ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:ΓΗΠΕΔΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ.Α.Ε.Δ ΑΣΩΠΟΥ-ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1-0.ημιχρ.0-0

  • ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ:Στο 30 σε προσπαθεια του Ταμβακολογου Θαναση να διωξει την μπαλα αυτην βρηκε σε ποδι παικτη της Α.Ε.Δ Ασωπου,η εκανε αυτος κινηση για σουτ και αυτη βρηκε το δεξι καθετο δοκαρι και εφυγε αουτ,στην μια και μοναδικη αξια λογου φασης στο πρωτο ημιχρονο.
  • Ο Ευρωτας μεχρι και στις 14:45 ειχε στο γηπεδο μολις 10 παικτες για προθερμανση...μαλιστα δεν ειχε παικτη μεταξυ των 11 λιγο πριν φυγει η ομαδα για καποιους λογους...αλλα τελικα πηγε και επαιξε καταναγκη σε ολον αγωνα με κινδυνο τραυματισμου ανα πασα στιγμη(πραγμα που εγινε μερικως),αλλο παιδι επαιξε τραυματιας σε ολη την διαρκεια του αγωνα και συν αυτο εφυγε τραυματιας στο ημιχρονο απο το γηπεδο και ο Μαστορακος.
  • Ευτυχως λιγο πριν την εναρξη του αγωνα ειχαν ερθει και οι Τζανετακος  και Χριστακακος!!!. 
  • Δεν εκανε καποια ευκαιρια λογω του δυνατου αερα που ηταν και αντιθετος στο πρωτο ημιχρονο,παρα μοναχικες προσπαθειες,μακρια απο την εστια του αντιπαλου τερμ/κα και μονο ενα καλο σουτ του Μιχελακου Κωστα απο καλη θεση αλλα πανω του.
  • Η Α.Ε.Δ Ασωπου σαν ολες της ομαδες της κατηγοριας παιζει το ποδοσφαιρο που μπορει εχοντας τον αερα υπερ της,εκανε καποια σουτ απο τα οποια μονο ενα βρηκε στοχο,αλλα στην κλειστη γωνια του Ταμβακολογου Θαναση και τα αλλα ηταν τοσο ευστοχα,οπου τελικα στο 35 οι μπαλες <<χαθηκαν>>(γνωστο το γηπεδο για την μορφολογια του και πολλα αλλα γηπεδα ακομα και για αγωνες Α κατηγοριας)και ο αγωνας γινοταν με μπαλες των φιλοξενουμενων λογω απροθυμιας των παραγοντων του τοπικου σωματειου για την αμεση επαναφορα τους και παρα τις διαμαρτυριες αυτων που γνωριζουν τα βασικα των κανονισμων ο αγωνας τελειωσε με μια απο τις 4 μπαλες του Ευρωτα Ελους και τελευταια που ειχε,πλην ομως ο διαιτητης του αγωνα δεν πηρε την μπαλα που τελειωσε το ημιχρονο στα αποδητυρια αλλα μια που ειχαν κρυμενη αναμεσα στα ποδια τους και δεν την εδιναν οι αναπληρωματικοι παικτες της τοπικης ομαδας και χωρις να κανει τον απαραιτητο ελεγχο για το αν ειναι καταλληλη και για την συνεχεια του αγωνα. 
  • Φυσικα μεχρι τοτε δεν την ειχαν δει ουτε οι βοηθοι και ο παρατηρητης και στην αναπαυλα οι βοηθοι δεν εκαναν τον...απο υποχρεωση ελεγχο των δυχτιων,εδω θα πει καποιος δεν εκαναν πριν την εναρξη του αγωνα...αλλα προς τιμη της,η πρωτη βοηθος μπαλωνε επι 5 λεπτα με την δικη της ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ αθλητικη περιβολη τα διχτυα στην μια εστια κατι μαθαινουν στην σχολη,αλλωστε εχει και σημα για αγωνες σε παραλιακα γηπεδα ποδοσφαιρου και δεν ειναι αστειο αυτο,εκει τα εμαθε αυτα και οχι στην σχολη διαιτητων.Αυτο δεν ειναι δουλεια των βοηθων αλλα των παραγοντων του γηπεδουχου σωματειου και αυτοι το μονο που οφειλουν να κανουν ειναι υποδειξη για την λυση του προβληματος.Δεν τα μαθαινουν αυτα στην σχολη???.Τα μαθαινουν αλλα αμα τα ξεχνας...
  • Η εν λογω βοηθος δεν μας ειναι αγνωστη εχει χτυπησει και στο παιδικο σας...αλλα σημερα εσπασε καθε ρεκορ της με την συμμετοχη του διαιτητη!!!   
  • ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ:Στο 63 σε φαση μεσα στην περιοχη με τον Μιχελακο Αρη αλλα παικτης της Α.Ε.Δ Ασωπου προλαβε να βαλει το ποδι του και να φυγει σε κορνερ η μπαλα.
