ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

ΙΝΔΙΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α ΖΟΥΓΚΛΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1800/1801.ΓΗΠ.ΞΕΦΩΤΟΥ(ΝΥΝ ΠΕΤΟΥΜΕΝΟ).ΓΕΡΙΚΟΣ ΘΡΟΝΟΣ-ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ 1-1 ημιχ.1-1.ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ...

  • ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ:Στο 3 σημαντική ευκαιρία για τον κόκκινο ποτάμι ο Νο 9 σουτάρει χλιαρά,η μπάλα από δέρμα βουβαλιού στην αγκαλιά του εμπείρου τερμ/κα του Γέρικου Θρόνου. 
  • Στο 14 σε μια σέντρα από τα δεξιά της επίθεσης ο τερμ/κας του Κόκκινου Ποταμού κάνει έξοδο με την γροθιά του,στο ύψος της περιοχής,ο λίμπερο του Κόκκινου Ποταμού παρακολουθεί την μπάλα που έρχεται(τι να σκεφτόταν να διώξω η όχι?)ο τερμ/κας χάνει την μπάλα απο την έξοδο του και ο σέντερ-φορ του Γέρικου Θρόνου σημειώνει με κεφάλια το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς του ίδιου άλλα και μερικών της φυλής του... 
  • Κάποιοι λιγοστοί φίλοι της άλλης φυλής άρχισαν να έχουν προβληματισμούς άλλα...δεν μπορεί στο στοίχημα δεν ήταν ο αγώνας.
  • Στο 19 ο Κόκκινος Ποταμός χάνει νέα ευκαιρία για γκολ,σε κλασσική του ευκαιρία η βουβαλίσια μπάλα περνά δίπλα απο το δοκάρι.
  • Στο 22 σε μια προσπάθεια του επιθετικού της φυλής του Κόκκινου ποταμού χτυπά το χέρι,η μάγος(ο κανονικός μάγος δεν βρισκόταν σε καλή κατάσταση και έστειλε κάποια μάγισσα χωρίς σκούπα) μπαίνει στο γήπεδο και προσφέρει της υπηρεσίες δένοντας του χέρι και συνεχίζει τον αγώνα,αφού οι φιλοξενούμενοι ειναι μόλις 11.
  • Στο 24 ο Κόκκινος Ποταμός κάνει εν ψυχρώ το 1-1 νέος προβληματισμός του ενός εκ τον 5 -6 της ομάδας του,που έσβησαν αμέσως μετά την σέντρα...αφού κάποιος σφυρίσει,είναι ο ψηλός άρχων όλων των φυλών.
  • ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ:Ο άρχων πίνει ένα πότο με την ονομασία ΝΤΑΦΑ είχα πιει και εγώ ειναι ένα είδος νερού και ζωμού απο ένα σπανιότατο δέντρο!!!.
  • Μόλις το ήπιε δεν ξέρω αν το πλήρωσε περπατούσε μαζί του προς το κέντρο του ξέφωτου που μετά έγινε Κάστρο!!.
  • Ο ένας δίνει την μπάλα στον άλλον αργά άλλα σταθερά και στα σίγουρα και τα πλησιάσματα δεν επιτρέπονται στα δυο δέντρα εστίες,ο χρόνος κυλούσε αργά-αργά,σε κάποια στιγμή και απο συνήθεια παίκτης του Κόκκινου Ποταμού σουτάρει προς την αντίπαλη εστία,κρύος ίδρωτας έπιασε  άπαντες Κόκκινους και Γέρικους παίχτες,η μπάλα χτυπά στο δέντρο,ο δράστης γελάει,κάνεις άλλος δεν είδε με συμπάθεια την προσπάθεια του κάποιοι πήγαν να του κάνουν παράπονα....
  • Ο αγώνας με την βουβαλίσια μπάλα πετάει μετά το χτύπημα από το φρουρό των δέντρων,στον αέρα ο άρχων κουνάει ΤΑ ΧΈΡΙΑ ΚΑΙ ΣΦΥΡΑΕΙ.. 
  • Οι ουδέτεροι παρατηρητές και προστάτες του άρχοντα τον πλησιάζουν και του δίνουν συγχαρητήρια για την άψογη συνεργασία του με όλους τους παράγοντες του πρωταθλήματος Ζούγκλα Α Κατηγορίας,όσοι δεν ήταν του τα είχαν δώσει απο πριν!!!.
  • Οι φίλοι της Κόκκινης φυλής με το μέσο μεταφοράς που πήγαν στο γήπεδο ξέφωτο αποχωρούν...
  • Εμείς είχαμε μεταβεί με μια Στρουθοκάμηλο και κατά την έξοδο μας απο το ξέφωτο...πέσαμε πάνω σε ένα Ελέφαντα που έτρεχε να προλάβει το δεύτερο ημίχρονο και για λίγο να έχουμε μια επαφή ολίγον δυσάρεστη,όμως με τις κατάλληλες ενέργειες δεν συνέβη τίποτα...με το που έμαθε απο εμάς ότι ο αγώνας έλαβε τέλος...μάλλον δεν είναι ακόμα εκεί διότι την τελευταία φορά που πήγαμε δεν ήταν στην είσοδο του ξέφωτο-γηπέδου!!!.
  • Από το ταμ-ταμ έμαθα στην τοπική ανταπόκριση ότι ο Κόκκινος Ποταμός θαυμάστηκε για την μεγάλη κινητικότητα που έδειξε στο ξέφωτο και ο Γέρικος Θρόνος έμεινε στην Α Ζούγκλας τρίτο μονοπάτι δεξιά απο έναν θάμνο...
  • Οι άλλοι αγώνες της κατηγορίας της Α Ζούγκλας είχαν γίνει απο την προηγούμενη,πλην του αγώνος Γέρικος Θρόνος-Κόκκινος Ποταμός,που στο ίδιο ταμ-ταμ μήνες αργότερα έμαθα από το αρχηγό του Γαλάζιου Κεραυνού,ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ,ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ...,ότι απ΄ λάθος έμειναν στην Α Ζούγκλας Τρίτο μονοπάτι αριστερά του θάμνου...(όχι και τους λόγους,από άλλα...μακρινά ταμ-ταμ)λόγω ενός μακρινού νησιού,που δεν ανήκε στην Α Ζούγκλας μέσω ανώτερου των φυλών δυτικά της Ζούγκλας για τους λόγους,που σύντομα η Ζούγκλα και οι φυλές της θα ρίχνουν....διάφορα κομματάκια απο επεξεργασμένο με ειδική πέτρα κατσικίσιο δέρμα σε μια μπλεγμένη καλάθα,που δεν θα βγει ο Αρχηγός της  Ζούγκλας...αλλά θα πάνε με την σειρά σε έναν πιο μεγάλο Αρχηγό,που εκλεγούν όλες οι φυλές των αρχηγών ή ο αρχηγός της μιας φυλής κάθε κάποια χρόνια για να μην κάνει τίποτα και αναλόγως θα βγει ο νέος και δεμένος χειροπόδαρα Αρχηγός της Νέας Ζούγκλας,που ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ,απο μια άλλη και μακρινή Ζούγκλα που συνέχεια θα ζητάει με απλωμένο το χέρι,άλλα δεν θα ειναι αυτός ο ζητιάνος...που πότε δεν άπλωσε ο μη ζητιάνος!!!Οι άλλοι το άπλωναν...
  • Όλα τα παραπάνω είναι αληθινά και όχι Πρώτα Απριλιάτικο ψέμα...ΟΛΑ ΈΓΙΝΑΝ ΑΠΌ ΠΡΙΝ 21 χρόνια,ΣΑΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ...ΟΛΑ...ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ,ΠΟΥ ΟΣΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΦΩΝΟΙ...ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΙΣΟΠΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΟΤΑΜΟ,ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ...ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΘΑ ΒΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ...