ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Τα 50 push-ups του Στούντεμαϊρ λόγω… Λεμπρόν (video) Τα 50 push-ups του Στούντεμαϊρ λόγω… Λεμπρόν (video) NBA - Νιου Γιορκ Νικς 04.10.12 13:21 Ο Αμάρε Στούντεμαϊρ έκανε το… λάθος να βάλει στοίχημα με τον Λεμπρόν Τζέιμς, με…

Τα 50 push-ups του Στούντεμαϊρ λόγω… Λεμπρόν (video)

Τα 50 push-ups του Στούντεμαϊρ λόγω… Λεμπρόν (video)

NBA - Νιου Γιορκ Νικς 
ΠΗΓΗ:ΟnSport.gr
  


ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟ ΠΡΩΙΝ,Η ΝΥΝ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΛΟΥΣ(τα παιδια και ημικλειστο,σχολειο το λενε και το λενε ολοι στο χωριο...στο πνευματικο κεντρο,δεν νομιζω να το πει κανεις..) ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ ΑΝΟΙΧΤΑ,ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ!!!!.ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 ΜΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΕΘΗΚΕ ΚΑΙ ΘΕΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ 

 

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Η περίπτωση του Κατσουράνη για τον Ολυμπιακό. 

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:ΠΡΟ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΕΚΤΑΣΕΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΥΡΩΤΑ ΣΤΗΝ Γ.Γ.Α ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ!!!.Η Γ.Γ.ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ???. 

Email.eyrwtaselous@yahoo.gr

ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟ ΠΡΩΙΝ,Η ΝΥΝ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΛΟΥΣ(τα παιδια και ημικλειστο,σχολειο το λενε και το λενε ολοι στο χωριο...στο πνευματικο κεντρο,δεν νομιζω να το πει κανεις..) ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ ΑΝΟΙΧΤΑ,ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ!!!!.ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 ΜΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΕΘΗΚΕ ΚΑΙ ΘΕΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΤΕΡΟ ΠΑΛΙΟΣΧΟΛΕΙΟ,ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟ!!!.ΥΣΤΕΡΑ???.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΣΤΟ Δ.Σ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ...ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΠΟΙΟΥ...ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ,Η ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΚΑΙ ΤΩΝ 2 ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ???.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ             
ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ: 171/2012
ΝΟΜΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ  ΕΥΡΩΤΑ                                                

Α Π Ο Σ Π Α  Σ Μ Α

Σκάλα σήμερα την 26η του μηνός Ιουνίου του έτους 2012 ημέρα της  εβδομάδας Τρίτη και  ώρα 07:30  μ.μ., το  Δημοτικό  Συμβούλιο  του  Δήμου  Ευρώτα,  συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση στο  Δημοτικό  Κατάστημα ύστερα  από  την υπ’ αρ. 14.621 / 21-06-2012 Πρόσκληση της Προέδρου κας Δεντάκου Ελένης, που δημοσιεύθηκε στον ειδικό  χώρο ανακοινώσεων του Δήμου και την ιστοσελίδα του Δήμου και επιδόθηκε με  αποδεικτικό  στα  μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ευρώτα (άρθρο 64 και 67 του Ν. 3852 / 2010), για  την συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
ΘΕΜΑ 16Ο:Απόφαση σχετικά με τη λειτουργία «ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΕΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΟΥΣ» στο κτίριο που στέγαζε το δημοτικό σχολείο Έλους.     

Πριν  από  την έναρξη  της  συνεδρίασης  η Πρόεδρος, διαπίστωσε ότι, σε σύνολο είκοσι επτά (27) Δημοτικών Συμβούλων, ευρέθησαν παρόντες οι:

Δημοτικοί  Σύμβουλοι  παρόντες

  1. Δεντάκου Ελένη, Πρόεδρος
  2. Αλεξανδράκος Γεώργιος
  3. Αργυρίου Παναγιώτης
  4. Βέρδος Δήμος
  5. Γκουβούση – Κρητικάκου Αργυρώ
  6. Διαμαντάκος Δημήτριος
  7. Λυμπέρης Παναγιώτης
  8. Μαστρογιαννάκος Παναγιώτης
  9. Μένεγας Σωτήριος
  10. Μοτσάκος Νικόλαος
  11. Μπαλαμπάνος Βασίλειος
  12. Μυλωνάκου Μεταξία

