ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:«Θέλω να δουλεύω με παίκτες σαν τον Γκαρσία»


Ο Λάζλο Μπόλονι χαρακτήρισε τον Πάμπλο Γκαρσία παίκτη με μεγάλη προσωπικότητα που χαίρεσαι να δουλεύεις μαζί του, αλλά δύσκολο ως χαρακτήρα. Ο Ρουμάνος επίσης υποστήριξε πως ο ΠΑΟΚ έπρεπε να κάνει πιο δυνατές κινήσεις τον Ιανουάριο.
Ο Λάσλο Μπόλονι παραχώρησε συνέντευξη εφ όλης της ύλης, στο «Αθλητικό Μετρόπολις», όπου αρχικά αναφέρθηκε στο πώς περνάει στο Κατάρ: «Είναι μια ιδιαίτερη περιοχή, οι Ευρωπαίοι δε γνωρίζουν την περιοχή. Έχει πάρα πολλά θετικά στοιχεία και δεν έχει να κάνει με πίεση και στιγμιαίες αντιδράσεις».
Για την ανάπτυξη στο Κατάρ σε αντίθεση με την Ευρώπη που υπάρχει κρίση: «Είναι δυο διαφορετικές κατηγορίες δεν μπορούμε να τις συγκρίνουμε. Το Κατάρ είναι ξεχωριστή χώρα σε όλο τον κόσμο».
Για το αν αναπτύσσεται το ποδόσφαιρο στο Κατάρ: «Το ποδόσφαιρο στο Κατάρ έχει δύο κατηγορίες τους ξένους και αυτούς από το Κατάρ. Αυτοί από το Κατάρ διαφέρουν από τους Ευρωπαίους σε νοοτροπία και κουλτούρα».
Για το αν του λείπει η Θεσσαλονίκη και ο ΠΑΟΚ: «Είμαι άνθρωπος με απαιτήσεις, μου λείπει πάρα πολύ το Γιουρόπα Λιγκ γιατί είχα σαν άνθρωπος βλέψεις υψηλού επιπέδου».
Για το αν του λείπει ο ΠΑΟΚ: «Μου λείπει πάρα πολύ η ατμόσφαιρα και αυτά που έζησα αλλά είμαι επαγγελματίας και τώρα βρίσκομαι στο Κατάρ».
Για τον Σταφυλίδη και αν χάρηκε που πήρε μεταγραφή στη Λεβερκούζεν μιας και ήταν ένα παιδί που ο ίδιος ανέδειξε: «Χάρηκα πάρα πολύ όπως και για τον Μαλεζά, είναι δύο παιδιά που όταν ήμουν στον ΠΑΟΚ έγιναν βασικοί ποδοσφαιριστές της ομάδας. Μέσα από το ταλέντο τους και την ομαδική δουλεία που έκαναν, κατάφεραν να κάνουν κάτι πολύ σημαντικό για την καριέρα τους και τους εύχομαι πάντα επιτύχεις».
Για τον αν πρέπει ο ΠΑΟΚ να συνεχίσει να στηρίζει τους νέους ποδοσφαιριστές του ή να συνεχίσει με έμπειρους: «Όσο καιρό δεν βρίσκομαι στην ομάδα δεν μου αρέσει να σχολιάζω πράγματα για μια ομάδα. Με την έλευση του νέου μεγαλομετόχου έχω την αίσθηση ότι άλλαξαν κάποια πράγματα θετικά. Απ’ ότι γνωρίζω δεν υπάρχουν οικονομικά προβλήματα. Σε ένα ποδόσφαιρο που υποφέρει και υπάρχουν προβλήματα βλέποντας τι γίνεται στον Άρη, ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Πιστεύω ότι ήταν ευκαιρία ο Δεκέμβρης να κάνει μια διαφορά ουσιαστική ώστε να μπορέσει να ξεφύγει και να αλλάξει επίπεδο οριστικά από τις ομάδες της Αθήνας. Ελπίζω αυτή η κατάσταση με τα οικονομικά η οποία είναι καλή να έχει ως αποτέλεσμα να κάνει μια ομάδα ανταγωνιστική και να τη χαίρονται οι φίλαθλοι».
Για το αν γνωρίζει τον Καμαρά που απέκτησε ο ΠΑΟΚ από τη Σοσό: «Δεν τον γνωρίζω. Και να τον γνώριζα αυτοί που τον επέλεξαν έχουν το κριτήριο να αποφασίσουν για την επιλογή του παίκτη».
