ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Άλωσε το ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός


Και τώρα πιάστε τον! Ο Ολυμπιακός άλωσε το ΟΑΚΑ, καθώς επικράτησε με 1-0 της ΑΕΚ, σηματοδότησε την πρώτη ήττα του Μπάγεβιτς και διατήρησε τη διαφορά του από τους ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, ενώ την αύξησε από την Ένωση. Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να σκοράρουν νωρίς με τον Γκαλέτι (5’), άντεξαν στην ασφυκτική πίεση των «κιτρινόμαυρων» (κυρίως στο πρώτο μέρος) και πήραν μία πολύ σημαντική νίκη. Η έκταση της, μάλιστα, θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη, αν οι Πειραιώτες εκμεταλλευόντουσαν μία από τις μεγάλες ευκαιρίες που δημιούργησαν στα τελευταία λεπτά, λόγω της κούρασης των αντιπάλων τους.


Εκρηκτικό ξεκίνημα

Το πρώτο ημίχρονο ήταν απολαυστικό, καθώς είχε ένα γκολ, πολλές ευκαιρίες, πάθος και διάθεση από τις δύο ομάδες να τρέξουν την μπάλα και να απειλήσουν την αντίπαλη εστία. Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε το πρώτο λάθος της αντιπάλου του (σ.σ. απρόσεκτη απομάκρυνση της μπάλας από τον Σάχα) και άνοιξε το σκορ μόλις στο 5’! Η φάση πιστώνεται, βέβαια, και στην υπέροχη κάθετη του Ντιόγκο και το άψογο τελείωμα του Γκαλέτι, που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον συμπατριώτη του πορτιέρε της ΑΕΚ.

Πάρτι Λέτο από αριστερά

Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την αμηχανία των «κιτρινόμαυρων» και έχοντας έναν Λέτο σε δαιμονιώδη κατάσταση (έκανε ό,τι ήθελε με αντίπαλο τον Γεωργέα) δημιούργησε μερικές πολύ επικίνδυνες καταστάσεις. Η μεγαλύτερη ευκαιρία των Πειραιωτών χάθηκε στο 8’, όταν μετά από λάθος του Χουανφράν, η μπάλα ήρθε στον Λέτο, αυτός γύρισε χαμηλά στον Ντιόγκο, αλλά ο Σάχα μπλόκαρε στην εξ επαφής προβολή του Βραζιλιάνου. Ο Άργεντινός αριστερός χαφ του Ολυμπιακού παραλίγο να σκοράρει στο 12’, όταν μετά από τραγικό λάθος του Μαϊστόροβιτς, μπήκε στη μεγάλη περιοχή, αλλά την τελευταία στιγμή ανακόπηκε από τον Κυργιάκο.

Πάρτι στον αέρα η ΑΕΚ

Μόλις η Ένωση βρήκε τη συγκέντρωσή της και ελάττωσε τα πολλά αμυντικά της λάθη, άρχισε να γίνεται ιδιαίτερα απειλητική. Μάλιστα, στον αέρα ήταν ανίκητη, αλλά το ίδιο και ο Νικοπολίδης. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο «δικέφαλος» από στημένα του Σκόκο είχε τρεις σχεδόν ανενόχλητες κεφαλιές (Κυργιάκος 9’, Καφές 24’ και Μαϊστόροβιτς 29’), αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Τις μεγάλες ευκαιρίες, πάντως, τις έχασαν οι Τζιμπούρ και Μπλάνκο, με τον Νικοπολίδη να αποκρούει το αριστερό πλασέ του Γαλλοαλγερινού στη φάση του 8’ (σε τετ α τετ). Ανάλογη ήταν η αντίδραση του τερματοφύλακα των πρωταθλητών στη φάση του 28’, όταν βρέθηκε μπροστά του ο Μπλάνκο. Ο Αργεντινός είχε κι ένα ωραίο γυριστό στο 17’, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Άλλο παιχνίδι...

