ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Σο… και δέος!

Σο… και δέος!Αυτός ο Παναθηναϊκός απαιτεί σεβασμό! Με πρωταγωνιστή τον Σο που… κατάπιε (μαζί με τον άλλο σκόρερ Βιτόλο) την ΑΕΚ, οι «πράσινοι» πήραν το ντέρμπι (2-0) και μαζί φόρα για τα πλέι-οφ!

Ο πρώτος πραγματικός Παναθηναϊκός που εμφανίστηκε φέτος στο ΟΑΚΑ έμελλε να το κάνει ως… φιλοξενούμενος!

Το «τριφύλλι» κυριάρχησε 2-0 της ΑΕΚ, την κράτησε καθηλωμένη στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας και μπήκε -για πρώτη φορά- σ’ εκείνες των πλέι-οφ.

Το ολοκληρωτικό παιχνίδι των Βιτόλο και Σο (σκόραραν στο 55’ και το 70’ αντίστοιχα) έδωσε τη δεύτερη φετινή νίκη απέναντι στην «Ένωση» και την άφησε ν’ αναρωτιέται τι θα είχε συμβεί, αν ο Κατίδης δεν έχανε κραυγαλέα ευκαιρία να ισοφαρίσει μετά το πρώτο γκολ.

Πώς έπαιξαν


Χωρίς εκπλήξεις (βάσει των όσων δοκίμαζαν στις προπονήσεις) ήταν οι ενδεκάδες που παρέταξαν οι δυο τεχνικοί. Την ώρα, λοιπόν, που ο Έβαλντ Λίνεν ξεκινούσε τον Κατίδη ως παρτενέρ του Πετρόπουλου (αντί του τιμωρημένου Φούντα), ο Φάμπρι έχριζε τον Γιοκίν (και όχι τον Φορναρόλι) ως προωθημένο. Με αυτά τα δεδομένα, οι ομάδες παρατάχθηκαν ως εξής:

Η ΑΕΚ με τερματοφύλακα τον Κωνσταντόπουλο και τους Τσουμάγκα, Μπουγαΐδη, Κουτρουμπή και Τσουκαλά- από αριστερά προς τα δεξιά- στην άμυνα. Στα χαφ βρέθηκαν οι Μητρόπουλος-Φέτσης (στο κέντρο) και Γκερέιρο-Κορδέρο (αριστερά και δεξιά αντίστοιχα) ενώ ο Κατίδης κινούνταν πίσω από τον Πετρόπουλο.

Ο Παναθηναϊκός, από την άλλη, είχε τον Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια και τους Μαρίνο, Μπουμσόνγκ, Πίντο και Σεϊταρίδη -από αριστερά προς τα δεξιά- στην άμυνα. Δίδυμο στα χαφ ήταν οι Βιτόλο-Σο, στην τριάδα μπροστά τους οι Σισοκό (αριστερά), Ζέκα (επιτελικός), Μαυρίας (δεξιά) και στην επίθεση ο Γιοκίν.


Το ματς

Η έδρα των ομάδων είναι κοινή. Η ΑΕΚ που μπήκε στο γήπεδο ωστόσο -αν και θηλυκού γένους- ήταν ο «άντρας του σπιτιού». Με μπροστάρη τον ποιοτικό Γκερέιρο και ορεξάτο τον Κατίδη, η «Ένωση» προσπάθησε να εξαργυρώσει την ορμή που της έδινε η εξέδρα. Και τα κατάφερε -στριμώχνοντας τον Παναθηναϊκό και αναγκάζοντάς τον να ευχαριστεί τον Καρνέζη (δύσκολη απόκρουση σε διαγώνιο σουτ του Κατίδη) και την αστοχία του Κορδέρο (σούταρε άουτ αμαρκάριστος από το ημικύκλιο) για το ότι δεν έμεινε πίσω στο σκορ.
Κάπου εκεί όμως (μετά τα μέσα του ημιχρόνου) ο Παναθηναϊκός σαν να… θίχτηκε από την ακίνδυνη εικόνα του. Κι αφού απείλησε για πρώτη φορά σοβαρά (με την κεφαλιά που δεν έπιασε «γεμάτα» ο Γιοκίν) άρχισε να φέρνει στα μέτρα του το ματς. «Παγώνοντας» τον ρυθμό και πλησιάζοντας όλο και περισσότερο στην περιοχή. Όχι αρκετά για να τρομάξει την ΑΕΚ, αλλά αρκετά για να τρομάξει τον… Τσουκαλά, που παραλίγο να του δώσει προβάδισμα με «στραβοκλωτσιά» πριν την ανάπαυλα.

Το πάρτι που στήθηκε στο ημίχρονο προς τιμή της Κυπελλούχου ομάδας του χάντμπολ έφερε -επιπλέον- ευφορία στην εξέδρα. Δεν πέρασαν ούτε δέκα λεπτά όμως, πριν εκείνη «παγώσει». Έφτανε μια «γκέλα» του Κουτρουμπή κι ένα κλέψιμο… ταυτότητας από τον Ζέκα για να σερβίρει ο Πορτογάλος και ο Βιτόλο –έστω και με τη δεύτερη- να κάνει αφεντικό τον Παναθηναϊκό. Αντίθετα, δεν έφτανε μια ακόμα μεγαλύτερη γκέλα (στα όρια της ασίστ) του Πίντο για να μπορέσει ο Κατίδης ν’ απαντήσει αμέσως από κοντά.

Κι αν αυτή η ευκαιρία απογοήτευσε την ΑΕΚ, ήρθε ο Σο να της δώσει τη χαριστική βολή: Εκμεταλλευόμενος τη σέντρα-ξυραφιά του Σεϊταρίδη και βάζοντας τ’ όνομά του ΚΑΙ στον πίνακα των σκόρερ εκτός από την ομόφωνη ψήφο για τον MVP. Εξάλλου, εκείνος ήταν εκείνος που άξιζε περισσότερο από κάθε άλλον να υπογράψει τη μεγάλη νίκη του «τριφυλλιού» που –όχι μόνο δεν απειλήθηκε από τις αλλαγές του Λίνεν, αλλά θα μπορούσε να έχει πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις αν οι Σισοκό και Μαυρίας ήταν πιο εύστοχοι στο τέλος.


Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΚ (Έβαλντ Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Τσουμάγκας, Μπουγαΐδης, Κουτρουμπής, Τσουκαλάς, Μητρόπουλος, Φέτσης (71’ Παυλής), Γκερέιρο, Κορδέρο (80’ Σταματής), Κατίδης (80’ Καραλής), Πετρόπουλος
Στον πάγκο έμειναν οι: Αραμπατζής, Ρίκκα, Ανάκογλου, Τσούπρος

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γκονζάλες Φάμπρι): Καρνέζης, Μαρίνος, Μπουμσόνγκ, Πίντο, Σεϊταρίδης, Βιτόλο, Σο, Σισοκό, Ζέκα, Μαυρίας, Γιοκίν (85’ Φιγκερόα)

Στον πάγκο έμειναν οι: Κοτσόλης, Φορναρόλι, Σπυρόπουλος, Μπαρμπαρούσης, Λαγός, Τριανταφυλλόπουλος

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σπάθας (Πειραιά)
ΒΟΗΘΟΙ: Καρσιώτης (Κορινθίας), Καρατζίκας (Αθηνών) 


Πηγή: Σπορ FM

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ.ΓΗΠΕΔΟ ΕΛΟΥΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΙΧΕΛΑΚΟΣ.ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ.ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ-Α.Ο ΕΛΙΚΑΣ 1-0.ημιχ.1-0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.