ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Σε μουσείο ο... κέρινος Νέιμαρ

Παρέα στους Πελέ και Ροναλντίνιο θα κάνει από αρχές Δεκεμβρίου ο Νέιμαρ, στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων "Dreamland" της πόλης Γραμάδο, το οποίο μεταξύ άλλων φιλοξενεί προσωπικότητες από την πολιτική, τις τέχνες ακόμα και τον... Μπομπ Σφουγγαράκη.

Ο επιθετικός της Σάντος και πιο ελπιδοφόρος παίκτης της Βραζιλίας θα τοποθετηθεί σε μία κεντρική θέση του μουσείου στο Ρίο Γκράντε ντο Σουλ, το οποίο φιλοξενεί τα κέρινα ομοιώματα και άλλων αθλητών, όπως ο αείμνηστος πιλότος της Formula 1 Άιρτον Σένα και ο βετεράνος μποξέρ Μάικ Τάισον.

  Το μουσείο διαθέτει αίθουσες με διαφορετικά θέματα από την καθημερινότητα, οι οποίες φιλοξενούν αρκετές διάσημες προσωπικότητες. Από τον Μπομπ Σφουγγαράκη και τον Χάρι Πότερ, μέχρι τον Τζόνι Ντεπ και τον Μπάρακ Ομπάμα.
Υπενθυμίζεται πως αυτό πρόκειται για το 2ο κέρινο ομοίωμα του 20χρονου διεθνή άσου. Είχε προηγηθεί η... τρομακτική προσπάθεια του Βραζιλιάνου καλλιτέχνη Μαρσέλο Ρεζέντε.

Πηγή: Contra 

Email.eyrwtaselous@yahoo.gr

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Έρχεται για Άρη ο Άλκαραθ

Ο Λούκας Άλκαραθ αναμένεται στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή (30/11) για συζητήσεις με τον Άρη, ώστε να αναλάβει το σύλλογο μέχρι το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Email.eyrwtaselous@yahoo.gr

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Παναθηναϊκός - Ολίμπια 80-72

ΠΑσταθής, αλλά... νικητής!

Ο διπρόσωπος Παναθηναϊκός επικράτησε εντός έδρα της Ολίμπια Λιουμπλιάνας με 80-72 και εξασφάλισε την πρόκρισή του στο Top 16 της Ευρωλίγκα. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη είχε το προβάδισμα καθ όλη τη διάρκεια της, αλλά δυσκολεύτηκε σημαντικά από τους μαχητικούς Σλοβένους, οι οποίοι δεν επέτρεψαν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης στο τριφύλλι να αισθάνεται σίγουρο. Στα θετικά της αναμέτρησης για τους εξάκις πρωταθλητές Ευρώπης είναι η νέα πολύ καλή εμφάνιση του Μάρκους Μπανκς, ο οποίος δείχνει να... κερδίζει τον Ντέργουιν Κίτσεν στο ροτέισον και σιγά - σιγά να αποκτά ρόλο μέσα στην ομάδα.Οι "πράσινοι" ξεκίνησαν με μία μάλλον αδόκιμη πεντάδα καθώς τη φροντ λάιν απάρτιζαν οι Γιόνας Ματσιούλις και Κώστας Τσαρτσαρής. Παρά την ογκομετρική διαφορά, όμως, από τους αντίστοιχους "ψηλούς" της Ολίμπια Λιουμπλιάνας, το τριφύλλι δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα. Ο έλεγχος των ριμπάουντ και η καλή άμυνα πάνω στον Άρον Μπέινς ήταν δύο συστατικά που κράτησαν τους φιλοξενούμενους χαμηλά στο σκορ.

Ο Παναθηναϊκός άδραξε την ευκαιρία που είχε και με την είσοδο του Μάρκους Μπανκς στο παρκέ ανέβασε την απόδοσή του. Το προβάδισμα ήταν σταθερά υπέρ του και όσο περνούσε η ώρα, το τριφύλλι έδειχνε να ελέγχει πλήρως τον ρυθμό. Έτσι, το +6 (17-11) του 10ου λεπτού αποτύπωνε πλήρως την εικόνα της αναμέτρησης, με την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη να έχει βρει τον τρόπο να "πληγώσει" την Ολίμπια.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Μάρκους Μπανκς συνέχισε το καλό του έργο και αξιοποιώντας στο έπακρο τον Στεφάν Λάσμε έδωσε στους "πράσινους" τη δυνατότητα να προηγηθούν γρήγορα με διψήφιο αριθμό πόντων (21-11 στο 12').Οι Σλοβένοι έμοιαζαν "υπνωτισμένοι" αφού ο χαμηλός ρυθμός που είχε το παιχνίδι στα επόμενα λεπτά ευνοούσε τον Παναθηναϊκό, που διατηρούσε με χαρακτηριστική άνεση το προβάδισμά του (24-14 στο 14').Η ανυπαρξία inside game από πλευράς Ολίμπια Λιουμπλιάνας σήμανε την μετατόπιση του επιθετικού βάρους στην περιφέρεια. Παρόλ' αυτά οι Σλοβένοι ήταν άστοχοι με αποτέλεσμα η διαφορά να μην πέφτει κάτω από τους δέκα πόντους (29-14 στο 15').Ένα τραγικό "πράσινο" πεντάλεπτο ήταν, όμως, αρκετό για να ξαναβάλει τους φιλοξενούμενους στο παιχνίδι. Η έλλειψη προσανατολισμού στην επίθεση σε συνδυασμό με την αμυντική ολιγωρία, αποτέλεσαν τα καλύτερα στοιχεία για την Ολίμπια προκειμένου να επιστρέψει στο σκορ.

Έτσι, το +15 (29-14) του 15ου λεπτού έγινε γρήγορα +4 (29-25) χάρη σε ένα "ξέσπασμα" των Σλοβένων. Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη έδωσαν... σημεία ζωής για ένα λεπτό (35-28), αλλά μία νέα "απουσία" ολίγων δευτερολέπτων από πλευράς τριφυλλιού ήταν αρκετή για να φέρει την Ολίμπια σε απόσταση βολής (35-33).Στην πρώτη φάση της επανάληψης οι Σλοβένοι ισοφάρισαν με φόλοου του Άρον Μπέινς, αλλά δεν μπόρεσαν να περάσουν μπροστά στο σκορ. Αντίθετα, ο Παναθηναικός ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και με μπροστάρη τον Μάρκους Μπανκς ήταν επιβλητικός στα επόμενα λεπτά.Ο Αμερικανός γκαρντ έκανε τα πάντα μέσα στο παρκέ

Email.eyrwtaselous@yahoo.gr

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ.Link. Panathinaikos - Union Olimpija Ljubljana


ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Λούσιο: Δεν είμαι χαρούμενος στην Γιουβέντους

Με μόλις τρεις συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις την εφετινή σεζόν, ο Λούσιο δεν είναι χαρούμενος με την παραμονή του στην Γιουβέντους και θέλει να φύγει όπως αποκάλυψε ο ίδιος.Σε δηλώσεις του ο Βραζιλιάνος αμυντικός τόνισε: "Δεν είμαι χαρούμενος στην Γιουβέντους επειδή δεν παίζω. Οι τελευταίοι μήνες ήταν δύσκολοι λόγω του τραυματισμού αλλά κυρίως για το γεγονός ότι ο προπονητής δεν με υπολογίζει. Ελπίζω να φύγω και να βρω έναν σύλλογο για να αγωνίζομαι τακτικά".

Για το ενδεχόμενο επιστροφής του στην Bundesliga και συγκεκριμένα στην Βόλφσμπουργκ που φέρεται να έχει δείξει ενδιαφέρον, ο Λούσιο δήλωσε: "Θα ήταν μια εξαιρετική πιθανότητα. Πέρασα επτά φανταστικά χρόνια με την Λεβερκούζεν και την Μπάγερν Μονάχου. Όταν στο σπίτι μιλάω για επιστροφή στην Γερμανία, τα παιδιά πανηγυρίζουν".

Email.eyrwtaselous@yahoo.gr

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ο 39χρονος Κάμπας δεν ξεχνά την τέχνη του γκολ

Η «μπογιά» του Ηλία Κάμπα ακόμα περνάει. Κι ας κλείνει τα 39 χρόνια τον προσεχή Φεβρουάριο. Ο επιθετικός του Φωστήρα αποδείχτηκε «δήμιος» του Πανιωνίου στο χθεσινό αγώνα Κυπέλλου, αφού με άπιαστη κεφαλιά (33&rsquo ...

Email.eyrwtaselous@yahoo.gr

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Κινδυνεύει να χάσει στα χαρτιά το πρωτάθλημα ο Φέτελ

Μία αντικανονική προσπέραση (σε συνθήκες αγώνα με κίτρινη σημαία) στη Βραζιλία είναι ικανή να στερήσει από τον Γερμανό Σεμπάστιαν Φέτελ τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή στη Formula 1.

Email.eyrwtaselous@yahoo.gr

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Γράμμα ενός παιδιού στους συμμαθητές του

Ένα συγκινητικό γράμμα γράφει ένα παιδί προς τους συμμαθητές του στο σχολείο για να τους ενημερώσει για το «πρόβλημά» του. Διαβάστε το.

Email.eyrwtaselous@yahoo.gr

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:"Θα βοηθήσει το μπάσκετ ο Σαββίδης"

Ο Μπάνε Πρέλεβιτς αναφέρθηκε στο φιλικό των βετεράνων ενώ επισήμανε πως μέσα από κατάλληλες συνεργασίες θα βοηθηθεί η ΚΑΕ από τον Ιβάν Σαββίδη.

Email.eyrwtaselous@yahoo.gr

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Μπάγερν Μονάχου: Παίρνει κατά 82% τον τίτλο!


Μπάγερν Μονάχου: Παίρνει κατά 82% τον τίτλο! | onsports.grΗ Μπάγερν Μονάχου εξασφάλισε τρεις αγώνες πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου μισού της σεζόν στην Μπουντεσλίγκα την πρώτη θέση της βαθμολογίας και ως εκ τούτου ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια Χειμώνα.
Αυτή είναι η 18η φορά που οι Βαυαροί παίρνουν αυτόν τον άτυπο τίτλο, τις περισσότερες από κάθε άλλον γερμανικό σύλλογο, αφού βρίσκονται 10 βαθμούς πάνω από τη δεύτερη Μπάγερ Λεβερκούζεν μετά το πέρας 14 αγωνιστικών.
Από τις 49 χρονιές που υπάρχει η Μπουντεσλίγκα (αυτή είναι η 50η) ο πρωταθλητής Χειμώνα κατακτά και τον τίτλο σε 32 περιπτώσεις, κάτι που ανάγεται σε ποσοστό 65%, ενώ αυτό της Μπάγερν είναι 82% (14/17).
Αναλυτικά οι 50 τίτλοι πρωταθλητών Χειμώνα στην Μπουντεσλίγκα (σε παρένθεση οι φορές που κατέκτησαν και τον τίτλο):
18 - (14/17) Μπάγερν Μονάχου
6 - (3) Βέρντερ Βρέμης
4 - (4) Γκλάντμπαχ
3 - (3) Μπορούσια Ντόρτμουντ
3 - (2) Κολωνία
3 - (1) Αμβούργο
2 - (1) Καϊζερλσάουτερν
2 - (0) Άιντραχτ Φρανκφούρτης
2 - (0) Σάλκε
2 - (0) Μπάγερ Λεβερκούζεν
1 - (1) Νυρεμβέργη
1 - (1) Μόναχο 1860
1 - (1) Μπραουνσβάιγκ
1 - (1) Στουτγκάρδη
1 - (0) Χόφενχαϊμ

ΠΗΓΗ:Οnsports.gr

 Email.eyrwtaselous@yahoo.gr

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Τον κατέβασε απ' το πούλμαν πριν το «Καραϊσκάκη»!

Απίστευτο περιστατικό με τον Γιώργο Κούτση να αναγκάζεται να κατεβάσει από το πούλμαν τον Μπία Μαμπούκου πριν το ματς με τον Ολυμπιακό, καθώς εξόργισε... όλους τους συμπαίκτες του!

Email.eyrwtaselous@yahoo.gr

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Μαρίν: "Θα παλέψουμε μέχρι το τέλος"

Ο Νικολά Μαρίν μίλησε για τη δύσκολη θέση που βρίσκεται η Ξάνθη, το κρίσιμο ματς με τον Αστέρα και την προσαρμογή του στην Ελλάδα.

Πηγή: Sport 24

Email.eyrwtaselous@yahoo.gr

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ολίμπια: Οι αριθμοί με Παναθηναϊκό

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Τα πρωτοσέλιδα του αθλητικού και πολιτικού Τύπου της Πέμπτης (29/11)

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Μέλκας: «Το πρόβλημα στην επίθεση μας στοίχισε με Παναθηναϊκό»

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε 3-0 από τον Παναθηναϊκό, με τον προπονητή του, Γιάννη Μέλκα, να τονίζει ότι βασική αιτία της ήττας ήταν το επιθετικό πρόβλημα του «Δικεφάλου του Βορρά».
Μέλκας: «Το πρόβλημα στην επίθεση μας στοίχισε με Παναθηναϊκό»«Για μας ήταν δύσκολο να βρούμε τα πατήματα μας μετά τις δυο ήττες και τον τραυματισμό του Αρμενάκη. Προσπαθήσαμε μ' αυτό το σχήμα με τον Χατζηηλιάδη, όπου φάνηκε στις προπονήσεις να δουλεύει καλύτερα και μέχρι το 18-13 του α' σετ η αλήθεια είναι ότι ήμασταν καλοί, αλλά από κει και πέρα πληρώσαμε το πρόβλημα που είχαμε στην επίθεση. Δεν είχαμε λύσεις και εκεί κρίθηκαν όλα, αφού μετά έπεσε κι άλλο η ψυχολογία μας», ήταν τα λόγια του Γιάννη Μέλκα.

Email.eyrwtaselous@yahoo.gr