ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Καπόνο: "Έχω έρθει σε μία μεγάλη ομάδα"

Ο Τζέισον Καπόνο έκανε ντεμπούτο με την "πράσινη" φανέλα και μίλησε για το πως ένιωσε στο ντεμπούτο, σχολιάζοντας πως "ήρθε σε μία μεγάλη ομάδα"

Email.eyrwtaselous@yahoo.gr

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Φάση των 16: "Αυτοκτόνησε" η Λεβερκούζεν

Email.eyrwtaselous@yahoo.gr

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Παναχαϊκή-Ολυμπιακός 1-1

Παναχαϊκή-Ολυμπιακός 1-1,panachaiki-olybiakos 1-1Η Παναχαϊκή προηγήθηκε νωρίς και έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό, αλλά ο Φετφατζίδης ισοφάρισε και... έδιωξε τα μαύρα σύννεφα από την Πάτρα (1-1). Φωνάζουν για τη διαιτησία οι γηπεδούχοι που έπαιξαν από το 37' με παίκτη λιγότερο. Ένταση, διακοπές και είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο. Επεισόδια και μαχαιρώματα και πριν τη σέντρα.

Email.eyrwtaselous@yahoo.gr

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Πανιώνιος - Φωστήρας 2-1

Email.eyrwtaselous@yahoo.gr

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ερυθρόλευκο ναυάγιο από τη Γιουγκ στο "Καπαγέρωφ"

Ερυθρόλευκο,Γιουγκ,Καπαγέρωφ,erythrolefko,giougk,kapagerofΟ Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα με 9-2 από την κροατική Γιουγκ για την 6η αγωνιστική του Β' Ομίλου του Champions League. Ο Ολυμπιακός δεν φέρθηκε καλά στο "ματς της χρονιάς"! Οι "ερυθρόλευκοι" γνώρισαν την ήττα με 9-2 από την πρωτοπόρο (και σίγουρη νικήτρια) του Β' Ομίλου του Champions League στο κολυμβητήριο "Πέτρος Καπαγέρωφ".Οι "ερυθρόλευκοι" οι οποίοι είχαν κάνει μεγάλη προσπάθεια στον πρώτο αγώνα στο Ντουμπρόβνικ, δεν κατάφεραν να βρουν αντίδοτο στην ισχυρή άμυνα των Κροατών.Τραγικά ήταν τα ποσοστά της ομάδας του Θοδωρή Βλάχου, καθώς οι γηπεδούχοι "σπατάλησαν" επτά ευκαιρίες που είχαν στον παίκτη παραπάνω και πέτυχαν μόλις δύο γκολ με τον Γιώργο Ντόσκα σε 19 προσπάθειες από την περιφέρεια.Στο πρώτο οκτάλεπτο η ομάδα του πρώην προπονητή του Ολυμπιακού, Βέσελιν Τζούχο προηγήθηκε με 4-0 με δύο τέρματα από τον Άντρο Μπούσλιε και δύο από τον Αλεκσάντρ Ίβοβιτς.Ο Ντόσκας πέτυχε ένα γρήγορο γκολ στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου και δημιούργησε προϋποθέσεις για να "ροκανίσει" κι άλλο τη διαφορά, ωστόσο ένα εκπληκτικό γκολ από τον Ίβοβιτς στα τρία λεπτά έφερε τη διαφορά στα τέσσερα γκολ (1-5). Σύντομα το -4 έγινε -6 για τον Ολυμπιακό και πάλι με τον Ίβοβιτς.Το τελικό 9-2 διαμόρφωσε ο Πάβο Μάρκοβιτς με τη Γιουγκ να κατεβάζει ταχύτητα στο τελευταίο οκτάλεπτο.Τα οκτάλεπτα: 0-4, 1-2, 1-2, 0-1Τα γκολ των δύο ομάδων σημείωσαν οι:ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βλάχος): Ντόσκας 2ΓΙΟΥΓΚ ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ (Τζούχο): Ίβοβιτς 4, Μπούσλιε 2, Αζεβέντο 2, Μάτσαν 1, Μάρκοβιτς 1.

Email.eyrwtaselous@yahoo.gr

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:"Δεν υπάρχει διαπραγματευτική δύναμη..."

Ο Μπάνε Πρέλεβιτς μίλησε για τα τηλεοπτικά και στάθηκε στο γεγονός πως δίχως τους Ολυμπιακό και Παναθηναικό οι υπόλοιπες ομάδες δεν έχουν διαπραγματευτική δύναμη. Τι είπε για Κοντομηνά και Σαββίδη

Email.eyrwtaselous@yahoo.gr

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Στην... μαύρη λίστα και ο Ρότσα

Οι δηλώσεις του Χουάν Ραμόν Ρότσα το απόγευμα της Τετάρτης, μετά το ματς με την Προοδευτική, όπου ο Αργεντινός τεχνικός διαχώριζε την θέση του με την διοίκηση της πράσινης ΠΑΕ σχετικά με τους... κομμένους έφερε την έκπληξη και παράλληλα την δυσαρέσκεια στα υψηλά κλιμάκια της πράσινης ΠΑΕ.

