Μετά την Τσέλσι και οι Πολίτες έκαναν δώρο στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την λευκή ισοπαλία στο Λονδίνο με την Γουέστ Χαμ και την άφησαν μόνη πρώτη στην κορυφή.
No Silva, no party. Κάπως έτσι φαίνεται πως πάει η Μάντσεστερ Σίτι, αφού χωρίς τον Ισπανό μαέστρο στη σύνθεσή της ήταν εξαιρετικά προβλέψιμη, χωρίς ιδέες και σχεδόν ακίνδυνη, με αποτέλεσμα να αφήσει δύο βαθμούς στο «Απτον Παρκ» και την μισητή συμπολίτισσα να απολαύσει τη μοναξιά της κορυφής, όντας πλέον στο -2 από το Νο1.

Στο 13' ο Ντιαμέ λίγο έλλειψε να βάλει τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ, καθώς συνέκλινε πολύ ωραία, όμως το σουτ που δοκίμασε, πέρασε πάνω από την εστία του Χαρτ. Επόμενη φάση ήταν ξανά για την ομάδα του Σαμ Αλαρνταϊς, με τον Αντι Κάρολ, όμως το σουτ του στο 22' υπό καλές προϋποθέσεις πέρασε μόλις άουτ. Στο επόμενο λεπτό απάντησε η Σίτι, όμως το σουτ του Νασρί κατέληξε εύκολα στα χέρια του Γιασκελάινεν. Τελευταίες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος ήταν για τους φιλοξενούμενους, με πρωταγωνιστή τον Μάριο Μπαλοτέλι. Στο 38' έστειλε τη μπάλα άουτ και στο 45' ήταν πιο επικίνδυνος, αφού δοκίμασε γυριστό που πέρασε επίσης έξω.


Στην επανάληψη το γήπεδο έγειρε προς το μέρος της Γουέστ Χαμ, με τους παίκτες της να μην έχουν στο τέλος κουράγιο να καλύψουν τους χώρους. Παρά το γεγονός αυτό, οι Πολίτες δεν κατάφεραν να κάνουν πολλές φάσεις και την καλύτερη που είχαν στο 68' την πέταξε στα σκουπίδια ο Μπάρι, ο οποίος ολομόναχος έκανε τσίμπημα της μπάλας άουτ! Στο 60' ο Κάρολ είχε γυριστό μόλις έξω για τα Σφυρία, ενώ και ο Τέβες δοκίμασε την τύχη του στο 65' χωρίς επιτυχία.


Γουέστ Χαμ (Σαμ Αλαρνταϊς):
Γιασκελάινεν, Ο' Μπράιεν, ΜακΚάρτνεϊ, Κόλινς (84' Σπενς), Ριντ, Μόλαν, Μπεναγιούν, Νομπλ, Τζάρβις, Ντιαμέ (72' Ο' Νιλ), Κάρολ (Κάρλτον Κόουλ).

Μάντσεστερ Σίτι (Ρομπέρτο Μαντσίνι):
Χαρτ, Κόλο Τουρέ, Κομπανί, Κλισί, Νάστασιτς, Νασρί (89' Σινκλέρ), Μπάρι, Γιάγια Τουρέ, Τέβες (84' Χάβι Γκαρθία), Τζέκο, Μπαλοτέλι (69' Αγουέρο).

Πηγή: Gazzetta