ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Βελλής: «Κανένα θέμα με Βοσνιάδη»



Βελλής: «Κανένα θέμα με Βοσνιάδη» | onsports.grΣτα αποδυτήρια του Απόλλωνα Σμύρνης βρέθηκε την Παρασκευή (8/2) ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Σταμάτης Βελλής και εξέφρασε τη στήριξή του προς τον Αλέκο Βοσνιάδη.
Ο μεγαλομέτοχος της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» είχε βρεθεί στα αποδυτήρια της ομάδας και την Πέμπτη, όπου έτριξε τα... δόντια στους ποδοσφαιριστές για την εμφάνισή τους στην αναμέτρηση με τον Εθνικό Γαζώρου και μέσα σε λίγες ώρες μίλησε και πάλι στους παίκτες του Απόλλωνα, θέλοντας να διαψεύσει τα σενάρια αντικατάστασης του Αλέκου Βοσνιάδη.
«Τις τελευταίες μέρες αντιλαμβάνομαι μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα σύμφωνα με την οποία τίθεται θέμα αντικατάστασης του προπονητή της ομάδας. Θέλω να καταστήσω σαφές ότι τέτοια περίπτωση δεν υπάρχει. Με τον κ. Βοσνιάδη θα συνεχίσουμε και στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος», ήταν τα πρώτα του λόγια.
Και συνέχισε: «Με τον κ. Βoσνιάδη είτε θα ανέβουμε στη Superleague, είτε θα παραμείνουμε στη Football League ή ο μη γένοιτο θα υποβιβαστούμε. Επομένως βγάλτε όποιες σκέψεις από το μυαλό σας, αν τις είχατε, διαγράψτε αυτή την αβεβαιότητα και ανασφάλεια και συγκεντρωθείτε αποκλειστικά στο έργο σας». 

Πηγή: OnSports

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ολυμπιακός: Υψηλής επικινδυτότητας το ματς με Λεβάντε

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ο Διομήδης καταγγέλλει την ΑΕΚ!

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:ΔΕΝ ΓΥΡΝΑΕΙ ΣΤΟ ΚΑΜΠΙΟΝΑΤΟ Ο ΙΤΑΛΟΣ ΜΕΣΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΙ.«Μόνο ο Ζλάταν πουλάει περισσότερο από τον Βεράτι»

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:«Η βία καταγράφει την παρακμή μας»

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Σχήμα Βικελίδης με ελάχιστες διαφορές


 


EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Στο προπονητικό τιμ της Κέρκυρας ο Μίχος

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ολυμπιακός: Υψηλής επικινδυτότητας το ματς με Λεβάντε



Ολυμπιακός: Υψηλής επικινδυτότητας το ματς με Λεβάντε | onsports.grΩς παιχνίδι υψηλής επικινδυνότητας χαρακτηρίζουν οι Ισπανοί τον πρώτο αγώνα των «32» του Europa League μεταξύ της Λεβάντε και του Ολυμπιακού.
Όπως υποστηρίζει η ισπανική Επιτροπή κατά της βίας, του ρατσισμού και τις ξενοφοβίας ο αγώνας των δύο ομάδων τοποθετήθηκε στην ίδια κατηγορία με το ματς της Βαλένθια και της Παρί Σεν Ζερμέν για το Champions League.
Η Επιτροπή εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία χαρακτηρίζει τις δύο αναμετρήσεις «υψηλού κινδύνου» εξαιτίας της παρουσίας Ελλήνων και Γάλλων οπαδών, η οποία μπορεί να προκαλέσει επεισόδια και ζήτησε ισχυρή αστυνομική δύναμη. 

Πηγή: OnSports

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ο Διομήδης καταγγέλλει την ΑΕΚ!

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:ΔΕΝ ΓΥΡΝΑΕΙ ΣΤΟ ΚΑΜΠΙΟΝΑΤΟ Ο ΙΤΑΛΟΣ ΜΕΣΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΙ.«Μόνο ο Ζλάταν πουλάει περισσότερο από τον Βεράτι»

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:«Η βία καταγράφει την παρακμή μας»

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Σχήμα Βικελίδης με ελάχιστες διαφορές


 


EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Στο προπονητικό τιμ της Κέρκυρας ο Μίχος

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ο Διομήδης καταγγέλλει την ΑΕΚ!



Ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει επίθεση των οπαδών - και όχι μόνο- της ΑΕΚ και κάνει λόγο για κλίμα τρομοκρατίας πριν και μετά το μεταξύ τους παιχνίδι για το Κύπελλο στο κλειστό του Πανελληνίου εξέδωσε η διοίκηση του Διομήδη Άργους.


Οι πρωταθλητές Ελλάδας ηττήθηκαν από την Ένωση με 19-18 στα ημιτελικά και έχασαν την ευκαιρία να διεκδικήσουν τον τίτλο στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση του αθλήματος. Ωστόσο οι Αργίτες δεν ενοχλήθηκαν με κάποια κίνηση ή απόφαση που έλαβε χώρο μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά εκτός αυτού.
Συγκεκριμένα, η διοίκηση των «λύκων» έκανε λόγο για επίθεση των οπαδών της ΑΕΚ μετά το τέλος του αγώνα, αφού ανάμεσα σε αυτούς που μπήκαν μέσα για να πανηγυρίσουν την πρόκριση της ομάδας τους βρέθηκαν και κάποιοι άλλοι που κινήθηκαν απειλητικά εναντίον τους. Τι είπαν χαρακτηριστικά κάποιοι άνθρωποι της Ένωσης σε αυτούς του Διομήδη πριν από την έναρξη πυροδοτώντας το κλίμα…
«Πριν το παιχνίδι οπαδός της ΑΕΚ πλησίασε παράγοντα του Διομήδη και τον απείλησε ευθέως ενώ χαρακτηριστική επίσης είναι και η «συμβουλή» που έδωσε στους παράγοντες του Διομήδη άνθρωπος της ΑΕΚ πριν την έναρξη του αγώνα. Τους συμβούλεψε να καθίσουν ήρεμοι στις θέσεις τους κατά την διάρκεια του αγώνα γιατί πολλοί από τους οπαδούς τους έρχονται από συμπλοκή με φιλάθλους του Παναθηναϊκού και είναι, άκουσον άκουσον, οπλισμένοι!!!», αναφέρουν.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Στα αρνητικά του προχθεσινού συγκλονιστικού κατά τα άλλα ημιτελικού θα πρέπει να καταγραφούν τα επεισόδια των χούλιγκανς της ΑΕΚ κατά των ανθρώπων του Διομήδη μετά το τέλος του αγώνα, τα οποία παρεμπιπτόντως αναφέρονται στο φύλλο αγώνα αλλά μετά λύπης μας διαπιστώσαμε ότι δεν στηλιτεύτηκαν από κανένα δημοσιογράφο ούτε καταδικάστηκαν (μέχρι την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές τουλάχιστον) από την επίσημη ΑΕΚ. Από την πλευρά μας τα καταγγέλλουμε δημόσια και αναμένουμε την συμπληρωματική έκθεση του παρατηρητή του αγώνα, κυρίου Μπεμπέτσου επί του θέματος.
Πιο συγκεκριμένα, μετά το τέλος του αγώνα, οι «οπαδοί» της ΑΕΚ εισέβαλλαν στον αγωνιστικό χώρο με την πρόφαση να πανηγυρίσουν την πρόκριση της ομάδας τους, όμως αμέσως μετά κατευθύνθηκαν προς το μέρος των ανθρώπων του Διομήδη τους οποίους προπηλάκισαν με χυδαίες εκφράσεις και επιχείρησαν να τους χτυπήσουν εκτοξεύοντας εναντίον τους μπουκάλια, μέχρι και κάδους απορριμμάτων… Ευτυχώς, με την παρέμβαση της Αστυνομίας, του προέδρου της ΑΕΚ κύριου Παπαδημητρίου, του Γιάννη Αιβάζη, του Δημήτρη Σταυρακάκη και των παικτών της ΑΕΚ, τους οποίους ευχαριστούμε και δημόσια, αποφευχθήκαν τα χειρότερα.
Αιδώς και καταισχύνη να ζούμε τέτοιες στιγμές εν έτη 2013 στον αθλητισμό και δη στο καταταλαιπωρημένο άθλημα μας. Πρέπει να παρθούν μέτρα, πρώτα από όλα από τις ίδιες τις ομάδες, αλλιώς μια δεύτερη Λαμία διακρίνεται στον ορίζοντα. Ενδεικτικό του ψυχισμού και των δολοφονικών κινήτρων των συγκεκριμένων χούλιγκανς είναι η ξαφνική τους αποχώρηση από το γήπεδο περίπου στο 8ο λεπτό του αγώνα. Από κάποιον πληροφορήθηκαν ότι σε γειτονικό σημείο είναι συγκεντρωμένοι χούλιγκανς του Παναθηναϊκού και αυτοί προτίμησαν να εγκαταλείψουν την ομάδα τους στο γήπεδο για να παρευρεθούν στην συνάντηση θανάτου. Ευτυχώς για την περιοχή της Κυψέλης, ο συναγερμός ήταν λανθασμένος, με αποτέλεσμα να γυρίσουν μετά από λίγα λεπτά στις εξέδρες του γηπέδου.
Πριν το παιχνίδι οπαδός της ΑΕΚ πλησίασε παράγοντα του Διομήδη και τον απείλησε ευθέως ενώ χαρακτηριστική επίσης είναι και η «συμβουλή» που έδωσε στους παράγοντες του Διομήδη άνθρωπος της ΑΕΚ πριν την έναρξη του αγώνα. Τους συμβούλεψε να καθίσουν ήρεμοι στις θέσεις τους κατά την διάρκεια του αγώνα γιατί πολλοί από τους οπαδούς τους έρχονται από συμπλοκή με φιλάθλους του Παναθηναϊκού και είναι, άκουσον άκουσον, οπλισμένοι!!! οπότε μπορεί να έχουμε τίποτα χειρότερο αν τους εξαγριώσουμε. Το χειρότερο πιο ήταν κύριοι, να μας μαχαιρώσουν μήπως? Να μας σκοτώσουν για το handball? Η Αστυνομία ακούει, η Ομοσπονδία ακούει, κάποιος Εισαγγελέας ακούει; Θα θρηνήσουμε θύματα κύριοι, ξυπνήστε…»
Και το κερασάκι στην τούρτα είναι το γεγονός ότι οι πρωτεργάτες των επεισοδίων ήταν οπαδοί της ΑΕΚ συντοπίτες μας, από την περιοχή του Άργους και του Ναυπλίου!!! Η σήψη της κοινωνίας μας σε όλο της το μεγαλείο. Ντροπή και μόνο ντροπή, τίποτε άλλο…
Από την πλευρά μας ως Διοίκηση του Διομήδη Άργους επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμη ενέργεια (μηνυτήρια αναφορά), ενώ θα προχωρήσουμε σε επίσημη καταγγελία στην Ο.Χ.Ε., στην Γ.Γ.Α., στην Δ.Ε.Α.Β. καθώς και στην Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας.
Δεν θα γίνουμε συμμέτοχοι στην «δολοφονία» του αθλήματος που αγαπάμε, αλλά ούτε θα μείνουμε απαθείς και αμέτοχοι σε απειλές κατά της ζωής μας.
Δ.Σ. Α.Ο. Διομήδης Άργους»


Πηγή: Gazzetta

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΡΑ ΤΟΥ «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ» Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ.Pre-game: Ατρόμητος - Βέροια (17:15)

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:«Καθαρό μυαλό για τη νίκη»

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ιακωβάκης: «Απωθημένο ένα Ολυμπιακό μετάλλιο»

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Διαμαντίδης εναντίον Σπανούλη

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:ΔΕΝ ΓΥΡΝΑΕΙ ΣΤΟ ΚΑΜΠΙΟΝΑΤΟ Ο ΙΤΑΛΟΣ ΜΕΣΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΙ.«Μόνο ο Ζλάταν πουλάει περισσότερο από τον Βεράτι»

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:«Η βία καταγράφει την παρακμή μας»

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:ΔΕΝ ΓΥΡΝΑΕΙ ΣΤΟ ΚΑΜΠΙΟΝΑΤΟ Ο ΙΤΑΛΟΣ ΜΕΣΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΙ.«Μόνο ο Ζλάταν πουλάει περισσότερο από τον Βεράτι»

«Μόνο ο Ζλάταν πουλάει περισσότερο από τον Βεράτι»Τέλος στα σενάρια περί επιστροφής του Μάρκο Βεράτι στην Ιταλία έδωσε ο ατζέντης του, Ντονάτο Ντι Κάμπλι. Στις αρχές τις εβδομάδας ο Ιταλός παίκτης της Παρί Σεν Ζερμέν με δηλώσεις του είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει στο τέλος της σεζόν στο Καμπιονάτο. «Τα λεγόμενα του παρεξηγήθηκαν. Ο Μάρκο εννοούσε ότι θα ήθελε να επιστρέψει κάποια στιγμή στην Ιταλία, αλλά τώρα βρίσκεται στο Παρίσι και είναι πολύ χαρούμενος στην Παρί» δήλωσε ο άνθρωπος του παίκτη.
Μάλιστα ο ατζέντης του Βεράτι αναφέρθηκε και σε ένα αστείο περιστατικό που έγινε στην χθεσινή (7/2) συνέντευξη Τύπου μεταξύ του πελάτη του και του προπονητή της ομάδας, Κάρλο Αντσελότι, για να τονίσει το πόσο άτοπο είναι το ζητήμα.
«Στην χθεσινή (7/2) συνέντευξη Τύπου ο Μάρκο τόνισε στις δηλώσεις του ότι δεν πρόκειται να φύγει. Μάλιστα, ο Κάρλο Αντσελότι γύρισε μπροστά σε όλους και τον ρώτησε αν επιθυμεί να φύγει. Μετά από αυτό όλοι άρχισαν να γελάνε», είπε ο Ντι Κάμπλι.
Μεταξύ άλλων ο Ιταλός ατζέντης επισήμανε το πόσο αγαπητός είναι η Βεράτι στο Παρίσι λέγοντας: «Ο Μάρκο είναι χαρούμενος στο Παρίσι και οι οπαδοί τον λατρεύουν. Μόνο ο Ζλάταν έχει πουλήσει πιο πολλές φανέλες από εκείνον»
Ο ιταλικός Τύπος έχει ονομάσει τον ταλαντούχο μέσο «επόμενο Πίρλο» καθώς με τις επιδόσεις του πέρσι βρέθηκε από την Πεσκάρα, που τότε ήταν στην Seria B, στην Παρί Σεν Ζερμέν έναντι 12 εκατομμυρίων ευρώ. Όλο αυτό το καιρό που βρίσκεται στο Παρίσι το όνομα του Βεράτι έχει συνδεθεί με πολλές ιταλικές ομάδες όπως η Γιουβέντους και η Ρόμα. 

Πηγή: Goal

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΡΑ ΤΟΥ «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ» Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ.Pre-game: Ατρόμητος - Βέροια (17:15)

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:«Καθαρό μυαλό για τη νίκη»

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ιακωβάκης: «Απωθημένο ένα Ολυμπιακό μετάλλιο»

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Διαμαντίδης εναντίον Σπανούλη

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ολυμπιακός: Υψηλής επικινδυτότητας το ματς με Λεβάντε

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ο Διομήδης καταγγέλλει την ΑΕΚ!

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:«Η βία καταγράφει την παρακμή μας»

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:«Η βία καταγράφει την παρακμή μας»

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την επίθεση στο σπίτι του Τάσου Πηλοΐδη εξέδωσε και η Ομοσπονδία Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδας.


«Η βία καταγράφει την παρακμή μας»
Η ΟΔΚΕ στην ανακοίνωσή της καταδίκασε την επίθεση στο σπίτι του διαιτητή Τάσου Πηλοΐδη, λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Η βία, σε κάθε μορφή της έρχεται να καταγράψει την παρακμή μας. Ο φανατισμός που κρύβεται πίσω από την απρόσωπη βία είναι η άλλη όψη του μαρασμού».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΔΚΕ:

«Η βία, σε κάθε μορφή της έρχεται να καταγράψει την παρακμή μας. Ο φανατισμός που κρύβεται πίσω από την απρόσωπη βία είναι η άλλη όψη του μαρασμού. Αν δεν προληφθούν και απομονωθούν τα φαινόμενα της εξωκοινωνικής συμπεριφοράς των οπαδών των ομάδων μας, οι επιπτώσεις που θα επιφέρουν, θα εκτοξεύσουν την αθλητική πραγματικότητα δεκαετίες πίσω στο χρόνο σε συνθήκες που θα μοιάζουν πρωτόγονες. Οι λύσεις και οι προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος της βίας είναι πάρα πολλές και αρκετές είναι άμεσα εφαρμόσιμες. Η αντιμετώπιση δεν μπορεί παρά να συμβαδίζει με τις ευρύτερες ενέργειες που απαιτούνται για τη διαμόρφωση μιας υγιούς κοινωνίας ισότιμων κοινωνικών σχέσεων. Στα πλαίσια αυτά, είναι αναγκαίος ο σεβασμός στους αθλητικούς μας “αντιπάλους”, σαν δείγμα πολιτισμού.

Η ομοσπονδία μας καταδικάζει απερίφραστα ενέργειες σαν τις χθεσινές σε βάρος του διαιτητή μας Τάσου Πηλοΐδη όταν αυτές μάλιστα έγιναν στο σπίτι του εις βάρος του ιδίου και της οικογένειας του». 


Πηγή: Σπορ FM

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Σχήμα Βικελίδης με ελάχιστες διαφορές

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Στο προπονητικό τιμ της Κέρκυρας ο Μίχος

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Περυσινές αναμνήσεις…

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Περυσινές αναμνήσεις…

Κάτι από τους περυσινούς τελικούς της Α1 βόλεϊ των ανδρών, που έκριναν τον τίτλο του πρωταθλητή, θα θυμίσει η αναμέτρηση του Φοίνικα Σύρου με τον Ηρακλή το Σάββατο, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής.


Περυσινές αναμνήσεις…
Ο αγώνας έχει μεγάλη βαθμολογική σημασία και για τους νησιώτες που «κυνηγούν» τη δεύτερη θέση, αλλά και για τους νταμπλούχους Ελλάδος, που θέλουν να εξασφαλίσουν την παραμονή στην κατηγορία.

Ο Φοίνικας προέρχεται από τη νίκη στον αγώνα με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Ο Κροάτης Κοβάσεβιτς θα μείνει εκτός λόγω της θλάσης στη γάμπα, ενώ το νέο πρόβλημα είναι αυτό του Γκαρά, που έχει πάθει λουμπάγκο και ακολουθεί ειδική θεραπεία με ενέσεις.

Ο Χρήστος Πάτρας τόνισε πως: «Η ομάδα είχε μεγάλη καταπόνηση στον αγώνα με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Αυτό φάνηκε σε όλους τους παίκτες. Με προβληματίζουν οι περιπτώσεις του Γκαρά και του Κοβάσεβιτς. Ο Ηρακλής έχει ‘σκαμπανεβάσματα’, αλλά είναι ομάδα με νέους παίκτες και είναι πολύ ενθουσιώδης και αυτό την κάνει απρόβλεπτη. Έχει στη σύνθεσή του τα αγαπημένα μου παιδιά, Τζιουμάκα, Εφραιμίδη, που είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Δεν πρέπει να του δώσουμε χώρο δράσης. Πρέπει να τον περιορίσουμε. Για μας είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι. Αν νικήσουμε, θα έχουμε κάνει την ‘ολική επαναφορά’ στην κατηγορία».
Ο ‘γηραιός’ προέρχεται από τη νίκη στον αγώνα με τον Παμβοχαϊκό που τον έχει ανεβάσει ψυχολογικά. Άλλωστε, ο Αντρέι Κράβαρικ τον τελευταίο καιρό έχει μόνο καλά λόγια να πει για τους παίκτες του. Στοχεύει στην όγδοη νίκη στο πρωτάθλημα.

Τα αγωνιστικά προβλήματα αφορούν τον Χατζηπαραδείση (πρόβλημα στον ώμο) και τον Νοβοσέλατς (στο γόνατο).

Ο Γιώργος Τζιουμάκας τόνισε πως: «Έχουμε μία δύσκολη αποστολή στη Σύρο. Ο Φοίνικας είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Θα παλέψουμε για ένα καλό αποτέλεσμα. Εμείς έχουμε όρεξη και πάθος και ανεβαίνει η ψυχολογία μας. Όλοι εμείς οι μικροί θέλουμε αυτές τις ευκαιρίες και για την καριέρα μας και για τον Ηρακλή».

Ο ίδιος θυμήθηκε και τις περυσινές αναμετρήσεις με τον Φοίνικα στους τελικούς: «Η αλήθεια είναι πως το επίπεδο πέρυσι ήταν λίγο πιο υψηλό, αλλά και εφέτος πάλι είμαστε καλά. Οι δύο ομάδες έχουν δυνατά σημεία και αδυναμίες. Εγώ είμαι βασικός διαγώνιος στον Ηρακλή. Αισθάνομαι πολύ ωραία για αυτό και πολύ περήφανος που είμαι στον Ηρακλή. Θέλω να παίζω καλά και να βελτιώνω την τεχνική μου, με τη βοήθεια και του προπονητή μου».
O Αντρέι Κράβαρικ, μιλώντας στην ιστοσελίδα του συλλόγου, υποστήριξε πως: «Θέλω από την ομάδα να κρατήσει σε ένα επίπεδο καλό την απόδοσή της, όπως έδειξε στα τελευταία παιχνίδια. Αυτό να δείξουμε και στη Σύρο. Να μην πέσουμε κάτω από αυτό το στάνταρ που έχουμε βάλει. Δεν θα μας βοηθήσει ο Κουζούνης, ωστόσο οι υπόλοιποι παίκτες είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση». 


Πηγή: Σπορ FM

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Σχήμα Βικελίδης με ελάχιστες διαφορές

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Στο προπονητικό τιμ της Κέρκυρας ο Μίχος

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Στο προπονητικό τιμ της Κέρκυρας ο Μίχος

Ο Πέτρος Μίχος θα είναι ο βοηθός του Γιάννη Παπακώστα στον πάγκο της Κέρκυρας.

Η ΠΑΕ Κέρκυρα ανακοίνωσε την πρόσληψη του Πέτρου Μίχου ως συνεργάτη του Γιάννη Παπακώστα στην ομάδα.
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει:


EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Σχήμα Βικελίδης με ελάχιστες διαφορές

Στον κορμό των παικτών που χρησιμοποιήθηκε στο ματς με τον Άρη καταλήγει ο Γιώργος Δώνης για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ. Τι θα κρίνει τις τελικές επιλογές τoυ

Αντίστοιχο σχήμα με αυτό κόντρα στον Άρη αναμένεται να χρησιμοποιήσει ο Γιώργος Δώνης στον αγώνα με τον ΟΦΗ, με τις αλλαγές να είναι ελάχιστες.
Συγκεκριμένα ο ΠΑΟΚ θα παραταχθεί με 4-4-2 και ο Γιώργος Φωτάκης ουσιαστικά θα κρίνει το πλάνο της ενδεκάδας.


Ο Μεσσήνιος μέσος χρησιμοποιήθηκε από τον τεχνικό του ΠΑΟΚ στο κέντρο στη προπόνηση της Παρασκευής (8/2) αλλά οι ενοχλήσεις στη μέση δεν κάνουν δεδομένη την συμμετοχή του στο αρχικό σχήμα.
Σχετικά λοιπόν με το ματς απέναντι στον ΟΦΗ, ο Ιτάνζ θα είναι κάτω από τα γκολποστ και δεξιά προς τα αριστερά χρησιμοποιήθηκαν σήμερα οι Αποστολόπουλος, Κατσουράνης, Σίλντενφελντ και Λίνο.
Στο κέντρο ήταν οι Φωτάκης και Λάζαρ, εφόσον όμως δεν παίξει ο Ελληνας μέσος τότε ο Κατσουράνης θα "πάει" στη μεσαία γραμμή και ως στόπερ θα αγωνιστεί ο Κατσικάς.
Αριστερά έπαιξε ο Καμαρά και δεξιά εναλλασσόταν ο Λόρενς με τον Σαλπιγγίδη. Στην επίθεση εκτός του Αθανασιάδη θα είναι ένας από τους δύο τελευταίους με αποτέλεσμα ο άλλος να παίζει δεξιά.

Πηγή: Sport 24

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΡΑ ΤΟΥ «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ» Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ.Pre-game: Ατρόμητος - Βέροια (17:15)

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:«Καθαρό μυαλό για τη νίκη»

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ιακωβάκης: «Απωθημένο ένα Ολυμπιακό μετάλλιο»

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Διαμαντίδης εναντίον Σπανούλη

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ολυμπιακός: Υψηλής επικινδυτότητας το ματς με Λεβάντε

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ο Διομήδης καταγγέλλει την ΑΕΚ!

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:ΔΕΝ ΓΥΡΝΑΕΙ ΣΤΟ ΚΑΜΠΙΟΝΑΤΟ Ο ΙΤΑΛΟΣ ΜΕΣΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΙ.«Μόνο ο Ζλάταν πουλάει περισσότερο από τον Βεράτι»

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:«Η βία καταγράφει την παρακμή μας»

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Γύρισε τραυματίας ο Βελάσκες


Ο Σέμα Βελάσκες γύρισε από την Βενεζουέλα όπου βρέθηκε για την Εθνική του ομάδα και επέστρεψε τραυματίας. Θα μείνει ένα μήνα εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων του Παναθηναϊκού.



Ο διεθνής κεντρικός αμυντικός υποβλήθηκε το πρωί της Παρασκευής σε εξετάσεις και έδειξαν πως έχει υποστεί θλάση στον αριστερό προσαγωγό και θα μείνει περίπου ένα μήνα εκτός αγωνιστικής δράσης.
'Ετσι, ο Φάμπρι έχει διαθέσιμους κεντρικούς αμυντικούς τον Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, τον Κώστα Τριανταφυλλόπουλο και τον Αντρέ Πίντο. 

