ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ζόρικα τα πράγματα για τον Αρη

Κώστας Καίσαρης



ΤΗΝ Παναγιά ευχαρίστησε ο Αναστασιάδης για τη νίκη του Πλατανιά επί του Αρη. Λέγοντας μάλιστα ότι θα την ξαναχρειαστούμε στη





συνέχεια. «Τρίχες κατσαρές» λέω εγώ. Αν ο Αναστασιάδης μιλάει με την Παναγιά όπως ο Αντώνης Σαμαράς με τον Θεό, είναι δικό τους θέμα και λογαριασμός. Οτι ήτανε θέλημα της Παναγίας να χάσει ο Αρης το βλέπω κομματάκι δύσκολο. Αν έπρεπε λοιπόν να ευχαριστήσει κάποιον ο Αγγελος για το 2-0 αυτός είναι ο Μάνταλος.
Η σχέση Μάνταλου-Πλατανιά είναι σαν του Ρωμαίου με την Ιουλιέτα. Και με χάπι εντ μάλιστα. Χωρίς αυτοκτονία. Μιλάμε για έναν μεγάλο έρωτα. Οπως του Ζαν Πολ Σαρτρ με τη Σιμόν Ντε Μποβουάρ, όπως του Νίκου Καζαντζάκη με τη Γαλάτεια. Ο Πλατανιάς έχει ταυτίσει τις λαμπρές σελίδες της πρόσφατης ιστορίας του με τον Μάνταλο. Με τον Μάνταλο στα πλέι οφ ανέβηκε στη Super League. Με τον Μάνταλο έπαιξε το πρώτο του παιχνίδι στη μεγάλη κατηγορία.
Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στα Γιάννενα όπου έφυγε με το 0-0. Με τον Μάνταλο πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκης της ιστορίας του, το 1-0 επί του Παναθηναϊκού, παίρνοντας την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου. Με τον Μάνταλο πανηγύρισε τη Δευτέρα τη νίκη επί του Αρη, ύστερα από τρεις μήνες. Από τις 28 Νοεμβρίου είχε να κερδίσει στο πρωτάθλημα ο Πλατανιάς. Με τον Μάνταλο έσπασε η γκίνια. Ακόμα και με την Μπαρτσελόνα να παίξει ο Πλατανιάς και κομπλέ, μάλιστα, με Μέσι-Τσάβι- Ινιέστα και λοιπούς, αν σφυρίζει ο Μάνταλος δεν χάνει με τίποτα.
Το ψυχολογικό πλεονέκτημα και μόνο θα είναι τεράστιο. Και μόνο που βλέπουνε τον Μάνταλο οι ποδοσφαιριστές του Πλατανιά ανεβαίνει η απόδοσή τους 100%. Αν λοιπόν στο Ηράκλειο έχουνε τα λιοντάρια, αν στην Τρίπολη έχουν το άγαλμα του Κολοκοτρώνη, αν στο Παρίσι έχουνε τον Πύργο του Αϊφελ και στο Λονδίνο το Μπιγκ Μπεν, στον Πλατανιά οφείλουν να κάνουν στην κεντρική πλατεία της πόλης την προτομή του Μάνταλου. Κι ας είναι εν ζωή και μόλις στα 33 του χρόνια.
Ζόρικα τα πράγματα για τον Αρη Και να του δώσουν σε ειδική τελετή το χρυσό κλειδί της πόλης. Σχετικά με το ματς τώρα ο Αρης ήτανε να μασάς και να φτύνεις. Κι όταν έπαιζε με έντεκα, δεν υπήρχε στο γήπεδο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν τον έφαγε ο Μάνταλος με την αποβολή του Γιαννιώτα στο 52'. Και στην ψύχρα μάλιστα. Οταν χάνεις 0-1 και μένεις σχεδόν ένα ημίχρονο με δέκα παίκτες, είσαι τελειωμένος. Εύλογα λοιπόν αρχίσανε τις φωνές οι «Superάδες». Κάτω από την κόκκινη γραμμή του υποβιβασμού είναι πλέον ο Αρης και το πρόγραμμά του από δω και πέρα είναι στριμόκωλο:
Μέσα τον Παναθηναϊκό και δύο κολλητά εκτός έδρας μετά με Ολυμπιακό και Βέροια. Πόσους βαθμούς θα πάρει σ' αυτά τα τρία παιχνίδια; Κι έχουνε τελειώσει κι οι μεταγραφές και δεν μπορεί να σηκώσει το τηλέφωνο ο Ιωαννίδης να ζητήσει από τον Ολυμπιακό δυο τρεις ακόμα δανεικούς για τον Αρη. Οπως έκανε με Τάτο και σία. Ο εν λόγω Ιωαννίδης, (φωτό) που εξακολουθεί να παριστάνει τον υφυπουργό Αθλητισμού, για τέτοιες δουλειές είναι μανούλα. Ολη την ημέρα από το πρωί μέχρι το βράδυ ασχολείται με τα ρουσφέτια. Στην ουρά περιμένουνε έξω από το γραφείο του «τοκιστές και σουλατσαδόροι» να ζητήσουνε τη μεσολάβηση του υπουργού.
