ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Αιώνιοι σε τροχιά πρόκρισης

Ο Χρήστος Σούτος γράφει στο στο sport-fm.gr για την εξέλιξη της Ευρωλίγκας.

Αιώνιοι σε τροχιά πρόκρισης
Με μεγάλες νίκες, που τους διατήρησαν σε τροχιά πρόκρισης, ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στον δεύτερο γύρο του Top- 16 οι δύο εκπρόσωποι μας στην Euroleague.

Οι μεν πράσινοι πέρασαν από την έδρα της Ζαλγκίρις στο Κάουνας κάνοντας ένα πολύ σημαντικό βήμα για την είσοδό τους στην πρώτη τετράδα του ομίλου τους, οι δε ερυθρόλευκοι, αν και έχυσαν την καρδάρα στο τέλος, σε ότι έχει να κάνει με την κάλυψη της διαφοράς, επικράτησαν στο Φάληρο της Κάχα με χαρακτηριστική άνεση και ετοιμάζονται στις επόμενες αγωνιστικές για την τελική αντεπίθεση τους με στόχο την κατάληψη ενός εκ των δύο πρώτων προνομιούχων θέσεων.

Στο όμιλο του Παναθηναϊκού τα πράγματα μοιάζουν ελαφρώς πιο ξεκάθαρα. Οι δύο θέσεις που δίνουν και το πλεονέκτημα στη φάση των νοκ- άουτ παιχνιδιών στους οκτώ του θεσμού, μετά και την χθεσινή επικράτηση της Εφές επί της ΤΣΣΚΑ στην Πόλη, φαίνεται πως καταλήγουν σε Μαδρίτη και Κωνσταντινούπολη. Οι Ρεάλ και Εφές μόνο αν επιδείξουν αυτοκτονικές τάσεις θα τις χάσουν.

Οι Ρώσοι της ΤΣΣΚΑ για ένα ακόμα ματς φάνηκαν κατώτεροι του αναμενόμενου. Αν και στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού έδειχναν να ελέγχουν την κατάσταση εν τούτοις στο τέλος η παρέα του Φάρμαρ τους έριξε στο καναβάτσο. Τώρα και με δεδομένο πως απέχουν δύο νίκες από τους Τούρκους πρέπει να περάσουν από δύσκολες έδρες, Μάλαγα και ΟΑΚΑ, και παράλληλα να περιμένουν δύο ήττες της ομάδας του Μαχμούντι, αφού σε πιθανή ισοβαθμία υπερτερούν λόγω της μεγάλης νίκης τους στο πρώτο γύρο.

Για την πρόκριση τους λογικά δεν τίθεται θέμα αν και ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Για την τέταρτη θέση όπως όλα δείχνουν θα παλέψουν τρεις ομάδες. Οι πράσινοι, η Μάλαγα του Ρέπεσα και η Ζαλγκίρις του Πλάθα. Κομβικά ματς σε αυτή τη μάχη οι αναμετρήσεις Μάλαγα- Ζαλγκίρις την επόμενη αγωνιστική, με τους Λιθουανούς να παίζουν ίσως και το τελευταίο χαρτί τους, και Μάλαγα- ΠΑΟ την μεθεπόμενη. Οι Ισπανοί έχουν την τύχη να παίζουν την πρόκριση τους εντός έδρας, όπου με δύο νίκες γίνονται το απόλυτο φαβορί.

Στην ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη αρκεί να υπερασπιστεί την έδρα της και στη χειρότερη περίπτωση την διαφορά του πρώτου αγώνα κόντρα στους Ισπανούς. Πάντα βέβαια με την υποσημείωση πως μια πιθανή απώλεια βαθμών με τις δύο αδιάφορες γερμανικές ομάδες για όποιον την κάνει θα είναι και καταδικαστική. Μην ξεχνάτε πως στην αγωνιστική που πέρασε παραλίγο το σύνολο του Ρέπεσα να χάσει ένα δικό του ματς με την Μπάμπεργκ.