  1. Παναγιωτακάκος Ηλίας
  2. Παπαγιαννοπούλου Παναγιώτα
  3. Παυλάκης Παναγιώτης
  4. Πετροπούλου – Γκαμουλάκου Παρασκευή
  5. Πλατανίτης Ιωάννης
  6. Πολολός Παναγιώτης
  7. Σούμπασης Γεώργιος
  8. Σπανός Κυριάκος
  9. Σταματάκου Σταυρούλα
  10. Τσιμπίδης Γεώργιος
  11. Χρήστου Μιχαλούτσου Νικολέτα

Δημοτικοί  Σύμβουλοι  απόντες


1.   Αγρανιώτης Πέτρος         
2.   Παπαχρήστου Ευθύμιος
3.   Πήλιουρας Φίλιππος
4.   Τσίπουρας Χρήστος
                         
Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 8 του άρθρου 67 του Ν. 3852 /2010 στη συνεδρίαση κλήθηκαν να παραστούν ύστερα  από  την υπ’ αρ. 14.621 / 21-06-2012 Πρόσκληση της Προέδρου κας Δεντάκου Ελένης, οι Πρόεδροι της Δημοτικής Κοινότητας Βλαχιώτη, Ζάχος Κων/νος, της Δημοτικής Κοινότητας Σκάλας Γκουβούσης Δημήτριος, των Τοπικών Κοινοτήτων, Απιδέας Δήμας Χαράλαμπος, Δαφνίου Βεργύρης Γεώργιος, Έλους Κρυονερίτη Πουλάκου Πηνελόπη, Κρεμαστής Πριφτάκης Αλέξανδρος,  Μυρτέας Καρακίτσος Αλέξανδρος.
Οι Πρόεδροι της Δημοτικής Κοινότητας Βλαχιώτη, Ζάχος Κων/νος, της Δημοτικής Κοινότητας Σκάλας Γκουβούσης Δημήτριος και Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μυρτέας Καρακίτσος Αλέξανδρος, απουσίαζαν αν και νόμιμα κλήθηκαν να παραστούν.
Στη συνεδρίαση αυτή παραβρέθηκε ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Γρυπιώτης, ο οποίος κλήθηκε να παραστεί.
Στη συνεδρίαση αυτή παραβρέθηκε και η Μαυροματίδη Μαρία, υπάλληλος του Δήμου Ευρώτα, για την τήρηση των πρακτικών.
Η κα Πρόεδρος, ύστερα από την διαπίστωση απαρτίας, κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης και εισηγήθηκε ως κατωτέρω τα εξής:

ΘΕΜΑ 16ο:
Αριθμός Απόφασης: 171/2012
Για το ανωτέρω θέμα της ημερήσιας διάταξης η κα Πρόεδρος  έδωσε το λόγο στον εισηγήτρια κα Γκουβούση Κρητικάκου Αργυρώ, ο οποίος  είπε τα εξής:
Όπως πολύ καλά γνωρίζετε το Δημοτικό σχολείο της Τ.Κ. Έλους είναι κλειστό. Παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειές μας και την αντίθετη άποψη που είχαμε όλοι ώστε να μη συμβεί αυτό το δυσάρεστο γεγονός.Το Τ.Σ. του Έλους αποφάσισε την εκμετάλλευσή του, του συγκροτήματος αυτού, μετατρέποντάς το σε Πνευματικό και Πολιτιστικό Κέντρο.Σεβόμενη την απόφαση της Τ.Κ. σας καλώ να εγκρίνου τη μετατροπή αυτή του Δημοτικού Σχολείου σε πολιτιστικό και πνευματικό κέντρο,το οποίο θα λειτουργεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ευρώτα,μετην ευθύνη της δημοτικής αρχής και του Τ.Σ. Έλους. Η ονομασία του δεν μπορεί να είναι άλλη από «Αποστολάκειο Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο Έλους» προς τιμήν του ιδρυτή του.
Ο κ. Μαστρογιαννάκος:«Εμείς κα Πρόεδρε στο θέμα αυτό θα έχουμε αρνητική τοποθέτηση. Εκτιμώ ότι δεν έχει εκλείψει η προσπάθεια για την επανίδρυση και επαναλειτουργία του σχολείου. Επειδή οι συνθήκες σε καθημερινή βάση αλλάζουν πιστεύω ότι δεν πρέπει να παραδοθούμε τόσο εύκολα, ειδικά για ένα κεφαλοχώρι όπως είναι το Έλος.Εμείς λοιπόν θα καταψηφίσουμε την εισήγηση αυτή και θα επισημάνουμε ότι οι προσπάθειες για να επαναλειτουργήσει το σχολείο δε σταμάτησαν, δε σταματούν.Αποτελεί μάχιμη διεκδίκηση και στην κατεύθυνση αυτή σκοπεύουμε εμείς τουλάχιστον σαν παράταξη να κινηθούμε.»
Διάλογος εκτός μικροφώνου.
Η κα Γκουβούση Κρητικάκου Αργυρώ:«Υπάρχει παράγραφος στο Τ.Σ.»
Διάλογος εκτός μικροφώνων.
Ο κ. Παναγιωτακάκος: «Πρώτα πρώτα η διαμόρφωση όπως γνωρίζετε καλύτερα από μένα, μια και είχατε,ειδικά οι σύμβουλοι του Έλους,το Δημοτικό Σχολείο,η γνώμη η δική μας είναι ότι βεβαίως δε σταματούμε ούτε για της Μυρτιάς ούτε για κανένα σχολείο.Όμως η διαμόρφωσή του γίνεται κατά τέτοιο τρόπο ούτως ώστε δε γίνονται μόνιμες εγκαταστάσεις και διαχωρισμοί αιθουσών. Γίνονται κατά τέτοιο τρόπο που θα χρησιμοποιείται και ως αίθουσα κατάρτισης.Σας ενημερώνω ότι εδώ και καιρό προσπαθούμε και στη Μυρτιά και στο Έλος αλλά λόγω της αστάθειας η οποία υπήρξε τον τελευταίο χρόνο,θέλουμε να…Το έχουμε κάνει και πρόταση να  χρησιμοποιηθεί για Κέντρο Εκπαίδευσης Αγροτών,τα περίφημα τέτοια για τις νέες καλλιέργειες κτλ.Άρα λοιπόν αυτό δεν ακυρώνει τη διαδικασία ότι μία σχολική μονάδα.Ίσα – ίσα την ενισχύει διότι υπάρχει ζωή.Η παρέμβαση η οποία θα γίνει θα είναι στο αισθητικό μέρος και θα γίνει μια πολυλειτουργική αίθουσα δρώσα και ζωντανή. Δεν αλλάζουμε τίποτα.»
Η κα Πρόεδρος:«Και η απόφαση του τοπικού το βάζει σαν θέμα ότι σε όλες τις ενέργειες και διαδικασίες κρατάμε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ξαναλειτουργήσει η σχολική μονάδα.»
Ο κ. Μαστρογιαννάκος:«Κα πρόεδρε αν μου επιτρέπετε.Δεν αμφισβητούμε τις προθέσεις σας. Σε καμία περίπτωση.Επειδή όμως θεωρούμε τη στάση και την αποτελεσματικότητα της κας Διαμαντοπούλου ως εγκληματική για την Ελλάδα και τα’  αποτελέσματα των ενεργειών της τα πληρώνει τούτος ο τόπος πολλά χρόνια,θα επανέλθουμε λοιπόν στο νέο Υπουργό,το κ. Αρβανιτόπουλο,που τουλάχιστον διαθέτει λογική πολύ περισσότερη από την κα Διαμαντοπούλου και σταματάω εκεί για να επανεξετάσουμε αυτά τα θέματα.»