  • Στο 65 και λιγο μετα την εισοδο του στο γηπεδο ενα πιτσιρικι εμεινε αφυλακτο λογω της ηλικιας του και αυτο εβγαλε πλαγια πασα τα δυο ακρα της αμυνας του Ευρωτα δεν εκαναν τιποτα και στην σεντρα που εγινε στο υψος της μεγαλης περιοχης Ευρωτα και στο δευτερο δοκαρι παικτης της Α.Ε.Δ Ασωπου υποχρεωσε στην πρωτη ηττα!!!.(δευτερη επι της ουσιας φετινη του μετα το 1-1 με τον Α.Ο Ελικας).
  • Στο 86 ο Ταμβακολογος Θανασης με τα ποδια εδιωξε σε κορνερ κοντινο πλασε σε αμυντικο κενο στα πλαγια της αμυνας του Ευρωτα.
  • Ο Ευρωτας εκανε πολλες αλλαγες στο σχημα του οπως συνηθως χωρις να βρει τον δρομο προς την επιθεση οσο περνουσε η ωρα,εδινε την εντυπωση οτι δεν ειχε κανενα ουσιαστικο οφελος η καθε αυτοσχεδια ενεργεια για ανατροπη του σκορ,αλλωστε δεν ειχαμε και σε καθολου καλη ημερα τους απειρους σε τετοιες καταστασεις μικρους ποδοσφαιριστες μας λογω,αγωνιστικου χωρου,δυνατου αερα και τα γνωστα προβληματα που εμφανιζονται στα ξερα γηπεδα,αλλα και στο γεγονος οτι δεν υπαρχει μεγαλο ευρος σε εμψυχο υλικο!.
  • Ο Ασωπος ειχε ενα σταθερο σχημα στην ομαδα και πηρε ας πουμε μια δικαιη νικη ετσι οπως πηγε ο αγωνας χωρις να εχει μια εντυπωσιακη παρουσια,απλα εγινε μια φαση στον αγωνα.
  • Ομως αυτα με τις μπαλες δεν τους τιμουν ιδιαιτερα και ειδικα στα τελευταια λεπτα του αγωνα,αλλα και στην απουσια αυτων των ιδιων λιγο πριν το τελος του ημιχρονου...αφου βρισκουν ασχετους με τους κανονισμους διαιτητες και παρατηρητες μπορουν να εχουν και λιγοτερες μπαλες διαθεσιμες στο επομενο αγωνα τους...εμεις ποτε δεν αφησαμε να εχει κενα ενας αγωνας στην εδρα μας ακομα και την εποχη που οι αγωνες γινονταν με μια μπαλα,δηλαδη πριν 35-40 χρονια!!!.
  • Στο 87 ο τερμ/κας του Ευρωτα εχει στα χερια του την μπαλα η πρωτη βοηθος σηκωνει το σημαιακι της σε ακινητη σταση και ψηλα-ψηλα...ο αετος διαιτητης σταματαει τον αγωνα στο φτερο,ενω στο μεταξυ εχει γινει το βολε(εμεις βλεπουμε εναν παικτη του Ασωπου απο τον παγκο της ομαδας του να εχει αργη πορεια προς το κεντρο του γηπεδου πισω απο την βοηθο που ειναι στην ιδια ευθεια με τον τερμ/κα του Ευρωτα)προφανως για αλλαγη θα καταλαβε η βοηθος και ειπε να σταματησει εκει ο αγωνας!!!.Ο σχετικος διαιτητης με τα νεα σηματα κατα την διαρκεια των αλλαγων ΠΟΥ θα εχουν ενεργο χαρακτηρα απο 1/1/2013 πηγε στην βοηθο και...η αλλαγη εγινε ο διαιτητης εψαξε την μπαλα και την εκανε προσφορα λογω των εορτων που ακολουθουν στα χερια του τερμ/κα του Ευρωτα με το χαμογελο στα χειλη για την συνεχεια του αγωνα σαν να μην συνεβει τιποτα...συμβαινουν και τετοια ανεκδοτα στα γηπεδα της Γ κατηγοριας,δεν τα εχουμε ακομα εμπεδωσει καλα...αλλα αν η μπαλα εφτανε σε παικτη του Ευρωτα και ηταν σε θεση για γκολ τι θα επρεπε να κανουμε?.
  • Εχουμε δει και χειροτερα αλλα σημερα (χτες) ο συγκεκριμενος διαιτητης και η πρωτη βοηθος ειχαν πληρης αγνοια των κανονισμων ποδοσφαιρου,μαλιστα την εν λογω κυρια την πιασαμε να κανει παιδικα λαθη σε βασικους κανονες του ποδοσφαιρου σαν διαιτητης σε μικρα παιδακια.Πρεπει να τους μαθουν να σεβονται τους κανονισμους και αυτους που τους πληρωνουν πριν την εναρξη του αγωνα,δεν μπορει να δειχνει αλλα ο βοηθος αλλα ο διαιτητης και να δινει αναποδα ενα φαουλ σε μια απλη φαση,σε περιπτωση που δεν μπορουν να σεβονται οι ιδιοι τον ευατο τους,μπορουν οι <<αρμοδιοι>> να τους στειλουν σπιτι τουςχουν κανει την διαιτησια κανονικο επαγγελμα στο Ερασιτεχνικο Ποδοσφαιρο!!!.Αν καποιοι το βλεπουν ετσι...τοτε να μην εχουν την απαιτηση να τους σεβονται παικτες/φιλαθλοι και οι παραγοντες να τους πληρωνουν οποτε εχουν χρηματα.
  • Στο επομενο αγωνα εντος εδρας του Ευρωτα να μην τολμησουν να κανουν οι βοηθοι ελεγχο των διχτυων θα ειναι προσβολη κατα της ομαδας μας,διοτι εχω δει δυο φορες εκτος εδρας αγωνες που δεν εκαναν ελεγχο και οχι στην Γ κατηγορια αλλα στην Α κατηγορια και επισης δυο αγωνες ο ενας χωρις διχτυα και ο δευτερο με μπολικες τρυπες,απο διαιτητες καθολου τυχαιους στην ιστορια της διαιτησιας του Λακωνικου Ποδοσφαιρου!!!. 
  • ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤΑ ΕΛΟΥΣ:ΤΑΜΒΑΚΟΛΟΓΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ,ΠΟΥΛΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ,GOLAN GALIN,ΤΑΜΒΑΚΟΛΟΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓ.,ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ(στο 46 ΧΡΙΣΤΑΚΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ)ΤΑΜΒΑΚΟΛΟΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ,ΚΡΗΤΙΚΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΝ.,ΜΑΡΤΑΚΟΣ ΣΠΥΡΟΣ(στο 82 ΠΑΜΠΟΥΚΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ ),ΜΙΧΕΛΑΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΧ.,ΜΙΧΕΛΑΚΟΣ ΑΡΗΣ,ΖΟΥΡΝΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ(στο 5ΤΖΑΝΕΤΑΚΟΣ ΣΠΥΡΟΣ)
  • ΣΚΟΡΕΡ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤΑ,ανα αγωνιστικη ημερα (με κοκκινο χρωμα τα εντος εδρας γκολ). 
  • Αλιμπαλης Αλ. 1η ,1η,1η,,3η,.
  • Μιχελακος Κωστας Μιχ.3η,. 
  • Μιχελακος Αρης,8η,9η.
  • Μπογρης Ν. 1η.
  • Τζανετακος Σπυρος
  • Kρητικακος Γιωργος Μαν.
  • Στους αλλους αγωνες 22-23/12.Π.Α Νεαπολης-Ποσειδωνας Ελαφονησου 5-0 (22/12),Α.Ο Μυρτιας-Δοξα Πακιων 5-2,Α.Ο Αγγελωνας-Απιδια Λακωνιας 1-2,Ολυμπιακος Μολαων.-Α.Ο Ελικας 4-1 (22/12).Ρεπο.Ταξιαρχαι Νιατων 
  • Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ σε 10 αγωνες.
    • 1.Απιδια Λακωνιας..............23...22-8
    • 2.Ευρωτας Ελους................18...14-4
    • 3.Ολυμπιακος Μολαων.........17...19-12
    • 4.Ταξιαρχαι Νιατων.............16...9-3
    • 5.Α.Ε.Δ Ασωπου..................16...14-9
    • 6.Π.Α Νεαπολης..................15...18-15
    • 7.Α.Ο Μυρτιας....................12...12-11
    • 8.Α.Ο Αγγελωνας................10...10-12
    • 9.Α.Ο Ελικας.......................4....7-18
    • 10.Δοξα Πακιων...................4...13-23
    • 11.Ποσειδωνας Ελαφονησου..-3...7-30       
  • ΡΕΠΟ:Δοξα Πακιων,Α.Ο Ελικας,Α.Ο Αγγελωνας,Α.Ε.Δ Ασωπου,Π.Α Νεαπολης,Ευρωτας Ελουςπιδια Λακωνιας,Ολυμπιακος Μολαων,Α.Ο Μυρτιας,Ταξιαρχαι Νιατων
  • ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ:Ευρωτας Ελους-Π.Α Νεαπολης,Δοξα Πακιων-Ταξιαρχαι Νιατων,Απιδια Λακωνιας-Α.Ε.Δ Ασωπου,Α.Ο Ελικας-Α.Ο Μυρτιας,Ολυμπιακος Μολαων-Α.Ο Αγγελωνας.Ρεπο .Ποσειδωνας Ελαφονησου

Email.eyrwtaselous@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.