Για το θα μπορούσε να έχει καλύτερα αποτελέσματα με τον ΠΑΟΚ αν η ομάδα βρισκόταν σε καλύτεροι οικονομική κατάσταση: «Είναι μια υποθετική ερώτηση. Αλλά αν σκεφτούμε ότι θα είχαμε τη δυνατότητα να έχουμε τους Βιτόλο, Αρίας, Βιεϊρίνια, Κοντρέρας και μια μεταγραφή, θα μπορούσαμε να είχαμε περισσότερες πιθανότητες να κάνουμε κάτι καλύτερο. Η κατάσταση του ΠΑΟΚ ήταν γνωστή με τα οικονομικά προβλήματα, οι ποδοσφαιριστές είχαν πολλούς μήνες να πάρουν τα λεφτά τους, τα πριμ δεν είχαν πληρωθεί. Τα γνώριζα όλα αυτά και είμαι περήφανος και χαρούμενος που βοήθησα και μαζί με τη διοίκηση πετύχαμε μια χρονιά και καταφέραμε κάποια πράγματα. Από την αρχή γνώριζα ότι ο μόνος που θα έχει κόστος από αυτό το πράγμα θα είμαι εγώ, παρόλα αυτά είμαι περήφανος γι αυτά που πετύχαμε. Θα πω κάποια πράγματα για την κατάσταση που υπήρχε. Εμείς βάλαμε το μέλλον για να μπορεί ο ΠΑΟΚ και την επόμενη χρονιά να παίζει στην Ευρώπη. Ήταν μια δύσκολη κατάσταση στην οποία καταφέραμε μέχρι το τέλος να γίνουν όλα σωστά».
Για το αν έχει καλή σχέση με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΟΚ, Θοδωρή Ζαγοράκη: «Με τον κ. Ζαγοράκη τον οποίο είχα πρόεδρο δεν είχαμε μιλήσει πολλές φορές. Όσες φορές μιλήσαμε είπαμε λόγια τα οποία ήταν ουσιαστικά. Είχα την τύχη να δουλέψω με ανθρώπους που ήταν πολύ σπουδαίες προσωπικότητες και είχαμε άριστη συνεργασία . Δεν ήταν σωστό αυτό που συνέβη στο τέλος με τον Ζαγοράκη».
Για τον Γκαρσία και πόσο δύσκολο είναι να χειριστεί ένας προπονητής προσωπικότητες όπως αυτή του Πάμπλο: «Είναι πλεονέκτημα να δουλεύεις με παίκτες μεγάλης προσωπικότητας. Ο Πάμπλο ήταν ηγέτης και το έδειχνε κάθε στιγμή. Είναι ένας πολύ μεγάλος ποδοσφαιριστής. Όταν ήρθα στην Ελλάδα όλος ο Τύπος έλεγε πότε θα γίνει το πρώτο επεισόδιο μεταξύ Μπόλονι και Γκαρσία, όταν όμως γνώρισα τον άνθρωπο Γκαρσία τότε κατάλαβα περί τίνος πρόκειται. Είναι μια πολύ μεγάλη προσωπικότητα, ένας δύσκολος χαρακτήρας αλλά πολύ εύκολο να δουλέψεις μαζί του. Όταν τον άφησα εκτός αποστολής για το παιχνίδι με τη Ρουμπίν, τον φώναξα, μιλήσαμε, περπατήσαμε και στο τέλος δώσαμε τα χέρια. Είμαι πολύ χαρούμενος που γνώρισα όχι τον ποδοσφαιριστή Γκαρσία αλλά τον άνθρωπο Γκαρσία. Εγώ από την πλευρά μου προτιμώ να δουλεύω με ποδοσφαιριστές που έχουν προσωπικότητα παρά με ποδοσφαιριστές που δεν έχουν, χωρίς να θέλω να μειώσω κάποιον ή να εκθέσω κάποιον».

Για το αν θέλει να στείλει ένα μήνυμα προς του φιλάθλους του ΠΑΟΚ: «Αυτό που μπορώ να πω στους φιλάθλους είναι ότι δεν μπορώ να τους ξεχάσω, όπως και την Τούμπα. Όταν σκέφτομαι Τούμπα θυμάμαι «ασπρόμαυρα», δεν μπορώ να ξεχάσω το γήπεδο στο Λονδίνο και την επιστροφή μας από την Τότεναμ στο αεροδρόμιο». 
Πηγή: Gazzetta

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Τα φιλικά ανά τον πλανήτη

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:3/2/2013.ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΒΛΑΧΙΩΤΗ.ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ.Α.Ο ΜΥΡΤΙΑΣ-ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 0-4.ημιχ.0-1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.