ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΝΑ ΠΕΤΟΥΝ ΕΝΑΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΕΤΟ???.

  • Ο πατερας μαθαινε στο παιδι του τον τροπο δημιουργιας...ενα καλαμι,χαρτι απο αυτα που εστωναν στο κατω μερος του τελαρου,πριν τις τοματες...χρωματος μπλε...λιγο νερο,αλευρι για αλευροκολα...ενα κουβαρι ασπρο σχοινι απο αυτα που εδεναν τα τελαρα δευτερης ποιοτητας τοματες...
  • Ο σκελετος με το δεσιμο του ηταν ετοιμο σε 5 λεπτα...εστρωνες κατω σε μερος καθαρο χωρις χαλικια τις δυο,η περισσοτερες κολλες(προτου ερθουν οι πολυχρωμες,που τις αγοραζες και οι κολλες)εκοβες οτι περισευε με ενα ψαλιδι...εβαζες ενα χαρτονι στο κεντρο,εδενες πανω στο κεντρο του σκελετου ενε κοματι σχοινι...ο σκελετος με ενα μεγαλο κοματι σχοινιου εκανες το γυρο στα εξι σημεια του σκελετου...τον εβαζες πανω στις κολλες του χαρτιου που ηδη η ενωσεις ειχαν στεγνωση...τσαλακωνες το χαρτι...εβαζες την αλευροκολα στο χαρτι και στο σχοινι.το πιεζες με το χερι σου...στην συνεχεια στο αλλο κ.ο.κ.(οχι ο κωδικας οδικης κυκλοφοριας,η ενα γνωστο γλυκο!!!).
  • Περιμενες να στεγνωση στον ηλιο,εφοσον ειχε και σε μερικες ωρες,η μια μερα αναλογα με την ωρα της κατασκευης του ηταν ετοιμος για το τελικο σταδιο,που ειχε καποιες δυσκολιες αλλα με την συνεχει εμπειρια,που αποκτουσες,γινοταν ευκολο(μαλιστα σιγα-σιγα βελτειωνες και εκανες δικες σου παρεμβασεις στο τεχνικο μερος της κατασκευης του αετου σου) ηταν τα ζυγια,βασικη προυποθεση για την πτητικη ικανοτητα του Αετου.
  • Η ουρα ηταν το ευκολοτερο σημειο για το ολο επιτευγμα...
  • Υστερα ερχονταν και δοκιμαστικες πτησεις,πολλες μερες προ της Καθαρας Δευτερας,στην περιπτωση που δεν ηταν θετικες τον εβαζες κατω και τον πατουσες...το κοστος ηταν μηδαμινο...κατι καλαμια εχανες και δυο-τρεις κολλες...κι ας τις αγοραζες αργοτερα...αλλα ακομα και αν,αλλαζες το σχοινι ηταν φτηνο και κρατουσε και του χρονου,ολα παραγονταν στην Ελλαδα.
  • Σημερα οι αετοι μπορει να τους φτιαχνουν ελληνικα,η μη ελληνικα χερια και να ειναι απο χωρες αγνωστες...και να γινονται με υλικα εξελιγμενα σε σχεση με τα υλικα της τοτε αλλης εποχης...
  • Τωρα στο γηπεδο θα πετουσαν αετοι φτιαχμενοι απο τα χερια του πατερα σου η τα δικα σου και θα ακουγονταν παιδικες φωνες...αλλα παιδια δεν υπαρχουν και οσα ειναι...ειναι αλλου,στο γηπεδο(εχει χορτο δεν το ξεχασα και να μην ειχε το ιδιο θα γινοταν) δεν υπαρχει τιποτα μονο σιωπη(και το γηπεδο δεν ηταν ο μονος χωρος στο χωριο...οπου και αν, σηκωνες το βλεμμα σου θα εβλεπες να πετουν αετοι...).
  • Σημερα ολα τα υλικα ερχονται απο το εξωτερικο...ακομα και το νερο δεν ειναι πια δικο μας,το σιταρι μας,που γινοταν αλευρι στο διπλανο χωριο...ειναι αγνωστου προελευσεως...αυτο που παραγεται στην χωρα μας σαπιζει σε αποθηκες...
  • Τα τετραγωνα ξυλα του σκελετου εχουν παρει την θεση του καλαμιου,το σχοινι δεν βγαινει απο την δικη σου κλωστουφαντουργια...ειναι πλαστικος,το σχοινι του γυρου επισης,ολα ειναι ετοιμα...η αλευροκολα?τωρα παει με μηχανικο τροπο παει η δουλεια,πιεζεις κατι και σε δευτερολεπτα ειναι ετοιμος και χωρις να εχεις την αναγκη,ουτε του ηλιου!!!
  • Εσυ απλως τον πετας,δεν υπαρχει η προσμονη του τοτε,σημερα δεν περιμενεις τιποτα...θα φας χταποδακι,καλαμαρακια,σουπιες αλλα ψαρικα,που τοτε δεν τα εβαζες καν στο στομα σου,ουτε καν ειχες ιδεα για ενα ψωμι που το ελεγαν λαγανα...
  • Το ψωμι με τον χαλβα τον γνωριζες οπως,τις ελιες χωρις λαδι(το λαδι βγαινει απο αλλο δεντρο.που απο απλη συμπτωση το λεμε και αυτο ελια,τοτε τουλαχιστον ηταν Ελληνικο προιον!!!). 
  • Τα υλικα του αετου δεν τα εφτιαξαν ελληνες αλλα καποιοι αλλοι ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΜΑΣ???.
  • Αυτα που θα φαμε μπορει να ειναι δικα μας η μας τα δανεισαν και αυτα???. 
  • Τι αετο θα πετουν και που οι μικροι και οι μεγαλοι ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΟΥΡΑΝΟ???.
  • Οι πολιτικοι μας παραγοντες ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΕΡΗΜΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΑΕΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΑΛΛΟΤΕ ΣΕ ΓΝΩΣΤΑ ΜΕΡΗ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΠΛΩΝΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥΣ???.
  • ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΕΧΡΙ ΑΥΡΙΟ... 
  • ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΟΥΡΑΝΟ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΤΗΣΕΙΣ,Η ΜΗΠΩΣ ΜΑΣ ΤΟ ΑΠΟΓΟΡΕΥΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ...ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥΣ,ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ???.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.