ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ. Όμιλος: Ζωντανή η Γιουνγκ Μπόις, 3-1 την Ουντινέζε

1ος Όμιλος: Ζωντανή η Γιουνγκ Μπόις, 3-1 την Ουντινέζε | onsports.gr
Τη δεύτερή της νίκη στους ομίλους του Europa League πήρε η Γιούνγκ Μπόις επικρατώντας 3-2 της Ουντινέζε στο «Φρίουλι».
Τον καλό της εαυτό φαίνεται να βρίσκει η Γιουνγκ Μπόις η οποία απέναντι στην Ουντινέζε, κατάφερε να πάρει δεύτερη συνεχόμενη νίκη της στους ομίλους της διοργάνωσης φτάνοντας στους έξι βαθμούς.
Έτσι, διατηρεί αρκετές ελπίδες για να προκριθεί στην επόμενη φάση, μετά το 3-2 στο «Φρίουλι». Ο Μπομπαντίγια στο 27’ συνέχισε το σκοράρισμα ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Ντι Νατάλε αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι, ωστόσο πήρε τη δική του εκδίκηση στο 2ο λεπτό της επανάληψης ισοφαρίζοντας σε 1-1.
Από εκεί και πέρα, ήρθε το ξέσπασμα των Ελβετών. Στο 65’ ο Φάρνερουντ με μακρινό σουτ έκανε το 2-1 για να έρθει ο Νουζόλο στο 73’ να κάνει το 3-1 και να «καθαρίσει»  ουσιαστικά το παιχνίδι. Το τελικό αποτέλεσμα, διαμορφώθηκε από τον Φαμπρίνι στο 83’ .
ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ: Μπρκιτς, Ντανίλο, Μπάστα, Ντομίτσι, Κόντα, Αρμέρο, Περέιρα (64’ Φαραόνι), Λατσάρι, Ντι Νατάλε, Ρανέγκιε, Βίλιανς (53’ Φαμπρίνι)
ΓΙΟΥΝΓΚ ΜΠΟΪΣ: Βόλφι, Νεφ, Ζβέροτιτς, Βέσκοβατς, Σούτερ, Φάρνερουντ, Ραϊμόντι, Σνέβλι (74’ Ντουμπάι), Μπομπαντίγια (88’ Φρέι), Ζάρατε (81’ Γκονζάλεζ), Νουζόλο.

Πηγή: OnSports

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ.LINK.Fenerbahce vs AEL Limassol


ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:ΠΑΟΚ: Δοκίμασε Πέλκα ο Δώνης


Οι απουσίες που έχει ο «δικέφαλος του Βορρά» στη μεσαία γραμμή αναμένεται να φέρουν τον νεαρό μέσο στην αρχική ενδεκάδα της αναμέτρησης με τον Πλατανιά την Κυριακή (11/11).
Στην προπόνηση του ΠΑΟΚ που έγινε την Πέμπτη (08/11) στην Τούμπα, ο Γιώργος Δώνης είδε τους Μπερτράντ Ρομπέρ, Λίαμ Λόρενς και Γιώργο Γεωργιάδη να κάνουν ατομικό πρόγραμμα και θεραπεία, κάτι που σημαίνει ότι οι πιθανότητες συμμετοχής τους στον αγώνα με την ομάδα των Χανίων μειώθηκαν δραματικά. Υπολογίζοντας ότι ο Κοστίν Λαζάρ είναι τιμωρημένος και δεν μπορεί να αγωνιστεί, γίνεται ξεκάθαρο το πρόβλημα που υπάρχει στη μεσαία γραμμή για τον ΠΑΟΚ.
Έτσι, ο Έλληνας τεχνικός αναμένεται να δώσει φανέλα βασικού στον Πέλκα, τον οποίο δοκίμασε στην κορυφή του ρόμβου στη μεσαία γραμμή. Στη βάση αυτού του σχήματος αναμένεται να τοποθετηθεί ο Πάμπλο Γκαρσία με τον Κάτσε αριστερά και τον Φωτάκη δεξιά, ενώ στην άμυνα και στην γραμμή κρούσης δεν αναμένονται αλλαγές, σε σχέση με αυτούς που ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα κόντρα στον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.
Η επόμενη προπόνηση του ΠΑΟΚ, θα διεξαχθεί το απόγευμα της Παρασκευής (09/11) στις 16:00 στη Νέα Μεσημβρία.
ΠΗΓΗ:Onsports.gr

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ.Πεδουλάκης: «Καταλάβαμε το λάθος μας...»