Πηγή: Sport 24

 Email.eyrwtaselous@yahoo.gr

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Βουλιαγμένη: Ασταμάτητοι οι «Μπέμπηδες»!

Αήττητη συνέχισε τις υποχρεώσεις της στο Champions League του πόλο ανδρών η Βουλιαγμένη, επικρατώντας 16-2 της Λίγκαμους Τυφλίδας στο Λαιμ.
Οι «μπέμπηδες» του Τεό Λοράντου, άφησαν πίσω τους την ισοπαλία με τη Χίο και χωρίς να συναντήσουν την παραμικρή δυσκολία κόντρα στους Γεωργιανούς, έκαναν με εμφατικό τρόπο το 6/6 στον πρώτο όμιλο.
Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι ότι οι νταμπλούχοι Ελλάδας, με κορυφαίο τον Αλέξανδρο Γούνα (5 γκολ) «κλείδωσαν» τη νίκη από το πρώτα κιόλας ημίχρονο, καθώς προηγήθηκαν με 9-0!

Επόμενη… υποχρέωση της Βουλιαγμένης για το Champions League, στις 9 Ιανουαρίου με αντίπαλο την Έγκερ, στην Ουγγαρία, ματς το οποίο θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό και την πρωτιά του ομίλου.

Τα οκτάλεπτα: 4-0, 5-0, 2-2, 5-0.

ΝΟ Βουλιαγμένης (Τεό Λοράντος): Γούνας 5, Τίγκας 2, Αφρουδάκης Χ. 1, Βουλγαράκης 2, Μυλωνάκης 3, Βλαχόπουλος 2, Καρούντζος 1.
Λίγκαμους Τυφλίδας (Χομακίντζε): Ρουρουα 1, Μπαγκατούρια 1

ΠΗΓΗ:Onsports

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Περιμένει αντίπαλο ο Πανθρακικός μετά το 1-1 με τη Νίκη

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:"Δεν υπάρχει διαπραγματευτική δύναμη..."

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Στην... μαύρη λίστα και ο Ρότσα

Email.eyrwtaselous@yahoo.gr

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Μαυρίας: «Εμείς προσπαθούμε να παίξουμε την μπάλα μας»

Χωρίς όρεξη για πολλά λόγια εμφανίστηκε ο Χάρης Μαυρίας μετά τη ρεβάνς με την Προοδευτική,  τονίζοντας ότι οι ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» απλά προσπαθούν να παίζουν την μπάλα τους.
«Εμείς προσπαθούμε να παίξουμε την μπάλα μας. Τώρα θα ξεκουραστούμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος», τόνισε χαρακτηριστικά ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα, συμπληρώνοντας ερωτηθείς για το γκολ που σημείωσε: «Στο δεύτερο ημίχρονο πήγε όλη η ομάδα, αισθάνομαι καλά και τα βγάζω όλα στο γήπεδο».

ΠΗΓΗ:Onsports

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Περιμένει αντίπαλο ο Πανθρακικός μετά το 1-1 με τη Νίκη

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:"Δεν υπάρχει διαπραγματευτική δύναμη..."

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Στην... μαύρη λίστα και ο Ρότσα

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Βουλιαγμένη: Ασταμάτητοι οι «Μπέμπηδες»!

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:LIVE Παναχαϊκή-Ολυμπιακός 1-0, Πανιώνιος-Φωστήρας 0-0

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Περιμένει αντίπαλο ο Πανθρακικός μετά το 1-1 με τη Νίκη

 Email.eyrwtaselous@yahoo.gr

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:LIVE Παναχαϊκή-Ολυμπιακός 1-0, Πανιώνιος-Φωστήρας 0-0

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Περιμένει αντίπαλο ο Πανθρακικός μετά το 1-1 με τη Νίκη

Περιμένει αντίπαλο ο Πανθρακικός μετά το 1-1 με τη ΝίκηΤον νικητή του ζευγαριού ΟΦΗ-Απόλλων Σμύρνης περιμένει στην επόμενη φάση του Κυπέλλου ο Πανθρακικός, ο οποίος απέσπασε 1-1 από τη Νίκη Βόλου στο Πανθεσσαλικό και σε συνδυασμό με το 2-0 του πρώτου αγώνα, πήρε το εισιτήριο για τον τέταρτο γύρο.
Τόσο φορμαρισμένος που είναι ο Πανθρακικός, θα αποτελούσε έκπληξη να έμενε εκτός επόμενου γύρου, ειδικά από τη στιγμή που ταξίδεψε στον Βόλο με σκορ ασφαλείας (2-0). Η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη και αυτή του Στέλιου Μανωλά δυσκολεύτηκαν πολύ να ξεδιπλώσουν τις αρετές τους στο γήπεδο-χωράφι και οι συγκινήσεις που πρόσφεραν σε όσους παρακολούθησαν την αναμέτρηση ήταν ελάχιστες. Έπειτα από ένα κάκιστο πρώτο 45λεπτο στο οποίο δεν κουνήθηκε φύλλο, ο Πανθρακικός βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 57' με δράστη τον συνήθη ύποπτο τελευταία Βαϊρούα (δεν έπαιζε ο Παπαδόπουλος). Η Νίκη ισοφάρισε τέσσερα λεπτά αργότερα όταν σε ξαφνική αντεπίθεση, ο Φλίγκος πάσαρε στον Κυριάκο και αυτός με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Κουτσόπουλο.  
Στα λεπτά που ακολούθησαν, η Νίκη είχε μια-δυο καλές στιγμές για να πάρει το προβάδισμα και την άτυπη ρεβάνς, εντούτοις το 1-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος και ο Πανθρακικός θα κάνει χαρούμενες γιορτές περιμένοντας παράλληλα να μάθει τον αντίπαλό του στον τέταρτο γύρο του θεσμού.
Νίκη Βόλου (Στέλιος Μανωλάς): Βούρας, Ψιάνος, Παπαδόπουλος (58' Μήτσης), Καρατζάς, Βέρτζος (75' Μκρτσιάν), Ριζογιάννης, Πουρτουλίδης, Κυριάκος, Ουέλινγκτον, Φλίγκος (70' Σκούφαλης), Σαμαράς.
Πανθρακικός (Παύλος Δερμιτζάκης): Κουτσόπουλος, Κυβελίδης (80' Κοντογουλίδης), Μίνγκας (88' Μοσχάκης), Λαδάκης, Σαρακατσάνος, Χρήστου, Μπαϊκαρά, Σερφά, Λουσέρο, Βαϊρουά (72' Γωνιάδης), Μουνάφο
Θυμηθείτε πώς εξελίχθηκε ο αγώνας από το Live του Onsports
{coveritlive}33b1bd3073{/coveritlive}
Σχετικές Ειδήσεις στο

ΠΗΓΗ:Onsports.gr 

Email.eyrwtaselous@yahoo.gr

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ολυμπιακός: Θέλει τον Φουστέρ ο Ερνέστο!

Ολυμπιακός,Θέλει,Φουστέρ,Ερνέστο,olybiakos,thelei,fouster,ernestoΣύμφωνα με δημοσίευμα από την Ισπανία, ο Ερνέστο Βαλβέρδε ζήτησε από τους ανθρώπους τη Βαλένθια να πάρουν τον Νταβίντ Φουστέρ από τον Ολυμπιακό!

Email.eyrwtaselous@yahoo.gr

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Εθνική Ελλάδας: 11η στον κόσμο στο 2013!

Εθνική Ελλάδας,11η,2013,ethniki elladas,11i,2013Μία θέση στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA ανέβηκε η Εθνική ομάδα τον μήνα Δεκέμβριο και από 12η πλέον είναι 11η με 1.033 βαθμούς.

Email.eyrwtaselous@yahoo.gr

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:«Πόσα μπορεί να παίρνει ο Μέσι;»

Πόσα,Μέσι,posa,mesiΗ αύξηση της φορολογίας στην Ισπανία, τα... αμέτρητα και πανεύκολα «μπόνους» και η «γενναιόδωρη» χορηγία της Μπαρτσελόνα στο Leo Messi Foundation. To gazzetta.gr αποκαλύπτει...

Πηγή: Gazzetta

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Εθνική Ελλάδας: 11η στον κόσμο στο 2013!

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Συνηθίζει να στοχοποιεί ποδοσφαιριστές του

Email.eyrwtaselous@yahoo.gr

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Συνηθίζει να στοχοποιεί ποδοσφαιριστές του

Συνηθίζει,synithizeiΣτον Παναθηναϊκό ειδικεύονται εδώ και χρόνια στο να στοχοποιούν, να στιγματίζουν και ακολούθως να σκουπίζουν ποδοσφαιριστές της ομάδας τους

Πηγή: Goal

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:«Πόσα μπορεί να παίρνει ο Μέσι;»

Email.eyrwtaselous@yahoo.gr