ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:«Ονειρεύομαι ψηλά τον Ολυμπιακό»


Ο Μίτσελ άκουσε τον κόσμο στο «Καραϊσκάκη», τόνισε πως έχει δίκιο να αντιδρά, ζητά όμως χρόνο και... ονειρεύεται Ευρώπη με τον Ολυμπιακό! 

Ο κόσμος του Ολυμπιακού αντέδρασε στην κακή εικόνα και τον εύκολο αποκλεισμό, αποδοκίμασε και ζήτησε αλλαγή εικόνας. Ο Μίτσελ αναγνώρισε το... δίκιο των οπαδών, μίλησε στην «NOVA» για την έλευση του στην Ελλάδα, τα θετικά και τα αρνητικά, αλλά και τα ευρωπαϊκά όνειρα με τους ερυθρόλευκους!
 - Πόσο δύσκολη είναι η επόμενη ημέρα από έναν ευρωπαϊκό αποκλεισμό, με τον τρόπο μάλιστα που ήρθε;
«Πάντα, μετά από μία ήττα, η επόμενη ημέρα είναι δύσκολη. Πάντα προσπαθείς να επανέλθεις, να συγκεντρωθείς στις επόμενες υποχρεώσεις σου. Δεν μπορείς να σταματήσεις στον αθλητισμό, ακόμη και μετά από μία νίκη, πόσο μάλλον μετά από μία ήττα».

 - Το γεγονός πως αναλάβετε την ομάδα μεσούσης της περιόδου, διευκολύνει το έργο που θα έχετε από εδώ και έπειτα για τη διόρθωση των αδυναμιών των «ερυθρόλευκων» στα ευρωπαϊκά παιχνίδια;

 «Ναι, ήταν μία προσφορά που μου έκανε ο Ολυμπιακός. Αλλά ήταν και μία δική μου απόφαση, να έρθω στη μέση της χρονιάς. Τώρα έχω την ευκαιρία και το χρόνο να δω και να μάθω κάποια πράγματα, για να προγραμματίσω στη συνεχεία ορισμένα πράγματα, ώστε να λειτουργεί στο μέλλον ιδανικά ο Ολυμπιακός. Βλέπω, λοιπόν, πολλά θετικά στοιχεία για το πώς λειτουργεί αυτός ο σύλλογος, αλλά και για τους ποδοσφαιριστές. Όπως και κάποια αρνητικά, αν και δε θέλω να πω ακριβώς αρνητικά, καθώς και κάποια πράγματα τα οποία θέλω να προσαρμόσω στην ομάδα».

- Σίγουρα, ένα απ' τα θετικά θα είναι ο κόσμος, ο οποίος έδειξε να πιστεύει περισσότερο από όλους στην ανατροπή γεμίζοντας το Καραϊσκάκη, παρά το σκορ του πρώτου αγώνα με την Λεβάντε. Θα θέλατε να σχολιάσετε την παρουσία του κόσμου;
«Το κοινό μας, ο κόσμος μας είναι απίστευτος. Είναι απίστευτος ο τρόπος με τον οποίο συμπαραστέκεται στην ομάδα. Και είναι ένας κόσμος ο οποίος σε κάνει να μην μπορείς να χρησιμοποιήσεις σαν δικαιολογία ότι δεν μας ακολουθεί, ότι δεν έχουμε τη στήριξή του. Αυτό δεν υπάρχει για τον Ολυμπιακό. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για τους παίκτες το γεγονός πως έχουν τον κόσμο πάντα στο πλευρό τους. Και είναι ο λόγος για τον οποίο οι παίκτες αισθάνονται πάντα απογοητευμένοι μετά από μία ήττα. Όμως κυρίως γιατί δεν κατάφεραν να δώσουν στον κόσμο μία χαρά».
 - Πράγματι, ο κόσμος απογοητεύτηκε. Και ένα σύνθημα που ακούστηκε στο γήπεδο Καραϊσκάκη είναι ότι αλλιώς ονειρεύεται τον Ολυμπιακό. Εσείς πως ονειρεύεστε τον Ολυμπιακό;
«Συμμερίζομαι την άποψη του κόσμου. Είναι φυσικό να θέλουν να συνεχίσουμε να είμαστε πρωταγωνιστές στην Ελλάδα. Να τα πηγαίνουμε καλά στις εγχώριες διοργανώσεις. Όμως, το μεγαλύτερο όνειρό μου είναι ίδιο με αυτό που έχει ο κόσμος. Ο κόσμος ονειρεύεται να δει τον Ολυμπιακό να παίζει σε ένα άλλο επίπεδο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το ίδιο είναι το όνειρό μου, αλλά φαντάζομαι και των παικτών».

