ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Βοσνιάδης: «Δεν γινόταν αλλιώς»

Ο Αλέκος Βοσνιάδης υποστήριξε πως δεν υπήρχε άλλη λύση παρά η αποχώρησή του από τον Απόλλωνα Σμύρνης, απόφαση που πήρε από κοινού με τον μεγαλομέτοχο της ομάδας, Σταμάτη Βελλή.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM:
Για την αποχώρησή του από την τεχνική ηγεσία του Απόλλωνα
«Δεν έρχονται τα επιθυμητά αποτελέσματα και ύστερα έρχονται γκρίνιες και κάποια δημιουργούνται κάποια άλλα θέματα. Ήταν μία απόφαση δύσκολη σε μία ομάδα που πετύχαμε πολλά. Δεκατρία χρόνια μετά καταφέραμε να ανέβουμε στην Α’ Εθνική. Είχαμε πολύ καλή σχέση με τον πρόεδρο και με όλους τους ανθρώπους μέσα στην ομάδα. Ξέρετε ότι ο ερχομός κάποιου νέου μπορεί να αλλάξει την κατάσταση και να φύγει και η… γκίνια της ομάδας».
Για το ποιος πήρε αυτή την απόφαση:
«Ο Κ. Βελλής δεν διώχνει προπονητές. Είναι μία απόφαση που πάρθηκε από εμένα μετά το παιχνίδι με την Ξάνθη. Ήταν τέτοιος ο τρόπος που χάθηκε το παιχνίδι και πήραμε επί τόπου την απόφαση. Όταν γίνονται λάθη παιδικά. Όταν έχεις σκοτωθεί και δεν έχει κλείσει μάτι για αυτό το ματς, τρελαίνεσαι. Με την Ξάνθη να μην έχει καταφέρει να κάνει ευκαιρία. Χάσαμε με παιδαριώδη τρόπο το παιχνίδι, με γκολ που δεχόμαστε όλο αυτό το διάστημα. Ήταν κάτι που μας έβγαλε εκτός εαυτού. Κατεβήκαμε στην Αθήνα και κατάλαβε όλοι πως πρέπει να υπάρξει μία αλλαγή και να ηρεμίσει η κατάσταση. Είναι πράγματα που γίνονται όταν κάτι δεν πάει καλά. Νομίζω ότι ήταν σωστή η απόφαση».
Για τις σχέσεις του με τους παίκτες, αφού γράφτηκαν διάφορα τις προηγούμενες μέρες:
«Πιστεύω ότι στις δικές μου ομάδες δύσκολα θα υπάρξουν με εμένα προπονητή. Σεβόμαστε τον κάθε ποδοσφαιριστή, τον κάθε επαγγελματία που ξέρει να κάνει σωστά τη δουλειά του. Δεν παρατηρείται τέτοιο φαινόμενο στις ομάδες του. Θεωρώ ότι είναι κακόβουλο ως σχόλιο. Να υπάρχει μια στεναχώρια από αποτελέσματα, να βγει μία κουβέντα παραπάνω, αλλά μέχρι εκεί. Αυτό μπορούν να το επιβεβαιώσουν και οι ποδοσφαιριστές».
Για τη συζήτηση που είχε με τον Σταμάτη Βελλή και αν πρότεινε τον Άγγελο Αναστασιάδη ως διάδοχό του:
«Μπορεί να υπήρξε μία συζήτηση και να δόθηκε μία κατεύθυνση, αφού οι σχέση με τον μεγαλομέτοχο είναι άριστες. Υπάρχουν πολύ καλοί αθλητές και χαρακτήρες στον Απόλλωνα. Μπορεί να είναι αλλιώς τα πράγματα για εμάς. Το περιβάλλον μπορεί να κόλλησε από τα άσχημα αποτελέσματα».
Για τα άσχημα αποτελέσματα που είχε η ομάδα:
«Για εμάς το κακό αποτέλεσμα ήταν η Καλλονή, επειδή είχαμε δώσει έμφαση στο παιχνίδι με την Ξάνθη και να διεκδικήσουμε κάθε πιθανότητα να το κερδίσουμε. Εκεί δημιουργήθηκε η άσχημη εικόνα, άσχετα αν η ομάδα κέρδισε τον Λεβαδειακό και τον Άρη. Θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ήρεμοι και να έχουμε καλύτερη καθημερινότητα. Ο Απόλλων είναι μεγάλη ομάδα, έχει ιστορία και έχει τη βάση του. Ο κόσμος είχε συνηθίσει τις 20-25 νίκες στις μικρές κατηγορίες. Στην αρχή ξεκινάμε για μεγάλα πράγματα και μπορεί στον δρόμο να χάσουμε την ευθεία. Όλα αυτά συνετέλεσαν σε αυτή την πορεία. Το σημαντικό για έναν προπονητή, είναι να περνάει καλά εκεί που βρίσκεται. Να είναι ήρεμα τα πράγματα και να έχει τον σεβασμό όλων εντός και εκτός γηπέδου. Μπορεί να υπάρχουν στεναχώριες, πικρίες και να υπάρχουν παρεξηγήσεις. Δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να δουλεύει υπό τέτοιες συνθήκες. Θέλω να κάνω πράγματα με μεγαλύτερη όρεξη και διάθεση να κάνω πράγματα στη νέα σελίδα της καριέρας μου».
Για την πίεση του κόσμο
«Ακόμη και μετά την παραίτησή μου πιστεύω ότι ο κόσμος ήταν ικανοποιημένος με την παρουσία μου στην ομάδα. Δεν θέλω να μπω στη διαδικασία να δημιουργούν προβλήματα, εκτός από την αγάπη που έχουν στην ομάδα. Εννοείται ότι υπάρχουν 20-30 που αντιδρούν και περιμένουν στη γωνία για να σου ασκήσουν κριτική. Το δείγμα είναι πολύ μικρό και δεν μπορούν να χαθούν τα υπόλοιπα που είχαμε με τον κόσμο. Το πέρασμά μου από τον Απόλλωνα είναι από τα καλύτερα στην καριέρα μου, γιατί είχαν τον κόσμο και τη διοίκηση δίπλα μου. Είναι μετρημένες στα δάχτυλα οι ομάδες που έχουν τη λειτουργία του Απόλλωνα». 

Πηγη:Onsports

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Σκρτελ: «Δυνατή η Ελλάδα»

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Η πρώτη μάχη στο Κύπελλο ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΟΚ

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Παναθηναϊκός: Το… ποδο-μπάσκετ Βλάντο και Γάιου! (video)

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Τερματοφύλακας ετών 50!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.