Μεγάλα ματς που θα κρίνουν από την δεύτερη θέση και την είσοδο στην τετράδα, μέχρι και την παραμονή, περιλαμβάνει η 20η αγωνιστική της Α1 γυναικών που θα διεξαχθεί την Τετάρτη. 


Όπως και στους άνδρες, έτσι και στις γυναίκες, έχοντας ήδη περάσει 19 αγωνιστικές, το ενδιαφέρον σε κορυφή και ουρά είναι μεγάλο. Αύριο Τετάρτη θα διεξαχθεί η 20η αγωνιστική, όπου αναμένεται να... πέσουν κορμιά, καθώς οι αναμετρήσεις θα κρίνουν πολλά για την δεύτερη θέση, για την τετράδα και φυσικά την παραμονή στην κατηγορία.
Στην τελική ευθεία μπαίνει πλέον η κανονική περίοδος της Α1 Γυναικών κι οι αυριανοί αγώνες της 20ής αγωνιστικής είναι εξαιρετικά κρίσιμοι για τις μάχες της κορυφής (Ολυμπιακός και Ηρακλής Κηφισιάς διεκδικούν την 2η θέση, ΟΠΕΡ και Ηρακλής Θεσσαλονίκης την 4η), αλλά και της ουράς όπου ένα γκρουπ έξι ομάδων παλεύει για να αποφύγει τον υποβιβασμό.
 
Τράχωνες – Ρέθυμνο: Τελικός για γηπεδούχες, το θέλουν και οι φιλοξενούμενες
 
Θα ξεκινήσουμε με τα παιχνίδια που αρχίζουν πιο νωρίς, με το Τράχωνες-ΟΠΕΡ, ένα παιχνίδι που ειδικά για την ομάδα του Βαγγέλη Περόπουλου είναι τελικός, χωρίς αυτό να σημαίνει πως και οι Κρητικοπούλες δεν έχουν ενδιαφέρον. Ωστόσο η αλήθεια είναι πως για τους Τράχωνες η νίκη πρέπει να έρθει προκειμένου η ομάδα να μπορέσει να δει το μέλλον με αισιοδοξία, καθώς αν δεν τα καταφέρει, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένος ο υποβιβασμός.
Από την άλλη η ομάδα του Μιχάλη Χαχαγιόπουλου, έχει ένα... μαξιλαράκι τεσσάρων βαθμών από τον Ηρακλή, ο οποίος υποδέχεται τον ΔΑΣΩ και σίγουρα δεν θα ήθελε αυτή η διαφορά να μειωθεί στον πόντο και να μπει σε περιπέτειες αναφορικά με την είσοδό της στην τετράδα, αν και με το πρόγραμμα που έχει, θα πρέπει να... αυτοκτονήσει για να μην τα καταφέρει.
Περόπουλος: «Καμία ελπίδα αν δεν νικήσουμε»
Ξεκάθαρος αναφορικά με τους στόχους που θα πρέπει να έχουν οι Τράχωνες στο ματς αυτό, εμφανίστηκε ο τεχνικός της ομάδας Βαγγέλης Περόπουλος τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Αν δεν κερδίσουμε, δεν θα έχουμε καμία ελπίδα, όμως αν τα καταφέρουμε πιστεύω ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε. Ο ΟΠΕΡ πιστεύω ότι έχει ήδη πάρει την 4η θέση, αλλά είναι ρυθμιστής στη μάχη της παραμονής αφού παίζει και με τους τρεις υποψήφιους για την παραμονή. Το μόνο πράγμα που ζητάμε είναι να παιχθούν όλα τα ματς στα ίσια κι από τις ομάδες κι από τους διαιτητές κι αν αξίζει να πέσουμε ας πέσουμε. Όλες οι ομάδες έχουν κάνει τις θυσίες τους, έχουν ιδρώσει και δικαιούνται να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες».
Χαχαγιόπουλος: «Δεν είμαστε αδιάφοροι»
Από την πλευρά του ΟΠΕΡ ο Μιχάλης Χαχαγιόπουλος ξεκαθάρισε ότι: «δεν είμαστε αδιάφοροι, αφού η 4η θέση είναι ακόμη ανοικτοί». Η Κατερίνη πήρε το οκ από τους γιατρούς και θα είναι στην αποστολή με τον τεχνικό των Κρητικών να συμπληρώνει: «Οι Τράχωνες έχουν το δικό τους κίνητρο γι’ αυτό το ματς και σίγουρα θα είναι ένα πολύ διαφορετικό παιχνίδι από το πρόσφατο του Κυπέλλου. Αυτό το παιχνίδι θα κριθεί στις λεπτομέρειες και την ψυχή με τα δικά μας κορίτσια να έχουν αποδείξει ότι τα καταφέρνουν σε τέτοιες περιπτώσεις».
 
