Ώρα και ημερομηνία

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Πασιαλής: «Νίκη για ηρεμία»

-Κόουτς, γίνανε πολλά στην ομάδα, μετά την ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Στενοχώρια από τον κόσμο, συναντήσεις με τη διοίκηση, προπονητολογία που σας άγγιξε προσωπικά. Ένα δικό σας σχόλιο;
« Είναι φυσιολογικό να γίνονται πολλά και να ψάχνεται η ομάδα από τη στιγμή που δεν έχει καλή πορεία στα τελευταία ματς. Προσπαθούμε κι εμείς απ΄ τη μεριά μας κάτι ν΄ αλλάξουμε, διότι ξέρουμε ότι είμαστε σε δύσκολη θέση. Χρειαζόμαστε άμεσα βαθμούς και προσπαθούμε να είμαστε συγκεντρωμένοι στη δουλειά μας, ώστε να κάνουμε μια καινούρια αρχή στο ματς που ακολουθεί με τον Πανθρακικό. Πρέπει να πάρουμε τους τρεις βαθμούς για να μπορέσει η ομάδα να ξαναβρεί την ηρεμία της, διότι η αλήθεια είναι πως την έχει χάσει την τελευταία εβδομάδα, μετά την ήττα από τα Γιάννενα. Πιστεύω ότι υπάρχουν οι δυνατότητες στην ομάδα, να παίξει καλύτερα απ΄ ότι έπαιξε στο τελευταίο παιχνίδι. Η βαθμολογική θέση δεν μας επιτρέπει να εφησυχάζουμε, καθώς πρέπει να είμαστε έτοιμοι σε όλα τα ματς που ακολουθούν, ώστε να πάρουμε τους βαθμούς, τους οποίους χρειαζόμαστε».
-Μπορεί κάποιος να είναι συγκεντρωμένος, έχοντας τη συγκεκριμένη περιρρέουσα ατμόσφαιρα;
« Είμαστε πολλά χρόνια στο χώρο, κι εγώ και ο κ. Μπουγιουκλής και δεν επηρεαζόμαστε. Εγώ, τουλάχιστον, δεν επηρεάζομαι απ αυτά που γράφονται. Σκέφτομαι και κοιτάω πάντα το καλό της ομάδας, διότι αν αρχίσουμε και ασχολούμαστε με όλα αυτά που γράφονται και ακούγονται, νομίζω θα χάσουμε τον προσανατολισμό μας και τον στόχο μας. Προσπαθούμε, λοιπόν, να τ αφήνουμε στην άκρη, να μην τα περάσουμε στους ποδοσφαιριστές, διότι αυτό είναι το σημαντικό, να μην επηρεαστούν αυτοί και όχι εμείς. Ας αφοσιωθούμε στη δουλειά μας, για να μπορέσουμε να πάμε τη Δευτέρα στην Κομοτηνή, να κερδίσουμε και να είναι όλα καλά!».
-Πώς νιώσατε όταν μάθατε πως ένας καινούριος προπονητής προορίζεται για τη θέση σας;
« Σας είπα, είναι φυσιολογικό. Όταν οποιαδήποτε ομάδα δεν πάει καλά, το πρώτο που γίνεται, είναι να αρχίσει η προπονητολογία. Τα έχουμε ακούσει χιλιάδες φορές τόσα χρόνια στο ποδόσφαιρο, δεν είναι κάτι το πρωτόγνωρο. Κλείνουμε τ’ αυτιά και κοιτάμε τη δουλειά μας».
-Και η δουλειά σας είναι τη Δευτέρα στην Κομοτηνή, στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της χρονιάς;
« Μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος έχει πολλά παιχνίδια ακόμα. Είναι όμως κίνητρο για εμάς, να πάρουμε τους βαθμούς, να ρεφάρουμε την ήττα από τα Γιάννενα και να είμαστε λιγότερο πιεσμένοι, ώστε με περισσότερη άνεση να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι».
-Εχει αποδείξει φέτος ο Αρης πως υπό πίεση πάει καλύτερα. Τελικά, μήπως είναι ένα πλεονέκτημα αυτό, ενόψει του ματς της Δευτέρας;
« Θέλω να πιστεύω πως η ήττα απ΄ τα Γιάννενα θα μας κάνει ένα μικρό καλό, από την άποψη της συσπείρωσης, προκειμένου να πάμε πιο διαβασμένοι και πιο κουμπωμένοι στον Πανθρακικό. Να κοιτάξουμε πρώτα την άμυνά μας, να μη δεχθούμε γκολ, διότι εκεί είναι πιστεύω το μεγάλο φετινό μας πρόβλημα. Να κάνουμε ένα καινούριο ξεκίνημα. Ας ελπίσουμε, λοιπόν, ότι θα λειτουργήσει θετικά αυτή η ήττα απ΄ τα Γιάννενα».
-Ο Πανθρακικός είναι ανεβασμένος. Πάει καλά το τελευταίο διάστημα..
« Λίγο πολύ οι ομάδες κυμαίνονται στο ίδιο επίπεδο. Ο Πανθρακικός είναι καλά, έχει πάρει μια νίκη και μια ισοπαλία στα δύο τελευταία παιχνίδια, αλλά δεν νομίζω πως είναι φόβητρο, ούτε καμιά ομάδα την οποία δεν μπορεί να κερδίσει ο Αρης. Είτε στη Θεσσαλονίκη, είτε στην Κομοτηνή. Πιστεύω ότι μπορούμε να κερδίσουμε και γι αυτό θα πάμε».
-Θα παίξει πιο αμυντικά ο Αρης;
« Πιο αμυντικά δεν μπορούμε να παίξουμε. Εξάλλου με τον Πανθρακικό παίζουμε. Σεβόμαστε την ομάδα, την ξέρουμε, την έχουμε δει και θα πάμε να παίξουμε για να κερδίσουμε».
-Τον Δημήτρη Παπαδόπουλο πως θα τον περιορίσετε;
« Πιστεύω ότι είναι ο καλύτερος παίκτης του Πανθρακικού. Θα βρούμε κάποιο τρόπο να τον περιορίσουμε, ώστε τουλάχιστον να μη σκοράρει».

Πηγή: Gazzetta

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Παπαϊωάννου: «Η ΑΕΚ θέλει να βρει έναν Μαύρο, να βάζει γκολ»

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Football League 2: «Εμφύλιος» στην Κρήτη

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Τα αγάλματα έχουν τη δική τους... ιστορία

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Νέα καθυστέρηση στις ανανεώσεις στον Ολυμπιακό

Email.eyrwtaselous@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.