ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Φάμπρι: "Το καλύτερο για τον Παναθηναϊκό"

Ο Φαμπριθιάνο Γκονθάλεθ σε συνέντευξη του τόνισε ότι είναι πανέτοιμος να αντιμετωπίσει την πρόκληση που έχει μπροστά του και ακούει στο όνομα του Παναθηναϊκού.

O Ισπανός προπονητής του Παναθηναϊκού Φαμπριθιάνο Γκονθάλεθ παραχώρησε στο Novasports την πρώτη του συνέντευξη από την ημέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού.
Ο Ίβηρας προπονητής μιλάει για τους στόχους του με τους Πράσινους, τα στοιχεία που θέλει να περάσει στο παιχνίδι του Τριφυλλιού και τον αντίπαλο χρόνο. Παράλληλα ο Φάμπρι αναφέρεται στην ποδοσφαιρική του φιλοσοφία, ενώ μιλά και για το ντεμπούτο του σε αγώνα πρωταθλήματος την Κυριακή στα Γιάννινα κόντρα στον ΠΑΣ.
Αναλυτικά η συνέντευξη του Φάμπρι στο Novasports:
Η αλήθεια είναι ότι πριν έρθετε στην Ελλάδα, δεν γνωρίζαμε πολλά πράγματα για τον προπονητή Φάμπρι. Θα θέλατε να συστηθείτε στο ελληνικό κοινό και να μας μιλήσετε για τα πλάνα σας και τα σχέδια που έχετε για τον Παναθηναϊκό;
"Είναι ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι εδώ, για να προπονήσω μια μεγάλη ομάδα που έχει τόσες επιτυχίες και μεγάλη ιστορία. Έρχομαι με μεγάλη όρεξη και θέληση να δουλέψω γι' αυτή την ομάδα 24 ώρες το 24ωρο και πιστεύω ότι είναι μια καλή ευκαιρία. Τόσο για τον Παναθηναϊκό, όσο και για τον Φάμπρι Γκονθάλεθ.
Θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο οι αθλητικοί στόχοι που έχει αυτή η ομάδα να επιτευχθούν. Δηλαδή η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας καθώς επίσης και να τερματίσουμε στις πρώτες πέντε θέσεις, ώστε να εξασφαλίσουμε την ευρωπαϊκή μας συμμετοχή την επόμενη σεζόν, δίνοντας χαρά στον κόσμο μας. Και αυτοί είναι οι στόχοι μας. Εκεί πρέπει να εστιάσουμε τη μάχη μας, ώστε τόσο ο προπονητής όσο και οι παίκτες, με πολλή δουλειά να τα καταφέρουμε".
Ποιες είναι οι πρώτες σας εντυπώσεις από την νέα σας ομάδα;
"Βλέπω ότι ο Παναθηναϊκός είναι μια μεγάλη ομάδα. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους, για να μην πω ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Ελλάδα. Βεβαίως μπορεί η ομάδα να μην βρίσκεται στην καλύτερη αθλητική στιγμή της, κάτι που επηρεάζει και τους φιλάθλους. Όμως πρέπει να δώσουμε τη μάχη μας, ώστε να επιστρέψει η αισιοδοξία στους φιλάθλους μας και να προσπαθήσουμε να καταφέρουμε ότι καλύτερο μπορούμε".

Ήταν γρήγορες οι εξελίξεις τις τελευταίες ημέρες. Θα θέλατε να μας πείτε πως προέκυψε το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού και πως πήρατε την απόφαση να αναλάβετε την τεχνική ηγεσία της ομάδας;

"Ήδη μου είχαν πει κάποια πράγματα εκ των προτέρων. Μετά μου έγινε μια συγκεκριμένη πρόταση και πρόσκληση να έρθω. Και η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα εξελίχθηκαν πάρα πολύ γρήγορα. Θα έλεγα από τη μια στιγμή στην άλλη. Τελικά για μένα ήταν μια μεγάλη ευκαιρία να έρθω σε μια ιστορική ομάδα. Βρίσκομαι εδώ και πιστεύω να κάνω ότι περισσότερο μπορώ".

