός της χαρακτήρα, η συζήτησε είχε και αθλητικό. Οπως είναι σε θέση να γνωρίζει το gazzetta.gr ο Ιβάν Σαββίδης ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να φροντίσει προκειμένου να υπάρχει κάθαρση στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Οπως του είπε χαρακτηριστικά, «δεν μπορώ να επενδύω σε ένα προϊόν που δεν είμαστε όλοι 100% σίγουροι ότι είναι καθαρό και ζει και βασιλεύει το παρασκήνιο»!
Εμμέσως την κουβέντα αυτή, την επιβεβαίωσε και λίγο αργότερα έξω από την Τούμπα, όταν μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε: «Συναντήθηκα με τον κ. Μαρινάκη, του είπα ότι δεν θα ρίχνω λεφτά στη λεκάνη. Αν άκουσε τον ευχαριστώ. Η ζωή συνεχίζεται».
Από εκεί και πέρα, όπως είπε και ο ίδιος ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ ζήτησε τη στήριξη του πρωθυπουργού για το ζήτημα της ρύθμισης των χρεών του ΠΑΟΚ καθώς θέλει να προχωρήσει στην αποπληρωμή του χρέους της ΠΑΕ άμεσα εφόσον ικανοποιηθεί από τις ρυθμίσεις.
Στη συνέχεια η κουβέντα... χαλάρωσε και ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ποινή που επιβλήθηκε στον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, με τον Σαββίδη να εκφράζει για μία ακόμη φορά την έντονη δυσαρέσκειά του για την αντιμετώπιση του ΠΑΟΚ στο συγκεκριμένο θέμα.
Σε αυτό βρήκε κι έναν «σύμμαχο» καθώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η ποινή που επιβλήθηκε στον Σαλπιγγίδη ήταν αυστηρή. 
Πηγή: Gazzetta

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ο Κασάνο ονόμασε τον γιο του Λιονέλ!

Ο Αντόνιο Κασάνο δήλωσε... ερωτευμένος ποδοσφαιρικά με τον Λιονέλ Μέσι και έδωσε το όνομά του Αργεντινού ποδοσφαιριστή στον δεύτερο γιο του!
Ο «Φανταντόνιο» έγινε για δεύτερη φορά πατέρας, με τη σύζυγό του να φέρνει στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι. Μετά τον πρωτότοκο Κρίστοφερ λοιπόν, ο Κασάνο ο νεότερος θα λέγεται Λιονέλ! Και όχι λόγω... παππού, αλλά λόγω Μέσι! Ο άσος της Ίντερ παραδέχθηκε ότι είναι μεγάλος θαυμαστής του επιθετικού της Μπαρτσελόνα. Τόσο, που έδωσε το όνομά του στο παιδί του!
«Αυτή είναι δεύτερη μεγαλύτερη χαρά στη ζωή μου μετά τη γέννηση του πρώτου μου γιου. Τον ονόμασα Λιονέλ, επειδή είμαι μεγάλος θαυμαστής του καλύτερου παίκτη στην ιστορία. Η σύζυγός μου δεν ήταν θετική, αλλά την έπεισα. Κατά την άποψή μου, ο Μέσι είναι ο πιο σημαντικός παίκτης στην ιστορία. Είμαι ερωτευμένος μαζί του σε ποδοσφαιρικό επίπεδο», τόνισε ο Κασάνο!
 
Πηγή: Gazzetta

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ρίχνει αυλαία ο Όουεν

Ο Άγγλος φορ αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση στο τέλος της σεζόν

Σε ηλικία 33 ετών ο Μάικλ Όουεν πήρε την απόφαση να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια με την λήξη της εφετινής αγωνιστικής περιόδου.
Ο Άγγλος επιθετικός στην Στόουκ Σίτι είναι από τους παίκτες με τις λιγότερες συμμετοχές την εφετινή περίοδο καθώς έχει παίξει μόλις σε 6 παιχνίδια σκοράροντας ένα γκολ.
Ο Όουεν έκανε σπουδαία καριέρα στην Λίβερπουλ την φανέλα της οποίας φόρεσε από το 1996 έως το 2004 και στην συνέχεια επιχείρησε το βήμα παραπάνω παίρνοντας μεταγραφή για την Ρεάλ Μαδρίτης. Ωστόσο εκεί δεν κατάφερε να καθιερωθεί και έτσι ο Άγγλος επιθετικός επέστρεψε στην Premier League για λογαριασμό της Νιούκαστλ το 2005.
Το 2009 από "ήρωας" έγινε "προδότης" για τους φίλους της Λίβερπουλ όταν πήρε την απόφαση να φορέσει την φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ωστόσο ούτε εκεί κατάφερε ο Όουεν να καθιερωθεί λόγω των συχνών τραυματισμών και των πολλών επιθετικών λύσεων στην ομάδα.
Έτσι αποφάσισε να πάει στην Στόουκ Σίτι αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή, Τόνι Πούλις, με τον Μάικλ Όουεν να αποφασίζει στο τέλος της σεζόν να βάλει τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα. 


Πηγή: AEK365

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Το νέο σχέδιο της κυπριακής κυβέρνησης.Εξαιρούνται του «κουρέματος» καταθέσεις έως 20.000 ευρώ

Ένα νέο σχέδιο μελετάται ήδη από την Επιτροπή Οικονομικών της κυπριακής κυβέρνησης προκειμένου να κατατεθεί στην Βουλή και να ψηφιστεί.
Σύμφωνα με το νέο σχέδιο, όπως αναφέρει το AP, στις καταθέσεις έως 20.000 ευρώ η επιβολή τέλους θα είναι μηδενική.
Από 20.000-100.000 ευρώ το τέλος θα ανέρχεται στο 6,75%, ενώ για καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ το τέλος θα ανέρχεται στο 9,9%.
Το τέλος επί των καταθέσεων θα υπολογίζεται επί το υπόλοιπο των καταθέσεων στα βιβλία των πιστωτικών ιδρυμάτων της Κύπρου κατά το κλείσιμο των εργασιών τους την 15η Μαρτίου.
Υπενθυμίζεται ότι έναντι του τέλους διατίθενται μελλοντικά σε κάθε καταθέτη μετοχές του πιστωτικού ιδρύματος της Δημοκρατίας και η τιμή αποτίμησης των μετοχών που θα δίνονται στους καταθέτες καθορίζονται βάση των κοινοτικών κανόνων της ΕΕ για κρατικές ενισχύσεις.
Η αξία της μετοχής που θα δοθεί στους καταθέτες θα είναι της ίδιας αξίας με την τιμή απόκτησης της από τη Δημοκρατία.
Οι μετοχές θα είναι μετατρέψιμες σε ομόλογα, η απόδοση των οποίων διασφαλίζεται από τα προσδοκώμενα έσοδα του φυσικού αερίου υπό τον όρο οι καταθέσεις να παραμείνουν για δύο χρόνια στο πιστωτικό ίδρυμα της Δημοκρατίας. 


Πηγή: AEK365