Το clasico... επιστρέφει το Σάββατο, αυτή τη φορά για την Πριμέρα Ντιβισιόν και το gazzetta.gr σας μεταφέρει το κλίμα και τις τελευταίες σκέψεις από Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα.


Η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε τη μεγάλη νίκη μέσα στην Βαρκελώνη, αναδεικνύοντας, μετά τη Μίλαν, ότι το αγωνιστικό πρόβλημα είναι υπαρκτό. Οι Καταλανοί θέλουν να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα, ενώ οι Μαδριλένοι δίνουν προτεραιότητα στο επερχόμενο ματς με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αυτό ίσως σημαίνει πολλά, ίσως και τίποτα. Στο κάτω-κάτω ένα clasico είναι πάντα clasico! H Mπάρτσα πάντως χάνει και τον Τσάβι για την αναμέτρηση.
Επανεκκίνηση χωρίς Τσάβι, σκέψεις για Βίγια
O Ζόρντι Άλμπα το ξεκαθάρισε: «Θα παλέψουμε για τον Τίτο και το μπαρσελονίσμο». Ο Σάντρο Ροσέλ συναντήθηκε με τους αρχηγούς προκειμένου να βρεθεί μία λύση σχετικά με την απουσία του Τίτο Βιλανόβα, η οποία δείχνει να κοστίζει. Εκείνοι τόνισαν ότι θα προσπαθήσουν ακόμα περισσότερο στις καθημερινές προπονήσεις ώστε να διευκολύνουν το έργο του Ρόουρα. 
 
Το θέμα δεν είναι μόνο οι εμφανίσεις. Στην ανάλυσή της η καταλανική Sport στέκεται στον εφησυχασμό που προέκυψε από την ομαλή μετάβαση στον Βιλανόβα από τον Γκουαρδιόλα και στα καλά ματς στις πρώτες μέρες του Ρόουρα. Οι πάντες επαναπαύτηκαν αλλά, όπως τονίζουν οι Καταλανοί, η ομάδα δεν είναι ανταγωνιστική ούτε στο γήπεδο ούτε στις προπονήσεις. Παράλληλα, υπάρχει μεγάλη απόσταση ανάμεσα στους βασικούς και στους αναπληρωματικούς, οι οποίοι μαθαίνουν στην αρχή της εβδομάδας ότι θα κάτσουν στον πάγκο και χάνουν το κίνητρό τους για σκληρή δουλειά μέσα σε όλη τη βδομάδα. Και από τη στιγμή που συνέβη το πρόβλημα υγείας του Βιλανόβα, δεν υπάρχει κάποιος που να χριστεί αποκλειστικά υπεύθυνος. Όσο και να μιλά από το τηλέφωνο με τους ανθρώπους της ομάδας, δεν είναι εκεί. 
 
Το δεδομένο και αυτό που πιστεύουν όλοι, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, είναι ότι πρέπει να γίνει επανεκκίνηση. Η ομάδα να επιστρέψει στις αρχές της και να εφαρμόσει το μότο του Γκουαρδιόλα ότι: «στα πρώτα έξι δευτερόλεπτα που χάνουν την μπάλα πρέπει να πεθάνουν για να την πάρουν πίσω». Στο ματς με τη Ρεάλ, παρότι είχε γίνει συζήτηση πριν από αυτό για τις αντεπιθέσεις των blancos, η αντίδραση δεν ήταν καλή. Ούτε το πρέσινγκ, η ένταση και η όρεξη και φυσικά η δημιουργία. Σε διαδικτυακή ψηφοφορία οι οπαδοί υποστηρίζουν ότι ο Βίγια πρέπει να ξεκινήσει στην 11άδα της Μπάρτσα. Άποψη με την οποία συμφωνεί και ο Λιονέλ Μέσι.
 
 Η σκέψη να παίξει από την αρχή στο ματς με τη Ρεάλ προκειμένου να προσθέσει διαφορετικά στοιχεία στην ανάπτυξη και στο πρέσινγκ από ψηλά υπάρχει και θα αποφασιστεί στις συζητήσεις του Ρόουρα με τον Βιλανόβα. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου δεν θα παίξει ο Τσάβι, ο οποίος έχει ενοχλήσεις και το τεχνικό τιμ δεν δείχνει διατεθειμένο να ρισκάρει τη συμμετοχή του.
 
Αντικρουόμενες πληροφορίες για Ρονάλντο
Για τον Ζοσέ Μουρίνιο τα πράγματα είναι διαφορετικά. Το πρωτάθλημα είναι δεδομένο ότι έχει χαθεί και έτσι έχει περάσει σε τρίτη μοίρα, καθώς πέραν της Ευρώπης υπάρχει και το Copa del Rey. Τη δεδομένη στιγμή, προτεραιότητα στο μυαλό του Πορτογάλου είναι το παιχνίδι του Old Trafford
 
Ο Χόρχε Βαλντάνο δήλωσε ξεκάθαρα ότι: «Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου». Και παρότι ένα clasico είναι πάντα clasico, η πλειοψηφία των οπαδών που τοποθετήθηκε μέσω διαδικτύου συμφωνεί ότι η «βασίλισσα» πρέπει να κάνει ροτέισιον ενόψει των αναμετρήσεων που έρχονται Ο Mou ξεκαθάρισε ότι θα αλλάξει τουλάχιστον πέντε από τους παίκτες που έπαιξαν στο 1-3 του Κυπέλλου. 
 
Ο Βαράν, ο Τσάμπι Αλόνσο, ο Ντι Μαρία, ο Οζίλ και ο Ιγουαΐν είναι οι επικρατέστεροι. Σίγουροι, για τη Marca, φαντάζουν μόνο οι Ντιέγο Λόπες, Αρμπελόα και Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος έχει πάρει τον αέρα της Μπάρτσα πλέον. Ωστόσο, η As τονίζει ότι ο CR7 θα μείνει στον πάγκο, καθώς ο Special One δεν θέλει να ρισκάρει πιθανό τραυματισμό και το ενδεχόμενο να πάει στην Αγγλία χωρίς το μεγάλο του όπλο. Όπως αναφέρει λοιπόν το ρεπορτάζ της εφημερίδας, προτίθεται να τον κρατήσει με τους αναπληρωματικούς και πιθανότατα να του δώσει χρόνο στο δεύτερο ημίχρονο, ανάλογα πάντα και με την έκβαση της αναμέτρησης. Η As αναφέρει ότι στον πάγκο θα μείνει και ο Σέρχιο Ράμος.
 
Πιθανότατα θα ξεκινήσουν και ο Κοεντράο με τον Κεντίρα, αν και δεν είναι σίγουρο. Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ το παιχνίδι θα αποτελέσει ένα δυνατό τεστ για τον Κακά και τον Μπενζεμά. Ο Μουρίνιο θα τους δώσει την ευκαιρία και αν την αρπάξουν από τα μαλλιά, θα διεκδικήσουν θέση βασικού στο παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Μουρίνιο θεωρεί ότι ακόμα και με τις αλλαγές θα καταφέρει ξανά να κλειδώσει τους Καταλανούς. Ο Τσάμπι Αλόνσο δήλωσε ξεκάθαρα ότι: «Το δικό μας παιχνίδι δεν είναι το tiki-taka, εμείς στοχεύουμε στην αντίπαλη περιοχή», ενώ τόνισε ότι ο ηγέτης αυτής της ομάδας δεν είναι άλλος από τον Μουρίνιο.  Η ψυχολογία είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα...