ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Μεταγραφολογίας, το ανάγνωσμα…

Μεταγραφολογίας, το ανάγνωσμα…
Αλλιώς ξεκίνησε ο φετινός χειμώνας, κι αλλιώς εξελίσσεται…

Ήταν μεγάλο το κύμα ενθουσιασμού που δημιουργήθηκε από ΜΜΕ, το οποίο δεν βλέπουμε να μεταφράζεται –για την ώρα- σε μπαράζ μεταγραφών.
Θα ξεκινήσω όμως, από αλλού, το κείμενό μου.
Καθόμουν πριν λίγες ώρες στη δουλειά και έχοντας αποφασίσει να αναφερθώ στα περίεργα των μεταγραφών που βλέπουμε και φέτος, δεν είχα λογαριάσει τον … ξενοδόχο και παλιό μέλος του paokmania, ονόματι Olivares, από τα κείμενα του οποίου πολλά έχουμε διδαχθεί κατά καιρούς.
Και, πάνω που επέστρεψα σπίτι και έκατσα να συγκεντρώσω τις σκέψεις μου, ξαφνικά τις είδα όλες γραμμένες στο forum του paokmania, από το χέρι του εν λόγω κυρίου. Όσο όμως ο ίδιος αρνείται πεισματικά να γράψει στην κεντρική σελίδα, τόσο κι εγώ θα γράφω ότι μου έρθει, ακόμα κι αν υπάρχει ο κίνδυνος να κατηγορηθώ για… λογοκλοπή! Κάτι που βέβαια, δεν ισχύει…
Επιστρέφοντας λοιπόν στα των μεταγραφών, θα επιχειρήσω να παραθέσω κάποιες σκέψεις που αφορούν τους μεταγραφικούς στόχους που έχουν ήδη ακουστεί, μπας και καταφέρω να καταλάβω τι θέλουν να πετύχουν οι ιθύνοντες της ομάδας.
Καθότι μάλιστα δεν έχω ουδεμία πληροφόρηση περί νέων αποκτημάτων, θα αρκεστώ στα… λογικά συμπεράσματα που βγάζουμε όλοι μας.
Γιάννης Σκόνδρας : Ο Δεξιός μπακ του Ατρόμητου, έχει κάνει αρκετά καλή πορεία στη Σούπερ λίγκα, εδώ και δυο χρόνια. Με καλή σωματοδομή, νεαρή ηλικία και συγκροτημένη παρουσία εντός γηπέδου, έχει τραβήξει τα βλέμματα. Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πως καθιερώθηκε τον καιρό του Δώνη στον Ατρόμητο, μα συνέχισε κι αργότερα τις καλές εμφανίσεις.
Δεν έχει δείξει άριστα δείγματα βέβαια, αλλά ούτε και απογοητευτικά. Το ζήτημα είναι να ζυγίσουμε αν αξίζει να απορρίψουμε τον φέρελπι Αποστολόπουλο για να στραφούμε σε έναν παίκτη κατά τι καλύτερο, ο οποίος όμως δεν έχει και τις μεγαλύτερες συμπάθειες στην κερκίδα, ενώ αγωνιστικά τίποτα δεν δείχνει ότι μπορεί να μας ΕΚΤΟΞΕΥΣΕΙ.
Για λύση από τον πάγκο, θα ήταν πολύ καλή κίνηση.
Συμπέρασμα; Αν μιλάμε για μια κίνηση χωρίς κόστος, και με προσεκτικές κινήσεις τόσο από την ομάδα όσο και από τον παίκτη, το πρόσημο είναι θετικό.
Αν από την άλλη ο Ατρόμητος ζητά τον ουρανό με τα άστρα ενώ ο παίκτης έχει μια συμπεριφορά βεντέτας από το Λιμάνι, τότε να λείπει το βύσσινο…
Σημείωση : Τους παίκτες του ΠΑΟΚ τους προκαλούν οι κερκίδες κι αυτοί γελάνε. Όχι το αντίστροφο…
Michael Olaitan: Ο Νιγηριανός επιθετικός με τις συμπαθητικές εμφανίσεις στη φετινή σαιζόν, μπήκε σχεδόν με το… ζόρι στη ζωή μας, αφού οι καθημερινές αναφορές στο όνομά του από κάποιες εφημερίδες από τον Νοέμβρη, μας έκαναν να πιστέψουμε πως αποτελεί ήδη παίκτη του ΠΑΟΚ. Πιθανότατα πρόκειται για καλό ταλέντο, με περιθώρια εξέλιξης, μα το μόνο που έχουμε χειροπιαστό ως τώρα, είναι οι μανιώδεις αναφορές σε αυτόν από τον προπονητή της Βέροιας.
Και ερωτώ : Είναι αυτό σοβαρό δείγμα; Πως είναι δυνατόν να πειστούμε για την ποιότητα ενός παίκτη, με μόνο δείγμα τις αναφορές του προπονητή του, ενώ το συμβόλαιο του λήγει σε λίγους μήνες και η ομάδα του ψάχνει αγοραστές;
Επιπλέον, ο μάνατζερ του τις τελευταίες ημέρες έχει επιδοθεί σε συνεντεύξεις, όπου προσπαθεί να μας πείσει ότι δεν έχει χαθεί ακόμα η υπόθεση απόκτησης του, με προφανή στόχο να εμπλέξει ΠΑΟΚ και ΟΣΦΠ σε παιχνίδι εντυπώσεων και… πλειστηριασμό.
Μέσα σε όλα αυτά, έχουμε και τις αστείες αναφορές κάποιων  -υπερτροφικών- αθώων περιστερών της ΠΑΟΚτσήδικης ενημέρωσης, οι οποίοι βρήκαν ευκαιρία να κράξουν όσους διοικητικούς αντιπαθούν (;). Θα έρθει όμως η ώρα τους σε άλλο κείμενο.
Προσωπική εκτίμηση; Δεν χρειάζεται να εμπλακεί ο ΠΑΟΚ σε κανένα παιχνίδι για έναν παίκτη που δεν έχει δείξει τίποτα το συγκλονιστικό. Προφανώς μπορεί τελικά να αποδειχθεί «χρυσός», αλλά αυτό το μπορεί, δεν αρκεί για να σύρει μια ομάδα με τις ανάγκες του ΠΑΟΚ, σε παιχνίδια μανατζαραίων και προπονητών. Ας τον πάρει ο Μαρινάκης να τον χαρίσει σε κανένα παραμάγαζο.
Αντελίνο Βιεϊρίνια : Δεν χρειάζεται συστάσεις. Μας έχει χαρίσει ατελείωτες στιγμές… πριαπισμού (αυτό είναι κλεμμένο από Olivares), τα προηγούμενα χρόνια. Υπάρχουν όμως δύο αρνητικά στοιχεία.
Α) Το να φύγει ένας παίκτης σε προηγμένο πρωτάθλημα και να γυρίσει σε ένα χρόνο, όπως και να το δει κανείς, είναι πισωγύρισμα. Και φοβάμαι πως ακόμα και υποσυνείδητα, αυτό θα τον σιγοκαίει. Και δεν θα έχει το ίδιο κίνητρο να προσφέρει.
Β) Είναι πάγια σκέψη μου πως, αν ήταν στο χέρι μου, δεν υπήρχε περίπτωση να επιτρέψω αγορά παίκτη που θα κόστιζε άνω του ενός εκατομμυρίου. Αυτό είναι το ανώτατο όριο (πέραν των παικτών παγκόσμιας κλάσης) που θεωρώ πως δεν πρέπει να ξεπερνάμε, ιδιαίτερα όταν μέχρι πριν λίγο καιρό δεν είχαμε ούτε… 20 χιλιάρικα για μεταγραφές.
Συνυπολογίζοντας λοιπόν και το ρίσκο, θα έλεγα πως και για τον Βιερίνια, θα ήμουν αρνητικός, για τα ποσά που ακούγονται. ΑΝ ήταν πιο εφικτή και προσγειωμένη η πιθανή μεταγραφή του, δεν θα έλεγα όχι…
Lucas Perez Martinez: Αντιθέτως, στην περίπτωση του Ισπανού θα σταθώ στο αντίθετο άκρο της ζυγαριάς.
Έχοντας παρακολουθήσει λίγες, αλλά νομίζω ενδεικτικές εμφανίσεις του, δεν έχω καταφέρει να  βρω κάποιο στοιχείο που να με αποθαρρύνει. Έχει άριστη σωματοδομή για τη θέση που αγωνίζεται, νεαρή ηλικία, μεγάλο κίνητρο διάκρισης, ενώ είναι και αρκετά… κωλόπαιδο, με την καλή έννοια.  Δεν τίθεται καν ζήτημα για την τεχνική του κατάρτιση, με βάση τα όσα έχουμε δει πάντα.