Ανατόλια – ΑΕΚ: Διαφορά κλάσης

Στο δεύτερο χρονικά παιχνίδι, το Ανατόλια υποδέχεται την ΑΕΚ, σε ένα ματς στο οποίο η ομάδα του Γιώργου Περσιανλή είναι αυτή που έχει το ενδιαφέρον καθώς κυνηγάει την σωτηρία της, αλλά από την άλλη η διαφορά κλάσης με τις «κιτρινόμαυρες» είναι τεράστια. Η Ένωση δεν έχει καμία ήττα έως τώρα και θέλει να τελειώσει το πρωτάθλημα αήττητη, ενώ σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να δώσει και τροφή για σχόλια που θα υπάρξουν μετά από μια ήττα.

Το Ανατόλια βέβαια θα παλέψει και με το παραπάνω με... όπλο το γήπεδο, αλλά η αλήθεια είναι πως υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες και από την στιγμή που η Κις θα αγωνιστεί κανονικά, η ΑΕΚ είναι το απόλυτο φαβορί για να κάνει το 20 στα 20, με τις γηπεδούχες και με βάση το πρόγραμμα να κινδυνεύουν σοβαρά αν δεν πάρουν κάτι αύριο.
Περσιανλής: «Είμαστε υποχρεωμένοι να παλέψουμε»
Ο τεχνικός του Ανατόλια Γιώργος Περσιανλής ξεκαθάρισε ότι: «Ανεξαρτήτως του ονόματος του αντιπάλου, είμαστε υποχρεωμένοι να μπαίνουμε και να παλεύουμε σε κάθε ματς για να πάρουμε βαθμό ή βαθμούς που θα μας επιτρέψουν να μείνουμε στην κατηγορία κι αυτό θα κάνουμε και κόντρα στην ΑΕΚ».
Οικονόμου: «Θέλουμε το αήττητο και την αξιοπιστία μας»
Από την πλευρά του ο Απόστολος Οικονόμου επισήμανε: «Θέλουμε τη νίκη για να εξασφαλίσουμε και μαθηματικά την πρώτη θέση, για να διατηρήσουμε το αήττητο μας, αλλά και για την αξιοπιστία μας».

Μαρκόπουλο – Βριλήσσια: Χωρίς αύριο για Μαρκόπουλο

Ένα ακόμα ματς με μεγάλο ενδιαφέρον, είναι αυτό που θα διεξαχθεί στα Μεσόγεια ανάμεσα στο Μαρκόπουλο και στα Βριλήσσια. Η ομάδα του Γιώργου Λυκούδη που τα προηγούμενα χρόνια πάλευε ακόμα και για τίτλους, φέτος βρίσκεται σε εξαιρετικά άσχημη θέση και αν δεν κερδίσει αύριο, τα πράγματα θα γίνουν εξαιρετικά δύσκολα. Βέβαια αδιάφορα δεν είναι και τα Βριλήσσια, που ναι μεν έχουν 25 βαθμούς, αλλά δεν θα έλεγαν όχι και σε μία ακόμα νίκη για να εξασφαλιστούν σίγουρα.

Ο κόσμος των γηπεδούχων που μπορεί να μην είναι οπαδοί, αλλά φίλαθλοι που αγαπάνε το βόλεϊ αναμένεται να γεμίσει το κλειστό γυμναστήριο, προκειμένου να βοηθήσει την ομάδα του να πάρει τη νίκη και να ανασάνει μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες.
Λυκούδης: «Μονόδρομος η νίκη»
Ο τεχνικός του Μαρκόπουλου Γιώργος Λυκούδης ανέφερε: «Για μας είναι μονόδρομος η νίκη και θα κάνουμε ότι καλύτερο για να πάρουμε το τρίποντο. Ξέρουμε τα Βριλήσσια σαν ομάδα και δεν είναι τυχαίο το ότι έχει καταφέρει να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη, αλλά πρέπει να κερδίσουμε».
Κωβαίος: «Να μαζέψουμε ότι καλύτερο μπορούμε»
Από την πλευρά του ο Μάρκος Κωβαίος σημείωσε: «Ο στόχος είναι να μαζέψουμε ότι καλύτερο μπορούμε και όλα τα κορίτσια παραμένουν προσγειωμένα παρά τα τελευταία θετικά αποτελέσματα. Το Μαρκόπουλο έχει καλή ομάδα και πιστεύω ότι λόγω προγράμματος θα καταφέρει να μείνει στην κατηγορία, όμως εγώ θέλω να δω την ομάδα μου να πιάνει καλή απόδοση και σ’ αυτό το ματς»

Ηρακλής – ΔΑΣΩ: Το μοναδικό αδιάφορο ματς

Εντάξει μπορεί ο Ηρακλής να θέλει τη νίκη για να παλέψει μαζί με τον ΟΠΕΡ για την τετράδα έχοντας σαφώς λιγότερες πιθανότητες από την ομάδα του Ρεθύμνου, ωστόσο στο ματς με το ΔΑΣΩ είναι το μεγάλο φαβορί και η αναμέτρηση αυτή είναι η πιο αδιάφορη της 20ης αγωνιστικής, με τον νικητή να θεωρείται δεδομένος.

 
Παναθηναϊκός – Μακεδόνες: Ζωής ή θανάτους για «πράσινες»

Και πάμε τώρα στα δύο ματς που θα αρχίσουν στις 20:30. Στην Κυψέλη ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τους Μακεδόνες Αξιού και χωρίς την παραμικρή δόση υπερβολής, ο αγώνας για τις «πράσινες» είναι από αυτούς που δικαίως ονομάζονται ζωής ή θανάτου. Φυσικά ενδιαφέρον έχουν και οι Μακεδόνες, που έχουν επίσης πολύ άσχημο πρόγραμμα και θα θελήσουν όσο τίποτα άλλο να πάρουν βαθμό ή βαθμούς.

Η Κυψέλη είναι δεδομένο πως θα γεμίσει, με τον κόσμο να προσπαθεί να βοηθήσει τις μικρές του Γιώργου Ρούσση να γλιτώσουν τον υποβιβασμό, που αν έρθει θα είναι ο πρώτος για την ομάδα με την μεγαλύτερη ιστορία και διακρίσεις στο γυναικείο βόλεϊ στη χώρα μας. Η ψυχολογία μετά και την κατάκτηση του πανελλήνιου πρωταθλήματος Νεανίδων μετά από 22 χρόνια, είναι στα ύψη, ωστόσο από την άλλη υπάρχει και η κούραση στις «πράσινες», ενώ οι φιλοξενούμενες χωρίς άγχος θα παλέψουν για το καλύτερο και όπου βγει.

Ολυμπιακός - Ηρακλής Κηφισιάς: Θα κριθεί η δεύτερη θέση
 
Και κλείνουμε με το ματς που θα κρίνει την δεύτερη θέση. Στο Ρέντη ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί τον Ηρακλή Κηφισιάς, δύο ομάδες που θα βαρεθούν να βρίσκονται αντιμέτωπες, καθώς είναι δεδομένο πως θα παίξουν στον ημιτελικό του πρωταθλήματος, αλλά και σε αυτό του κυπέλλου.
Και οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη. Μια νίκη που αν πάει στον Ολυμπιακό εκτός από την δεύτερη θέση, θα έχει εξασφαλίσει και την είσοδό του στον τελικό, καθώς η σειρά με τον Ηρακλή Κηφισιάς στον ημιτελικό θα ξεκινήσει από το 2-0, ενώ αν κερδίσουν οι φιλοξενούμενες θα έχουν αυτές πλεονέκτημα για την δεύτερη θέση και τα ημιτελικά θα αρχίσουν με τις δύο ομάδες να έχουν από μία νίκη.
Σωτήρχος: «Σημαντικό προβάδισμα το ενδεχόμενο 2-0»
Στα οφέλη του πιθανού 2-0 αναφέρθηκε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Τέλης Σωτήρχος τονίζοντας: «Αν κάνουμε το 2-0 θα είναι ένα πολύ σημαντικό προβάδισμα. Δοκιμάζουμε διάφορα σχήματα και δεν αποκλείεται να τα δοκιμάσω όλα, αφού με τον Ηρακλή Κηφισιάς θα έχουμε μια σειρά αγώνων σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Πρόκειται για μια πολύ καλή ομάδα, η οποία έχει αποδείξει πως ακόμη κι αν έχει απουσίες διαθέτει ένα αξιόμαχο σύνολο, ωστόσο το θέμα είναι να βρούμε εμείς ρυθμό».
Λάιος: «Θα πάμε για το καλύτερο»
Από την πλευρά του ο Γιάννης Λάιος που δεν θα έχει στην διάθεσή του την Κατερίνα Γιώτα, ενώ θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή για να δει αν θα παίξει η Διώτη, ανέφερε: «Εγώ περιμένω να δω τον… κλασικό Ολυμπιακό, αλλά θα είμαστε προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο, Οι δυο ομάδες είναι κοντά και το ματς θα κριθεί στις λεπτομέρειες, ωστόσο εμείς πάμε για το καλύτερο που είναι η νίκη και η ισοφάρισε στις νίκες εν όψει πλέι οφ».
Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Τετάρτη 6/3
Αλίμου, 16.00, ΑΟ Τραχώνων - ΟΠ Ρεθύμνου, Κομπούρας-Μηλιώρης
Ανατόλια, 17.00, ΣΑΑΚ Ανατόλια - ΑΕΚ, Δημητρίου-Μπουγιούκας
Μαρκοπούλου 18.00, ΑΟ Μαρκοπούλου - ΦΟ Βριλησσίων, Μαρκάτσας-
Κατσάνειο, 18.00, ΓΣ Ηρακλής - ΔΑΣ Ωραιοκάστρου, Μπόμπορας-Δελή
Πανελληνίου, 20.30, ΑΟ Παναθηναϊκός - ΑΣ Μακεδόνες, Δευτερίγος-Χρηστίδης
Μ.Μερκούρη, 20.30, Ολυμπιακός ΣΦΠ - ΓΣΚ Ηρακλής, Τσίτσικας-Σταρίδας
Βαθμολογία (σε 19 αγώνες)
1. ΑΕΚ 55 (57-10)
2. Ολυμπιακός 48 (52-11)
3. Ηρακλής Κηφισιάς 48 (53-18)
4. Ρέθυμνο 32 (36-29)
5. Ηρακλής 28 (35-37)
6. Βριλήσσια 25 (32-38)
7. Παναθηναϊκός 22 (30-42)
8. Ανατόλια 22 (32-42)
9. Μακεδόνες 22 (29-42)
10. Μαρκόπουλο 20 (25-45)
11. Τράχωνες 17 (23-44)
12. Ωραιόκαστρο 3 (11-56)  


Πηγή: Gazzetta

Ιδού το «παλάτι» του Άκη στην Ακρόπολη

 

Στον Κουτσολιάκο ο Μαυρίας

 

ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΑΥΛΑΙΑ ΤΗΣ 10ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ Ο Παναθηναϊκός περιμένει το... γερμανικό δώρο!

 

Λένον: Αν τροφοδοτήσουμε σωστά τον Σαμαρά...

 

Ο Σαββίδης... πολιτεύεται!

 

Στο ίντερνετ τα εισιτήρια με Άρη