Διάλογος εκτός μικροφώνων.
Ο κ. Μαστρογιαννάκος: «Έχω κάποιους λόγους για τους οποίους με βλέπετε τόσο επίμονο.»
Η κα Γκουβούση Κρητικάκου Αργυρώ:«Θα σας πω και κάτι άλλο κ. Μαστρογιαννάκο.Αν δεν το κάνουμε κάτι είναι κλειστό.Θα ρημάξει.»
Ο κ. Μαστρογιαννάκος:«Μα γιατί κα Γκουβούση το φέρνετε σε επίπεδο αντιπαλότητας δικό σας και δικό μας;»
Ο κα Γκουβούση Κρητικάκου Αργυρώ:«Να σας πω και το άλλο.Οι μανάδες δε θα τα ξαναπάνε τα παιδιά. Ήταν 45 παιδιά …»
Ο κ. Μαστρογιαννάκος:«Αφήστε λοιπόν τη δημοτική αρχή να καθορίζει την πολιτική και τη στρατηγική και το τι θα κάνει κάθε μάνα και κάθε πατέρας,δικαίωμά τους είναι.»
Η κα Γκουβούση Κρητικάκου Αργυρώ:«45 παιδιά πηγαίνουν στο Βλαχιώτη.»
Ο κ. Μαστρογιαννάκος:«Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό το πνεύμα τώρα. Δηλαδή αντιδικούμε αυτή τη στιγμή;Αν είναι δυνατόν. Έχουμε κι εμείς μια θέση.Εμείς σχολείο αυτή τη στιγμή δεν αναστέλλουμε σε καμία περίπτωση με δική μας απόφαση τη λειτουργία.»
Η κα Γκουβούση Κρητικάκου Αργυρώ:«Εμείς να το ανοίξουμε θέλουμε.»
Η κα Σταματάκου:«Εγώ θα το ψηφίσω το θέμα, πρώτον γιατί το Υπουργείο Παιδείας ονομάστηκε και Πολιτισμού και Αθλητισμού να ξέρετε κι εκεί θα γίνονται και όλα τα πολιτιστικά άσχετα αν διαφωνώ. Και βεβαίως δε θεωρώ σε καμία περίπτωση ότι αν θέλουνε να ανοίξουνε το σχολείο αυτό θα είναι κώλυμα.Και πολύ φοβάμαι κ. Μαστρογιαννάκο ότι ο κ. Αρβανιτόπουλος με την πολύ λογική θα κλείσει πολύ περισσότερα.Γιατί είναι η πολιτική τέτοια.Δεν είναι θέμα προσώπου.»
Ο κ. Μαστρογιαννάκος:«Ο κάθε πολιτικός αναλαμβάνει τις ευθύνες του.Έχουν εισπράξει την προκαταβολή στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις.Ας συνεχίσουν στο ίδιο σκεπτικό …»
Η κα Σταματάκου:«Ναι δεν είναι θέμα προσώπου αυτό.Είναι θέμα πολιτικής.Η πολιτική τους λέει συγχώνευση.»
Ύστερα από την ανωτέρω εισήγηση,η κα Πρόεδρος κάλεσε το Συμβούλιο  και την πρόεδρο της Τ.Κ. Έλους να αποφασίσει σχετικά και έθεσε το θέμα σε ψηφοφορία:
Υπέρ της εισήγησης της κας  Γκουβούση Κρητικάκου Αργυρώς τάχθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι: Δεντάκου Ελένη, Αλεξανδράκος Γεώργιος, Βέρδος Δήμος, Γκουβούση Κρητικάκου Αργυρώ, Διαμαντάκος Δημήτριος, Μένεγας Σωτήριος, Μοτσάκος Νικόλαος, Μπαλαμπάνος Βασίλειος, Παναγιωτακάκος Ηλίας, Παυλάκης Παναγιώτης, Πλατανίτης Ιωάννης, Πολολός Παναγιώτης, Σταματάκου Σταυρούλα, Τσιμπίδης Γεώργιος, Χρήστου Μιχαλούτσου Νικολέτα. Σύνολο 15.
Κατά της εισήγησης της κας  Γκουβούση Κρητικάκου Αργυρώς τάχθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι: Αργυρίου Παναγιώτης, Μαστρογιαννάκος Παναγιώτης, Μυλωνάκου Μεταξία, Παπαγιαννοπούλου Παναγιώτα, Πετροπούλου – Γκαμουλάκου Παρασκευή, Σούμπασης Γεώργιος, Σπανός Κυριάκος,. Σύνολο 7.
Το Συμβούλιο και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Έλους μετά από διαλογική συζήτηση αφού έλαβε υπόψη του την απόφαση της Τ.Κ., την ανωτέρω εισήγηση και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας

Α π ο φ α σ ί ζ ε ι     Κ α τ ά     Π λ ε ι ο ψ η φ ί α


1.  Το κτίριο που στέγαζε το δημοτικό σχολείο Έλους να λειτουργήσει με τη χαρακτηριστική ονομασία: «ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΟΥΣ» υπό την αιγίδα του Δήμου Ευρώτα και την πλήρη ευθύνη λειτουργίας του από το εκάστοτε Τοπικό Συμβούλιο Έλους, για κάλυψη δραστηριοτήτων όπως εκδηλώσεις πολιτισμού, θεατρικά, χορευτικά και αθλητικά δρώμενα, σεμινάρια, εκπαιδευτικές ομιλίες κτλ τόσο εντός όσο και εκτός του κτιρίου και τιμώντας με την ονομασία ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΕΙΟ  τη μνήμη ευεργέτη της Τ.Κ. Έλους.
2.  Σε όλες τις ενέργειες και διαδικασίες κρατάμε ανοικτό ως ενδεχόμενο να ξαναλειτουργήσει ως σχολική μονάδα.
3.Να λειτουργήσει και ως Κέντρο Εκπαίδευσης νέων αγροτών της περιοχής σε νέες καλλιέργειες και μεθόδους.
4.  Να γίνει δενδροφύτευση και διαμόρφωση του προαύλιου χώρου.

Μετά  την  εξάντληση  των  θεμάτων  της  ημερήσιας  διάταξης  η Πρόεδρος,κήρυξε  την  λήξη  της  συνεδρίασης. 
Αφού  συντάχθηκε  και  αναγνώσθηκε  το  πρακτικό  αυτό, υπογράφεται  ως  κατωτέρω:              
ΑΠΟΣΜΑΣΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Δ.ΕΥΡΩΤΑ....
 Ο Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής κος Πήλιουρας είπε: « Εμείς δεν μπορούμε να  ψηφίσουμε τη διαδικασία για τους λόγους που ενδεχομένως είπε και ο κ. Μαστρογιαννάκος στο Δημοτικό Συμβούλιο . Θεωρούμε ότι σε αυτή την κρίσιμη περίοδο πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε προσπάθειά μας να χρησιμοποιήσουμε κτήρια του Δήμου τα οποία δεν χρησιμοποιούνταικαι νομίζω τέτοια περιφερειακά και πολύ κοντά στην έδρα του Δήμου υπάρχουν πολλά. Γιατί διαβάζω στις εφημερίδες(?)και ακούω κάθε μέρα και τις διαμαρτυρίες των Δημάρχων που δίκιο έχουν,αλλά όμως εμείς κάτι να κάνουμε να μην επιδεινώνουμε την κατάσταση γιατί είναι
κακή και ενδεχομένως να επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο
.Ας μην την επιδεινώνουμε από
μόνοι μας περισσότερο.Εγώ πιστεύω ότι υπάρχει το περιθώριο να ψάξουμε να βρούμε στην
περιοχή μας κτήρια τα οποία θα μπορέσουμε να τα χρησιμοποιήσουμε και άδειους χώρους,τα
παλιά σχολεία,να μην τα λέμε πάλι…»
Κος Πρόεδρος:«Εμείς πιστεύουμε τα Δημοτικά Σχολεία,της Μυρτιάς και του Έλους,δεν
προσφέρονται για τις υπηρεσίες,δηλαδή τα αυτοκίνητα της Καθαριότητας τα γκρέιντερ
κ.τ.λ..Εάν δεν υπήρχε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παγκρατίου Πάλης δεν θα υπήρχε καμία διαδικασία μετακίνησης των υπηρεσιών. Άρα λοιπόν η ανάγκη μας κάνει και μέσα από αυτή τη διαδικασία και επειδή είναι τα βαρέα οχήματα- μηχανήματα,απορριμματοφόρα,γι΄αυτό
πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρξει μια κατάλληλη περιοχή η οποία να μας φιλοξενήσει με το
χαμηλότερο δυνατό μίσθωμα και για σύντομο χρονικό διάστημα.
».

Υπέρ της εισήγησης τάχθηκαν ο κος Αλεξανδράκος Γεώργιος,ο κος Βέρδος Δήμος,η κα
Γκουβούση – Κρητικάκου Αργυρώ και ο κος Τσιμπίδης Γεώργιος.
Κατά της εισήγησης τάχθηκαν οι κ.κ Πήλιουρας Φίλιππος και Σούμπασης Γεώργιος.
Η Οικονομική επιτροπή μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπόψη της:
Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ: 

11728/08/2012134η Απόφαση Οικονομικής

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Η περίπτωση του Κατσουράνη για τον Ολυμπιακό.

Πηγή: Σπορ FM

Τα υπέρ και τα κατά που υπάρχουν προκειμένου να φορέσει ο Κατσουράνης τον Ιανουάριο την «ερυθρόλευκη φανέλα.