Δυστυχώς για το θέαμα, η επανάληψη δεν είχε τις ίδιες συγκινήσεις σε σύγκριση με το πρώτο μέρος. Ο ρυθμός έπεσε, οι φάσεις ήταν λίγες και κάποιο τέρμα δεν επιτεύχθηκε. Το σκηνικό ήταν μονότονο, με την ΑΕΚ να πιέζει και τον Ολυμπιακό να περιμένει πίσω, αλλά η Ένωση δεν κατάφερε να δημιουργήσει την κλασική ευκαιρία για να σκοράρει. Τα λάθη των παικτών και των δυο ομάδων στη μεσαία γραμμή ήταν αμέτρητα κι έτσι χάθηκε η ομορφιά του πρώτου 45λεπτου.

Μεγάλες ευκαιρίες στο τέλος

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έριξε σχετικά νωρίς στη μάχη και τον Εντίνιο, αποσύροντας τον Ενσαλίβα, τοποθετώντας τον δίπλα στον Μπλάνκο. Ο Τζιμπούρ πήγε δεξιά στα χαφ και ο Σκόκο αριστερά. Πάντως, αποτέλεσμα ουσιαστικό δεν υπήρχε, αφού μπορεί η ΑΕΚ να είχε την πρωτοβουλία, αλλά δεν δημιούργησε κάποια μεγάλη ευκαιρία. Ένα καλό σουτ του Καφέ (53’) και δύο τέτοια του Τζιμπούρ (67’, 70’) δεν ήταν αρκετά για να απειλήσουν τον Νικοπολίδη. Η είσοδος του Μαντούκα στο 76' δεν άλλαξε κάτι για τους γηπεδούχους. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έκαναν κάτι σπουδαίο, απλά περίμεναν πίσω για να εκμεταλλευτούν τα κενά που υπήρχαν μπροστά. Κάτι που κατάφεραν να κάνουν στο τέλος, χάνοντας τρεις τεράστιες ευκαιρίες. Γκαλέτι (84’) και Ντιόγκο (89’) είχαν πανομοιότυπα αποτυχημένα τετ α τετ με αριστερό πλασέ (και τις δύο φορές άουτ η μπάλα), ενώ ο Τζόρτζεβιτς έχασε την τελευταία ευκαιρία στο 94’, όταν λίγο μετά τη σέντρα θέλησε να σκοράρει προ κενής εστίας (σ.σ. ο Σάχα είχε βγει μπροστά), αλλά το αριστερό του συρτό σουτ ήταν ασθενικό και ο Αργεντινός τερματοφύλακας πρόλαβε και μπλόκαρε.

Κίτρινες: Χουανφράν, Κυργιάκος, Ενσαλίβα / Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος.
ΑΕΚ: Σάχα, Γεωργέας (76’ Μαντούκα), Μαϊστόροβιτς, Κυργιάκος, Χουανφράν (25’ Άλβες), Πελετιέρι, Ενσαλίβα (62’ Εντίνιο), Καφές, Σκόκο, Τζιμπούρ, Μπλάνκο.

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Άντζας, Α. Παπαδόπουλος, Ντομί, Πατσατζόγλου, Ντουντού, Γκαλέτι (85’ Τζόρτζεβιτς), Λέτο (90’ Ζεβλάκοφ), Μπελούτσι (81’ Μενδρινός), Ντιόγκο.
πηγή:www.sportdog.gr

Έσπασε το αήττητο του Λεβαδειακού ο ΠΑΟ


Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που έμελλε να σπάσει το εντός έδρας αήττητο του Λεβαδειακού, καθώς επικράτησε των Βοιωτών με 2-1 για την 20η αγωνιστική της Super League. Ο Κλέιτον ήταν ο κορυφαίος του «τριφυλλιού», σημειώνοντας κι ένα γκολ (41’), ενώ μεγάλη ώθηση στους «πράσινους» έδωσε η είσοδος του Αντρέα Ίβανσιτς στην επανάληψη, ο οποίος είχε και δοκάρι. Το άλλο τέρμα της ομάδας του Χενκ Τεν Κάτε πέτυχε ο Αντώνης Πετρόπουλος (64’).


