ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ουζουνίδης: «Αφήστε τα τυπικά, τιμήστε τους ανθρώπους»

Ουζουνίδης: «Αφήστε τα τυπικά, τιμήστε τους ανθρώπους»Την πίστη του ότι η Super League θα έπρεπε να ξεφύγει από τα τυπικά και να δώσει το «πράσινο φως» για να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Νίκου Σαμαρά στον αγώνα με τον ΟΦΗ, εξέφρασε στον Sentra 103,3 και την εκπομπή «Παλτά και παιχταράδες» ο τεχνικός της Ξάνθης, Μαρίνος Ουζουνίδης. «Σε κάποια πράγματα πρέπει να αφήνουμε τα τυπικά και να κοιτάμε τον ανθρώπινο παράγοντα. Ηταν κάτι που θα έπρεπε να γίνει για να τιμήσεις έναν άνθρωπο αλλά και ένα μεγάλο αθλητή. Θεωρώ ότι ήταν λάθος, αλλά αυτό τελείωσε και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Σε ορισμένα πράγματα πρέπει να σκεφτόμαστε πιο ανθρώπινα», σχολίασε χαρακτηριστικά.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης στον Sentra 103,3
Για το τι σημαίνει η νίκη με τον ΟΦΗ: «Είναι τρεις πολύ σημαντικοί βαθμοί στην αρχή μιας σειράς αγώνων που θα καθορίσουν τη μετέπειτα πορεία μας. Είναι τα ματς με ΟΦΗ, ΑΕΚ και Κέρκυρα που τα θεωρούμε πάρα πολύ σημαντικά. Αν μπορέσουμε να πάρουμε τους βαθμούς που θέλουμε, μετά η συνέχεια θα είναι πιο εύκολη για μας».
Για τους λόγους που επέστρεψε στην Ξάνθη: «Ποτέ δεν ξέρεις πώς έρχονται τα πράγματα. Μου έγινε η πρόταση, μίλησα με τον κ. Πανόπουλο, είπαμε κάποια πράγματα, για κάποια λάθη που κάναμε στην αρχή της χρονιάς και στον τρόπο διαχείρισης της ομάδας. Από εκεί και πέρα, από τη στιγμή που τα πράγματα ήταν πιο εύκολα για μένα, γιατί ήξερα πολύ καλά το υλικό και τη νοοτροπία της ομάδας και από τη στιγμή που ήταν σε δύσκολη βαθμολογική θέση και εγώ ήξερα τα παιδιά, ήταν πιο εύκολη η απόφαση να πάω. Κακά τα ψέματα η ομάδα είχε μείνει αρκετά πίσω».
Για το τι φταίει και η Ξάνθη είναι χαμηλά στη βαθμολογία: «Αλλάξαμε πάρα πολύ το ρόστερ στην αρχή της χρονιάς, προωθήσαμε πολλά νέα παιδιά, 12-13 στους 25, πολύ νεαρά σε ηλικία και που προέρχονταν κυρίως από τη δεύτερη ομάδα. Θέλαμε να κάνουμε μια φυσιολογική πορεία και να προωθηθούν σιγά-σιγά τα παιδιά. Δεν ήταν τόσο έτοιμα όσο θα περιμέναμε, ενώ ο κυριότερος λόγος ήταν ότι αρκετά άλλα παιδιά δεν είχαν βρει τη φόρμα τους και δεν ήταν στην κατάσταση που θέλαμε.
Από εκεί και πέρα με τις αλλαγές στα ρόστερ των άλλων ομάδων θωρήσαμε ότι δε χρειαζόμασταν περαιτέρω ενίσχυση. Αυτό αποδείχθηκε λάθος, έτσι δόθηκε μεγαλύτερη πίεση στην ομάδα. Ζητήσαμε περισσότερα από όσα μπορούσε να πετύχει και αυτό δημιούργησε μεγαλύτερο άγχος και πίεση και με αποτέλεσμα να έρθουν προβλήματα. Όμως η ομάδα έχει δυνατότητες, έχει καλούς παίκτες, βρήκαν σιγά-σιγά το ρυθμό τους στον πρώτο γύρο και με την ενίσχυση που θα γίνει και τις εναλλακτικές λύσεις θα πάμε καλύτερα».
Για το τι ενίσχυση θέλει η Ξάνθη: «Κυρίως θέλουμε παίκτες για εναλλακτικές λύσεις. Το ρόστερ ήταν με πολλά νέα παιδιά που θέλουν χρόνο προσαρμογής. Αρα αν είχαμε απουσίες, υπήρχαν κενά. Παίρνουμε έμπειρους παίκτες, το πρωτάθλημα έχει ένα γύρο ακόμα, έχουμε προβλήματα με κάρτες και θέλουμε να είμαστε όσο περισσότερο γεμάτοι στο ρόστερ. Ηδη με την ΑΕΚ θα λείπουν 3 παίκτες με κάρτες και αυτό θα είναι από εδώ και πέρα πρόβλημα που πρέπει να προσέξουμε και να διαχειριστούμε. Δεν θέλουμε να έχουμε κενά στη συνέχεια».