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Βλάχος: «Εμείς γεννιόμαστε, δεν γινόμαστε ΑΕΚ»

Μια δήλωση και μια διάψευση έκανε ο Βαγγέλης Βλάχος, μιλώντας στην ιστοσελίδα «aek365», τονίζοντας ότι η ΑΕΚ από το Σάββατο που θα κάνει την πρώτη της νίκη, θα τραβήξει πάλι μπροστά.
«Επειδή θεωρώ ιερή υποχρέωση για μένα και την ΑΕΚ να ειπωθούν κάποια πράγματα θέλω να κάνω μία δήλωση και μία διάψευση: Ουδέποτε θα έκανα κακό στην ομάδα, που από μικρό παιδάκι όχι μόνο αγαπώ, αλλά την έχω θρησκεία, αγάπη, οικογένεια. Εμείς γεννιόμαστε και δεν γινόμαστε ΑΕΚ, το έχω ξαναπεί και το ξαναλέω... Από το Σάββατο δεν έχω κάνει καμία δήλωση, γιατί θεωρώ ότι η ομάδα θέλει ηρεμία. Όπως κι αν μου έχει φερθεί η ΑΕΚ, εγώ την έχω πάντα στην καρδιά μου αυτή την ομάδα» τόνισε και συνέχισε στη διάψευση της προτροπής που του καταλογίζουν στο θέμα της παραίτησης του Κωτσοβού:
«Σήμερα το πρωί, όμως, ενημερώθηκα ότι ο Νίκος Κωτσοβός είπε δημόσια ότι τον προέτρεψα να παραιτηθεί. Επειδή δεν θέλω να πιστέψω ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος είπε κάτι τέτοιο για μένα και επειδή θεωρώ ότι γίνεται όλο αυτό για να αποπροσανατολίσουν τους ΑΕΚτζήδες μετά τις δηλώσεις του Θωμά, δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε προέτρεψα τον Κωτσοβό να φύγει από την ΑΕΚ. Δεν είναι του χαρακτήρα μου αυτό το πράγμα. Αντίθετα, πρέπει να πω ότι παρουσία και των 4 συνεργατών μου την Κυριακή, ο ίδιος ο Κωτσοβός, και προς τιμήν του, μου είπε πως από τη στιγμή που φεύγω εγώ πρέπει να ακολουθούν και όλοι οι άλλοι. Να φύγουμε, δηλαδή, όλοι μαζί, όπως ήρθαμε. Του είπα, όμως, μπροστά σε όλους "πρέπει να μείνετε μέχρι νεωτέρας και να κοιτάξατε και το οικονομικό σας πρόβλημα, γιατί είστε επαγγελματίες"».
Οσο για το παιχνίδι της ΑΕΚ με την Κέρκυρα ο Βλάχος ήταν κατηγορηματικός ότι: «Η ΑΕΚ θα είναι πάντα η ΑΕΚ... Όποιος κι αν είναι προπονητής. Δεν έχει ανάγκη κανέναν και αρχής γενομένης από το Σάββατο που θα έρθει η πρώτη νίκη, θα τραβήξει πάλι μπροστά».
ΠΗΓΗ:Onsports.gr 



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝ ΕΛΕΙ 19/07/20012.ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑ ΝΠΔΔ.ΔΙΟΡΑΓΑΝΩΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΕΙΑ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012.ΑΣΤΕΡΙ.ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ ΜΕ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΠΗΔΑΛΙΟΥΧΟ,ΔΙΑΠΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ!!!

 

ΧΩΡΙΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΣ...ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΥΑΝΗ ΑΚΤΗ ΕΛΟΥΣ!!!

 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ:Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΤΙΑ...ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΝΠΔΔ,ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΩΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ!!! 

