ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Η Νέα Υόρκη έτοιμη για… τρέξιμο


Ο τυφώνας Sandy σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του, από την ανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών, στη Νέα Υόρκη όμως σηκώνουν κεφάλια και ετοιμάζονται για τον Μαραθώνιο.
Παρά τις καταστροφές και τις ζωές που χάθηκαν και παρόλο που βρίσκονται ακόμη στην αναζήτηση επιζώντων στο «Μεγάλο Μήλο» η ζωή συνεχίζεται… Άπαντες προσπαθούν να μαζέψουν τα συντρίμμια και να κοιτάξουν την επόμενη ημέρα. Τεράστιες ζημιές και 55 άνθρωποι νεκροί μέχρι στιγμής, θυμίζουν τι προηγήθηκε.
Οι πληγές παραμένουν ανοιχτές, όμως κανείς δεν θέλει να μείνει στο χθες. Ένα από τα ερωτήματα, τουλάχιστον στο αθλητικό κομμάτι, είναι τι θα γίνει με τον Μαραθώνιο που είναι προγραμματισμένος για την προσεχή Κυριακή, 4 Νοεμβρίου, με τον δήμαρχο της πόλης Μάικλ Μπλούμπεργκ να τονίζει ότι όλα θα κυλήσουν σύμφωνα με το πρόγραμμα.
Ο αγώνας θα «περάσει» μέσα από τους δρόμους πέντε δήμων, παρότι στο Μπρούκλιν έχουν κατεδαφιστεί κτίρια και στο Κουίνς ολόκληρες γειτονιές χάθηκαν λόγω της πλημμύρας και της φωτιάς. Οι διακοπές ρεύματος είναι συχνές, τα συνεργεία καθαρισμού δουλεύουν νυχθημερόν, ενώ υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και στις μετακινήσεις, αφού το μετρό θα χρειαστεί μέρες για να λειτουργήσει κανονικά.
Τους 47.000 φτάνουν οι δρομείς που μετέχουν κάθε χρόνο στον Μαραθώνιο, ενώ 8.000 είναι περίπου οι εθελοντές που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη σπουδαία αυτή διοργάνωση.
Πηγή: Gazzetta

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:«Να φανώ αντάξιος του Ολυμπιακού!»

Ο Χουάν Χοσέ Λορένθο κατέθεσε τις πρώτες του σκέψεις για τη νέα του αποστολή στον Ολυμπιακό μέσω της σελίδας που διατηρεί στο twitter.

Πηγή: Gazzetta

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:ΛΙΝΚΣ.20:00 Fenerbahce Ulker vs Panathinaikos


ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ.Κάκος στο Παναθηναϊκός-ΑΕΚ

Ο Τάσος Κάκος ορίστηκε να διαιτητεύσει το ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ την Κυριακή στο ΟΑΚΑ.

Κάκος στο Παναθηναϊκός-ΑΕΚ

Το Σάββατο στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο Αμπάρκιολης θα σφυρίξει το Ολυμπιακός-ΟΦΗ, ενώ στη Νέα Σμύρνη ο Κομίνης θα είναι ο άρχοντας στο Πανιώνιος-ΠΑΟΚ.
Διαβάστε περισσότερα στο onsports.gr

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ.Χωρίς Κοντρέρας με ΟΦΗ και Μονπελιέ


Η κακοδαιμονία με τους κεντρικούς αμυντικούς στον Ολυμπιακό τη φετινή σεζόν συνεχίζεται καθώς ο Πάμπλο Κοντρέρας θα χάσει τα ματς με ΟΦΗ και Μονπελιέ.Ο Χιλιανός στόπερ είχε τραυματιστεί στο ματς της Θεσσαλονίκης με τον Άρη και ο Λεονάρντο Ζαρντίμ δεν μπορεί να τον υπολογίζει στα δύο προσεχή ματς των «ερυθρολεύκων» σε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ.
Έτσι όλα δείχνουν ότι ο Πορτογάλος τεχνικός θα χρησιμοποιήσει το δίδυμο Μανωλά-Σιόβα σε αυτές τις αναμετρήσεις. Την ίδια ώρα ανησυχία υπάρχει και για τη συμμετοχή του Ραφίκ Τζιμπούρ στο ματς με τη Μονπελιέ.
Ο Αλγερινός επιθετικός έχει να προπονηθεί από το ματς της Γαλλίας και η συμμετοχή του στο «Γ. Καραϊσκάκης» κρίνεται αμφίβολη. Να σημειωθεί ότι εκτός παραμένουν ο Νταβίντ Φουστέρ και ο Φρανσουά Μοντέστο ενώ ο Αριέλ Ιμπαγάσα κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει το ματς με τη Μονπελιέ.
Τέλος όσον αφορά την κατάσταση του Αβραάμ Παπαδόπουλου όλα δείχνουν ότι μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων θα είναι σε θέση να βοηθήσει την ομάδα του.
Πηγή: Gazzetta

