ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ.

  • Ταξιαρχαι Νιατων-Ποσειδωνας Ελαφονησου 1-1,Α.Ε.Δ Ασωπου-Π.Α Νεαπολης 1-2,Α.Ο Αγγελωνας-Ευρωτας Ελους 1-0(περισσοτερα οταν θα ειναι ετοιμα),Ολυμπιακος Μολαων-Δοξα Πακιων 0-0 (9/3),Α.Ο Ελικας-Απιδια Λακωνιας 0-3.Ρεπο.Α.Ο Μυρτιας
  •               Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ σε 20 αγωνες.         
        1.Απιδια Λακωνιας..............48...43-13
        2.Ευρωτας Ελους................36...32-13
        3.Ταξιαρχαι Νιατων.............33...26-11
        4.Α.Ε.Δ Ασωπου.................30...36-30
        5.Π.Α Νεαπολης..................29...31-28
        6.Ολυμπιακος Μολαων..........27...37-27
        7.Α.Ο Μυρτιας....................22...21-25
        8.Α.Ο Αγγελωνας................19...19-25
        9.Α.Ο Ελικας......................12...13-34
        10.Δοξα Πακιων...................8...22-42
        11.Ποσειδωνας Ελαφονησου....3...25-57
  • Μειον 2 βαθμους εχουν απο το τρεχον πρωταθλημα οι:Δοξα Πακιων,Ποσειδωνας Ελαφονησου.
  • Ο Ποσειδωνας Ελαφονησου εχει και μειον 4 βαθμους απο το προηγουμενο πρωταθλημα.
  •  ΡΕΠΟ:Δοξα Πακιων,Α.Ο Ελικας,Α.Ο Αγγελωνας,Α.Ε.Δ Ασωπου,Π.Α Νεαπολης,Ευρωτας Ελους,Απιδια, Λακωνιας,Ολυμπιακος Μολαων,Α.Ο Μυρτιας,Ταξιαρχαι Νιατων,Ποσειδωνας Ελαφονησου.Β ΓΥΡΟΣ:Δοξα Πακιων,Α.Ο Ελικας,Α.Ο Αγγελωνας,Α.Ε.Δ Ασωπου,Α.Ο Ελικας,Ευρωτας Ελους,Απιδια Λακωνιας,Ολυμπιακος Μολαων,Α.Ο Μυρτιας. 
  • Επομενη αγωνιστικη:Ποσειδωνας Ελαφονησου-Π.Α Νεαπολης,Ευρωτας Ελους-Α.Ε.Δ Ασωπου,Δοξα Πακιων-Α.Ο Μυρτιας,Α.Ο Ελικας-Ολυμπιακος Μολαων,Απιδια Λακωνιας-Α.Ο Αγγελωνας.Ρεπο.Ταξιαρχαι Νιατων

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Το Ρέθυμνο γιορτάζει 20 χρόνια καρναβάλι!

Το Ρέθυμνο γιορτάζει 20 χρόνια καρναβάλι!Τα 20α του γενέθλια γιορτάζει φέτος το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι. Πρόκειται για την μεγαλύτερη, δημοφιλέστερη και πολυπληθέστερη εκδήλωση της Κρήτη

Το θέμα του Καρναβαλιού είναι «20 χρόνια Μύθοι», με την φετινή επέτειο να αποτελεί τον προάγγελο του μεγάλου εορτασμού της συμπλήρωσης των 100 χρόνων καρναβαλικών εκδηλώσεων στο Ρέθυμνο, που θα πραγματοποιηθεί το 2014.

Παρά την δύσκολη οικονομική κατάσταση που περνά η χώρα μας, η διοργάνωση του 2013 έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία σε συμμετοχές και εκδηλώσεις. Ήδη ο αριθμός των καρναβαλικών ομάδων που θα συμμετέχουν στην Μεγάλη Παρέλαση (17/3), αγγίζει τις 44, με 33 άρματα (7 περισσότερα από πέρυσι), ενώ ο αριθμός των συμμετεχόντων – καρναβαλιστών αναμένεται να φτάσει τις 15.000. Τα θέματα που επέλεξαν φέτος οι ομάδες, αφορούν την επικαιρότητα της χώρας, χαρακτήρες και ιστορίες από παιδικά κόμικς, καθώς και θέματα που σχετίζονται με διάφορους Μύθους, χώρες, φανταστικούς χαρακτήρες, κ.α.

Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι είναι ένα πολιτιστικό και ψυχαγωγικό γεγονός, που απασχολεί και εμπλέκει την κοινωνία του Ρεθύμνου καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Δεμένο άρρηκτα με τον κοινωνικό ιστό της πόλης του Ρεθύμνου, το Καρναβάλι αποτελεί την αφετηρία για μια σειρά από κοινωνικές δράσεις, που πραγματοποιούν είτε μεμονωμένες ομάδες, είτε σε συνεργασία, παράγοντας έτσι ουσιαστικό κοινωφελές έργο.

Ρεθεμνιώτικο το «Πράσινο» Καρναβάλι
Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί γνώμονα για την κάθε ενέργεια που γίνεται κατά τη διάρκεια όλων των εκδηλώσεων του Καρναβαλιού, με τις ομάδες να κατασκευάζουν τα άρματα και τις στολές σχεδόν αποκλειστικά από ανακυκλώσιμα υλικά, ενώ μετά το τέλος του Καρναβαλιού, όσα υλικά δεν θα χρησιμοποιηθούν στο μέλλον, ανακυκλώνονται.

Ποιος μπορεί να συμμετέχει
Στο Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι μπορούν να λάβουν μέρος όσοι το επιθυμούν. Στο σύνολο τους οι ομάδες δέχονται με χαρά νέα μέλη. Όλοι μπορούν έγκαιρα να προμηθευτούν τις στολές τους. Περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού: www.rethymnocarnival.gr

Οικονομικές Τιμές στα Εκδρομικά Πακέτα
Οι τουριστικοί Πράκτορες του Ρεθύμνου, έχουν δημιουργήσει ιδιαίτερα οικονομικά εκδρομικά πακέτα για όλους εκείνους που επιθυμούν να ταξιδέψουν στο Ρέθυμνο και να παρακολουθήσουν από κοντά τη μεγάλη γιορτή του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού. 

Πηγή: Σπορ FM

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ρ-Άβε «θρύλε»!


Ρ-Άβε «θρύλε»!Στην 40η υπόκλιση ανάγκασε τους αντιπάλους του ο «καίσαρας» του ελληνικού ποδοσφαίρου! Ο Ολυμπιακός γιόρτασε με τριάρα στην ΑΕΚ (3-0) γενέθλια και τίτλο και έραψε με στιλ το τέταρτο αστέρι στη φανέλα.
Όπως ακριβώς άξιζε στην περίσταση γιόρτασε ο Ολυμπιακός!

Ανήμερα των γενεθλίων τους, οι «ερυθρόλευκοι» φίλεψαν 3-0 την ΑΕΚ και πανηγύρισαν μαθηματικά (και) τον φετινό τίτλο.

Τα γκολ του Παπαδόπουλου στο 13’ και στο 56’ και του Αμπντούν στο 62’ σφράγισαν τη μεγάλη νίκη των «ερυθρόλευκων» και τους επέτρεψαν να σβήσουν με… αέρα 40 πρωταθλημάτων την τούρτα των γενεθλίων τους!

Καλύτερη απ' όσο λέει το σκορ η ΑΕΚ, δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει σε τετ-α-τετ του Κορδέρο και στο τέλος θα μπορούσε να έχει δεχθεί κι άλλο γκολ σε δοκάρι του Μανιάτη. 


Πηγή: Σπορ FM

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Live Streaming.19:30 Olympiacos Piraeus vs AEK Athens

    • Τα Link σε περιπτωση που σταματουν σε νεα επανοδο σε αυτα σχεδον αμεσως υπαρχει  ανανεωση τους.Αν δεν λειτουργουν για καποιο λογο δεν υπαρχει ευθυνη εκ μερους μας.Παταμε παντα διπλα στην ΕλΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ που συνηθως υπαρχει σε καθε αγωνα και για περισσοτερη ευκολια πανω στην αγλλικη λεξη:Football

http://www.oleoletv.com/

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Live Streaming. 17:15 Aris Thessaloniki vs Levadiakos FC και Veria FC vs OFI Crete

    • Τα Link σε περιπτωση που σταματουν σε νεα επανοδο σε αυτα σχεδον αμεσως υπαρχει  ανανεωση τους.Αν δεν λειτουργουν για καποιο λογο δεν υπαρχει ευθυνη εκ μερους μας.Παταμε παντα διπλα στην ΕλΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ που συνηθως υπαρχει σε καθε αγωνα και για περισσοτερη ευκολια πανω στην αγλλικη λεξη:Football

http://www.oleoletv.com/

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Μάχη Samsung Apple και Nokia

Μπορεί στην πρώτη ανάγνωση της παρακάτω είδησης να ξαφνιαστήκαμε, όμως είναι γεγονός.

Μάχη Samsung Apple και Nokia
Μπορεί στην πρώτη ανάγνωση της παρακάτω είδησης να ξαφνιαστήκαμε, όμως είναι γεγονός.

Τη Δευτέρα που μας πέρασε, η Nokia κατέθεσε αναφορά στο Εφετείο της Νέας Υόρκης για λογαριασμό της Apple, έτσι ώστε να απαγορευτεί η πώληση συσκευών της Samsung που παραβιάζουν πατέντες της εταιρείας του Κουπερτίνο.

Τι ακριβώς μπορεί να συμβαίνει;

Τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο αυτή τη στιγμή, ωστόσο είναι εμφανές ότι η Nokia προσπαθεί να πετύχει χτύπημα κατά της Samsung, υποστηρίζοντας ουσιαστικά έναν άλλο αντίπαλό της, την Apple.

Για να δούμε που θα οδηγήσει η κατάσταση…

Πηγή: enternity.gr

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Live Streaming. 15:00 AO Xanthi vs PAS Giannina

    • Τα Link σε περιπτωση που σταματουν σε νεα επανοδο σε αυτα σχεδον αμεσως υπαρχει  ανανεωση τους.Αν δεν λειτουργουν για καποιο λογο δεν υπαρχει ευθυνη εκ μερους μας.Παταμε παντα διπλα στην ΕλΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ που συνηθως υπαρχει σε καθε αγωνα και για περισσοτερη ευκολια πανω στην αγλλικη λεξη:Football

http://www.oleoletv.com/

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Τους κέρασε ο Φιγκερόα

Ο Λουτσιάνο Φιγκερόα έδωσε το τρίποντο στον Παναθηναϊκό απέναντι στην Κέρκυρα και κέρασε τους συμπαίκτες του.


Ο Αργεντινός στράικερ όπως γράφει το gazzetta.gr άνοιξε λογαριασμό με την πράσινη φανέλα, χαρίζοντας μάλιστα και μια πολύ σημαντική νίκη για την είσοδο του τριφυλλιού στα πλέι-οφ.
Ο «Λούτσο» βρισκόταν σε πολύ καλή ψυχολογική κατάσταση και μάλιστα φρόντισε να το γιορτάσει το βράδυ του Σαββάτου παρέα με συμπαίκτες του! Ο διεθνής φορ έκανε το τραπέζι στους Ζέκα, Τοτσέ, Φορναρόλι, Κάιπερ, Βελάσκες, Χοκίν ενώ είχε στο πλευρό του την σύζυγο του και τα παιδιά του.

Ο Αργεντινός που... κέρασε, πληρώνοντας τον λογαριασμό, έδειξε και με αυτό τον τρόπο πως έχει γίνει κομμάτι της ομάδας και ήρθε για να μείνει. 
Άπαντες τον προέτρεπαν να σκοράρει και στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ ενώ ο ίδιος είχε να λέει για το άμεσο «δέσιμο» που έχει αποκτήσει με τον κόσμο του Παναθηναϊκού... 

Πηγή: Leoforos.gr

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:"Θέλει Βαλβέρδε η Σίτι"

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Sunday Times, ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι υποψήφιος για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Μάντσεστερ Σίτι την επόμενη σεζόν στη θέση του Ρομπέρτο Μαντσίνι.


Οπως αναφέρει το δημοσίευμα της αγγλικής εφημερίδας, έπειτα από την αποτυχία των "γαλάζιων" να προσελκύσουν ένα μεγάλο όνομα για τη διαδοχή του Ιταλού (Μουρίνιο, Γκουαρντιόλα, Πελεγκρίνι, Κλοπ) στρέφονται στον πρώην προπονητή του Ολυμπιακού. Το ενδιαφέρον έχει προκύψει, επειδή τόσο ο εκτελεστικός διευθυντής της Σίτι, Φεράν Σοριάνο, όσο και ο διευθυντής ποδοσφαίρου, Τσίκι Μπεγκιριστάιν, φέρονται να έχουν σε μεγάλη εκτίμηση τον τεχνικό της Βαλένθια. 

Πηγή: Sport.gr

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Σίμος: «Η ΕΡΤ οδηγείται σε συρρίκνωση»

Σίμος: «Η ΕΡΤ οδηγείται σε συρρίκνωση»Τους λόγους για τους οποίους παραιτήθηκε από τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου της ΕΡΤ εξήγησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Νίκος Σίμος.

Πολλά έχουν ακουστεί από την ώρα που παραιτήθηκε από τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου της ΕΡΤ ο Νίκος Σίμος αλλά ο ίδιος φρόντισε να εξηγήσει τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση αυτή μέσω του NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Διαβάστε όσα είπε στην εκπομπή «Στάση Media» και τον Νίκο Μαυρομμάτη ο Νίκος Σίμος:

«Υπάρχει ένα γενικότερο σύστημα εσωτερικό και εξωτερικό που δεν αφήνει την ΕΡΤ να εξυγιανθεί και να λειτουργεί σωστά. Παρεμβάσεις ασφαλώς και υπάρχουν αλλά η ΕΡΤ οδηγείται σε κάποια συρρίκνωση και δεν ήμουν διατεθειμένος να είμαι μέρος της.

Δεν μπορώ να μιλήσω για κλείσιμο αλλά όταν ο προϋπολογισμός συρρικνώνεται σε τρομακτικό ποσοστό αντιλαμβάνεστε ότι η ανταπόδοση δεν μπορεί να γίνει. Τι σημαίνει ανταπόδοση; Ένα κανονικό πρόγραμμα αξιόλογο και πλούσιο. Δεν ήθελα να πω ότι σήκωσα τα χέρια ψηλά. Αλλά δεν βρίσκω περιθώρια αισιοδοξίας. Θα μπει επικεφαλής κάποιος άλλος και μακάρι να τα καταφέρει.

Η ΕΡΤ –αυτή την στιγμή- και ο τρόπος εποπτείας της από την πολιτεία είναι θέμα λογικής». 

Πηγή: Σπορ FM

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:20 χωρίς τα ντέρμπι ο Τζεμπούρ


Με έξι αγωνιστικές να απομένουν, ο Αλγερινός κυνηγάει θρύλους των γκολ και το καλό γι΄ αυτόν είναι ότι απομένουν τρία ντέρμπι. Ζει για αυτά, σκοράρει για αυτά.
Ο  Ολυμπιακός έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να κατακτήσει μια σειρά από πράγματα. Στα γενέθλια του συλλόγου (88 χρόνων) να κατακτήσει το 40ό πρωτάθλημα, να ράψει το τέταρτο αστέρι στη φανέλα, να κατακτήσει το πιο γρήγορο πρωτάθλημα όσον αφορά το ημερολογιακό του θέματος και να γίνει η πρώτη ομάδα στην Ευρώπη που θα στεφθεί πρωταθλήτρια. Αυτά στο... ομαδικό πνεύμα. Υπάρχει και το ατομικό. Ο Ράφικ Τζεμπούρ. Εκτός του ότι θ' αντιμετωπίσει (ξανά) την πρώην ομάδα του, ο «τρομοκράτης» μπαίνει στην τελική ευθεία για να ξεπεράσει μεγάλους σκόρερ του παρελθόντος. Και τι καλύτερο γι' αυτόν που τα επόμενα τρία από τα έξι παιχνίδια που απομένουν είναι ντέρμπι... Ζει γι' αυτά, σκοράρει σε αυτά!
 
ΖΙΟΒΑΝΙ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ,ΣΙΣΕ, ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ... ΝΙΛΣΕΝ Ο καλύτερος σκόρερ της τελευταίας 10ετίας
«Τρομοκρατεί» σταθερά εδώ και οκτώ σεζόν στην Ελλάδα. Εντεκα με τον Εθνικό Αστέρα, 5 με τον Ατρόμητο, 19 με τον Πανιώνιο, 19 με την ΑΕΚ, 39 με τον Ολυμπιακό. Και φέτος διανύει την πιο παραγωγική του σεζόν. Οι αριθμοί έχουν «ζαλιστεί» και αυτός συνεχίζει να σκοράρει. Με έξι αγωνιστικές ν' απομένουν ο Τζεμπούρ μπορεί αρχικά να γίνει ο κορυφαίος σκόρερ της τελευταίας δεκαετίας και εν συνεχεία να κυνηγήσει ρεκόρ που κρατάνε από το 1985! Οπως έχει γραφτεί όλες τις προηγούμενες μέρες, ο Αλγερινός έχει ξεπεράσει Γκαλέτι, Μπλάνκο, Λυμπερόπουλο, Σαλπιγγίδη, Γκέκα και του έχουν απομείνει οι Σισέ (23 τη σεζόν 2010) και Ζιοβάνι (21 το 2004) για να γίνει ο κορυφαίος σκόρερ της δεκαετίας. Ο Αλεξανδρής είχε 24 τη σεζόν 1993-94. Εάν τους ξεπεράσει, τότε πρέπει να ανατρέξουμε στη δεκαετία του '80 για να γίνουν σωστές συγκρίσεις, μια και τότε υπήρχε 30άρι πρωτάθλημα. Στη συνέχεια οι ομάδες είχαν αυξηθεί στις 18 και είχε γίνει 34άρι πρωτάθλημα. Για να φτάσει τον Νίλσεν (ΑΕΚ) της περιόδου 1987-88, θέλει ένα γκολ ο Τζεμπούρ και για να γραφτεί στην ιστορία θέλει επτά για να ισοφαρίσει τον Θωμά Μαύρο (27) της σεζόν 1984-85.
 
