Ο Θεόδωρος Πάγκαλος, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα των Σκοπίων, "Ουτρίνσκι Βέσνικ", επικρίνει την κυβέρνησή τους, τονίζοντας ότι κάνει «αστεία πράγματα», ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα του ονόματος.


«Νομίζω ότι η συζήτηση για το όνομα έχει κλείσει, η οποία σε γενικές γραμμές δεν έπρεπε καν να είχε ανοίξει. Πρέπει να βρεθεί ένα σύνθετο όνομα. Ας δείξει θάρρος ο πρωθυπουργός σας, Γκρούεφσκι, ή οποιοσδήποτε άλλος πολιτικός ηγέτης σας, να βάλει έναν προσδιορισμό στο όνομα για να τελειώνει το ζήτημα», ανέφερε ο κ.Πάγκαλος.
« Όποιο θέλει, μπορεί να είναι Μέγας Αλέξανδρος. Έχουμε και εμείς εδώ ανά διαστήματα, μερικούς γραφικούς ανθρώπους σε εκπαιδευτικούς και πολιτιστικούς κύκλους, που ντύνονται σαν τους αρχαίους Έλληνες και άλλοι που εξακολουθούν να πιστεύουν στους αρχαίους θεούς και στις θυσίες.
Έχω έναν φίλο από την Κίνα που έχει το όνομα Λεωνίδας. Όταν κάποιος από τη Σαγκάη ονομάζεται Λεωνίδας και ένας από τα Σκόπια μπορεί να ονομασθεί Αλέξανδρος ή Φίλιππος. Νομίζω ότι είναι ένα ζήτημα που δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει. Πιστεύω ότι η γλώσσα και η εθνική συνείδηση είναι ζητήματα αυτοπροσδιορισμού και ότι ο καθένας είναι αυτό που νομίζει ότι είναι. Δεν μπορεί κάποιος να πει στον άλλο τι είναι και τι δεν είναι», συμπλήρωσε.
Ο κ. Πάγκαλος, στην συνέντευξη του αυτή, επικρίνει την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ για την τοποθέτηση αγαλμάτων προσωπικοτήτων από την αρχαία ελληνική ιστορία και λέει ότι αυτά είναι «αστεία πράγματα».
Πηγή: iefimerida.gr

Live Streaming. 21:00 Panathinaikos vs Alba Berlin