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού "διψάει" για επιτυχίες και θέαμα. Από όσα λένε στην Ισπανία, η βάση σας είναι η άμυνα. Ποιο είναι το όραμα σας για τον Παναθηναϊκό και τι πλάνο έχετε για την ομάδα που θέλετε να χτίσετε;
"Δεν είμαι όπως κάποιοι λένε ή ο κόσμος λέει, αμυντικογενής προπονητής. Το είπα και στην συνέντευξη τύπου μετά τον αγώνα με τον Πλατανιά. Ένα πράγμα είναι οι ομάδες που προπονώ να προσπαθούν να αμύνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με όσο το δυνατόν καλύτερη οικονομία δυνάμεων και μετά να χτίζεις την επίθεση με κατοχή μπάλας που θα γίνεται με τον σωστό τρόπο.

Άρα θα ήθελα η ομάδα να παίζει με ένταση, να έχει γρήγορες μεταβιβάσεις και επίσης τόσο ο αμυντικός όσο και ο επιθετικός ρυθμός να είναι σωστός και με ένταση. Και όταν έχουμε την μπάλα να έχουμε σωστή κίνηση και να κάνουμε κάτι που να αγαπάει ο κόσμος, όσο αφορά τον τρόπο με τον οποίο χειριζόμαστε την μπάλα όταν την έχουμε στην κατοχή μας. Αν και αυτά τα πράγματα είναι δύσκολα, γιατί χρειάζεται χρόνος για να τα καταφέρεις. Και εμείς δεν έχουμε πολύ χρόνο στη διάθεση μας.
Όμως πρέπει να φέρουμε γρήγορα αποτελέσματα, διότι ο χρόνος πιέζει και θα ήθελα να αφήσω το στίγμα μου, να με θυμάται ο κόσμος από τα αποτελέσματα που θα φέρω. Αλλά βεβαίως θα επιθυμούσα αν ήταν δυνατόν να είχα αρχίσει την προετοιμασία αυτής της ομάδας, πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα.
Σε ένα χρονικό διάστημα προσαρμογής και προετοιμασίας. Βεβαίως η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Εδώ βρισκόμαστε, αυτή είναι η κατάσταση και πρέπει να δούμε πως θα μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε όσο μπορούμε αυτήν την κατάσταση".
Θεωρείτε πως ο Παναθηναϊκός είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχει παρουσιαστεί στην προπονητική σας σταδιοδρομία;
"Νομίζω ότι πρέπει να βιώσουμε το παρόν. Το παρελθόν δεν υπάρχει και το μέλλον θα το δούμε. Άρα το παρόν αυτή τη στιγμή είναι να ξεκινήσουμε τις προπονήσεις με τον Παναθηναϊκό. Υπήρξαν και στο παρελθόν σημαντικές στιγμές και πιστεύω ότι και στο μέλλον θα έρθουν άλλες σημαντικές στιγμές. Αλλά αυτή τη στιγμή, ο σημαντικότερος και μοναδικός στόχος μου είναι ο Παναθηναϊκός και θα κάνω ό,τι καλύτερο".

Υπάρχουν κάποια στοιχεία στο παιχνίδι της ομάδας που θα θέλατε να αλλάξετε;
"Δεν έχω ακριβή πληροφόρηση, διότι ουσιαστικά έχω δει μόνο έναν αγώνα της ομάδας. Ξέρω ότι οι ομάδες χτίζονται συνεχώς και πάντοτε έχουν περιθώρια βελτίωσης. Και πρέπει να πολεμήσουμε. Εγώ σαν προπονητής και άλλα άτομα στην ομάδα από τα δικά τους μετερίζια.