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ  ΣΤΑ «ΜΕΓΑΛΑ»
Εβδομη σεζόν στη μεγάλη κατηγορία (συν μία στον Εθνικό Αστέρα) ο Ράφικ Τζεμπούρ έχει προλάβει να σκοράρει 22 (!) γκολ στα λεγόμενα μεγάλα παιχνίδια. Συνολικά ο Αλγερινός έχει πετύχει 10 κόντρα στον Παναθηναϊκό, 5 με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, 4 όταν βρήκε απέναντί του την ΑΕΚ και 2 με αντίπαλο τον Ολυμπιακό (όταν φορούσε τη φανέλα του Πανιωνίου και της ΑΕΚ). Σε αυτά προσθέστε και το περσινό γκολ στον τελικό Κυπέλλου!
 
ΟΣΑ Η ΑΕΚ, ΣΥΝ ΕΝΑ
Οση και να είναι η βαθμολογική διαφορά, το Ολυμπιακός - ΑΕΚ παραμένει μεγάλο παιχνίδι.  Ειδικά τώρα που οι «ερυθρόλευκοι» σε περίπτωση νίκης κλειδώνουν και μαθηματικά το 40ό πρωτάθλημα. Ενδεικτικό όμως της διαφοράς δυναμικότητας των δύο ομάδων είναι πως όσα γκολ έχουν πετύχει όλοι οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ στα 24 ματς πρωταθλήματος τα έχει σημειώσει μόνος του ο Τζεμπούρ σε 20! Ο Αλγερινός έχει φτάσει τα 20 γκολ ενώ η ΑΕΚ παραμένει στα 19... Με τον «τρομοκράτη» μάλιστα να μην αγωνίζεται καθόλου στο ματς του πρώτου γύρου (4-0 ο Ολυμπιακός).

ΚΑΘΕ 80 ΛΕΠΤΑ
Είκοσι γκολ λοιπόν για τον Αλγερινό. Εκτός όμως από την ευστοχία που τον διακρίνει (1 γκολ κάθε 3,1 τελικές προσπάθειες) ο Τζεμπούρ σκοράρει και κάθε 80 λεπτά. Εχει αγωνιστεί συνολικά 1.593 λεπτά στο πρωτάθλημα και τα 20 γκολ που έχει σημειώσει ισούνται με ένα τέρμα ανά 80 λεπτά. Οι αριθμοί του φέτος ξεχωρίζουν και γιατί έχει σημειώσει μόλις ένα γκολ από το σημείο του πέναλτι!
 ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟΣ
Είναι εκπληκτική και η συχνότητα με την οποία σκοράρει ο «τρομοκράτης». Χωρίς χατ τρικ φέτος (ο Μιραλάς πέρυσι είχε και καρέ τερμάτων αλλά και χατ τρικ) ο Τζεμπούρ έχει σκοράρει στα τελευταία 4 από τα 5 τελευταία, 9 από τα 11 τελευταία και συνολικά στα 15 από τα 20 που έχει αγωνιστεί. Οι αριθμοί γίνονται ακόμα πιο εντυπωσιακοί, αν αναλογιστεί κανείς ότι έχει πετύχει 20 τέρματα στα 18 ματς που έχει ξεκινήσει στη βασική 11άδα.

3 ομάδες του έχουν ξεφύγει φέτος, άλλα θα έχει την ευκαιρία να σκοράρει κόντρα σε όλες. ΑΕΚ, Πλατανιάς, Κέρκυρα.

39 γκολ συνολικά στο πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό σε σύνολο 51 αγώνων. Από αυτά, τα 41 ήταν στην βασική 11άδα.

3 ντέρμπι του απομένουν. Με ΑΕΚ την Κυριακή, με ΠΑΟΚ στις 31 Μαρτίου (27η) και με Παναθηναϊκό 14 Απριλίου (29η). Ολα στο «Γ. Καραϊσκάκης».

2 γκολ είχε πετύχει στο παιχνίδι με την ΑΕΚ πριν από δύο χρόνια, όταν «κλείδωνε» και τότε το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός (6-0). 


Πηγη:SportDay.gr