Email:eyrwtaselous@yahoo.gr

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Formula 1: Αποχωρεί οριστικά ο Μίκαελ Σουμάχερ

Τέλος εποχής… Ο Μίκαελ Σουμάχερ ανακοίνωσε την Πέμπτη (4/10) την απόφασή του να αποσυρθεί οριστικά από την Formula 1 στο τέλος της σεζόν.
Από την Ιαπωνία όπου βρίσκεται για το γκραν πρι της Σουζούκα, ο 43χρονος Γερμανός πιλότος ανακοίνωσε πως δεν θα συνεχίζει να αγωνίζεται πλέον στη Formula 1.
«Αποφάσισα να αποσυρθώ στο τέλος της σεζόν. Νιώθω ακόμη πως μπορώ να ανταγωνιστώ τους καλύτερους, αλλά έρχεται κάποια στιγμή ο καιρός που πρέπει να πεις αντίο και αυτή τη φορά ίσως να είναι για πάντα», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: «Σκεφτόμουν αν έχω τα κατάλληλα κίνητρα για να συνεχίσω, αλλά δεν θέλω να κάνω κάτι στο οποίο δεν είμαι 100% αφοσιωμένος. Έχοντας πάρει αυτή την απόφαση, νιώθω τώρα μια ανακούφιση».
Στην πρώτη του θητεία στη Formula 1, από το 1991 ως το 2006, ο Σουμάχερ έγραψε ιστορία, καθώς κατέκτησε επτά παγκόσμια πρωταθλήματα, βλέποντας την καρό σημαία σε συνολικά 91 αγώνες. Συνδύασε το όνομά του με την αναγέννηση της Φεράρι, κατακτώντας πέντε συνεχείς τίτλους με την Σκουντερία, από το 2000 ως το 2004.
Η… πρώτη του αποχώρηση έγινε στα τέλη του 2006, αλλά τελικά πείστηκε να επιστρέψει στις πίστες το 2010 για τη Μερσέντες. Το δεύτερο πέρασμά του δεν ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένο, καθώς τις τελευταίες τρεις σεζόν, κατάφερε να ανέβει μόλις μια φορά στο πόντιουμ, φέτος στη Βαλένθια.
Πριν την ανακοίνωση της απόσυρσης, είχαν κυκλοφορήσει φήμες ότι μπορεί ο Γερμανός να συνεχίσει την καριέρα του στη Ζάουμπερ. Πάντως, ο Σουμάχερ στα 43 του βάζει τέλος σε μια λαμπρή καριέρα, όπου έγραψε ιστορία στις πίστες της Formula 1.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ ΕΝ ΕΛΕΙ 5/8/2012.




ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ eurota ANEY ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ.Ο ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΑΡΓΗΣΕ ΠΟΛΥ,ΑΛΛΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΝΩΡΙΣ,ΑΦΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ




24 Ιουλ 2012

ΟΜΑΔΑ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ ΦΤΙΑΞΑΜΕ,Η ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ...ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ






ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Σας είχε λείψει ο Τσάκας;

 Πηγή: Gazzetta
Όλα τα είχε ο Παναθηναϊκός ο Βλάσης Τσάκας του έλειπε. Ο μάνατζερ από την Καβάλα επανήλθε λέγοντας πως ο Πρίγκιπας Φεϊζάλ θα επιστρέψει με νέα πρόταση για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του τριφυλλιού.



ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Γκολ για… κλήση (video)

Πηγή: Σπορ FM

Αν ήταν αυτοκίνητο, με τέτοια ταχύτητα θα κινδύνευε με κλήση. Όμως επρόκειτο για βολίδα, συστημένη για το «Γ» της αντίπαλης εστίας. Ο Ελισέου… ευθύνεται για ένα από τα ομορφότερα γκολ στην ιστορία του Champions League.







ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2012 – 2013.Η Ε.Π.Σ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ...

 

Ε.Π.Σ ΕΥΒΟΙΑΣ,Ε.Π.Σ ΠΙΕΡΙΑΣ,Ε.Π.Σ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ.Ε.Π.Σ ΚΟΖΑΝΗΣ.Ε.Π.Σ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΜΕ ΤΗΝ Ε.Π.Σ ΛΑΚΩΝΙΑΣ...ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΟΜΟΦΩΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΟΜΟΦΩΝΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

 

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ Ε.Π.Σ ΘΡΑΚΗΣ ΧΡΗΖΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΣ,ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Π.Σ. ΛΑΚΩΝΙΑΣ

 

Email.eyrwtaselous@yahoo.gr

Όταν ο Κατσουράνης... έκραζε τον Φερέιρα

Πηγή: Goal

«Φέτος θα τρίβετε τα μάτια σας με τον Παναθηναϊκό» είχε πει στο ξεκίνημα της περσινής περιόδου ο Κώστας Κατσουράνης και με αυτήν τη δήλωση ήθελε προφανώς να αναδείξει την εξαιρετική δουλειά που έκανε στην προετοιμασία ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ...