Ο Ζοσέ Μουρίνιο δήλωσε ότι κοιμάται καλά τα βράδια και ότι σκέφτεται μόνο την προπόνηση της επόμενης μέρας με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ αναρωτήθηκε γιατί ο Κασίγιας θεωρείται «μνημείο», τονίζοντας ότι πάνω από όλα είναι η ομάδα.


Ο Πορτογάλος τεχνικός παρέλαβε το βραβείο του καλύτερου προπονητή για το 2012 στα «Globe Soccer Award» και  μίλησε σε εκδήλωση που διεξήχθη σε μεγάλο ξενοδοχείο του Ντουμπάι και φυσικά οι δηλώσεις του τράβηξαν όλα τα βλέμματα. Αναφέρθηκε στην Ρεάλ, στον Τύπο και τα ψέματα που γράφονται, στον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Κασίγιας! 
Αρχικά μίλησε για τον Τύπο και την πίεση που του ασκείται: «Ειλικρινά κοιμάμαι πολύ καλά τα βράδια και αισθάνομαι καλά για αυτά που κάνω και αυτό που είμαι. Ο κόσμος του Τύπου και της επικοινωνίας είναι πολύ δύσκολος, επειδή χρειάζεται να κερδίζουν συνέχεια, άσχετα με ό,τι κάνουμε εμείς. Μπορεί να κερδίσουμε ένα ματς, αλλά αυτοί πάντα ψάχνουν κάτι άλλο. Για αυτό το λόγο επιλέγουν ένα μονοπάτι που δεν είναι το σωστό. Κατά τη διάρκεια των χρόνων, το ψέμα του Τύπου ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα. Σήμερα, το πρόβλημα υπάρχει αν δεν πουλάς. Οι προπονητές πρέπει να ζούμε με πολλά ψέματα και αυτό δεν είναι εύκολο. 
 
Την προηγούμενη βδομάδα ήταν δύσκολα επειδή χάσαμε, αλλά για μένα ήταν μια φανταστική εβδομάδα, επειδή έφτασα σε ένα συμπέρασμα απλό. Μπορεί να αλλάξει το ποδόσφαιρο, αλλά υπάρχει κάτι που δεν αλλάζει ποτέ και αυτό είναι το ότι η ομάδα έχει προπονητή», είπε αρχικά και πρόσθεσε, για τη σημασία που έχουν παίκτες όπως ο Μαραδόνα (ήταν στην εκδήλωση) : «Το ποδόσφαιρο είναι για όλους και όλοι το αγαπούν, όχι για τους προπονητές αλλά για ποδοσφαιριστές όπως ο Ντιέγο. Εγώ μπορεί να έχω επιτυχία ως προπονητής, αλλά εκείνος είναι το ποδόσφαιρο».
 
Για τα ματς με τη Γιουνάιτεντ στο Τσάμπιονς Λιγκ και την επιστροφή του Κριστιάνο Ρονάλντο είπε: «Ο Κριστιάνο έπαιξε εκεί και στη συνέχεια αποφάσισε να πάει στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ένα τέτοιο ματς πάντα θέλει να παίξει ο κάθε ποδοσφαιριστής και να παρακολουθήσει ο κόσμος. Αντιμετωπίζουμε μία ομάδα με προπονητή που αποτελεί το είδωλο των προπονητών. Ο Φέργκιουσον είναι ο μοναδικός που θέλει να μιλήσει, όταν πίνει ένα ακριβό κρασί. Για αυτό και το ταξίδι θα είναι ακριβό, επειδή πρέπει να συνδυαστεί με ένα καλό κρασί! Θα είναι ένα δυνατό ματς και έχουμε κίνητρο να κερδίσουμε μια ομάδα με φιλοσοφία διαφορετική με της Ρεάλ Μαδρίτης». Επανερχόμενος στον Κριστιάνο είπε: «Το σπίτι του πρέπει να είναι οι μεγάλες ομάδες. Είναι ένα αστέρι, όλος ο κόσμος θέλει έναν παίκτη όπως αυτός».
 
Πριν τη συνέντευξη Τύπου, μίλησε σε κανάλι της ιταλικής τηλεόρασης, όπου και είπε: «Αυτό τη στιγμή σκέφτομαι μόνο την Ρεάλ Μαδρίτης, την οποία πρέπει να προπονήσω αύριο». Στη συνέχεια, ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στον Ίκερ Κασίγιας και στην επίθεση που δέχτηκε ο Μουρίνιο επειδή τον άφησε στον πάγκο. Εκείνος απάντησε ότι δεν καταλαβαίνει το λόγο και η ερώτηση που ακολούθησε ήταν: «Είναι ο Κασίγιας τοτέμ; (η ακριβής λέξη που χρησιμοποιήθηκε σημαίνει μνημείο)» Ο Πορτογάλος απάντησε: «Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι τοτέμ της ομάδας. Για εμένα τοτέμ είναι μόνο η Ρεάλ Μαδρίτης και ο προπονητής της πρέπει πάντα να κάνει το καλύτερο για την ομάδα. Δεν βλέπω την ανάγκη αναφορών σε μνημεία, μπερδέματα ή οτιδήποτε άλλο. Θα προτιμούσα ανθρώπους που, ανεξάρτητα από το τι έχουν κάνει στο παρελθόν, σκέφτονται αυτό που θα γίνει την επόμενη μέρα».
 
Για τη ζωή στην Ισπανία ( Ο Πέπε δήλωσε ότι είναι δύσκολα για τους Πορτογάλους) είπε: «Είναι δύσκολο να ζεις στην Ισπανία. Νομίζω για ιστορικούς λόγους, κάποιοι από τους οποίους είναι δύσκολο να ξεχαστούν».