Μέτριο θέαμα στο α’ μέρος

Το πρώτο ημίχρονο δεν έκρυβε πολλές συγκινήσεις για τους φίλους των δύο ομάδων καθώς το θέαμα ήταν πολύ μέτριο, εν μέρει λόγω και της κάκιστης κατάστασης του αγωνιστικού χώρου. Ο Παναθηναϊκός διατήρησε για περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή του, δίχως όμως να είναι ιδιαίτερα δημιουργικός. Πέραν των Γκάμπριελ και Κλέιτον που έδειξαν διάθεση σε αυτό το διάστημα, οι υπόλοιποι κινήθηκαν σε ρηχά νερά ενώ στην αντίπερα όχθη ο Λεβαδειακός έκανε για λίγο αισθητή την παρουσία του μετά το ημίωρο, όταν είχε και μια καλή ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ στο 37', με ένα διαγώνιο σουτ του Λεονάρντο από αριστερά που έφυγε λίγο άουτ. Ο Παναθηναϊκός δεν δημιούργησε σημαντικές φάσεις, πλην μιας κεφαλιάς από καλό σημείο του Πετρόπουλου στο 19’ που κατέληξε στα χέρια του Μπλάζιτς, αλλά κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια, προηγούμενος στο σκορ. Στο 41΄, Γκάμπριελ και Κλέιτον συνδυάστηκαν άψογα, με τον τελευταίο να σκοράρει με σουτ στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι, αξιοποιώντας την σέντρα του συμπατριώτη του από δεξιά. Με αυτόν τον τρόπο, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα μετά από ένα 45λεπτο που είχε δύναμη και προσωπικές μονομαχίες, όχι όμως και μεγάλη φαντασία από τους «22» που αναμείχθηκαν σε αυτό...

«Μίλησαν» Κλέιτον, Ίβανσιτς

Στην επανάληψη, τα πράγματα περιπλέχθηκαν για τους «πράσινους» καθώς ο Λεβαδειακός ισοφάρισε πολύ γρήγορα με μια προσωπική ενέργεια και σουτ του Ντιμπαλά από δεξιά στο 50’. Οι παίκτες του Τεν Κάτε έχασαν για λίγό την συγκέντρωση τους και σύντομα ο Ολλανδός έκανε την κίνηση που τελικά αποδείχθηκε καθοριστική. Απέσυρε τον Σαριέγκι (είχε ένα μικροπρόβλημα τραυματισμού ενώ στην φάση του γκολ του Λεβαδειακού δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον Ντιμπαλά), έβαλε στο ματς τον Ίβανσιτς, γύρισε στην άμυνα τον Ζιλμπέρτο και έδωσε εντολή στον Αυστριακό να καλύψει την θέση στην μεσαία γραμμή. Δίχως να κάνει κάτι πολύ εντυπωσιακό, ο Ίβανσιτς αποδείχτηκε «καταλύτης» στην νίκη του Παναθηναϊκού, αφού από δική του εκτέλεση φάουλ ξεκίνησε η φάση του δεύτερου γκολ. Ο μέσος των «πράσινων» έστειλε την μπάλα σε επίκαιρο σημείο, ο Τριποτσέρης δεν κατάφερε να την απομακρύνει, ο Σαλπιγγίδης έπιασε το πρώτο σουτ που απομακρύνθηκε από τον Μπλάζιτς αλλά ο Πετρόπουλος... καραδοκούσε και έγραψε το «1-2» στο 64’, σκοράροντας από πολύ κοντά... Με τον Κλέιτον να κάνει περίπου ότι θέλει στο δεύτερο μέρος και την αμυντική του γραμμή να μην εμπνέει εμπιστοσύνη αλλά να μην δέχεται και πίεση, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να διαφυλάξει το υπέρ του σκορ μέχρι τέλους. Μάλιστα, θα μπορούσε να διευρύνει το προβάδισμα του στο 77’, όταν ο Ίβανσιτς σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Μπλάζιτς, με εκτέλεση φάουλ ελάχιστα έξω από την γραμμή της περιοχής. Ο Βούκουτιτς δοκίμασε να ανακατέψει την τράπουλα με την είσοδο των Κατσικογιάννη και Λεχτίνεν αλλά ο Λεβαδειακός δεν κατάφερε να αποφύγει την πρώτη του εντός έδρας ήττα στο φετινό πρωτάθλημα...