Για τα νέα πράγματα που βρήκε στην Ξάνθη: «Δε θέλω να μπω στη διαδικασία. Εγινε αλλαγή προπονητή, που έδωσε ό,τι καλύτερο μπορούσε. Δυστυχώς όλοι κρινόμαστε από τα αποτελέσματα. Για μένα δεν είναι θέμα το τι άφησα και τι βρήκα, πιο σημαντικό ήταν ότι ήξερα την ομάδα».
Για την απαγόρευση της Super League να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στο ματς με τον ΟΦΗ στη μνήμη του Νίκου Σαμαρά, όπως αποκάλυψε ο Σπύρος Βάλλας: «Ναι, ισχύει αυτό. Πρώτα να πούμε συλλυπητήρια στη οικογένειά του. Εγώ τον ήξερα προσωπικά τον Νίκο, ήμασταν μαζί στη γυμναστική ακαδημία σε κάποια μαθήματα, ήταν παιδί από τα μέρη μας. Σε κάποια πράγματα πρέπει να αφήνουμε τα τυπικά και να κοιτάμε τον ανθρώπινο παράγοντα. Ηταν κάτι που θα έπρεπε να γίνει για να τιμήσεις έναν άνθρωπο αλλά και ένα μεγάλο αθλητή. Θεωρώ ότι ήταν λάθος, αλλά αυτό τελείωσε και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Σε ορισμένα πράγματα πρέπει να σκεφτόμαστε πιο ανθρώπινα».
Για το ποιος θα πάρει τον τίτλο: «Δεν υπάρχει θέμα για το ποιος θα είναι πρωταθλητής. Ο Ολυμπιακός, που είναι αήττητος, Αν έχει τη σοβαρότητα που πρέπει ίσως τερματίσει αήττητος, μιας και υπάρχει θέμα με τις κάρτες. Οι περισσότεροι αντίπαλοι θα δηλώνουν τις κάρτες στα ματς με τον Ολυμπιακό. Αν είναι σοβαρός θα έχει τη δυνατότητα να το πάρει αήττητος, καθώς εκτός της ποιότητας που έχει και διαφέρει από τους υπόλοιπους, θα έχει και αυτό το πλεονέκτημα. Για τη 2η θέση πλεονέκτημα έχει ο ΠΑΟΚ, που με την είσοδο του νέου επενδυτή έχει θετική αύρα από όλες τις πλευρές. Από αυτόν εξαρτάται αν θα έρθει δεύτερος, κάτι που εγώ πιστεύω».
Για τη μάχη των πλέι οφ και τις ομάδες-εκπλήξεις: «Είναι φυσιολογικό. Αυτή τη στιγμή αν εξαιρέσεις τον Παναθηναϊκό που είναι απογοήτευση για όλους που ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο, καθώς είναι μεγάλο σύλλογος και δεν είναι καλό να έχει προβλήματα, όπως και η ΑΕΚ... Με την απουσία τους, είναι φυσιολογική η κατάταξη με τον Αστέρα, τον Ατρόμητο και τον Λεβαδειακό ψηλά. Για τον Πανιώνιο, την Κέρκυρα κλπ επειδή το είχαμε και εμείς πέρυσι, όταν έχεις νεανική ομάδα τα πράγματα είναι καλά όσο υπάρχει ενθουσιασμός, αλλά δεν υπάρχει η εμπειρία για να ανταποκριθούν όταν κάποια αποτελέσματα είναι άσχημα. Αυτό γίνεται με τον Πανιώνιο που μετά το καλό πρόσωπο, όταν ήρθαν τα αρνητικά αποτελέσματα δεν μπορούσαν να το διαχειριστούν».
Για το αν στην 5άδα θα υπάρχουν Αστέρας και Ατρόμητος: «Είμαι σίγουρος ότι θα είναι, πιστεύω και ο Λεβαδειακός που έχει πολύ καλήομάδα με μεγάλο ρόστερ και έμπειρους παίκτες. Και ο Αστέρας και ο Ατρόμητος και ο Λεβαδειακός διατήρησαν σε μεγάλο βαθμό το περυσινό ρόστερ με έμπειρους παίκτες και απέκτησαν έμπειρους, άρα έχουν το πλεονέκτημα Οι περισσότερες άλλες ίσως διατήρησαν τον έμπειρο κορμό, αλλά επένδυσαν σε νέους που αυτό στη διάρκεια ίσως φέρει προβλήματα».
Για τον στόχο της Ξάνθης: «Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να βγούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται από αυτή τη βαθμολογική θέση. Πήραμε θετικά αποτελέσματα το τελευταίο διάστημα, αλλά να πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτή την προσπάθεια. Αν βγούμε γρήγορα από τη θέση αυτή, θα δούμε. Ο μόνος στόχος είναι να πάρουμε τους βαθμούς που χρειάζεται για να ξεμπλέξουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται από αυτή τη διαδικασία».

Πηγή: Goal 

Email.eyrwtaselous@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.