 - Βεβαίως, μετά από μεγάλες απογοητεύσεις, ελλοχεύει ο κίνδυνος απαξίωσης του ρόστερ; Αισθάνεστε ότι θα πρέπει να λειτουργήσετε και ως ασπίδα για το δυναμικό που έχει αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός, ενόψει του υπολοίπου της περιόδου;
«Σε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις, είναι πολύ λογικό ο κόσμος να απογοητεύεται και να μην πιστεύει τόσο πολύ στους παίκτες. Όμως έτσι είναι η ζωή του αθλητή. Πρέπει να προσπαθήσει να ανακάμψει. Πρέπει να προσπαθήσει να μαζέψει τις δυνάμεις του και να αλλάξει την κατάσταση υπέρ του.

Αν θέλουμε να συνεχίσουμε να πρωταγωνιστούμε στην Ελλάδα, αλλά και εκτός Ελλάδας και να είμαστε ακόμα καλύτεροι και στο δικό μας πρωτάθλημα, δεν μπορούμε να ξαφνιαζόμαστε από τέτοιες καταστάσεις».
 -Η επόμενη αγωνιστική υποχρέωση μπορεί να σας βοηθήσει για να στηρίξετε κυρίως ψυχολογικά την ομάδα, τους παίκτες σας;
«Το παιχνίδι αυτό είναι μία τέλεια ευκαιρία, απέναντι σε έναν αντίπαλο τον οποίο πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσουμε. Ήταν πάντα ένας απ' τους μεγάλους αντιπάλους του Ολυμπιακού. Θέλουμε, λοιπόν, τη νίκη γιατί είναι μία ευκαιρία να ξαναφέρουμε τον κόσμο κοντά μας».

 -Για τον επόμενο αντίπαλό σας, τον Άρη, τι εικόνα έχετε;
«Ο Άρης βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε μία δύσκολη βαθμολογικά θέση. Όμως, αυτό είναι το μόνο αρνητικό που έχει. Δε θα μπορούσαμε σε καμία περίπτωση να πούμε πως ο Άρης έρχεται έχοντας ήδη χάσει το παιχνίδι γιατί παίζει απέναντι στον Ολυμπιακό. Θα έρθει για να τα δώσει όλα και να πάρει τη νίκη. Και εμείς πρέπει οπωσδήποτε να πάρουμε τη νίκη. Δεν πρέπει να κοιτάμε τη βαθμολογική διαφορά που έχουμε. Αλλά πρέπει να κοιτάμε τι ομάδα είμαστε και που πρέπει να φτάσουμε».

 - Σκοπεύετε έως το τέλος της περιόδου να δώσετε ευκαιρίες στο σύνολο των ποδοσφαιριστών σας; Αν και είστε λίγα ματς στον πάγκο του Ολυμπιακού, έχετε χρησιμοποιήσει ουκ ολίγους παίκτες.
«Ήταν πάντα χαρακτηριστικό στοιχείο της καριέρας μου, σε όποια ομάδα και αν ήμουν, να ασχολούμαι με τους νεαρούς παίκτες, αλλά και τους βετεράνους. Να δίνω ευκαιρίες σε όλους τους παίκτες, είτε προέρχονται απ' την Ακαδημία, είτε είναι παίκτες της πρώτης ομάδας. Όλοι οι παίκτες ξέρουν ότι θα πάρουν την ευκαιρία τους. Και όποιος την εκμεταλλευτεί αυτήν την ευκαιρία, θα συνεχίσει να παίζει.
Πιστεύω πως είναι ένας τρόπος να υπάρχει συναγωνισμός ανάμεσα στους παίκτες. Μία ξεκάθαρη περίπτωση είναι η χθεσινή, ανάμεσα στον Λυκογιάννη και τον Χολέμπας. Και οι δύο παλεύουν για την ίδια θέση. Και αυτό που είδαμε απ' τον Χολέμπας χθες, ήταν μία αποκάλυψη. Είναι αυτός ο Χολέμπας τον οποίο θέλουμε».  


Πηγή: Gazzetta

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ: Live Streaming. 21:00 Olympiacos vs Caja Laboral

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ: Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. Με τις γνωστές απουσίες ο Αρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.