Όσο ενσωματώνονται καινούργιοι και καλοί παίκτες, οι οποίοι έρχονται για να δώσουν λύσεις στην ομάδα, θεωρώ ότι αυτό είναι σωστό. Όμως αυτή τη στιγμή δεν θα τολμούσα να πω ότι λείπει αυτό, χρειαζόμαστε εκείνο, υπάρχει το άλλο ή θέλουμε αυτό".
Είστε λίγες ημέρες στον Παναθηναϊκό και είναι λογικό να μην έχετε προλάβει να προσαρμοστείτε στην ποδοσφαιρική μας πραγματικότητα. Ο χρόνος είναι αντίπαλος στην προσαρμογή σας και ακολουθεί ένα σημαντικό παιχνίδι πρωταθλήματος, απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα που είναι από τις ευχάριστες εκπλήξεις. Τι περιμένετε σε αυτή την αναμέτρηση;
"Η ομάδα πρέπει να βγει και να αντιμετωπίσει τον αντίπαλο. Να είναι ανταγωνιστική. Χρησιμοποιώ αρκετά συχνά την λέξη ανταγωνισμός... Αυτό που εννοώ, είναι η χρήση των καλύτερων δυνατών όπλων. Αν ο ίδιος ο αγώνας δεν είναι ο καλύτερος, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα καλύτερα δυνατά όπλα για την αντιμετώπιση του αντιπάλου.

Αυτός είναι ο αγώνας που πρέπει να αντιμετωπίσουμε και όσο και αν δεν είχα το χρονικό διάστημα για να μπορέσω να παρέμβω σε κάποια θέματα που έχουν να κάνουν με την ομάδα, πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτό το παιχνίδι. Πρέπει να πάμε μπροστά και να κοιτάξουμε να κερδίσουμε αυτό το ματς, διότι αυτό θα ανεβάσει την ψυχολογία. Και πάντοτε έλεγα ότι το πιο σημαντικό πράγμα σε μια ομάδα, είναι η ψυχολογία της".
Έχετε εικόνα για τον ΠΑΣ Γιάννινα;

"Ναι, έχω δει τον αντίπαλο. Όμως νομίζω ότι αυτή τη στιγμή πρέπει να επικεντρωθούμε στην ομάδα μας και να προσπαθήσουμε να δώσουμε στην ομάδα την προσωπικότητα που θέλουμε. Αλλά σαν γενικό κανόνα πάντοτε με σεβασμό στους αντιπάλους μας.

Και όταν αποκτήσει η ομάδα μας την προσωπικότητα που θεωρώ σωστότερη, τότε ενδεχομένως να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε και τους αντιπάλους μας. Αυτή τη στιγμή όμως, πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε εμάς, την ομάδα μας".
Είχατε ζεστή υποδοχή από τον κόσμο του Παναθηναϊκού στο πρώτο σας παιχνίδι. Τι θα θέλατε να του πείτε; Ποιο είναι το μήνυμα σας;
"Η αλήθεια είναι ότι έφυγα πολύ χαρούμενος από το γήπεδο, γιατί ο κόσμος με υποδέχθηκε με πολλή αγάπη. Και εγώ θα προσπαθήσω με κάθε τρόπο, η δουλειά μου, το πνεύμα μου, η ψυχή μου να είναι πάντοτε προς αυτούς. Γιατί οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού για μένα αξίζουν τον μεγαλύτερο σεβασμό που υπάρχει.

Πάντοτε βλέποντας αγώνες του Παναθηναϊκού στο Τσάμπιονς Λιγκ και σε άλλες διοργανώσεις, οι φίλαθλοι έπαιζαν πάρα πολύ σημαντικό ρόλο και αποτελούν φιλάθλους που στην Ισπανία τους έχουμε πάντοτε ως παράδειγμα για την θερμότητα που έχουν και τον τρόπο που σπρώχνουν την ομάδα τους.
Από τα βάθη της καρδιάς μου, τους ζητώ να μας υποστηρίξουν, να είναι πάντα δίπλα μας και εμείς θα προσπαθήσουμε από την πλευρά μας να τους ανταποδώσουμε αυτήν την αγάπη που θα μας δείχνουν και θα προσπαθήσουμε να τους κάνουμε να γεμίζουν τα γήπεδα". 
Πηγή: Sport 24

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Τρίτος στον κόσμο ο Γιαννιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.