Πεδουλάκης: «Καταλάβαμε το λάθος μας...» | onsports.gr

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί την Παρασκευή στο ΟΑΚΑ τη Χίμκι και ο Αργύρης Πεδουλάκης ανέπτυξε τα «μυστικά» της επαναφοράς των «πρασίνων» στις επιτυχίες, ώστε κόντρα στους Ρώσους να φτάσουν στην τρίτη τους νίκη στην Ευρωλίγκα.
Ο Ελληνας τεχνικός ξεκαθάρισε ότι ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε διαδικασία ανασύνταξης, καθώς άπαντες στις τάξεις της ομάδας έχουν συνειδητοποιήσει το τεράστιο λάθος που έγινε και οδήγησε στην ήττα από τον Ικαρο, ενώ παραδέχτηκε ότι βρίσκεται σε αναζήτηση ενός παίκτη που θα αντικαταστήσει τον Αρμστρονγκ και θα προσφέρει μεγαλύτερη βοήθεια στον εξάστερο.
«Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι για εμάς και θα πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα. Η Χίμκι είναι μια ομάδα που βρίσκει ρυθμό μέσα στο παιχνίδι της και έχει για βασικό δημιουργό τον Πλάνιτς. Παίζει πολύ με πικ εντ ρολ, είτε σε πέντε εναντίον πέντε, είτε με αιφνιδιασμούς», τόνισε αρχικά ο τεχνικός του «εξάστερου» και συνέχισε: «Είναι πολύ καλός ο Λόντσαρ, καθώς επίσης και οι Ρίβερς και Φρίντζον που είναι ακροβολισμένοι και αρκετά εύστοχοι. Εμείς θέλουμε να έχουμε καλές επιλογές στην επίθεση και ισορροπία στην άμυνα ώστε να μην επιτρέψουμε τα ξεσπάσματα στην Κίμκι».
Ο Αργύρης Πεδουλάκης ρωτήθηκε για τη ψυχολογία με την οποία κατεβαίνει ο Παναθηναϊκός στο αυριανό ματς, αλλά και τις εξελίξεις στην υπόθεση Αρμστρονγκ. «Εμείς κάναμε πολύ μεγάλο λάθος στην Γλυφάδα. Η ομάδα το έχει καταλάβει και θεωρούμε ότι το πρωτάθλημα έχει πολύ τακτική. Το υποτιμήσαμε στο μυαλό μας, στην αυτοσυγκέντρωσή μας και το πληρώσαμε. Κάποια πράγματα είναι βιωματικά.
Οσο για τον Αρμστρονγκ, γίνεται πολλή συζήτηση. Είναι ξεκάθαρο ότι εμείς ψάχνουμε για κάτι που θα μας βοηθήσει. Η συζήτηση για ένα κομμάτι που δεν έχει πολύ συμμετοχή δεν έχει να μας δώσει κάτι. Περισσότερο μας αποπροσανατολίζει».
Συνεχίζοντας, ο Ελληνας τεχνικός αναφέρθηκε στο θέμα της μεταγραφικής ενίσχυσης του Παναθηναϊκού: «Η αγορά είναι κλειστή και τα οικονομικά δεδομένα είναι συγκεκριμένα. Συγκεκριμένα είναι και τα χαρακτηριστικά του παίκτη που ψάχνουμε. Δεν μας τρέχουν από τα μπατζάκια τα λεφτά. Είναι ένα σύνθετο θέμα. Αναζητούμε ένα παιδί να μας βοηθήσει και να μας ανεβάσει επίπεδο, να μπορούμε να έχουμε ένα καλύτερο ροτέισον. Κάποια παιδιά περνάνε την πρώτη κάμψη και είναι λογικό. Θα πρέπει να έχουμε περισσότερες βοήθειες, να μας στηρίξουν σε μια δύσκολη στιγμή».
Ο Αργύρης Πεδουλάκης ολοκλήρωσε τη συνέντευξη Τύπου αναλύοντας τα... μυστικά της επιστροφής των πρασίνων στις νίκες: «Θα πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι, να έχουμε περισσότερη ενέργεια στο παιχνίδι μας και τα διαγράμματά μας να είναι μικρότερα. Αυτό μας στοίχισε ακόμα και σε αγώνες που κερδίσαμε. Και με την Καντού και με την Ρεάλ. Η Κίμκι παίζει με τρία γκαρντ και είναι πολύ δυνατή στις ασίστ, αλλά χάνει σε άλλους τομείς. Σίγουρα, λοιπόν, αυτό θα είναι ένα κομμάτι της τακτικής μας».
ΠΗΓΗ:Onsports.gr

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Κραυγή αγωνίας από τις Ομοσπονδίες

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ.Ο Σιδηρόπουλος σφυρίζει τον αγώνα ΑΕΚ-Ολυμπιακός


Ο Σιδηρόπουλος σφυρίζει τον αγώνα ΑΕΚ-Ολυμπιακός  Τον διαιτητή Τάσο Σιδηρόπουλο του συνδέσμου Δωδεκανήσου, όρισε η ΚΕΔ να διευθύνει το μεγάλο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής ΑΕΚ-Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ. Ο Δασκαλοπουλος στο Κέρκυρα-Παναθηναικός.
Αναλυτικά οι ορισμοί της 10ης αγωνιστικής:
Σάββατο 10/11

ΠΑΣ Γιάννινα-Ξάνθη
Διαιτητής: Λιαχούδης, Μακεδονίας
Βοηθοί: Δημητριάδης, Θανασακούδης (Μακεδονίας),
4ος Ντίτσος (Πρέβεζας)
Παρατηρητής Μπέρσης (Αρκαδίας)

ΟΦΗ-Βέροια
Διαιτητής:Γιάχος (Χίου)
Βοηθοί: Ακρίβος (Αθηνών), Σωτηρόπουλος (Αχαΐας)
4ος Σπάθας (Πειραιά)
Παρατηρητής Καλύβας (Βοιωτίας)

Λεβαδειακός-Άρης
Διαιτητής: Μάνταλος (Αθηνών)
Βοηθοί Καρατζίκας, Ελευθερίου (Αθηνών)
4ος Δελφάκης (Αρκαδίας)
Παρατηρητής: Γιανναδάκης (Λασιθίου)

Κυριακή 11/11

Ατρόμητος-Πανιώνιος
Διαιτητής: Μήτσιος (Ηπείρου),
Βοηθοί: Τάτσης (Ηπείρου), Κουρομπύλια (Καρδίτσας)
4ος Κάκος (Κέρκυρας)
Παρατηρητής: Γρυλλάκη (Χανίων)

ΠΑΟΚ-Πλατανιάς
Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Βοηθοί: Μπαλτάς (Αχαΐας), Σταθόπουλος (Ηλείας)
4ος: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
Παρατηρητής: Τεροβίτσας (Αιτ/νιας)

Πανθρακικός-Αστέρας Τρίπολης
Διαιτητής: Στυλιάρας (Αιτωλοακαρνανίας)
Βοηθοί Ευθυμιάδης (Πιερίας), Κωστάρας (Αιτωλοακαρνανίας)
4ος Κουτσιαύτης (Άρτας)
Παρατηρητής: Αμυγδαλής (Σερρών)

ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Βοηθοί: Σαραϊδάρης, Βασιλειάδης (Μακεδονίας),
4ος Κύζας (Δράμας)
Παρατηρητής: Σωμαρακάκης (Αθηνών)

Δευτέρα 12/11

Κέρκυρα-Παναθηναϊκός
Διαιτητής: Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)
Βοηθοί: Γκάγκας (Λάρισας), Γεωργιάδης (Κοζάνης)
4ος: Τοπουζης (Θράκης)
Παρατηρητής: Πολατιαν (Πέλλας)

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:«Olympiacos Free Kicks», το πρώτο «ερυθρόλευκο» ψηφιακό παιχνίδι

Το πρώτο ψηφιακό παιχνίδι του Ολυμπιακού είναι γεγονός, όπως ανακοίνωσε η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της.

Πηγή: OnSports

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Κραυγή αγωνίας από τις Ομοσπονδίες

Η... κάνουλα από την Πολιτεία κλείνει, οι περικοπές γίνονται ολοένα και περισσότερες και οι ομοσπονδίες θέτουν θέμα βιωσιμότητας.Στη συνέντευξη Τύπου των μελών της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, με αντικείμενο τις περικοπές στον αθλητισμό, κατέστη σαφές ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.Είναι ενδεικτικά όσα δήλωσε ο Γ.Γ. Μανώμης Κατσιαδάκης. "Λένε για χορηγίες, που τις είδαν τις χορηγίες. Ακόμα και οι μεγάλες ομοσπονδίες δεν μπορούν να βρουν χορηγό. Βγάζω κραυγή αγωνίας και λέω δεν πάει άλλο! Που θα πάνε όλα αυτά τα παιδιά που αθλούνται; Ο αθλητισμός είναι κοινωνικό αγαθό και δεν είναι πολυτέλεια... Η απόφαση ήταν ειλημμένη. Τέρμα τα χρήματα στον αθλητισμό. Αυτό είχαν αποφασίσει χωρίς να γνωρίζουν τις συνέπειες. Είναι οι τρομακτικές οι συνέπειες και αυτό πρέπει να βγει προς τα έξω. Ο καινούργιος χρόνος θα μας βρει με κλειστές ομοσπονδίες. Δεν είναι απειλή αυτό, είναι η πραγματικότητα. Δεν θα έχουμε χρήματα να κάνουμε αγώνες και καμία άλλη δραστηριότητα".Από την πλευρά του, ο Β' Αντιπρόεδρος της ΕΟΕ, Σάκης Βασιλειάδης, είπε: "Στις ομοσπονδίες υπάρχουν 335 εργαζόμενοι που για την μισθοδοσία τους πάνε 9 εκατομμύρια ευρώ, άρα για όλο τον ελληνικό αθλητισμό μένουν περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ! Είχαμε μείωση 50% το 2010, 2011 και 2012 στα χρήματα από το κράτος. Επίσης από τα χρήματα που είχαν προϋπολογιστεί καμία ομοσπονδία δεν πήρε περισσότερα από το 75% του ποσού που είχε οριστεί. Αυτό βέβαια δεν μας πολυπείραξε, καθώς συμμετείχαμε στα βάρη όλου του ελληνικού λαού. Σήμερα, όμως, δεχόμαστε μια βάρβαρη επίθεση, καθώς για το 2013 η μείωση φτάνει το 80%. Είχαμε προετοιμαστεί στις ομοσπονδίες για μια τέτοια μείωση, αλλά όχι μέσα σε δύο μήνες. Αυτός ο προϋπολογισμός θα είναι το τελειωτικό χτύπημα. Πλέον είμαστε εκτός των φορέων Γενικής Κυβέρνησης και αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούμε να δώσουμε για μετάταξη υπαλλήλους που απορροφούν όλο τον προϋπολογισμό. Προτείνουμε: Επαναφορά των ομοσπονδιών στους φορείς Γενικής Κυβέρνησης. Ποσόστωση από τον ΟΠΑΠ για 4 χρόνια με 10-15 εκατομμύρια το χρόνο. Σταδιακή προσαρμογή των περικοπών ως το 2016, όπως αναφέρει το προηγούμενο μεσοπρόθεσμο. Διασφάλιση προϋπολογισμού για τις ομοσπονδίες τουλάχιστον 20 εκατομμυρίων ευρώ. Διαφύλαξη αθλητικών χώρων για τη νεολαία. Ο αθλητισμός σηκώνει ψηλά το κύρος και το όνομα της χώρας".Τέλος, ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος τόνισε: "Ο αθλητισμός σηκώνει ψηλά το κύρος και το όνομα της χώρας. Αυτό θέλουν να το μηδενίσουν! Με τον αθλητισμό ασχολούνται περίπου 1,5 εκατομμύρια οικογένειες. Δηλαδή περίπου το 60-70% του ελληνικού λαού! Γιατί γυρίζουν την πλάτη σε αυτό τον κόσμο. Ο αθλητισμός είναι κοινωνικό αγαθό, έχει να κάνει με παιδιά και νεολαία, που ο αθλητισμός τους κρατάει μακριά από τα μπαρ, τις καφετέριες, τα ναρκωτικά και την εγκληματικότητα. Όλα αυτά πέρα από το τεράστιο αγαθό που είναι η υγεία! Παγκόσμιοι δείκτες λένε ότι για ένα ευρώ στον αθλητισμό κερδίζεις 7 ευρώ από την υγεία. Εάν ψηφιστούν οι περικοπές, μας τελείωσαν! Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε. Πάμε για λουκέτο από 1-1-2013,

Πηγή: Sport.gr