Αν σε αυτά προσθέσουμε και το γεγονός πως η τιμή αγοράς του κυμαίνεται γύρω στο εκατομμύριο, τότε είναι η πρώτη και καλύτερη κίνηση που θα με ικανοποιήσει απόλυτα. Πάντα βέβαια, υπάρχει το ρίσκο σε μια επένδυση!
Ετυμηγορία; Φέρτε τον με κλειστά μάτια!
Danko Lazovic: Ο Σέρβος επιθετικός δε παύει να απασχολεί το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τις τελευταίες ημέρες. Και η αλήθεια είναι πως ήταν ο βασικός λόγος που επέλεξα να γράψω αυτό το κείμενο.
Θα είμαι ειλικρινής. Δεν έχω καταφέρει να σχηματίσω άποψη για τις δυνατότητες του από τα λίγα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Κι αυτό, γιατί ΟΛΑ αυτά τα βίντεο εστιάζουν ΜΟΝΟ στα γκολ που έχει κατά καιρούς πετύχει, και σχεδόν όλα είναι… εξ επαφής!
Δεν λέω, το βιογραφικό του δείχνει πως πρόκειται για έναν αρκετά σύγχρονο επιθετικό, με λιγοστά προβλήματα τραυματισμών και εμπειρίες από προηγμένα πρωταθλήματα (Γερμανία, Ολλανδία αλλά και Ρωσία).
Από την άλλη όμως, δεν έχω αντιληφθεί το ΓΙΑΤΙ, ένας παίκτης που όλοι μας παρουσιάζουν ως φορ, πρέπει να αποτελεί αυτή τη στιγμή προτεραιότητα για τον ΠΑΟΚ, με τους Σαλπιγγίδη και Κλάους στο ρόστερ, και λιγοστές  αγωνιστικές υποχρεώσεις μέχρι το καλοκαίρι.
Προφανώς, κάθε αναβάθμιση του ρόστερ είναι για καλό, αλλά θεωρώ πως αν ο Λάζοβιτς δεν έχει κάποιο κρυφό (από το διαδίκτυο και τα βίντεο) χάρισμα στις τρίπλες, τις πλαγιοκοπήσεις, τις κάθετες μπαλιές ή έστω τις στημένες φάσεις, τότε δεν νομίζω πως θα έπρεπε να μπαίνουμε στη διαδικασία να συζητάμε το πώς θα καλύψουμε το…  ένα ολόκληρο εκατομμύριο που ζητά ο παίκτης για μόλις έξι μήνες δανεισμού (βάσει των ρεπορτάζ που διαβάζουμε…) ! Ειδικά από την ώρα που σε άλλες θέσεις η ομάδα πονάει περισσότερο!
Αφήστε που εδώ, προκύπτει και το άλλο ζήτημα : ΕΝ τέλει τι σύστημα θα παίζει η ομάδα; Θα το αλλάξει ο Δώνης σε 4-3-3 ή όχι; Αν ναι, ο Λάζοβιτς θα χωράει;
Ακριβώς επειδή ξεκαθάρισα από την αρχή, ότι δεν είμαι βέβαιος για τις δυνατότητες του, ΔΕΝ είμαι βέβαιος και για την απάντηση. ΑΝ οι υπεύθυνοι – και δη ο Σιστιακόφ- είναι τόσο βέβαιοι, δεν μου πέφτει λόγος.
Επομένως, για την περίπτωση Λάζοβιτς, μένω με τα ερωτηματικά…
Εν κατακλείδι, νομίζω έγινε φανερό από τα όσα έγραψα, ότι ως τώρα με τα ονόματα που έχουν ακουστεί για τον ΠΑΟΚ, στο σύνολο, δεν… κατουρήθηκα κι απ τη χαρά μου. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι όλοι αποτυχημένοι, ή αν έρθουν δεν θα αναβαθμιστεί η ομάδα.
Απλά θεωρώ πως με τα ίδια λεφτά που ακούγονται, ο ΠΑΟΚ μπορεί να κάνει ποιοτικότερες επιλογές , προστατεύοντας το μπάτζετ του.
Έκτος κι αν, πολλά από αυτά που έχουν μαθευτεί ως τώρα, ήταν περισσότερο κινήσεις για να θολώσουν τα νερά. Ή απλά για να έχει ο κόσμος και οι εφημερίδες να ασχολούνται. Ειδικά στην περίπτωση Βιερίνια, κάτι τέτοιο δεν μου φαίνεται απίθανο, μετά τα ραντεβουδάκια και τα… δείπνα που δημοσιεύτηκαν… 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.