ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ::Live Streaming.Αγωνες Ελληνικου Ποδοσφαιρου.

  • Τα Link σε περιπτωση που σταματουν σε νεα επανοδο σε αυτα σχεδον αμεσως υπαρχει  ανανεωση τους.Αν δεν λειτουργουν για καποιο λογο δεν υπαρχει ευθυνη εκ μερους μας. 




EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Αυτογκόλ που έμειναν στην ιστορία

Με αφορμή το αυτογκόλ του Γκάρεθ Μπάρι στο παιχνίδι με της Μάντσεστερ Σίτι με Σαουθάμπτον το Sport24.gr βρήκε 10 εντυπωσιακά αυτογκόλ που έχουν σημειωθεί σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ και σας τα παρουσιάζει (videos).

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Πόση καθυστέρηση έπρεπε να δείξει ο Σπάθας;


Μετά από κάθε ματς του Ολυμπιακού γίνεται η ίδια συζήτηση! Ναι, καλά μαντέψατε: για τα λεπτά των καθυστερήσεων που κράτησε ο διαιτητής (τα πέναλτι και οι κόκκινες είναι πλέον τρε μπανάλ).
Για να γλιτώσετε εσείς, το ποδόσφαιρο και ο Περικλής Βασιλάκης απ΄ αυτή τη βαρετή κουβέντα τα "SOSial Media" έχουν τη λύση (την οποία πρώτος εφάρμοσε με επιτυχία ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον).
Δείτε τι έχει γίνει μέχρι τώρα και τι προτείνουμε να γίνεται από εδώ και στο εξής στο sportdog.gr

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:«Είναι ένας τελικός για τον Πανιώνιο»


Ο Κώστας Παναγιωτούδης, μίλησε για τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα χαρακτηρίζοντας τον ως τελικό, θεωρώντας επιτακτική ανάγκη τους τρεις βαθμούς της νίκης.
Αναλυτικά τα όσα είπε στην κάμερα της Nova:
Για το πως περιμένει τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα: «Κάθε παιχνίδι το βλέπουμε διαφορετικά. Τώρα είναι ένας τελικός μπροστά μας. Χάσαμε από την ΑΕΚ, πρέπει να πάρουμε αυτούς τους βαθμούς οπωσδήποτε. Και για να γίνει αυτό πρέπει να παίξουμε δυνατά. Να μπούμε πιο σοβαροί, όχι όπως στο πρώτο μέρος με την ΑΕΚ. Να εξακολουθήσουμε να παίζουμε όσο καλύτερα μπορούμε έτσι ώστε να αποκτήσουμε τους τρεις βαθμούς».
Για το που θα κριθεί το ματς: «Έχουμε παρακολουθήσει τα Γιάννινα, είναι μια ποιοτική ομάδα και δυνατή. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε δυνατά απέναντί τους. Εμείς είμαστε πιο μικροί σε ηλικία, αλλά θα αγωνιστούμε με όσο περισσότερο πάθος μπορούμε για να κερδίζουμε περισσότερες μπάλες. Και βέβαια θα ξεκινήσει η επίθεσή μας από την άμυνα. Πρέπει να κρατήσουμε το "0" και θα προσπαθήσουμε επιθετικά να πετύχουμε κάποιο γκολ για να πάρουμε τους 3 βαθμούς». 

Πηγή: Gazzetta

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Περπέρογλου: "Εντελώς διαφορετικό ματς ο τελικός..."

Τελείως διαφορετικό παιχνίδι θα είναι ο τελικός Κυπέλλου από το ντέρμπι του ΣΕΦ προ ολίγων ημερών, όπως εξήγησε ο Στράτος Περπέρογλου, τονίζοντας ότι θα πρέπει οι "ερυθρόλευκοι" να κάνουν δημιουργικό το άγχος τους...

