Αυξήθηκε ακόμη περισσότερο ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων σε ολόκληρο τον πλανήτη καθώς η σχετική λίστα που έδωσε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα (04/03) το περιοδικό «Forbes» περιλαμβάνει πλέον 1.426 ονόματα, 210 περισσότερα από πέρυσι, που προέρχονται από 42 διαφορετικές χώρες. Η συνολική περιουσία τους ανέρχεται στο αστρονομικό ποσό των 5,4 τρισ. από 4,6 τρισ. δολάρια το προηγούμενο έτος. Πρόκειται για ποσό που φτάνει (σχεδόν) το ΑΕΠ της Ιαπωνίας, που είναι η τρίτη ισχυρότερη οικονομία σε ολόκληρο τον κόσμο. Η μέση περιουσία του καθενός από τους δισεκατομμυριούχους της λίστας του «Forbes» ανέρχεται σε 3,8 δισ. από 3,7 δισ. δολάρια πέρυσι.


Ο Μεξικανός Κάρλος Σλιμ που δραστηριοποιείται στις επικοινωνίες, στην τεχνολογία, στα οικονομικά και στις λιανικές πωλήσεις παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και για το 2013 αφού, σύμφωνα το «Forbes», η περιουσία του ανέρχεται σε 73 δισ. από 69 δισ. δολάρια πέρσι.
Ακολουθεί ο ιδρυτής της Μάικροσοφτ Μπιλ Γκέιτς με 67 δισ. δολάρια και ο επικεφαλής της Inditex στην οποία ανήκουν μεταξύ των άλλων τα πολυκαταστήματα Zara, ο ισπανός Αμάνθιο Ορτέγκα με περιουσία 57 δισ. δολάρια. Ο Ορτέγκα μάλιστα είδε τη μυθική περιουσία του να αυξάνεται ακόμη περισσότερο αφού το 2012 βρισκόταν «μόλις» στην πέμπτη θέση. Ο Ορτέγκα κατάφερε να εκτοπίσει από την τρίτη θέση τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή Γουόρεν Μπάφετ, η περιουσία του οποίου ανέρχεται σε 53,5 δισ. δολάρια.
Πρώτοι Ελληνες στη λίστα είναι ο Σπύρος Λάτσης και η οικογένειά του, που βρίσκονται στην 412η θέση με περιουσία 3,3 δισ. δολάρια και ακολουθεί στην 527η θέση ο Αριστοτέλης Μυστακίδης της εταιρείας κολοσσού στον χώρο των εμπορευμάτων που είναι διαπραγματεύσιμα στα ξένα χρηματιστήρια Glencore με 2,7 δισ. δολάρια. Ο Φίλιππος Νιάρχος βρίσκεται στην 554η θέση με περιουσία 2,6 δισ. δολάρια. Στη λίστα με τους δισεκατομμυριούχους του «Forbes» βρίσκονται ακόμη οι ομογενείς Τζορτζ Αργυρός που δραστηριοποιείται στην αγορά ακινήτων και βρίσκεται στην 736η θέση με περιουσία 2 δισ. δολάρια, ο Μάικλ Τζαχάρης (φαρμακοβιομηχανίες) στην 792η θέση με 1,9 δισ. δολάρια και ο Ντιν Μητρόπουλος (χρηματοοικονομικά) στην 1.175η θέση και περιουσία 1,2 δισ. δολάρια. Επίσης στη λίστα βρίσκονται 138 γυναίκες, από 104 που ήταν το 2012. Η πιο πλούσια από αυτές είναι η Λιλιάν Μπετενκούρ της L'Oreal με περιουσία 30 δισ. δολάρια.
Οι περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι προέρχονται από τις ΗΠΑ καθώς στη λίστα του «Forbes» φιλοξενούνται 442 αμερικανοί υπήκοοι. Οι Ασιάτες ανέρχονται σε 386 και οι Ευρωπαίοι σε 366. Υπάρχουν επίσης 103 δισεκατομμυριούχοι από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Στην αμερικανική ήπειρο, πλην των ΗΠΑ, υπάρχουν σύμφωνα με το «Forbes» 129 δισεκατομμυριούχοι.
ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Γίνεται Αρκάς ο Λέντσε

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Στον Αθλητικό Δικαστή οι Αγγελόπουλοι

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Αντί για δίχτυα, βρήκε το... κεφάλι δημοσιογράφου!

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ινιέστα: Με τον κόσμο μας περνάμε...

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:«Όποτε παίζουμε Δευτέρα δεν χάνουμε»

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Μάχη στο Vestfallen

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ: ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ 24 «ΣΤΡΟΦΕΣ» Πάτησε Ευρώπη μετά από 190 μέρες!

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ: ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΜΟΝΠΕΛΙΕ.Νικολέν: «Θα φέρω τον Μαραντόνα για να την σπάσω στην ΠΣΖ»