Κίτρινες: Μπούσι, Κόλτζος, Καψής - Ιβανσιτς, Σπυρόπουλος
Λεβαδειακός: Μπλάζιτς, Εμεράν (87' Μασάντο), Καψής, Τριποτσέρης, Κόλτζος (69' Κατσικογιάννης), Ζησόπουλος, Κιάσσος, Λεονάρντο, Πέτσνιακ, Μπούσι (69' Λέχτινεν), Ντιμπαλά.

Παναθηναϊκός: Γκαλίνοβιτς, Νίλσον, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Σαριέγκι (55' Ιβανσιτς), Σιμάο, Ζιλμπέρτο, Γκάμπριελ, Κλέιτον, Σαλπιγγίδης (90' Χριστοδουλόπουλος), Πετρόπουλος

Καθάρισε ο ΠΑΟΚ τον Εργοτέλη


Μπορεί ο ΠΑΟΚ να τα βρήκε σκούρα απέναντι στον Εργοτέλη ωστόσο, ένα πεντάλεπτο στην επανάληψη, αποδείχθηκε αρκετό για να του δώσει μια ακόμη νίκη, την 8η στην Τούμπα και να τον διατηρήσει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Παρά τις σημαντικές απουσίες και την αντίσταση των Κρητικών, ο «δικέφαλος» πήρε αυτό που ήθελε, χάρη στα γκολ των Αθανασιάδη (72’) και Αναστασάκου (77’).


Μεγάλος πρωταγωνιστής για τον ΠΑΟΚ δεν ήταν άλλος από τον Λίνο, ο οποίος δημιούργησε και τα δυο τέρματα, με σέντρες-διαβήτη από τα αριστερά. Ο νεαρός Αθανασιάδης αποδείχθηκε «χρυσή αλλαγή» για τον Σάντος, αφού έδωσε το προβάδισμα, για να έρθει και το γκολ του Αναστασάκου, με το οποίο οι γηπεδούχοι «κλείδωσαν» το ματς. Έτσι, ο «δικέφαλος» διατήρησε το αήττητο (8 νίκες, 3 ισοπαλίες) στη κατάμεστη και πάλι Τούμπα.

Καλύτερος, αλλά...
Έχοντας ως σημαντικότερη απουσία αυτή του Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, ο Φερνάντο Σάντος επέλεξε τους Μπακαγιόκο και Αναστασάκο για επιθετικό δίδυμο στο 4-4-2. Ο ΠΑΟΚ πήρε τον έλεγχο του αγώνα τα πρώτα κιόλας λεπτά, όμως, του ήταν εξαιρετικά δύσκολο να απειλήσει. Οι φιλοξενούμενοι καλά στημένοι, αμύνθηκαν σωστά και έκλεισαν όλους τους διαδρόμους προς την εστία του Πόζα. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να βρουν λύσεις, κυρίως από τα άκρα με τους Λίνο και Κονσεϊσάο, όμως, ελάχιστες φορές δημιούργησαν ουσιαστικά προβλήματα στην κρητική άμυνα. Δυο σουτ (21’, 33’) του Κονσεϊσάο δεν βρήκαν τον στόχο, ενώ ανεκμετάλλευτη πέρασε και μια επικίνδυνη σέντρα σουτ του Σορλέν (43’).
Η αλλαγή του Σάντος και ο σούπερ Λίνο

Στην επανάληψη, στο σκηνικό δεν άλλαξε. Ο ΠΑΟΚ επέμεινε, αυξάνοντας την πίεση του, αλλά ειδικά μες την περιοχή ήταν ακίνδυνος. Ο Σάντος αντικατέστησε γρήγορα τον Μπακαγιόκο με τον Αθανασιάδη και όπως αποδείχθηκε, ο νεαρός επιθετικός τον δικαίωσε. Αν, όμως, ο Λίνο δεν ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του, ίσως τίποτα απ’ όλα να μην είχε συμβεί. Ο Βραζιλιάνος με την ταχύτητά του προκαλούσε ρήγματα από αριστερά και δυο εξαιρετικές σέντρες του, έφεραν τα γκολ της νίκης. Στο 72’ σέντραρε ιδανικά και ο Αθανασιάδης με πλασέ... έβαλε φωτιά στις εξέδρες της Τούμπας και στο 77’ «σημάδεψε» τον Αναστασάκο, που με ωραία κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Καλή ήταν η διαιτησία του Ζωγράφου, ο οποίος έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Σορλέν και Ρομάνο.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Αραμπατζής, Κοντρέρας, Μαλεζάς, Λίνο, Βερόν, Ιβιτς, Κονσεϊσάο (89' Κωνσταντινίδης), Σορλέν, Μπακαγιόκο (59' Αθανασιάδης), Αναστασάκος (83' Γκαρσία)

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Πόζα, Γελαδάρης, Χίμπλινγκερ, Κορδονούρης, Πλάσνεγκερ, Ρομάνο, Μπέτο (76' Φραγκουλάκης), Ορφανός, Τζούνιορ, Κουτσιανικούλης, Ογκουνσότο (64' Μπούντιμιρ)
πηγή:www.sportdog.gr

Δύσκολα ο Άρης πήρε την νίκη από το Καυτανζόγλειο


Δίχως να είναι καλύτερος από τον Ηρακλή και έχοντας σε αρκετές περιπτώσεις την τύχη με το μέρος του, ο Άρης «άλωσε» το Καυτανζόγλειο επικρατώντας με 1-0. Σκόρερ ο Ρομπέρτο Μπατιόν μετά από 78 λεπτά παιχνιδιού και συνολικά... 789 από το τελευταίο γκολ του Άρη σε πρωτάθλημα και κύπελλο (το είχε πετύχει ο Τόνι Κάλβο στο ματς με την ΑΕΚ για την 13η αγωνιστική).


Μοιρασμένο παιχνίδι στο α’ ημίχρονο

Το ματς είχε καλό ρυθμό στο πρώτο μέρος, κάποιες καλές φάσεις για τις δύο ομάδες αλλά όχι και ουσία. Ο γηπεδούχος Ηρακλής φάνηκε να πατά καλύτερα στα πρώτα λεπτά, είχε την πρώτη μεγάλη φάση του παιχνιδιού με τον Επστάιν στο 5’ να σουτάρει από αριστερά, τον Σηφάκη να απομακρύνει με τα πόδια και τον Αγρίτη (ξεκίνησε στην κορυφή, έχοντας βοήθειες από Μαρκές και Επστάιν) να αστοχεί στην εξέλιξη της φάσης. Σύντομα οι «κίτρινοι» ισορρόπησαν και είχαν την δική τους καλή στιγμή στο 8’ με μια κεφαλιά του Λαμπριάκου που ανάγκασε τον Κοβαλέφσκι να επέμβει για να απομακρύνει τον κίνδυνο. Μέχρι το ημίωρο περίπου ο Άρης διατήρησε την εδαφική υπεροχή, επιμένοντας από τα πλάγια με τους Καράμπελα, Ρεγκέιρο (αριστερά) και Νέτο, Χαβίτο (δεξιά) και τον Κόκε να τραβιέται πολύ μακριά από την περιοχή και να οργανώνει τις επιθετικές προσπάθειες των «κίτρινων». Ο αρχηγός του Άρη, μάλιστα, είχε μια εξαιρετική ασίστ στο 27’, αλλά ο αποδέκτης της μπάλας, Χαβίτο, νικήθηκε από τον Κοβαλέφσκι σε τετ α τετ από πλάγια δεξιά. Ακόμα μεγαλύτερη, όμως, ήταν η ευκαιρία του Αγρίτη στο 37’. Ο Έλληνας επιθετικός βρέθηκε απέναντι στον Σηφάκη από μακρινή μπαλιά του Πίτου Γκαρσία και λάθος εκτίμηση του Λέμπο, όμως ο πορτιέρο του Άρη είπε «όχι», στην σημαντικότερη στιγμή του α΄ ημιχρόνου! Ο «γηραιός» προσπάθησε να πάει προηγούμενος στα αποδυτήρια, πίεσε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Κωνσταντινέα, αλλά οι νέες προσπάθειες των Ντιέ και Αγρίτη δεν βρήκαν στόχο.

Τιμώρησε τις χαμένες ευκαιρίες ο Άρης...

Οι παίκτες του Κατσαβάκη μπήκαν εξίσου δυνατά στην επανάληψη και έχασαν μια μοναδική ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ, δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του β’ μέρους. Ο Μαρκές κινήθηκε γρήγορα από δεξιά και έβγαλε την παράλληλη σέντρα για τον Επστάιν που απέναντι από τον Σηφάκη και από πλεονεκτικότατη θέση «κατάφερε» να στείλει την μπάλα άουτ στο 46’! Συνολικά, οι «κυανόλευκοι» ήταν ανώτεροι μέχρι να... «χτυπήσει» ο Μπατιόν στο 78’, ενώ οι παίκτες του Μαζίνιο έδειχναν κουρασμένοι από την υπερπροσπάθεια της Τετάρτης και αρκέστηκαν σε παθητικό ρόλο για αρκετή ώρα στο δεύτερο 45λεπτο. Ο «γηραιός» κυκλοφόρησε καλύτερα την μπάλα και στο 74’ είχε νέα σπουδαία στιγμή. Ο Κονέ βρήκε υπέροχα τον Μαρκές στην πλάτη της άμυνας του Άρη, αυτός τσίμπησε την μπάλα και ο Σηφάκης -επιχειρώντας έξοδο- την βρήκε όσο έπρεπε ώστε να την στείλει κόρνερ. Ενώ η ροή του αγώνα δεν προδίκαζε κάτι τέτοιο, ο Άρης ήταν τελικά αυτός που πέτυχε το ένα και μοναδικό γκολ που του χρειαζόταν πρωτίστως για να πάρει το «τρίποντο» και δευτερευόντως για να βάλει τέλος στο αρνητικό σερί της επιθετικής του ανομβρίας. Το γκολ ήρθε στο 78’ μετά από σέντρα-φάουλ του Νέτο από δεξιά και υπέροχη γυριστή κεφαλιά του Μπατιόν που έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Κοβαλέφσκι ο οποίος δεν μπορούσε να διαδραματίσει τον παραμικρό ρόλο στην φάση... Στα εναπομείναντα λεπτά, ο Ηρακλής δεν κατάφερε να αντιδράσει, ενώ ο Άρης έχοντας την ψυχολογία με το μέρος του και αρκετούς χώρους να εκμεταλλευθεί, απείλησε και με δεύτερο γκολ με τον Κόκε στο 87’. Στο επόμενο λεπτό, ο Ρατόν έκανε την τελευταία απόπειρα για να προβληματίσει τον Σηφάκη αλλά και πάλι ο πορτιέρο των «κίτρινων» ήταν εκεί που έπρεπε και το «0-1» έμεινε μέχρι τέλους...

Ηρακλής: Κοβαλέφσκι, Παπαζαχαρίας, Κατσιαμπής, Σαρακατσάνος, Γιαννούλης, Φούφουλας, Ντιέ, Γκαρσία, Μάρκες, Επστάιν (Κονέ 67'), Αγρίτης (Ρατόν 67')

Αρης: Σηφάκης, Νέτο, Βιτόλο, Λαμπριάκος (Ρομπέρζ 81'), Γιάχιτς, Ρεγκέιρο (Κάλβο 65'), Καράμπελας, Κόκε (Βλοντάρσικ 90'), Χαβίτο, Λέμπο, Μπατιόν.
πηγή:www.sportdog.gr

Έσωσε την Λάρισα ο Γιαννακόπουλος


Με μεγάλο πρωταγωνιστή και σκόρερ (83’, 92’) τον Στέλιο Γιαννακόπουλο, η Λάρισα «άλωσε» το Παγκρήτιο (2-1), αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ του Πόποβιτς (81’), σε ένας ματς που ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του. Ο διεθνής άσος με δυο κεφαλιές χάρισε το πολύτιμο «τρίποντο» στους «βυσσινί» που εδραιώθηκαν στην 5η θέση της βαθμολογίας και έβαλε σε ακόμη μεγαλύτερους μπελάδες τους Κρητικούς, που παραμένουν έξι βαθμούς κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού.


Αναμφίβολα, αν μια ομάδα δικαιούταν να κερδίσει, αυτή ήταν η ΑΕΛ. Στο πρώτο μέρος, οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν απέναντι σε έναν ανύπαρκτο ΟΦΗ, που συνήλθε κάπως στο ξεκίνημα της επανάληψης και λίγο πριν το φινάλε ευτύχησε να πάρει το προβάδισμα, χάρη σε ένα άπιαστο σουτ του Πόποβιτς. Πάνω που χαμογέλασαν, όμως, οι Κρητικοί, ήρθε ο Γιαννακόπουλος για να τους... ρίξει στο καναβάτσο και να αποδώσει δικαιοσύνη. Στο δεύτερο αγώνα του με την Λάρισα, μετά την επιστροφή του από την Αγγλία, ο Stelios φρόντισε να δείξει την κλάση του και παράλληλα να «κλείσει τα στόματα», όσων έσπευσαν να τον αμφισβητήσουν στον κάμπο.

Μονόλογος

Το πρώτο 45λεπτο ανήκε ολοκληρωτικά στη Λάρισα, που επέβαλλε πλήρως τον ρυθμό της, απέναντι στον «χλωμό» ΟΦΗ, οι παίκτες του οποίου, ήταν ζήτημα αν μπόρεσαν να αλλάξουν πάνω από 3-4 πάσες. Για ευκαιρίες φυσικά, δεν γίνεται λόγος. Οι φιλοξενούμενοι πήραν τον έλεγχο στο κέντρο, κυκλοφόρησαν καλά τη μπάλα και άρχισαν να απειλούν από τα άκρα με τον Γιαννακόπουλο (δεξιά) και κυρίως τον Βενετίδη, που έπαιξε ως αριστερό χαφ, έχοντας πίσω του τον Κατσιάρο. Οι «βυσσινί» πάντως, αν και έκαναν φάσεις, τα... χάλαγαν κάπως στην τελική προσπάθεια. Τρεις φορές (8', 11', 16') ο Ζουράφσκι σε θέση βολής δεν βρήκε τη μπάλα όπως θα ήθελε, ενώ στο 23' ο Φωτάκης πλάσαρε στην κίνηση, για να διώξει με τα πόδια σε κόρνερ ο Μάλαρτζ. Ο Πολωνός αντέδρασε σωστά και στη κεφαλιά (44’) του Γιαννακόπουλου, στην τελευταία καλή στιγμή της ΑΕΛ στο πρώτο μέρος.

