Μόνο παραμύθι δεν είναι αυτό που λέγεται για τις καυτές έδρες σαν το Καραϊσκάκη. Ότι, δηλαδή, στα μεγάλα παιχνίδια, «ένα γκολ το βάζει ο κόσμος». Βεβαίως και ισχύει αυτό το πράγμα! Όσο κι αν ακούγεται ως υπερβολή.
Δεν ξέρω τι θα κάνει απόψε ο Ολυμπιακός, αλλά ξέρω 100% ότι με τη θερμή υποστήριξη του κόσμου του κι ένα γεμάτο γήπεδο, θα έχει περισσότερες πιθανότητες να φτάσει στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, υπό νορμάλ βέβαια συνθήκες-εννοώ να μη γίνουν του κόσμου τα περίεργα. Κι αυτό δεν το λέω εγώ. Το λέει η ίδια η ιστορία των εντός έδρας αγώνων του Ολυμπιακού στην Ευρώπη, που είναι γεμάτη με αυτό που λέμε ποδοσφαιρικά, «γκολ από τα αποδυτήρια».
Διότι, το κλασικό παράδειγμα του «ένα γκολ το βάζει ο κόσμος», είναι ακριβώς το λεγόμενο γρήγορο γκολ. Αυτό που βάζει η γηπεδούχος ομάδα, στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Ολυμπιακός, στα πρώτα λεπτά, αιφνιδιάζοντας το φιλοξενούμενο. Κι ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια ξέρετε πόσα τέτοια έχει βάλει; 21! Πραγματικά εντυπωσιακό νούμερο, που εξηγεί και τη μεγάλη βοήθεια της έδρας που έχει αυτή η ομάδα και που γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακή όταν γίνεται ηφαίστειο όλο το γήπεδο είτε φωνάζοντας υπέρ του Ολυμπιακού, είτε σφυρίζοντας τον αντίπαλο.
Ο Ολυμπιακός λοιπόν έχει σκοράρει εφτά φορές στο πρώτο δεκάλεπτο:
Με Πόρτο 1-0 (το γκολ στο 6’).
Με Ρεάλ 3-3 (το 1-0 στο 10’)
Με Γαλατασαράϊ 3-0 (το 1-0 στο 6’).
Με Λιόν 1-4 (το 1-0 στο 3’).
Με Μπενφίκα 5-1 (το 1-0 στο 1’)!
Με Ντόρτμουντ 3-1 (1-0 στο 8’)
Με Μονπελιέ 3-1 (1-0 στο 4’).
Να προσέξουμε ότι σε αυτά τα εφτά ματς με το πολύ γρήγορο γκολ, ο Ολυμπιακός δεν κέρδισε μόνο τη Ρεάλ κι έχασε μόνο από τη Λιόν. Τα υπόλοιπα πέντε ματς τα πήρε και μάλιστα τα τρία βάζοντας τριάρες και το άλλο βάζοντας πεντάρα. Το δε μοναδικό ματς στο οποίο έμεινε το 1-0, ήταν το πρώτο του στο Τσάμπιονς Λιγκ. Και προσέξτε πόσο σημαδιακό είναι: το πρώτο του ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ, το έχει πάρει, σκοράροντας μόλις στο 6’. Με το «ένα γκολ θα το βάλει ο κόσμος»!...
Άλλα 14 γκολ, δηλαδή το διπλάσιο αριθμό, έχει πετύχει ο Ολυμπιακός στο δεύτερο δεκάλεπτο του αγώνα, από το 11' ως το 20'. Πραγματικά μεγάλο νούμερο, προερχόμενο κι αυτό από τη δύναμη με την οποία μπαίνει πολλές φορές η ομάδα αυτή στα εντός έδρας παιχνίδια της, κάνοντας έτσι τη διαφορά.
Με Ανόρθωση 2-1 (το 1-0 στο 11’).
Με Πόρτο 2-1 (το 1-0 στο 18’).
Με Γιουβέντους 1-1 (το 1-0 στο 12’)
Με Γιουβέντους 1-3 (το 1-0 στο 14’)
Με Μόλντε 3-1 (το 1-0 στο 16’)
Με Λιόν 2-1 (το 1-0 στο 19’)
Με Γιουβέντους 1-2 (το 1-0 στο 11')
Με Λίβερπουλ 1-0 (το γκολ στο 17’)
Με Ρόζενμποργκ 1-3 (το 1-0 στο 19’)
Με Βέρντερ 3-0 (το 1-0 στο 12’)
Με Νόρτζελαντ 5-0 (το 1-0 στο 11’)
Με Άρσεναλ 3-1 (το 1-0 στο 16’)
Με Ρούμπιν 1-0 (το γκολ στο 14’)
Με Μέταλιστ 1-2 (το γκολ στο 15’)
Μιλάμε λοιπόν για 14 παιχνίδια στα οποία ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ το αργότερο ως το 20λεπτο και στα οποία τελικά είχε εννέα νίκες, μία ισοπαλία και τέσσερις ήττες. Να προσέξουμε ότι από τα πέντε αυτά παιχνίδια που δεν κέρδισεε, τα τρία ήταν με τη Γιουβέντους!
Η σούμα είναι εντυπωσιακή: σε 21 παιχνίδια που ο Ολυμπιακός σκόραρε γρήγορα (μέχρι το 20') εντός έδρας στην Ευρώπη τα  τελευταία χρόνια, έχει 14 νίκες, δύο ισοπαλίες και πέντε ήττες. Με τα τέσσερα από τα εφτά αρνητικά αποτελέσματα να είναι με Ρεάλ και Γιουβέντους…
Ασφαλώς και δεν συνεπάγεται αυτόματα ότι θα κερδίσει και θα προκριθεί ο Ολυμπιακός αν κι απόψε σκοράρει γρήγορα. Όμως, η ιστορία λέει ότι αν καταφέρει και βάλει πρώτος γκολ και ειδικά όσο το δυνατό πιο γρήγορα, θα έχει αυξήσει τις πιθανότητές του.
Κι η ιστορία, συνήθως, επαναλαμβάνεται… 

Πηγή: Gazzetta

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Κούβελος προς Ρογκ: Σεβασμός στις ρίζες

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Το πάνθεον των ανατροπών

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:FOOTBALL LEAGUE | 23Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ.Κερδισμένοι Πανσερραϊκός και ΑΕΛ

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Λίνεν: «Αν δεν δοθεί λύση, σβήνουν τα φώτα…»

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:«Καλούμαστε να κάνουμε το τέλειο παιχνίδι»

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Αναζητεί χρήματα ο Αλαφούζος

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ο Παπαλουκάς κέρδισε τον Κρίστμας

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Τιμωρία σε Γιαννακόπουλο!

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Εθνικές… εκκαθαρίσεις στη Μαδρίτη