Παράλληλα, ο 28χρονος φόργουορντ υπογράμμισε ότι περιμένει τον Παναθηναϊκό πιο μαχητικό και αποφασισμένο...
Τα όσα δήλωσε ο Στράτος Περπέρογλου στην SportDay:
Για τη νίκη του Ολυμπιακού την προηγούμενη εβδομάδα και το αποψινό ματς: 
"Εκείνο το παιχνίδι ανήκει στο παρελθόν. Ο τελικός Κυπέλλου είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι, υπό την έννοια ότι κρίνεται ο πρώτος τίτλος της σεζόν, σε 40 αγωνιστικά λεπτά. Είναι ένας από τους στόχους μας, όπως είναι και ένας από τους στόχους του Παναθηναϊκού. Κανείς δεν θέλει να χάσει. Δεν υπάρχει ούτε καν η σκέψη τού αν αυτός ο στόχος είναι μικρότερος των άλλων που διεκδικούμε. Είναι ο πρώτος τίτλος και τον θέλουμε. Μόνο αυτό μας απασχολεί". 
Για τις δύο νίκες που μετρούν τη φετινή σεζόν οι Πειραιώτες σε βάρος του "Τριφυλλιού": 
"Εχουμε ήδη νικήσει δυο φορές τον Παναθηναϊκό και αυτό μας δίνει μια μεγάλη ώθηση, στο θέμα της ψυχολογίας. Που φυσικά δεν κρίνει κάτι. Οφείλουμε να παρουσιάσουμε τα ίδια στοιχεία ή για την ακρίβεια να παρουσιάσουμε ακόμα καλύτερα, για να πάρουμε αυτό το τρόπαιο. Ξέρουμε πως οι αντίπαλοί μας θα είναι πιο μαχητικοί και αποφασισμένοι να επιτύχουν κάτι καλύτερο, οπότε πρέπει να είμαστε ακόμα πιο συγκεντρωμένοι και αποτελεσματικοί. Θα πρέπει να παλέψουμε για να κατακτήσουμε τον τίτλο. Να κάνουμε δικές μας όλες τις μικρές λεπτομέρειες, που κάνουν τη διαφορά". 
Για το κλίμα που επικρατεί στα "στρατόπεδα" των δύο ομάδων μετά το 0-1 στο πρωτάθλημα: 
"Αυτό το "πρέπει" δημιουργεί ένα άγχος, πολύ περισσότερο όταν ξέρεις πως όλα θα κριθούν σε 40 λεπτά. Δεν υπάρχει, δηλαδή, η δυνατότητα να ρεφάρεις σε κάποια άλλη συνάντηση, για τα όποια κακώς κείμενα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ομάδων που όταν είναι με την πλάτη στον τοίχο, αποδίδουν πολύ καλύτερα. Οπότε... ίσως θα ήταν χρήσιμο να μπούμε και εμείς στο γήπεδο, νιώθοντας ότι παίζουμε με την πλάτη στον τοίχο και να κάνουμε δημιουργικό αυτό το άγχος, ώστε να πάρουμε αυτό που θέλουμε από τον τελικό: το τρόπαιο". 
Για τα προβλήματα τραυματισμών που ταλαιπωρούν τους "ερυθρολεύκους": 
"Τα μικροπροβλήματα μπορούν να σε βγάλουν εκτός ρυθμού, αν διαρκώς κάποιος λείπει από τις προπονήσεις και δεν μπορείς να δουλέψεις σωστά. Οταν τώρα, προκύπτει τραυματισμός σαν και αυτόν του Βαγγέλη, που ήταν σοβαρός και θα χάσει όλη τη σεζόν, όντως υπάρχει συσπείρωση. Ολοι θέλουμε να παίξουμε και για αυτόν, να πάρουμε το τρόπαιο και για αυτόν".  

Πηγή: SuperBasket

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:ΠΑΟΚ: Ικανοποίηση για την αντίδραση

ΠΑΟΚ: Ικανοποίηση για την αντίδραση | onsports.grΟ ΠΑΟΚ πανηγύρισε την πρώτη του εντός έδρας νίκη στην Τούμπα για το 2013 αν και στην αρχή τα βρήκε... σκούρα κόντρα στον ΟΦΗ. Οι Κρητικοί μπήκαν δυνατά και προκάλεσαν ανησυχία στο «στρατόπεδο» του «Δικέφαλου» χάρις στο τέρμα του Περογαμβράκη. Ωστόσο, η συνέχεια άνηκε ολοκληρωτικά στο «συγκρότημα» του Γιώργου Δώνη, το οποίο με αντεπίθεση διαρκείας πήρε το πρώτο εντός έδρας «τρίποντο» για το νέο έτος.
Οι «ασπρόμαυροι» πέτυχαν την πέμπτη τους φετινή ανατροπή, σε όλες τις διοργανώσεις, κάτι που προκαλεί ικανοποίηση στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, αλλά και στα υψηλά κλιμάκια της ΠΑΕ, μια και οι παίκτες έδειξαν πως διαθέτουν τα ψυχικά αποθέματα και τον κατάλληλο χαρακτήρα στα κρίσιμα σημεία.
Στα θετικά για τον Γιώργο Δώνη ήταν η εμφάνιση του Λίαμ Λόρενς, ο οποίος έδωσε... ώθηση στην μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας, ενώ πολύ καλά στοιχεία δείχνουν και οι νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές, ειδικά στην επίθεση, που έχουν ανεβάσει τον ανταγωνισμό και αυτό έχει καλύτερα αποτελέσματα στον αγωνιστικό χώρο.

Πηγή: OnSports

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Τσαρτσαρής: «Να δείξουμε ποιοι είμαστε»

Τσαρτσαρής: «Να δείξουμε ποιοι είμαστε» «Ο Ολυμπιακός το φαβορί αλλά να δείξουμε ποιοι είμαστε». Ο Κώστας Τσαρτσαρής έστειλε το σύνθημα της νίκης ενόψει του μεγάλου τελικού και μίλησε για το δικό του, προσωπικό κίνητρο. Παράλληλα, σχολίασε την απόδοση της ομάδας του στα προηγούμενα παιχνίδια και αποκάλυψε το… κλειδί του αγώνα που δεν είναι άλλο από το «πάθος και αυτοσυγκέντρωση. Οι δηλώσεις του Κώστα Τσαρτσαρή στην «Πράσινη»:
«Είμαι 10 χρόνια στην ομάδα και είναι ο ένατος σερί τελικός που θα συμμετάσχω. Κρίμα που έχασα το 10 στα 10, γιατί όταν παίζεις 10 χρόνια στον Παναθηναϊκό τότε μπορείς να το πετύχεις και αυτό. Ότι έχω καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια τα έχω καταφέρει μέσα από τις επιτυχίες της ομάδας. Τις επιτυχίες του Παναθηναϊκού.
Εγώ και ο Δημήτρης που όλα αυτά τα χρόνια είμαστε στον Παναθηναϊκό είμαστε πολύ τυχεροί που γράψαμε με μεγάλα γράμματα τα ονόματά μας στην ιστορία του συλλόγου. Είναι μεγάλη τιμή για εμένα, είναι μεγάλη χαρά και μακάρι να συνδυάσω την ένατη συνεχόμενη παρουσία μου σε τελικό μαζί με τον τίτλο».
Για τα δύο συνεχόμενα ντέρμπι: «Θα πρέπει να είμαστε ακόμα καλύτεροι σε σχέση με τον αγώνα του ΣΕΦ. Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έχουμε να δώσουμε δύο ντέρμπι. Το πρώτο το χάσαμε, αλλά αυτό πρέπει και θέλουμε να το κερδίσουμε. Ο Ολυμπιακός μας έχει κερδίσει ήδη δύο φορές και είναι το φαβορί στον σημερινό τελικό. Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να πάρουμε την νίκη, να πάρουμε τον τίτλο και να δείξουμε ποιοι είμαστε».
Για το έξτρα κίνητρο: «Σίγουρα, αφού έχουν προηγηθεί δύο ήττες από τον Ολυμπιακό, θέλουμε να τον κερδίσουμε ακόμα περισσότερο. Αλλά δεν θα έλεγα ότι αυτό είναι ένα έξτρα κίνητρο για εμάς. Η κατάκτηση του Κυπέλλου αποτελεί τεράστιο κίνητρο από μόνη της και μόνο εκεί θα έχουμε το μυαλό μας».
Για την παράδοση»: «Δεν έχει καμία σημασία τι έχει γίνει τα προηγούμενα χρόνια. Τι έγινε πέρσι, τι έγινε πρόπερσι, κτλ… Αυτό που έχει σημασία είναι το τι θα γίνει απόψε. Και εγώ με τον Δημήτρη που έχουμε εμπειρία από τέτοια ματς και είμαστε πολλά χρόνια στην ομάδα εκτός από τον ρόλο που έχουμε μέσα στο παρκέ θα πρέπει να μεταδώσουμε στους συμπαίκτες μας την σπουδαιότητα του τελικού».
Για το «κλειδί» της νίκης»: «Είναι 40 λεπτά που πρέπει να δώσουμε τα πάντα. Τα πάντα. Πάθος, δύναμη, ψυχή, αυτοσυγκέντρωση… Το θέμα είναι ποιος θα το θέλει περισσότερο. Και το μόνο σίγουρο είναι ότι εμείς το θέλουμε πολύ!». 

Πηγή: Goal

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΒΟΗΘΟΣ ΤΟΥ ΒΑΛΒΕΡΔΕ.Ασπιάθου: «Μην υποτιμήσετε την Λεβάντε»

Ασπιάθου: «Μην υποτιμήσετε την Λεβάντε»«Ο Ολυμπιακός θα κάνει μεγάλο λάθος εάν υποτιμήσει την Λεβάντε»! Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον Γιον Ασπιάθου, με τον βοηθό του Ερνέστο Βαλβέρδε να… κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στους «ερυθρόλευκους», ενόψει του αγώνα με την ισπανική ομάδα. Με δηλώσεις του στην Real News, ο Ισπανός μίλησε για την προσεχή αντίπαλο των Πειραιωτών, σχολίασε την στρατηγική των συμπατριωτών του και υπογράμμισε τα σημεία που θα πρέπει να προσέξει η ελληνική ομάδα. Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιον Ασπιάθου στη «Real News»
Για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Λεβάντε:
«Ο Ολυμπιακός θα κάνει ένα πολύ μεγάλο λάθος, αν υποτιμήσει τη Λεβάντε. Δεν είναι μια ομάδα που παίζει όμορφο αισθητικά ποδόσφαιρο, αλλά οι παίκτες της παίζουν με μεγάλος πάθος, με αρκετή δύναμη και αυτοσυγκέντρωση. Είναι προσηλωμένοι στην άμυνά τους και είναι πολύ επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις.
Επίσης, είναι δυνατοί και στην επιθετική στρατηγική τους. Σκοράρουν πολύ με κόρνερ και φάουλ και πρέπει να τους προσέξουν στον Ολυμπιακό. Δεν έχουν μεγάλη πίεση από τους οπαδούς τους. Είναι η πρώτη τους συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και έχουν πετύχει τους πιο φιλόδοξους στόχους τους. Ήδη έχουν κάνει το καθήκον τους, για αυτό και δεν έχουν άγχος. Μιλάμε για μια πολύ συμπαγή ομάδα, με έναν πολύ καλό προπονητή.
Ο Μπαρκέρο και ο Μάρτινς είναι οι καλύτεροι παίκτες τους στην επίθεση και θα πρέπει να τους προσέξει ιδιαίτερα ο Ολυμπιακός. Ο Μάρτινς είναι πολύ γρήγορος, ενώ ο Μπαρκέρο είναι άκρως επικίνδυνος στα σουτ που κάνει εκτός περιοχή ή τα φάουλ και τα κόρνερ που εκτελεί κατά πρώτο λόγο. Επαναλαμβάνω, θέλει μεγάλη προσοχή, γιατί η Λεβάντε δεν είναι ο εύκολος αντίπαλος που μερικοί μπορεί να νομίζουν».
Για τον Μίτσελ, ο οποίος ανέλαβε τους Πειραιώτες:
«Ο Μαρκάνο, που τον είχε προπονητή στη Χετάφε, λέει τα καλύτερα. Του αρέσει να παίζει καλό ποδόσφαιρο, επιθετικό. Πιστεύω ότι είναι καλή επιλογή. Συνήθως παρατάσσει την ομάδα με 4-2-3-1, αλλά εξαρτάται και από τον αντίπαλο». 

Πηγή: Goal

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Μίτσελ: «Έτσι σας θέλω»!


Ο Μίτσελ ήταν απόλυτα ικανοποιημένος στο ντεμπούτο του από τους παίκτες του Ολυμπιακού, καθώς του άρεσε που έπαιξαν με πάθος στην Τρίπολη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.
Ο Ισπανός προπονητής του Ολυμπιακού μετά το τέλος του αγώνα μοίρασε συγχαρητήρια στα αποδυτήρια, λέγοντας: «Είχατε πάθος και πίστη για τη νίκη μέχρι το τελευταίο λεπτό, παίξατε καλά και δεν σταματήσατε να προσπαθείτε. Έτσι σας θέλω, συνεχίζουμε».
Ο Μίτσελ ήταν ευχαριστημένος με την εικόνα που είδε στον αγωνιστικό χώρο και πλέον στρέφει όλη την προσοχή του στο ματς της Πέμπτης με τη Λεβάντε στην Ισπανία για το Europa League. 

Πηγή: Gazzetta

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:«Δεν πάει πουθενά ο Μπέιλ»


Ευχάριστα νέα για τους φιλάθλους της Τότεναμ είχε ο Αντρέ Βίλας Μπόας καθώς ξεκαθάρισε πως ο Γκάρεθ Μπέιλ θα συνεχίσει να φοράει τη φανέλα της λονδρέζικης ομάδας.
Ο Πορτογάλος προπονητής αποκάλυψε πως μίλησε με τον Ουαλό αστέρα της Τότεναμ και του διεμήνυσε πως θα παραμείνει στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν:» «Δεν φεύγει ο Γκάρεθ. Μίλησα μαζί του και το ξεκαθαρίσαμε. Είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε παίκτες σαν κι αυτό που μπορούν να καθορίσουν το αποτέλεσμα ενός αγώνα. Ο Μπέιλ χαίρεται κάθε φορά που μπαίνει στο γήπεδο και αυτό το αντιλαμβάνονται όλοι όσοι τον βλέπουν. Με τη Νιούκαστλ απλά συνέχισε από εκεί που σταμάτησε κόντρα στη Γουέστ Μπρομ, δηλαδή να σκοράρει», ήταν τα λεγόμενα του Βίλας Μπόας. 

Πηγή: Gazzetta

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Κατέρρευσε ο Μπολτ

Με νίκη ξεκίνησε τη χρονιά του ο Γιουσέιν Μπολτ, όμως η επιλογή του δεν τον δικαίωσε. Ήττα στον τελικό και για τον Γιόχαν Μπλέικ.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Πηγή: Sport 24

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Τσαγκρώνης: "Θερμή ατμόσφαιρα, αλλά σε αθλητικά πλαίσια"

Σε "θερμή" ατμόσφαιρα, αλλά δίχως... παρατράγουδα ευχήθηκε ο Παναγιώτης Τσαγκρώνης να διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου, με τον Γενικό Γραμματέα της ΕΟΚ να διευκρινίζει ότι έγινε προσπάθεια από πλευράς Ομοσπονδίας για περισσότερους φιλάθλους στις εξέδρες, αλλά η αστυνομία δεν το δέχθηκε...


Τα όσα δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6:

Για τα μέτρα ασφαλείας στον σημερινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος μπάσκετ: 
"Το θέμα είναι να εφαρμοσθούν και πιστεύω ότι θα εφαρμοσθούν. Έχουμε φροντίσει στο γήπεδο να υπάρχει θέρμανση. Ελπίζουμε η ατμόσφαιρα να είναι θερμή αλλά μέσα σε αθλητικά πλαίσια. Βλέπουμε οικογένειες πλέον στις κερκίδες και αυτό είναι καλό γιατί ο κάθε ένας εμβολιάζει στο παιδί του με το μπάσκετ. Να υπάρχει σύνεση και από οπαδούς των δύο ομάδων. 
Με τους τρόπους αυτούς δεν κερδίζεις κάτι αλλά χάνεις. Το σημαντικότερο είναι ότι χάνει το άθλημα. Εάν δεν μπορέσουμε να κρατήσουμε κι ένα επίπεδο το άθλημα".

Για την απόφαση της ΕΡΤ να μην υπάρξει περιγραφή του αγώνα: 
"Με φέρνετε σε δύσκολη θέση. Είμαι της άποψης ότι η εικόνα μιλά πολύ περισσότερο από μόνη της. Είμαι της σχολής του Διακογιάννη".

Για το ενδεχόμενο διεξαγωγής f-8 ή f-4 ή έστω ενός τελικού με περισσότερους οπαδούς στο γήπεδο: 
"Αυτό δεν εξαρτάται από εμάς αλλά από τα σωματεία περισσότερο και την αστυνομία. Κάναμε μια προσπάθεια να έχουμε περισσότερα εισιτήρια αλλά η αστυνομία επέμεινε όλα να γίνουν όπως πέρσι. Ξέρετε ότι μέσα στις τάξεις των οργανωμένων υπάρχουν και στοιχεία και άλλα αναρχικά. Όταν δίνουμε σε αυτούς εισιτήρια τότε δεν μπορούμε να τους συγκρατήσουμε Ο χώρος του αθλητισμού είναι για να ενώνει και να προσφέρει θέαμα. Όποιος είναι ο καλύτερος ή ο τυχερότερος θα είναι και ο νικητής. Ένας αγώνας είναι". 

Για την Εθνική ομάδα παίδων και τη διάκρισή της για το τουρνουά στην Τουρκία: 
"Κάναμε μια νίκη που μας κάνει υπερήφανους. Και αν είχαμε χάσει όμως δεν θα είχε έρθει η καταστροφή. Το άλλο θέμα είναι ότι υπάρχει μια νέα φουρνιά που σε λίγα χρόνια θα υπάρχει στο μπάσκετ. Η νέα σειρά λειτουργεί καλύτερα σαν ομάδα αλλά υπάρχουν 2-3 αθλητές που μπορούν να σταθούν και σε εθνικό επίπεδο. Υπάρχουν παίκτες που ελπίζω ότι δεν θα χαθούν". 

Πηγή: SuperBasket

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Δύο τελικοί για τον Ναδάλ στη Χιλή


Ο Ράφα Ναδάλ προκρίθηκε στους τελικούς του απλού και του διπλού στο τουρνουά "Βίνια ντελ Μαρ".

Ο Ισπανός τενίστα που επέστρεψε "ζεστός" στην ενεργό δράση προκρίθηκε στον τελικό του τουρνουά επικρατώντας με 2-0 σετ (6-2, 6-2) του Γάλλου Νο26 στον κόσμο, Ζερεμί Σαρντί.
Στον τελικό θα αντιμετωπίσει τον Αργεντινό Οράσιο Σεμπάγιος, Νο73 στον κόσμο. Ό,τι κι αν γίνει στον τελικό ο Ναδάλ θα έχει την ευκαιρία να κατακτήσει ακόμα ένα τρόπαιο, μιας και θα παίξει και στον τελικό του διπλού με παρτενέρ τον Χουάν Μονάκο. 

Πηγή: Contra