Το «ξύπνημα» του ΟΦΗ

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, το σκηνικό άλλαξε, καθώς ο ΟΦΗ μπήκε πολύ δυνατά και παρουσιάστηκε μορφωμένος, χάρη και στις δυο αλλαγές (Στόλιτσα, Πακίτο) του Ματζουράκη. Δυο φορές οι γηπεδούχοι έφτασαν μια ανάσα από το γκολ, όμως, το πλασέ (47’) του Στόλιτσα πέρασε μόλις άουτ, ενώ στο 50’, ο Κοτσόλης έδιωξε εντυπωσιακά στο κοντινό σουτ του Πόποβιτς. Γρήγορα πάντως, η Λάρισα ξαναπήρε τα ηνία του ματς και έως το 70’, ήταν εκείνη που απείλησε, με τον Βενετίδη να πλασάρει άουτ (53’) σε τετ α τετ και τον Φωτάκη να αστοχεί και αυτός σε καλό σουτ (68’).

Προβάδισμα με Πόποβιτς

Στο τελευταίο 15λεπτο, το ματς «άνοιξε» και πήρε καλύτερο ρυθμό, αφού η Λάρισα θέλησε να πιέσει και ο ΟΦΗ είχε τους χώρους για να παίξει στην αντεπίθεση. Μέχρι που φτάσαμε στο 81’, όταν ο Πόποβιτς με προσωπική ενέργεια και αριστερό «κεραυνό», έστειλε τη μπάλα να βρει στο δεξί δοκάρι και να καταλήξει στα δίχτυα του Κοτσόλη.

Διπλό «χτύπημα»

Ουσιαστικά, ο ΟΦΗ προηγήθηκε κόντρα στη ροή του αγώνα και δεν είχε πια παρά να κρατήσει τη νίκη, που θα του ανανέωνε σημαντικά τις ελπίδες για παραμονή στην κατηγορία. Οι «βυσσινί», όμως και δη ο Γιαννακόπουλος δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Μόλις δυο λεπτά μετά το 1-0, από φάουλ του Φωτάκη, ο Γιαννακόπουλος κινήθηκε έξυπνα στην περιοχή και με κοντινή κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα, σκοράροντας μετά από πεντέμισι χρόνια στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το καλύτερο πάντως, για τους λίγους εκδρομείς φίλους της ΑΕΛ, το κρατούσε για τις καθυστερήσεις. Στο 92’ σε μια καλή αντεπίθεση, ο Φωτάκης τον σημάδεψε εκ νέου και αυτός ξανά με το κεφάλι, διαμόρφωσε το τελικό 1-2. Καλή ήταν η διαιτησία του Γιαννόπουλου (Αθήνας), ο οποίος έδειξε κίτρινη κάρτα στους Κουνενάκη, Μπεθάρες, Ταραλίδη, Ζουράφσκι, και Κατσιαρό.

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ: Μάλαρτζ, Ρουμπάκης, Ταραλίδης, Σίμιτς, Μπερτίν, Κοστόφσκι (46' Στόλιτσα), Μπεθάρες, Σουλεάπ (46' Πακίτο), Κουνενάκης, Πόποβιτς (86' Σφακιανάκης), Κορνέα.

ΛΑΡΙΣΑ: Κοτσόλης, Κώτσιος, Κατσιαρός, Βενετίδης, Κυριακίδης, Μπουκουβάλας, Ιγκλέσιας (74' Πάρα), Γιαννακόπουλος, Φωτάκης, Ααράμπ, Ζουράφσκι (84' Ιλιτς).
πηγή:www.sportdog.gr