ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ ΕΔΩ......

  • Αθλητισμός
Αθλητική Υποδομή Δήμου Ευρώτα
  • Στο Δήμο Ευρώτα, υπάρχουν φυσικές υποδομές χώρις όρια. Ο ποταμός Ευρώτα εκτός από ιστορικής και πολιτιστικής σημασίας είναι και μια πρόκληση για τους λάτρεις των αθλημάτων τα οποία διαξάγονται στους ποταμούς, όπως rafting, kayak.
  • Ακόμα για τους λάτρεις των 4Χ4 υπάρχουν μέρη στο βουνό, στα οποία μπορεί κάποιος να ευχαριστηθεί δύσκολες διαδρομές με το τζίπ, σε συνδυασμό με τα τοπία φυσικού κάλλους τα οποία θα του προκαλούν το θαυμασμό.
  • Υπάρχουν όμως και υποδομές όπως το Δημοτικό Στάδιο της Σκάλας, σκοπός του οποίου είναι η προώθηση της ιδέας της άθλησης σε όλες τις ηλικίες, η ανάδειξη της ευγενούς άμιλλας μέσα από το Ολυμπιακό Ιδεώδες του Αθλητισμού, η διάδοση του αθλητισμού, ιδιαιτέρως στις μικρές ηλικίες και η ανάδειξη ταλέντων που θα εκπροσωπούν το Δήμο σε αθλητικές διοργανώσεις.
  • O Δήμος Ευρώτα έχει θέσει ως πρώτη του προτεραιότητα την παροχή αθλητικών εγκαταστάσεων στους κατοίκους του Δήμου και ιδιαίτερα στους μαθητές. Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα, λειτουργούν τρία (3) ικανοποιητικά οργανωμένα Δημοτικά στάδια με χλοοτάπητα στις Δ.Ε. Σκάλας, Βλαχιώτη και στην Τ.Κ. Κροκεών, καθώς και ένα (1) σύγχρονο Κλειστό Γυμναστήριο στη Δ.Ε Βλαχιώτη, όπου διοργανώνονται σημαντικές εκδηλώσεις, σκοπός των οποίων είναι η προώθηση της ιδέας της άθλησης σ' όλες τις ηλικίες, η ανάδειξη της ευγενούς άμιλλας μέσα από το Ολυμπιακό Ιδεώδες του Αθλητισμού, η διάδοση του αθλητισμού ιδιαιτέρως στις μικρές ηλικίες και η ανάδειξη ταλέντων που θα εκπροσωπούν το Δήμο σε αθλητικές διοργανώσεις. 
  • Ο Δήμος Ευρώτα διαθέτει συνολικά 8 γήπεδα ποδοσφαίρου, 7 γήπεδα μπάσκετ, δύο γήπεδα βόλεϊ και δύο γήπεδα τέννις. 
  • ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΣΥ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ....
  • ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ BLOG:Raftig,kagyak ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΤΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΤΑ,ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΑΝ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΝΕΡΟ  ΚΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ,ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ(?)ΣΤΑ ΧΑΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΝΕΡΟ,Η ΣΤΙΣ ΕΚΒΟΛΕΣ ΤΟΥ...ΜΑΛΛΟΝ ΤΟN ΧΕΙΜΩΝΑ,ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΚΟΜΑ,ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΣΩ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ...ΕΔΩ ΠΙΑΝΟΜΑΙ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ ΤΕΛΕΙΩΣ,ΠΡΙΝ ΠΟΛΛΑ ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ ΕΙΧΑ ΔΕΙ...ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...
  • ΓΙΑ 4Χ4 ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΝΩΝΑ(?),ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΩ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΠΠΟΥ ΑΛΛΟΥ,ΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΣΕ ΠΟΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ!!!
  • Το Δημοτικο Σταδιο Σκαλας δεν ξερω τιποτα για τα παραπανω το ομολογω αλλα,τα 3(?)οργανωμενα Δημοτικα γηπεδα με χλοοταπητα,δεν διαφερουν σε τιποτα απο τα μη Δημοτικα Σταδια,που καποτε τα ελεγαν αλλοιως,Εθνικα Σταδια και εγιναν μια συγκεκριμενη εποχη,και ο αγωνιστικος χωρος και τα αποδυτηρια ηταν χειροτερα απο ενα γειτονικο Κοινοτικο γηπεδο π.χ!!!.
  • Το συγχρονο κλειστο Γυμναστηριο Δημου Ελους ειναι δυο χρονια μικροτερο απο το 1(?)(απο αυτο το μινι μπασκετ κατα τον μη εχων σχεση με τον αθλητισμο απογραφεα,δεν θα ηταν εκει που ειναι,αλλα στον ιδιο περιβαλλοντα χωρο παρεα με κατι αλλο)δηλαδη συντομα θα παει το κλειστο στο Γυμνασιο και ας το διεγραψαν τα ηλεκτρονικα Μ.Μ.Ε χωρις να αναρωτηθουν το γιατι,αφου το βλεπουμε,αλλοι ασχετοι απογραφεις και αυτοι...
  • Το επισης Δημοτικο Σταδιο Ελους(οχι το δικο μας)με το στιβο μονο δεν εχει τις υποδομες του αντιστοιχο της Σκαλας,η μηπως επειδη εχει αιθουσα ενδυναμωσης???.
  • Το Κροκεων που βρηκε την οργανωση σε σχεση με τα αλλα γηπεδα του δημου,αλλα μαλλον επειδη το ειδε καθαροτερο,η βρεσκοβαμενο τιποτα οργανα κατι θα ειδε ο απογραφεας,εκτος κι αν τα ειδαν διαφορετικοι απογραφεις...να εγινε και απο μνημης δεχτω και αυτο...οποτε οφειλουμε και μια συγνωμη!!!.
  • Ο ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΡΑΝΩΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΕ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ,ΑΦΟΥ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ,Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΕΧΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΑ,ΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΤΑ ΣΥΝΤΗΡΕΙ... ΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΙΚΡΟΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ???.ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΦΤΙΑΞΕ ΚΑΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟ ΕΝΑ ΓΗΠΕΔΟ 5Χ5 δεν το γνωριζω εγιναν και πολλα τα τελευταια χρονια μη τα χρεωσω ολα στον καποδιστρια...ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ,ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΝΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΝΟΗΣ...ΚΑΤΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΒΡΕΙ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙ,ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΡΙΑ???.Ιδου η καταγραφη των υποδομων του δημου Ευρωτα...και το δικο μας μινι μπασκετ και οχι ελευθερας βοσκης...εχουν πεσει διανα και στις δυο περιπτωσεις,ΡΙΧΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ ΣΑΣ ΚΑΙ...ΑΛΛΟ ΕΝΑ!!!.Επειδη η αδιαφορια θελει και λιγο χιουμορ...πατηστε και αλλες φορες...τα βελακια!!!. 
  •  Αθλητική Υποδομή