Πηγή: Gazzetta

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Η τραγωδία της Θύρας 7, 32 χρόνια μετά

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Στις 18:00 θα έρθει τελικά ο Φιγκερόα

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Πήρε φωτιά η Ferrari

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Εξετάζεται και το δεύτερο δείγμα του Αρκούδα

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:ΟΦΗ: Χωρίς δυο στην Τούμπα

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Βέροια: Με Κόστλι, χωρίς Καλί στο Περιστέρι

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Στου Ρέντη ο Τοροσίδης

Ο Βασίλης Τοροσίδης βρέθηκε την Πέμπτη (7/2) στις εγκαταστάσεις του Ρέντη και αποχαιρέτησε τους πρώην συμπαίκτες του, ενώ είχε τετ α τετ και με τον Μίτσελ.


Η μεταγραφή του στη Ρόμα έγινε πολύ γρήγορα και ο Βασίλης Τοροσίδης δεν πρόλαβε καν να αποχαιρετήσει τους πρώην συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό. Κάτι που έκανε την Πέμπτη (7/2), με την ευκαιρία επιστροφής του στην Ελλάδα λόγω του φιλικού αγώνα της Εθνικής ομάδας με την Ελβετία στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" (6/2, 0-0).
Ο νυν δεξιός οπισθοφύλακας της Ρόμα τα είπε σχεδόν με όλους τους ποδοσφαιριστές, ενώ είχε τετ α τετ και με τον Μίτσελ, στον οποίο ευχήθηκε καλή επιτυχία στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού.
Οι ερυθρόλευκοι και ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού ευχήθηκαν με τη σειρά τους τα καλύτερα στον Τοροσίδη με τη φανέλα της Ρόμα, ενώ ο "Τόρο" επισήμανε στους πρώην συμπαίκτες του πως θα παρακολουθεί την πορεία τους. Έτσι, τους προέτρεψε να τα δώσουν όλα μέχρι το τέλος της σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη για την εκπλήρωση των στόχων του Ολυμπιακού. 

Πηγή: Contra

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Η τραγωδία της Θύρας 7, 32 χρόνια μετά

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Στις 18:00 θα έρθει τελικά ο Φιγκερόα

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Πήρε φωτιά η Ferrari

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Εξετάζεται και το δεύτερο δείγμα του Αρκούδα

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:ΟΦΗ: Χωρίς δυο στην Τούμπα

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Βέροια: Με Κόστλι, χωρίς Καλί στο Περιστέρι

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:"Διεφθαρμένο το ελληνικό ποδόσφαιρο"

Στημένα ματς και ένα διεφθαρμένο ελληνικό ποδόσφαιρο καταγγέλλει ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ηρακλή και της Λάρισας, Μιχάλης Βαλκάνης από την Αυστραλία.

Με τις χειρότερες εικόνες περιγράφει την εξάχρονη περιπέτειά του στα ελληνικά γήπεδα ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ηρακλή , της Λάρισας και του Αγίου Νικολάου Μιχάλης Βαλκάνης. Ο 39χρονος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής που πριν λίγες μέρες ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Αδελαΐδας μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου δεν έκρυψε ότι αναγκάστηκε να φύγει από την Ελλάδα το 2002 λόγω της διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Συγκεκριμένα όταν ρωτήθηκε για τις φήμες που θέλουν το θόρυβο για τα στημένα παιχνίδια παγκοσμίων να αγγίζει και την αυστραλιανή λίγκα απάντησε. «Εδώ δεν συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Τίποτα δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μου . Αντίθετα σε ευρωπαϊκές χώρες και στην Ελλάδα που αγωνίστηκα επί έξι χρόνια είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα. Στην Ελλάδα συνέβαιναν αυτά και ήταν ένας από τους λόγους που αποφάσισα να επιστρέψω στην Αυστραλία.  Κουράστηκα από όλα αυτά κι όσα ακούγονται ότι συμβαίνουν πίσω από τα παρασκήνια».
Ο Μιχάλης Βαλκάνης διευκρίνισε πάντως στους  Αυστραλούς δημοσιογράφους ότι στα περίπου 100 παιχνίδια που αγωνίστηκε στα ελληνικά γήπεδα κανείς δεν τον πλησίασε για να στήσει κάποιο αγώνα.
Ο 39χρονος τεχνικός της Αδελαΐδας το 1996 αγωνίστηκε στον Ηρακλή (6 παιχνίδια) , την επόμενη περίοδο μεταγράφηκε στη Λάρισα στην οποία έμεινε ως το 2001 .Φόρεσε τη βυσσινί φανέλα σε 102 αγώνες και πέτυχε 3 γκολ. Τη σεζόν 2001-02 αγωνίστηκε στον Αγ. Νικόλαο (4 παιχνίδια) που ήταν και το τελευταίος σταθμός του στην Ελλάδα πριν επιστρέψει στην Αυστραλία. 

Πηγή: Contra

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Η τραγωδία της Θύρας 7, 32 χρόνια μετά

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Στις 18:00 θα έρθει τελικά ο Φιγκερόα

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Πήρε φωτιά η Ferrari

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Βέροια: Με Κόστλι, χωρίς Καλί στο Περιστέρι

Βέροια: Με Κόστλι, χωρίς Καλί στο Περιστέρι | onsports.gr

Η προετοιμασία της «Βασίλισσας του Βορρά» για τον εκτός έδρας αγώνα με τον Ατρόμητο ολοκληρώθηκε, κι ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης ανακοίνωσε την αποστολή.
Εκτός έχει τεθεί λόγω τραυματισμού ο Κενάν Μπαργκάν, ενώ πρόβλημα της τελευταίας στιγμής ήταν ο Σιρίλ Καλί που αποχώρησε τραυματίας από την προπόνηση της τελευταίας στιγμής. Αντίθετα, κανονικά στην αποστολή της Βέροιας είναι ο Κάρλος Κόστλι, παρά το γεγονός ότι επέστρεψε οριακά από το φιλικό παιχνίδι της Ονδούρας με τις ΗΠΑ.
Η αποστολή της Βέροιας:
Τζόναθαν, Καντιμοίρης, Ζνάουτσνερ, Ορέστες, Μπάρμπας, Καλογέρης, Γεωργέας, Τζημογιάννης, Μοκακέ, Ολαϊτάν, Γκιγιέρμο, Ιωάννου, Καλτσάς, Κόστλι, Παυλίδης, Μάνος, Μενέντεζ 

Πηγή: OnSports

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Η τραγωδία της Θύρας 7, 32 χρόνια μετά

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Στις 18:00 θα έρθει τελικά ο Φιγκερόα

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Πήρε φωτιά η Ferrari

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:ΟΦΗ: Χωρίς δυο στην Τούμπα



ΟΦΗ: Χωρίς δυο στην Τούμπα | onsports.grΜε τις απουσίες των Παναγιώτη Ζορμπά και Ντένις Σόουζα θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη η ομάδα του Ηρακλείου για τον αυριανό (09/02) αγώνα με τον ΠΑΟΚ.
Πέραν του Ζορμπά, που είναι τραυματίας, και του Σόουζα, που είναι τιμωρημένος, στο Ηράκλειο έμειναν και οι Χαριτωνίδης, Ροβίθης, Βαλεριάνος, Γιαγκιόζης, Κολιακουδάκης, Συνάνης και Κυζιρίδης, για διάφορους λόγους.
Η αποστολή του ΟΦΗ:
Γουναρίδης, Αγριμάκης, Μονιάκης, Κουτσιανικούλης, Σαρ, Μπανούσης, Περογαμβράκης, Ζαχαράκης, Μπούρμπος, Βιτώρος, Χατζηκοσμάς, Νύκταρης, Κανούλας, Παπάζογλου, Λαμπρόπουλος, Κουρδάκης, Μακρής, Καπουράνης, Ιωαννίδης και Βερόν. 

Πηγή: OnSports

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Εξετάζεται και το δεύτερο δείγμα του Αρκούδα

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Στου Ρέντη ο Τοροσίδης


EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Βέροια: Με Κόστλι, χωρίς Καλί στο Περιστέρι

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Εξετάζεται και το δεύτερο δείγμα του Αρκούδα

Εξετάζεται και το δεύτερο δείγμα του ΑρκούδαΝα ανοίξει και το δεύτερο δείγμα θα ζητήσει από το ΕΣΚΑΝ ο Χρήστος Αρκούδας, που βρέθηκε θετικός στην ουσία οξυλοφρίνη. Ποια η υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει ο παίκτης και η ΑΕΚ.


Το πρωί έγινε σύσκεψη στα γραφεία της ΑΕΚ, με παρόντες τον Χρήστο Αρκούδα με την οικογένειά του και το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ, προκειμένου να αποφασιστεί η υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσουν, μετά το θετικό δείγμα του νεαρού ποδοσφαιριστή (μετά το παιχνίδι με τον ΟΦΗ).

Ο Αρκούδας θα βρεθεί στο ΕΣΚΑΝ, ζητώντας να ανοιχθεί και το δεύτερο δείγμα, υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποίησε την ουσία οξυλοφρίνη εν αγνοία του -ελπίζοντας σε μια επιεική απόφαση.

Ο ποδοσφαιριστής κινδυνεύει με αποκλεισμό έως και δύο χρόνια από κάθε αθλητική δραστηριότητα. Η ΑΕΚ δεν αντιμετωπίζει κανένα κίνδυνο, αλλά θα στηρίξει τον 23χρονο, καθώς μέχρι στιγμής δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα, αντιθέτως ήταν εξαιρετικός επαγγελματίας. 


Πηγή: Σπορ FM

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Η τραγωδία της Θύρας 7, 32 χρόνια μετά

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Στις 18:00 θα έρθει τελικά ο Φιγκερόα

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Πήρε φωτιά η Ferrari

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Πήρε φωτιά η Ferrari

Πήρε φωτιά η FerrariΟύτε ένα γύρο δεν πρόλαβε να κάνει ο Πέδρο ντε λα Ρόσα στην πίστα της Χερέθ, τη τελευταία ημέρα των δοκιμών, αφού ένα πρόβλημα στην F138 ήταν η αιτία να πάρει φωτιά το πίσω μέρος του μονοθεσίου.

Μπορεί χτες ο Φελίπε Μάσα να… πέταξε με την Ferrari, κάνοντας τον ταχύτερο χρόνο στις δοκιμές στην πίστα της Χερέθ, ωστόσο ο Πέδρο ντε λα Ρόσα δεν είχε την ίδια τύχη.

Ο Ισπανός δοκιμαστής της σκουντερία δεν κατάφερε να κάνει ούτε ένα γύρο με την F138, αφού είδε το πίσω μέρος του μονοθεσίου του να παίρνει φωτιά και να ακινητοποιείται στη μέση της πίστας.

«Οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη, ώστε να ελεγχθεί η κατάσταση της F138. Θα χρειαστεί χρόνος μέχρι να ξαναβγεί στην πίστα το μονοθέσιο», έγραψε στο Twitter η Ferrari 


Πηγή: Σπορ FM

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Εξετάζεται και το δεύτερο δείγμα του Αρκούδα

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Στου Ρέντη ο Τοροσίδης

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:ΟΦΗ: Χωρίς δυο στην Τούμπα

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Βέροια: Με Κόστλι, χωρίς Καλί στο Περιστέρι

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Στις 18:00 θα έρθει τελικά ο Φιγκερόα

ΦιγκερόαΣτις 18:00 θα έρθει τελικά στην Ελλάδα ο Λουτσιάνο Φιγκερόα καθώς υπήρξε ένα πρόβλημα με την πρωινή πτήση από την Αγγλία.

Ο Αργεντινός άσος αναμενόταν στη χώρα μας στις 13:05 το μεσημέρι, όμως ένα πρόβλημα με την πτήση του από την Αγγλία προς την Ελλάδας, αλλάζει τα σχέδια του.
Έτσι οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα έρθει τελικά στις 18:00 και θα μεταβεί κατευθείαν σε ιατρικό κέντρο για να περάσει από εξετάσεις.
Στη συνέχεια, κι αν όλα πάνε καλά, τότε θα υπογράψει συμβόλαιο μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι με οψιόν ανανέωσης για άλλα δυο χρόνια. 