ΑΠΟ ΕΥΡΩΤΑ ΕΛΟΥΣ:5 Ιουλ 2012.ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΣΠΟΤ...ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ/ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ/ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ/ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ...ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ.Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ ΠΡΟΣΕΧΩΣ... 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Τα «άκουσε» ο Πύρρος

Ο Πύρρος Δήμας είχε την ατυχία να περάσει μπροστά από την πορεία των δημοσιογράφων την ώρα της ψηφοφορίας για την ένταξη του ταμείου των δημοσιογράφων στο ΕΟΠΥΥ και όπως ήταν φυσικό, τα άκουσε!
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αποχωρούσε από την Βουλή όταν έγινε αντιληπτός από τους παρευρισκόμενους δημοσιογράφοι -οι οποίοι μάλιστα είχαν ενημερωθεί ότι η ψήφος του ήταν θετική στο να ενταχθεί το ταμείο τους στο ΕΟΠΥΥ-και δέχτηκε τα πυρά τους.

Ο Δήμας τα άκουσε για τα καλά όχι μόνο για την ψήφο του αλλά και την γενικότερη πολιτική τόσο του κόμματός του όσο και της κυβέρνησης. Ευτυχώς το θέμα δεν πήρε διαστάσεις λόγω της παρέμβασης των ψυχραιμοτέρων . 

Εκείνη τη στιγμή οι δημοσιογράφοι πραγματοποιούσαν πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή στο πλαίσιο της απεργίας, ώστε να διαμαρτυρηθούν για το θέμα του ταμείου τους. Με τον Πύρρο τα είχαν... μαζεμένα, καθώς δεν πίστευαν ότι ψήφισε υπέρ της κατάργησης του Ταμείου τους, ο Ολυμπιονίκης ο οποίος έχει υμνηθεί από εκπροσώπους του Τύπου όλα τα χρόνια της αθλητικής του πορείας!
  Πηγή: Gazzetta

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Γρυσμπολάκης: "Εάν δεν γίνει το deal θα έχει πρόβλημα η ΑΕΚ"

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ Γιώργος Γρυσμπολάκης τόνισε ότι τα προβλήματα της ΑΕΚ είναι δεδομένα και έθεσε ως απαραίτητη προϋπόθεση για να μην υπάρξει πρόβλημα στην Ένωση, την ολοκλήρωση του ντιλ με την πλευρά Βιντιάδη.

Πηγή: Contra

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Η δοκιμασία στην Πόλη και η συνάντηση με τον Μπατίστ

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται από τη Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη (01/11, 20:00) σε μια από τις δυσκολότερες αποστολές που του απέμειναν σε αυτή τη φάση των ομίλων.


Έως τώρα, ο απολογισμός του Παναθηναϊκού είναι μία ήττα από τη Ρεάλ, νίκη στο κλειστό του ΟΑΚΑ με την Καντού και διπλό με επιβλητική εμφάνιση επί της Ολίμπια στη Λουμπλιάνα την προηγούμενη εβδομάδα.
Με την τουρκική ομάδα αγωνίζεται ο Μάικ Μπατίστ, ο επίσης πρώην πράσινος Ρομέιν Σάτο και την κοουτσάρει ο Ιταλός Σιμόνε Πιανιτζάνι, ο οποίος για ένα χρονικό διάστημα αποτέλεσε τον κύριο υποψήφιο για να αντικαταστήσει τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.Πηγή: Contra

ΑΠΟ ΕΥΡΩΤΑ ΕΛΟΥΣ:5 Ιουλ 2012.ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΣΠΟΤ...ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ/ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ/ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ/ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ...ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ.Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ ΠΡΟΣΕΧΩΣ... 

Email.eyrwtaselous@yahoo.gr

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ.Η "ανταρσία" των παικτών της ΑΕΚ

Είναι καλύτερα να βλέπεις την πραγματικότητα κατάματα παρά να πουλάς φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Ο Δημητρέλος είπε κάτι σημαντικό στους παίκτες που "μπούκαραν" το μεσημέρι στα γραφεία του για να μάθουν πότε και αν θα πληρωθούν. "Μην περιμένετε να γίνει τίποτα με τον Βιντιάδη πριν τις 15 Νοεμβρίου".Πάμε δηλαδή για 4 μήνες μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος και βλέπουμε. Εκδηλώνω ξανά κραυγή αγωνίας για τις μεγάλες καθυστερήσεις και τις μη σαφείς προθέσεις που παρατηρούνται από την πλευρά των υποψήφιων επενδυτών με τις πλάτες ή μάλλον με τις ευλογίες των επικεφαλής της ΠΑΕ.Η νέα αυτή καθυστέρηση η οποία μακάρι να είναι και η τελευταία θέτει σε κίνδυνο αγωνιστικής ύπαρξης την ΑΕΚ. Αν δεν το καταλαβαίνουν αυτό κάποιοι πως αλλιώς να τους το πούμε; Το λέμε στα Ελληνικά, αν θέλουν ξέρουμε και καλά Αγγλικά να τους το σπικάρουμε...Βαρέθηκα να διαβάζουμε εδώ και ένα μήνα σχεδόν, καθημερινά, πως τελειώνει το deal, έχει οριστικοποιηθεί και πως απομένουν τα τυπικά... Ακόμη περιμένουμε τους ορκωτούς λογιστές που θα έμπαιναν πριν από δυο εβδομάδες.Από την αρχή είχα επισημάνει τους κινδύνους που ελλοχεύουν και είχα ευχηθεί να μην προσπαθούν να κερδίσουν κάποιοι χρόνο. Μακάρι να διαψευσθώ και να μην είναι έτσι τα πράγματα. Μακάρι...Έφυγε και ο εκπρόσωπος της Seymour Pierce o κ. Tom Sheldon και επέστρεψε στην βάση του για να ενημερώσει ενδελεχών το "αφεντικό" του... Το ρεπορτάζ λέει ότι κατάφερε να συζητήσει τα πάντα με τον κ. Βιντιάδη, να ενημερωθεί και να ενημέρωσε για όλα όσα καίνε την εταιρία που εκπροσωπεί. Κάτι επίσημο δεν ακούσαμε από τα χείλη του και θα πρέπει να περιμένουμε τώρα (άραγε πόσο) για τις εξελίξεις. Στο καλό λοιπόν κύριε Sheldon. Και να μας γράφεις, όχι να μας γράψεις...Ο Λίνεν, ένας άνθρωπος με αρχές και ιεολογικά πιστεύω που δεν ξεπουλιούνται εν μια νυκτί, ενημερώθηκε αναλυτικά από τους αρχηγούς για την στάση που αποφάσισαν να κρατήσουν οι παίκτες ενόψει του αγώνα με τον Παναθηναϊκό.Ο προπονητής της Ένωσης άκουσε δια χειλών των εκπροσώπων των παικτών τι θα πράξουν και το μόνο που τους ζήτησε είναι να είναι επαγγελματίες, να προσέξουν δηλαδή την στάση που θα κρατήσουν τόσο με την διοίκηση, όσο και σε προσωπικό επίπεδο τις ημέρες που θα βρίσκονται στα σπίτια τους αντί στο ξενοδοχείο... Ο Γερμανός ζήτησε από τους παίκτες του να δειπνήσουν όλοι μαζί σαν ομάδα παραμονές του αγώνα και να συγκεντρωθεί η ομάδα σαν ομάδα το πρωι του αγώνα και να μεταβεί ομαδικά στο ΟΑΚΑ με το πούλμαν. Αιτήματα που έγιναν δεκτά χωρίς δεύτερη σκέψη από τους ποδοσφαιριστές μας.Η απόφαση της διοίκησης της ΠΑΕ να βάλει πέντε ευρώ καπέλο για να ενισχυθεί η Ερασιτεχνική ήταν η σταγόνα στον ωκεανό των προβλημάτων που ξεχείλισε το ποτήρι των παικτών της ΑΕΚ.Θεώρησαν προσβλητικό τον έρανο υπέρ της Ερασιτεχνικής κι ενώ οι ίδιοι δεν έχουν να φάνε. Αυτό είπαν κατά γράμμα στον Αντρέα Δημητρέλο ο οποίος τους απάντησε ότι διαλύονται όλα στην ΑΕΚ και κάπως πρέπει να προστατευτεί η ομάδα στο σύνολο της... Οι παίκτες δεν έδειξαν πάντως να ενστερνίζονται τις απόψεις του προέδρου της ΠΑΕ...

Πηγή: Sport.gr