Στον γκρουπ του Ολυμπιακού από την άλλη τα πράγματα είναι λίγο πιο μπερδεμένα. Από τη μια υπάρχει το σχεδόν ακλόνητο φαβορί για την πρώτη θέση, η Μπαρτσελόνα που όσο προχωράει η διοργάνωση παρουσιάζεται όλο και καλύτερη εμφανίζοντας αγωνιστική ισορροπία σε περιφέρεια και front line.

Με το καλύτερο, ίσως, δίδυμο ψηλών αυτή τη στιγμή, Τόμιτς και Τζαγουάι, με τα γνωστά ελαφρά τεσσάρια τους, που απειλούν από κοντά αλλά και μακριά, η αναφορά γίνεται στους Λόρμπεκ, Μάικλ και Γουάλας και με την τεράστια σε προσωπικότητα περιφερειακή τους γραμμή, Ναβάρο και Σάρας ξεχωρίζουν, οι Καταλανοί μοιάζουν πιο έτοιμοι από ποτέ τα τελευταία χρόνια να επιστρέψουν στην κορυφή της Ευρώπης.

Κάτω από την ομάδα του Τσλαβι Πασκουάλ λαμβάνει χώρα μια πρωτοφανής μάχη ανάμεσα σε ομάδες με διαφορετικά χαρακτηριστικά αλλά με παρόμοια δυναμική. Η Σιένα που αποτελεί ευχάριστη έκπληξη για πολλούς εμφανίζει σημάδια κόπωσης λόγω και του κοντού ρόστερ που διαθέτει. Η χθεσινή αντίπαλος των πρωταθλητών Ευρώπης έχει αρχίσει να ξεφουσκώνει επικίνδυνα το τελευταίο διάστημα μετρώντας πια τέσσερις συνεχόμενες ήττες.

Η Χίμκι από την πλευρά έχασε την χρυσή ευκαιρία να γίνει το αφεντικό του ομίλου, κάτω από την Μπαρτσελόνα, με την ήττα της από τον Ολυμπιακό στη Μόσχα. Κάθε αγωνιστική τα δεδομένα ανατρέπονται. Ποιος μπορεί να βγάλει από την εξίσωση της πρόκρισης ακόμα και την Μακάμπι, η οποία παρ' όλο που δεν έχει την ποιότητα των προηγούμενων χρόνων μοιάζει πολύ σκληρή για να πεθάνει από τόσο νωρίς. Σε κάθε περίπτωση ο σοβαρός Ολυμπιακός μπορεί να πάρει την δεύτερη θέση που είναι άλλωστε και ο αρχικός του στόχος.

Φαντάζει λοιπόν πιθανός, περισσότερο από κάθε άλλη φορά τα τελευταία χρόνια, ένας ελληνικός " εμφύλιος" στην φάση των οκτώ. Αν συμβεί κάτι τέτοιο το θετικό που προκύπτει για το ελληνικό μπάσκετ είναι η παρουσία μιας ομάδας στο final- four του Λονδίνου τον προσεχή Μάιο. Ας ελπίσουμε πως στην περίπτωση αυτή οι αγώνες που θα γίνουν δεν θα μας δυσφημήσουν στα πέρατα του κόσμου αλλά θα δώσουν το έναυσμα για μια μπασκετική γιορτή που τόσο ανάγκη έχει το άθλημα μετά τα αίσχη του τελικού. 


Πηγή: Σπορ FM

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Η οικογένεια Πεσιρίδη, ευχαριστεί τον Λάκη Νικολάου

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Pregame: ΠΑΟΚ - Κέρκυρα (17:15GR)

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Αναστόπουλος: «Θέλουμε τους τρεις βαθμούς»

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Αυλωνίτης: «Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας»

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Το χάος που άφησε ο κατακλυσμός της Αθήνας

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:LIVE: Basket League ΟΠΑΠ - 18η αγωνιστική

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Θέλει Κρίστμας η Βαλένθια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.