Πηγή: Sport 24

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Εξετάζεται και το δεύτερο δείγμα του Αρκούδα

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Στου Ρέντη ο Τοροσίδης

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:ΟΦΗ: Χωρίς δυο στην Τούμπα

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Βέροια: Με Κόστλι, χωρίς Καλί στο Περιστέρι

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Η τραγωδία της Θύρας 7, 32 χρόνια μετά

Τα τουρνικέ που δυσκόλεψαν την έξοδο από την παγίδα θανάτου στις 8-2-1981, στέκουν έξω από το γήπεδο "Γ. Καραίσκάκης" για να θυμίζουν την ημέρα που η Ελλάδα έζησε μία από τις μεγαλύτερες αθλητικές τραγωδίες. Πέρασαν 32 χρόνια, αλλά τίποτα δεν έδωσε χρώμα στο μαύρο εκείνης της ημέρας...
Όσα χρόνια και αν περάσουν η αναδρομή στα γεγονότα της 8ης Φεβρουαρίου του 1981 θα είναι πάντα οδυνηρή. Για όσους τα έζησαν, για όσους οι ζωές στιγματίστηκαν από εκείνο το απόγευμα αλλά και γι αυτούς που διαβάζουν, θυμούνται και κάθε χρόνο τιμούν με τον δικό τους τρόπο.
Οι ιστορίες  με το ρολόι σταματημένο στις 17.00 το απόγευμα εκείνης της Κυριακής, είναι πάρα πολλές και όλες κρύβουν το μέγεθος της τραγωδίας.  Αυτή της "Θύρα 7".   
Εκείνο το μεσημέρι της Κυριακής ήταν όλα έτοιμα για γιορτή. Ο κόσμος θα γέμιζε ασφυκτικά τις εξέδρες του "Γεώργιος Καραϊσκάκης" για να παρακολουθήσει το μεγάλο ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ. Σύγκρουση γιγάντων, όπως την αποκαλεί η εφημερίδα ΦΩΣ ανήμερα του αγώνα.
Η σημασία του αγώνα και ο ενθουσιασμός που υπάρχει για το παιχνίδι φαίνεται από τον τρόπο που περίμενε ο Τύπος την αναμέτρηση, χαρακτηρίζοντας την ημέρα, ως "την πιο σπουδαία της χρονιάς". Ένας απρόσκλητος επισκέπτης όμως θα χάλαγε τη γιορτή. Ο χάρος περίμενε πίσω από τις κλειστές πόρτες της "Θύρα 7" για να πάρει άμεσα 19 ψυχές.
Έστησε καρτέρι, εκεί που η χαρά για να δουν οι οπαδοί του Ολυμπιακού τον Γαλάκο μετά το επιβλητικό 6-0 επί της ΑΕΚ, νικήθηκε από την αμέλεια και τον θρήνο. Το επιβλητικό σκορ επί της Ένωσης που διεκδικούσε τον τίτλο εκείνη την χρονιά, επισκιάστηκε από τον βαρύ τίτλο σε μαύρο χρώμα "19 ΝΕΚΡΟΙ". Μόνο σοκ μπορεί να σου προκαλέσει αυτή η λέξη.
Οι μεθυσμένοι από το νέκταρ της χαράς και της περηφάνιας, οπαδοί των Πειραιωτών θέλουν να φύγουν γρήγορα και να βγουν στους δρόμους να φωνάξουν για την επιτυχία της ομάδας τους, να αγκαλιάσουν του ήρωες τους. Η πόρτα της θύρας 7 όμως είναι κλειστή ή μισάνοιχτη. Παράλληλα τα τουρνικέ δυσκολεύουν την έξοδο. Η μοίρα έχει αποφασίσει και τίποτα δεν φαίνεται ικανό να σταματήσει τη ροή της. Παιδιά πέφτουν και καταπλακώνονται μεταξύ τους και η τραγωδία παίρνει σάρκα και οστά. Η πεσμένη μάζα όλο και μεγαλώνει. Φωνές απελπισίας και πανηγυρισμών αναμειγνύονται.
Το Καραϊσκάκη μετατρέπεται σε "νεκροταφείο" με το πρώτο ερώτημα στο άκουσμα της είδησης να είναι αν η πόρτα ήταν ανοικτή και αν τα τουρνικέ ξεχάστηκαν στη θέση τους, εμποδίζοντας την διαφυγή από την παγίδα θανάτου. Οι αυτόπτες μάρτυρες και τραυματίες της τραγωδίας είναι κατηγορηματικοί πως η πόρτα δεν ήταν ανοικτή.
Αντίθετα ο συνδιευθυντής του σταδίου, Οδυσσέας Σούτσος δηλώνει στο ΦΩΣ της επόμενης ημέρας: "Το κακό πρέπει να έγινε στις σκάλες. Εκεί βρέθηκαν τα πρώτα αίματα. Γλίστρησαν οι πρώτοι έπεσαν οι άλλοι από πάνω τους. Η πόρτα ήταν κανονικά ανοικτή". Εκείνο το απόγευμα, στα σκαλοπάτια του "Γ. Καραϊσκάκης" χάθηκαν 19 ζωές και η πρώτη επίσημη εκτίμηση ήταν πως επρόκειτο για ατύχημα. Ίδια και η άποψη του πρωθυπουργού, Γ. Ράλλη, ο οποίος τόνισε πως "δεν ευθύνεται κανείς", για τις ψυχές που χάθηκαν. Ακόμα βέβαια, 32 χρόνια μετά και κανείς δεν ξέρει ποιος ευθύνεται.
Τα φέρετρα και τα στεφάνια δεν έχουν θέση σε αθλητικά εξώφυλλα γι αυτό το συγκεκριμένο θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη όλων. Η φωτογραφία της μητέρας του Μιχάλη Μάρκου στο εξώφυλλο της 10η Φεβρουαρίου, αντικατοπτρίζει τον πόνο και το παράπονο των συγγενών. Οι ιστορίες που γράφονται κάτω από τις φωτογραφίες σαν λεζάντες είναι σπαραχτικές και δυστυχώς αληθινές.
Όπως αυτή για τον φίλο του Νίκου Αναστόπουλου, Μιχάλης Μάρκου, που πέθανε στα σκαλιά μαζί με την μνηστή του. Ο 27χρονος είχε προμηθευτεί τα μαγικά χαρτάκια από τον επιθετικό του Ολυμπιακού ο οποίος δήλωνε μετά το τέλος της κηδείας: "Με τον Μιχάλη μα συνέδεε μεγάλη φιλία από τότε που έπαιζα στον Πανιώνιο. Την Πέμπτη το πρωί του πήγα τα εισιτήρια. Ποιος μπορούσε τότε να ξέρει τι παιχνίδι του έπαιζε η τύχη".
