ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Στην κορυφή μέσω... Σερρών ο Εργοτέλης

Ο Εργοτέλης βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Αναγέννηση Γιαννιτσών, ωστόσο έφτασε στη θριαμβευτική νίκη με 4-1 και μετά την ήττα του Απόλλωνα στις Σέρρες (1-0), αναρριχήθηκε στην κορυφή της Football League. Ισόπαλο χωρίς γκολ το ντέρμπι ΑΕΛ-Ηρακλής.

Εργοτέλης - Αναγέννηση Γιαννιτσών 4-1
Η αναμέτρηση του Παγκρητίου ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για τον Εργοτέλη, αφού μετά από εκτέλεση φάουλ του Κώστα Καρακάσογλου στο 10ο λεπτό, ο Τάσος Χατζόγλου άνοιξε το σκορ με κεφαλιά. Στο δεύτερο ημίχρονο, πάντως, οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στο Ηράκλειο λειτούργησαν ευεργετικά για τους γηπεδούχους, οι οποίοι ισοφάρισαν με πλασέ του Μηνά Πίτσου στο 51', ανέτρεψαν τα δεδομένα με σέντρα-σουτ του Ανδρέα Μπουχαλάκη, κλείδωσαν τη νίκη στο 82' με πλασέ του Άγγελου Χαντί και διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα στις καθυστερήσεις με σουτ του Ντάριο Ζαχόρα.
Εργοτέλης (Γκόγκιτς): Αθανασίου, Τζανακάκης, Γεωργίου (39' Δασκαλάκης, 76' Κοζορώνης), Πίτσος, Σαρρής, Μπουχαλάκης, Γκαντιάγκα, Ρομάνο, Ζαχόρα, Χρυσοφάκης, Χαντί.
Αναγέννηση Γιαννιτσών (Παναγιωτίδης): Λαμπάκης, Σερέτης (93' Κυριακίδης), Καρπαθάκης, Χατζόγλου, Μπουτζίκος, Σπαθάρας, Τσιάμης (67' Χαρμάνας), Γιογιός (75' Σιδηρόπουλος), Ντατίδης, Στεργίδης, Καρακασόγλου.

  Πανσερραϊκός - Απόλλων Σμύρνης 1-0
Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, ο Απόλλων Σμύρνης εγκατέλειψε την κορυφή της Football League, αφού ηττήθηκε 1-0 από τον Πανσερραϊκό. Η αποβολή του Τζον Καμαρά στο 41ο λεπτό έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων, οι οποίοι πήραν το προβάδισμα στο 45ο λεπτό με προβολή του Σάμι Μπανγκουρά, έπειτα από σέντρα του Γιάννη Στεφανίδη. Στη συνέχεια οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι: τα "λιοντάρια" με τον Δαμιανό Τριανταφύλλου, η "ελαφρά ταξιαρχία" με τον Στράτο Χιντζίδη. Εν τέλει δεν άλλαξε κάτι μέχρι τέλους και ο μακεδονικός σύλλογος πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη.
Πανσερραϊκός (Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Δ. Τριανταφύλλου, Καρασαλίδης, Μπριλάκης, Παντελιάδης, Παρασκευαΐδης, Ανάκογλου, Ντα Κόστα (77' Ράνιτς), Στεφανίδης (90' Καρακώστας), Κόντος (87' Τσούτσης), Μπανγκουρά.
Απόλλων Σμύρνης (Βοσνιάδης): Κοτταράς, Χατζηζήσης, Χιντζίδης, Δεληζήσης, Ιασωνίδης, Τσεμπερίδης, Καμαρά, Διαμαντίδης (73' Τσιλιγκίρης), Καραμαλίκης (46' Διαμάντης), Μανιάς, Φαρινόλα.

  ΑΕΛ - Ηρακλής 0-0
Χωρίς νικητή έληξε το σημαντικότερο -βάσει ονομάτων- παιχνίδι της εφετινής Football League μεταξύ της ΑΕΛ και του Ηρακλή. Ο Θανάσης Τσίγκας ήταν ο εμπνευστής των περισσότερων επιθετικών προσπαθειών του αγώνα (κυρίως στο πρώτο μέρος), ωστόσο δεν κατάφερε να βρει στόχο. Η σημαντικότερη ευκαιρία των "βυσσινί", πάντως, χάθηκε από τον Απόστολο Σκόνδρα στο 14ο λεπτό, ενώ στον αντίποδα, ο Ντίνο Σέρεμετ επενέβη σωτήρια όταν ο νεοεισελθών Γιώργος Χιονίδης βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση στο 79ο λεπτό. Η τελευταία αξιόλογη φάση καταγράφηκε στο 88ο λεπτό, όταν ο Χουάντερσον Σίλβα απέκρουσε σωτήρια την προσπάθεια του Ντάνιελ Πόνσε.
ΑΕΛ (Ζιώγας): Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Παγώνης, Σκόνδρας, Γιώτας, Πόνσε, Νεμπεγλέρας, Ζεκίνια (59' Ζουρούδης), Χασομέρης, Δεινόπαπας (80' Μπλέντι), Τσίγκας (68' Καρανίκας).
Ηρακλής (Στράντζαλης): Χουάντερσον, Σαββίδης, Ντε Σόουζα, Λόπες, Βαγγελόπουλος (46' Νατσούρας), Τσερκέζος, Σουλίδης, Γεωργίου, Χοβέ (75' Χιονίδης), Κριβόκαπιτς (65' Παληγεώργος), Στεφανίδης.

  Δόξα Δράμας - Παναχαϊκή 1-0
Το γκολ του Γιάννη Ταραλίδη στο 1ο λεπτό της αναμέτρησης έκρινε την αναμέτρηση της Δόξας με την Παναχαϊκή. Ο βετεράνος μέσος εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή, η μπάλα χτύπησε στο τείχος και κατέληξε στα δίχτυα του Βαγγέλη Πίτκα. Οι "μαυραετοί" είχαν την υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα του δευτέρου ημιχρόνου και θα μπορούσαν να πετύχουν το τέρμα που θα τους εξασφάλιζε τη νίκη, ωστόσο αρκέστηκαν στο 1-0 που τους απομακρύνει από την επικίνδυνη ζώνη.
Δόξα Δράμας (Τζαναβάρας): Δαύκος, Ταραλίδης, Καμινιώτης, Ιντζόγλου, Ρούσεφ (83' Σικαλιάς), Σοϊλέδης, Κάπελ (91' Χιντασέλι), Πουλάκος (68' Κασσός), Στεργιανός, Μπάρος, Μιλένκοβιτς.
Παναχαϊκή (Κούτσης): Πίτκας, Σπίνουλας, Καραμανλής, Άντονι, Kοιλιάρας, Γκούρτσας, Ουρτάδο, Ντίνας, Σαλαμαστράκης, Βoυνκ, Κοκκίνης (61' Βασιλαντωνόπουλος).

  Καλλιθέα - Πιερικός 3-1
Πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, η Καλλιθέα ανέτρεψε το εις βάρος της σκορ και επικράτησε 3-1 του Πιερικού. Με τη συμπλήρωση 20 λεπτών αγώνα η ομάδα της Κατερίνης άνοιξε το σκορ με τον Καραγκούνη, έπειτα από υποδειγματική αντεπίθεση, ενώ στο 39' στάθηκε τυχερή, αφού το ψαλιδάκι του Αλεξάντερ Ντακόλ κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι. Η αντεπίθεση των γηπεδούχων ξεκίνησε στο 52ο λεπτό με κοντινό πλασέ του Ατματζίδη και η ανατροπή επετεύχθη στο 66' με τον Λευτέρη Ματσούκα. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Ντακόλ, μετά από ωραία ενέργεια του νεοαποκτηθέντα Μιγκέλ Βιγιαρέχο, ο οποίος πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση στο ντεμπούτο του.
Καλλιθέα (Παπακώστας): Κατσούλης, Φραγκής (46' Βιγιαρέχο), Πίκολο, Μαρουκάκης, Ντακόλ, Μουσταφίδης, Χριστοφιλέας, Ατματζίδης, Κατσικογιάννης, Ματσούκας (90' Χαροντάκης), Σταύρου.
Πιερικός (Μιτόσεβιτς): Βασιλειάδης, Λαζαρίδης (73' Καθάριος), Γιαζιτζόγλου, Ντόικιτς, Καρτσαμπάς (87' Μιχαηλίδης), Αποστολίδης, Ντάνι, Ίτσιος (73' Σεχολάρι), Ελευθεριάδης, Καραγκούνης, Παπατόλιος.
Βύζας Μεγάρων - Καβάλα 1-1
Υπό το βλέμμα 500 περίπου οπαδών, ο Βύζας αναδείχθηκε ισόπαλος με την Καβάλα και παρέμεινε στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας. Μετά από ένα ιδιαίτερα ανιαρό πρώτο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με άψογο πλασέ του Αλέξανδρου Αρναρέλλη, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε το λάθος του Παγώνη. Η άμυνα των "αργοναυτών" δεν βρέθηκε σε καθόλου καλή μέρα, ωστόσο μπόρεσαν να φύγουν με βαθμό από τα Μέγαρα χάρη στο διαγώνιο σουτ του Γιάννη Χλωρού.
Βύζας Μεγάρων (Γεωργούλης): Πουρής, Γρομητσάρης, Κρητικός, Χαρτσιάς, Σπαγής, Μπιτσάκος, Διαμαντόπουλος (92' Μαρίνης), Σιώκος, Αρναρέλης, Γκεμίσης, Ζάρκος (77' Δημητρίου).
Καβάλα (Παπαδόπουλος): Αποστολίδης, Καλαγκάνης, Τριποτσέρης, Μαραγκός, Χλωρός, Παγώνης, Αναστασόπουλος (75' Καπνόπουλος), Γελαδάρης (52' Κουμπρόγλου), Ντος Σάντος, Πακάλτσης, Οξύζογλου (52' Πλιάγκας).
Αναγέννηση Επανομής - Ηρακλής Ψαχνών 1-1
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιώργο Σικαλιά, ο οποίος απέκρουσε το πέναλτι του Αναστασίου στο 85ο λεπτό, ο Ηρακλής Ψαχνών έφυγε με βαθμό από την Επανομή. Η Αναγέννηση είχε ανοίξει το σκορ στο 11ο λεπτό με τον Γιώργο Σικαλόπουλο, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν ισοφαρίσει με σουτ του Γεράσιμου Χαϊκάλη. Οι δυνατοί άνεμοι επηρέασαν τις προσπάθειες των παικτών στο δεύτερο μέρος και ο ρυθμός έπεσε αισθητά. Σημειώνεται ότι η ομάδα της Εύβοιας ολοκλήρωσε το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Χρήστου Μήτση στη φάση του πέναλτι και χωρίς... προπονητή αφού αποβλήθηκε ο Γιώργος Βαζάκας λόγω διαμαρτυριών στο 89'.
Αναγέννηση Επανομής (Βελιτζέλος): Ταταρίδης, Νταντάμης (76' Λαμπερνάκης), Κουκουλέκης, Σαμουηλίδης (62' Τζανδάρης), Μωυσίδης, Κουλίδης, Δραγανίδης, Ταχμαζίδης, Κυζιρίδης, Σικαλόπουλος (94' Μπαλασάς), Αναστασίου.
Ηρακλής Ψαχνών (Βαζάκας): Σικαλιάς, Ζουλιώτης, Μήτσης, Δήμου, Μπακομήτρος, Ντελέκος (88' Μπαλαμπάνης), Ρούτσης, Βανγκέλι (64' Ιακωβάκης), Γέσιτς, Χαϊκάλης, Σέγκος.
Φωκικός - Καλλονή 0-0
Το ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο έδωσε τη θέση του στην άγρια ομορφιά του δευτέρου, στο οποίο ο Φωκικός επιβλήθηκε παρά το αριθμητικό μειονέκτημα. Ο Θοδωρής Λίτσος ανέτρεψε εκτός περιοχής τον Λεοζίνιο στο 50ό λεπτό και ο διαιτητής Μπλάνας τον απέβαλε. Η εξέλιξη αυτή ουδόλως επηρέασε τους γηπεδούχους, οι οποίοι έχασαν ευκαιρίες για να σκοράρουν. Από την πλευρά της η ομάδα της Λέσβου θα μπορούσε να αποδράσει αν ο Αντώνης Γιόνδης ήταν πιο ψύχραιμος στο 84ο λεπτό.
Φωκικός (Δημητρίου): Γεωργίου, Ταμπάκης (65' Λουκίνας), Κωστόπουλος, Σκαρίμπας, Γκόμες, Λίτσος, Θέος (58' Εσόνο), Ευσταθίου (89' Αργυρός), Θωμόπουλος, Παπαζούδης, Χαλούλος.
Καλλονή (Τεννές): Μάππας, Κριπιντίρης, Μαϊστόροβιτς, Αναστασιάδης, Κώτσιος, Σιλιγαρδάκης, Χωριανόπουλος (81' Γάλας), Λεοζίνιο, Μανουσάκης, Σερφά, Γιόνδης.

  Θρασύβουλος - Εθνικός Γαζώρου (αναβολή)
Ο διαιτητής Καμπαξής αποφάσισε τη μη διεξαγωγή του αγώνα εξαιτίας των ισχυρών ανέμων. Οι δύο ομάδες ανανέωσαν το ραντεβού τους για τη Δευτέρα (07/01) στις 15:00.

Τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής

Νίκη Βόλου - Παναιτωλικός 3-0
(6', 72' πέν. Πουρτουλίδης, 61' Σκούφαλης)
Αναγέννηση Επανομής - Ηρακλής Ψαχνών 1-1
(11' Σικαλόπουλος / 23' Χαϊκάλης)
Δόξα Δράμας - Παναχαϊκή 1-0
(1' Ταραλίδης)
Εργοτέλης - Αναγέννηση Γιαννιτσών 4-1
(51' Πίτσος, 53' Μπουχαλάκης, 82' Χαντί, 90' Ζαχόρα / 10' Χατζόγλου)
Φωκικός - Καλλονή 0-0
Καλλιθέα - Πιερικός 3-1
(52' Ατματζίδης, 66' Ματσούκας, 70' Ντακόλ / 20' Καραγκούνης)
Πανσερραϊκός - Απόλλων Σμύρνης 1-0
(45' Μπανγκουρά)
Βύζας Μεγάρων - Καβάλα 1-1
(47' Αρναρέλλης / 67' Χλωρός)
ΑΕΛ - Ηρακλής 0-0
Θρασύβουλος - Εθνικός Γαζώρου (αναβολή)
Ρεπό: Ολυμπιακός Βόλου
ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΝΟΤΙΟ ΚΑΙ ΤΟN ΒΟΡΕΙΟ ΟΜΙΛΟ ΤΗΣ FOOTBALL LEAGUE 2.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.