Αλλη δουλειά άλλωστε ως φερόμενος υφυπουργός Αθλητισμού δεν έχει να κάνει: Μόνο εξυπηρετήσεις. Της πουτάνας έγινε το Σάββατο στο Ελληνικό στον τελικό του Μπάσκετ. Ακουσε κανείς τον Ιωαννίδη να πει τίποτα; Σαν άνθρωπος του μπάσκετ ή σαν υπουργός; Ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Λες και του έχουνε δώσει να πιει το αμίλητο νερό. Τσιμέντο σου λέει να γίνουνε όλα. Ασε που ήτανε και σφόδρα στεναχωρημένος επειδή ο Δημητράκης του πήρε τον τίτλο. Ο Ιωαννίδης ήταν που είχε πει πρώτος ότι είναι ο καθηγητής της αλητείας στο μπάσκετ. Με ποιο δικαίωμα λοιπόν το οικειοποιήθηκε ο Δημητράκης; Αυτά.
Πρέπει να τα πληρώσουν αναλογικά µε τα ποσοστά τους
ΠΟΣΟ εύκολο είναι να βρούνε το κουτί µε τα σπίρτα Μελισσανίδης και σία στην ΑΕΚ; Ο Δηµητράκης (φωτό) καταρχήν είπε ότι δεν µπορώ εγώ να πληρώσω χρέη που έχουνε δηµιουργήσει άλλοι. Και σ' αυτό έχει απόλυτο δίκιο. Ας πούµε λοιπόν ότι τα χρέη ψηλά-χαµηλά είναι γύρω στα τριάντα εκατοµµύρια Γιούρο. Πώς θα γίνει η µοιρασιά; Η λογική λέει ότι πρέπει να τα πληρώσουνε αναλογικά σύµφωνα µε τα ποσοστά τους οι παλαιοί µεγαλοµέτοχοι.
Κι αφού µηδενίσει το κοντέρ, ν' αρχίζουνε µετά να βάλουνε όλοι µαζί. Οποιος πιστεύει ότι αυτό το σενάριο µπορεί να ευδοκιµήσει, θα φέρει στην Ελλάδα το πρώτο Νόµπελ αισιοδοξίας. Καταρχήν πρώτος που έκοψε λάσπη και είπε διακριτικά «δεν θα πάρω» ήταν ο Χατζηιωάννου. Από τους λοιπούς ο Νοτιάς που είχε ποσοστό 30% θα πρέπει να βάλει ένα δεκάρικο εκατοµµύρια. Οι άλλοι, Παπάς και Γκούµας, που είχανε 10% θα πρέπει να βάλουνε τρία εκατοµµύρια.
Στην καλύτερη των περιπτώσεων δηλαδή να µαζέψουνε τρία τάληρα. Κάτι τέτοιο βέβαια θα ισοδυναµεί µε θαύµα της Παναγιάς τον Δεκαπενταύγουστο. Ακόµα κι έτσι όµως λείπουνε άλλα τρία τάλιρα εκατοµµύρια. Για να σβήσουνε τα χρέη. Ποιος θα τα βάλει αυτά; Ο Βιντιάδης; Κι από κει και πέρα θα πρέπει να βάζουνε όλοι µαζί το χέρι στη τσέπη, για να ξαναγίνει η ΑΕΚ Μπαρτσελόνα της Ελλάδας, όπως είπε ο Μελισσανίδης. Κι όχι µια φόρα. Κάθε χρόνο. Οποιος πιστεύει ότι µπορεί να προχωρήσει αυτό το σενάριο να κάνει πρόταση στον Σπίλµπεργκ να το γυρίσει σε ταινία επιστηµονικής φαντασίας.
Ούτε Ολυµπιακάρες είναι οι µαύροι της Αφρικής ούτε Παναθηναϊκάρες
ΔΕΝ ήταν ο µοναδικός τελικός το Σαββατοκύριακο αυτός που έγινε στο Ελληνικό. Τελικός και πολύ υψηλότερου επιπέδου, µάλιστα, έγινε και για το Κόπα Αφρικα στο ποδόσφαιρο: Νιγηρία-Μπουρκίνα Φάσο στο Γιοχάνεσµπουργκ. Κι όχι µε δύο χιλιάδες νοµαταίους όλους κι όλους. Τίγκα ήτανε το γήπεδο και των 95 χιλιάδων θέσεων µάλιστα. Και προφανώς βέβαια δεν άνοιξε µύτη.
Ούτε Ολυµπιακάρες είναι οι µαύροι της Αφρικής ούτε Παναθηναϊκάρες να βγάλουνε τα µάτια τους και να σκοτωθούνε µεταξύ τους. Υπάρχουν σχετικά τηλεοπτικά πλάνα. Με τους µαύρους να τραγουδάνε και να χορεύουνε. Και χωρίς να αναφερθεί το παραµικρό επεισόδιο. Ούτε µέσα ούτε έξω από το γήπεδο. Είπαµε: Οι µαύροι ούτε «Θύρα 13» έχουνε ούτε «Θύρα 7». Αντίθετα έδειξαν ότι έχουν αγωγή και πολιτισµό. Καµιά σχέση µε τους πραγµατικούς κάφρους του Ελληνικού.
Η Ελλάδα δεν έχει το προνόµιο της βίας στα γήπεδα µόνο σχετικά µε την Ευρώπη. Είναι σε πολύ χειρότερη θέση ακόµα κι από τις χώρες της Αφρικής. Στην Αφρική είναι σε θέση να διοργανώσουν ένα ποδοσφαιρικό Κύπελλο. Στην Ελλάδα είναι τόσο άχρηστοι, που δεν µπορούνε να κάνουνε ζάφτι 1.800 αληταράδες.
Δύο (Μελισσανίδης -Παππάς) δεν παίζουνε ούτε πρέφα. Οχι να σώσουνε την ΑΕΚ.
-Observer

ΕΡΩΤΗΣΗ Ακουσε κανείς τον Βασιλακόπουλο να πει κάτι για τον τελικό; 

Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.