Τις επόμενες ημέρες το ρεπορτάζ περιστρέφεται γύρω από τους τραυματίες, τους αυτόπτες μάρτυρες, τις έρευνες της αστυνομίας και τις καταθέσεις όσων εμπλέκονταν στο τραγικό συμβάν. Στο ΦΩΣ φιλοξενούνται τα 8 παιδιά που νοσηλεύονταν στο Τζάνειο, ηλικίας 13 και 14 ετών. Κανείς τους δεν κατάλαβε τι έγινε. Ένα σπρώξιμο, δεύτερο σπρώξιμο και μετά σχεδόν ασφυξία. Γι αυτά τα παιδιά ευτυχώς υπήρχε ένα χέρι που τους τράβηξε από του χάρου τα χέρια. Άλλοι δεν ήταν τόσο τυχεροί.
Στην εφημερίδα φιλοξενούνται δηλώσεις του πορτιέρη της θύρας 7: "Όταν τελείωσε το ματς ήμασταν έξω από την θύρα 7, η οποία ήταν ανοικτή. Η θύρα 7 ήταν οπωσδήποτε ανοιχτή. Εκείνη που ήταν μισάνοιχτη ήταν η διπλανή πόρτα που πάντοτε βρίσκεται σε αυτή τη κατάσταση. Συγκεκριμένα εκεί βρίσκεται ένα τουρνικέ που βέβαια εμποδίζει την είσοδο πολλών μαζί".
Οι κηδείες διαδέχονται η μία την άλλη με τον πόνο να πλανάται πάνω από την αθλητική οικογένεια και τον πόνο να μοιάζει αβάσταχτος για τους ανθρώπους των αδικοχαμένων οπαδών.
Μοναδικά χαμόγελα αυτά των διασωθέντων που βλέπουν τα ινδάλματά τους να τους επισκέπτονται στα νοσοκομεία και τους ζητούν να κερδίζουν στη Λάρισα και να πάρουν πρωτάθλημα και Κύπελλο! Στον Μάικ Γαλάκο είπαν πως θα μπορούσε να βάλει κι άλλα γκολ στην ΑΕΚ εκείνο το απόγευμα ενώ όλοι έδειχναν πως το τραγικό συμβάν δεν ήταν ικανό να τους κρατήσει μακριά από τον Ολυμπιακό: "Θα ξαναπάμε στην Θύρα 7", λένε οι τραυματίες στα νοσοκομεία. "Μάικ καλώς ήρθες. Μπράβο τους έσκισες. Μάικ μπορούσες κι άλλα γκολ ήσουν ο καλύτερος". Ο Γαλάκος αφού ξεπέρασε το πρώτο σοκ ρώτησε: "Πονάς πουθενά" Για να πάρει την απάντηση: Όχι, δεν πονάω. Ήμουν πολύ τυχερός. Ευχαριστούμε για τη χαρά που μας δώσατε στο παιχνίδι. Ήσασταν πολύ καλοί. Θα βρεθούμε σύντομα ξανά στην 7".
Παράλληλα ο Παναθηναϊκός ζητά να γίνει φιλικό μεταξύ των τριών του ΠΟΚ και τα έσοδα να δοθούν στις οικογένειες των θυμάτων. Οι εποχές είναι άλλες και ο πρόεδρος του αιωνίου αντιπάλου βρίσκεται την Τετάρτη στο "Γ. Καραϊσκάκης" για να αφήσει στεφάνι στον τόπο του δυστυχήματος. Ο ίδιος ο Γιώργος Βαρδινογιάννης κι όχι κάποιος εκπρόσωπος, όπως φαίνεται από το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "ΦΩΣ".
Νομίζει κανείς πως 32 χρόνια μετά τίποτα δεν έχει αλλάξει. Υπάρχουν πολλά άλυτα ερωτήματα για το τι έγινε εκείνο το μοιραίο απόγευμα. Κανείς από τότε μέχρι σήμερα δεν προσπάθησε να διαφυλάξει την μνήμη 21 ανθρώπων που πέθαναν με το χαμόγελο στα χείλη.
Τα τουρνικέ που δυσκόλεψαν την έξοδο από την παγίδα θανάτου στις 8-2-1981, στέκουν έξω από το γήπεδο "Γ. Καραίσκάκης" για να θυμίζουν την ημέρα που η Ελλάδα έζησε μία από τις μεγαλύτερες αθλητικές τραγωδίες. Πέρασαν 32 χρόνια αλλά τίποτα δεν έδωσε  ένα διαφορετικό χρώμα, στο μαύρο εκείνης της ημέρας...
Η αλήθεια όμως θα είναι πάντα εκεί. Στο μνημείο απέναντι από το γήπεδο, στα τουρνικέ, στις μνήμες και στην αθλητική ιστορία του Ολυμπιακού και της Ελλάδας: Ο χάρος παραμόνευε απρόσκλητος σε μία γιορτή που εξελίχθηκε σε τραγωδία. Οι αστυνομικοί ξερίζωσαν την πόρτα για να βγουν όσοι περισσότεροι μπορούν. Δεκαεννιά άτομα δεν τα κατάφεραν, πέθαναν από ασφυξία στα σκαλοπάτια του... σπιτιού τους. Οι τραυματίες ακόμα περισσότεροι. Τα νοσοκομειακά έσπευσαν στο χώρο και μετέφεραν μικρά παιδιά βαμμένα στο χρώμα της καρδιάς τους. Στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά δύο βαριά τραυματίες δεν τα κατάφεραν και ξεψύχησαν.
 Τελικός απολογισμός 21 θύματα. Τα θύματα της θύρας 7...
"Ήταν πέντε και κάτι σαν έπεφτες και φώναζες πεθαίνω, κι αλαλαγμοί δονούσαν τα πάντα... Νίκη, θρίαμβος, νίκη, θρίαμβος, θρίαμβος νίκη... χωρίς ανάσα ο θάνατος.. "
Τουμανίδης Παναγιώτης 14 ετών
Σκλαβούνης Κώστας 16 ετών
Παναγούλης Ηλίας 17 ετών
Λεωνιδάκης Σπύρος 18 ετών
Αμίτσης Γεράσιμος 18 ετών.
Κανελλόπουλος Γιάννης 18 ετών
Σπυλιόπουλος Γιάννης 19 ετών
Φίλος Νίκος 19 ετών
Πούπος Ευστράτιος 20 ετών
Μάχας Βασίλειος 20 ετών
Διαλυνάς Γιάννης 20 ετών
Κωστόπουλος Μιχάλης 21 ετών
Χαϊρατίδου Ζωγραφούλα 23 ετών
Ανδριώτης Σπύρος 24 ετών
Καρανικόλας Κώστας 26 ετών
Μάρκου Μιχάλης 27 ετών
Μπίλας Κώστας 28 ετών
Κουτσόλης Αναστάσιος 30 ετών
Κουρουπάκης Αντώνης 34 ετών
Χατζηγεωργίου Χρήστος 34 ετών
Αδαμόπουλος Δημήτριος 40 ετών

Πηγή: Αρχείο εφημερίδας "Το ΦΩΣ των ΣΠΟΡ" 

Πηγή: Sport 24