ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

Να διατηρήσει την διαφορά θέλει ο Ολυμπιακός


Από απόσταση ασφαλείας θέλει να βλέπει τον Ολυμπιακό ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος με δηλώσεις του κατά την αναχώρηση της ομάδας για τις Σέρρες τόνισε πως: «Είμαστε εννέα βαθμούς μπροστά από τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ και πρέπει να διατηρήσουμε αυτή τη διαφορά». Σήμερα, οι «ερυθρόλευκοι» θα κληθούν να ξεπεράσουν το εμπόδιο, αρχικά του βαρύ αγωνιστικού χώρου και έπειτα του Πανσερραϊκού (17/1, 16:45, Alpha), με μοναδικό επιθετικό τον Ντιόγο. Πρόστιμα σε τέσσερις παίκτες επέβαλε ο Ισπανός τεχνικός. Στα μεταγραφικά, πρώτος στη λίστα διατηρείται ο Φαρίας εκτός και αν προκύψει κάτι καλύτερο στην πορεία.

Βαλβέρδε: «Να μείνει η διαφορά»

Σίγουρα, οι εννέα βαθμοί είναι ασφαλές προβάδισμα έναντι των υπόλοιπων διεκδικητών του τίτλου. Στον Ολυμπιακό, ωστόσο, δεν επαναπαύονται και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν το κάθε παιχνίδι με απόλυτη σοβαρότητα. Στοιχείο που σίγουρα θέλει να δει και σήμερα, κόντρα στον Πανσερραϊκό, ο Ερνέστο Βαλβέρδε: «Κάθε εκτός έδρας παιχνίδι έχει δυσκολίες, όμως θέλουμε να είμαστε συγκεκριμένοι στον στόχο μας. Είμαστε εννέα βαθμούς μπροστά από τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ και πρέπει να διατηρήσουμε αυτή τη διαφορά. Οπως και να έχει πάντως, το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό είναι δύσκολο. Είμαστε έτοιμοι. Η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση και οι παίκτες σε καλό επίπεδο. Εχουμε έρθει με αυτοπεποίθηση για να πάρουμε τη νίκη, αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε σκληρά για να καταφέρουμε να νικήσουμε τον Πανσερραϊκό», τόνισε ο Ισπανός αμυντικός κατά την αναχώρηση της ομάδας για τις Σέρρες και πρόσθεσε:

«Στους δύο τελευταίους αγώνες δεν ήμασταν καλοί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν εύκολα παιχνίδια. Ηταν δύσκολα. Δεν είναι εύκολο να κερδίζεις πάντα. Δεν μπορούμε να περιμένουμε πάντα να παίρνουμε νίκες με 4-0 και 5-0, όπως με την Μπενφίκα και τη Χέρτα. Εμείς πρέπει να συγκεντρωθούμε στην προσπάθεια που κάνουμε και να κερδίσουμε το παιχνίδι. Αυτό είναι το πιο σημαντικό». Σχετικά με τον κακό αγωνιστικό χώρο του γηπέδου των Σερρών, η απάντησή του ήταν σαφής: «Μπορεί να μη μας βοηθάει, διότι είμαστε ομάδα που θέλει να παίζει με την μπάλα χαμηλά, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Αλλωστε, σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια εκτός Καραϊσκάκη το ίδιο γίνεται. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποτελέσει δικαιολογία ο αγωνιστικός χώρος, σε όποια κατάσταση κι αν είναι».

Δηλώσεις, πριν την αναχώρηση της αποστολής από την Αθήνα, έκανε και ο Ντούντου Σεαρένσε: «Η αλήθεια είναι ότι στα πρώτα παιχνίδια της νέας χρονιάς δεν έχουμε εμφανίσει το καλό μας πρόσωπο. Μπορεί να πήραμε τις νίκες απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης και την Ξάνθη, όμως η απόδοσή μας δεν δείχνει τις πραγματικές δυνατότητές μας. Το πρωτάθλημα, πάντως, το κερδίζεις όταν νικάς και γι' αυτό θέλουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς κόντρα στον Πανσερραϊκό. Το ιδανικό θα ήταν να μπορέσουμε να παίξουμε και ποιοτικό ποδόσφαιρο, όμως το κυριότερο είναι να πάρουμε τη νίκη, μια και το παιχνίδι θα είναι δύσκολο, αφού η αντίπαλη ομάδα είναι σε πολύ δύσκολη βαθμολογική θέση και θέλει επίσης να κερδίσει».

Εκτός ο Μήτρογλου, μόνος του ο Ντιόγο

Εκτός αποστολής για τον σημερινό (17/1, 16:45) εκτός έδρας αγώνα με τον Πανσερραϊκό άφησε τον Κώστα Μήτρογλου ο Ερνέστο Βαλβέρδε, κάτι που σημαίνει πως οι «ερυθρόλευκοι» θα πορευθούν στην επίθεση μοναχά με τον Ντιόγο. Ούτε τον Ραούλ Μπράβο πήρε στις Σέρρες ο 44χρονος προπονητής. Απών, ως γνωστών, θα είναι και ο τιμωρημένος Ντομί. Συνέχισε το ατομικό ο Στολτιδης. Θεραπεία και ατομική προπόνηση στο γυμναστήριο έκανε ο Σίσιτς. Όσον αφορά τα της αναμέτρησης, πιθανότατα ο τεχνικός του Ολυμπιακού θα εμείνει στο 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Νικοπολίδης. Στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά θα αγωνιστούν οι Τοροσίδης, Αβ. Παπαδόπουλος, Άντζας και Πάντος. Την τετράδα του κέντρου θα πλαισιώνουν οι Γκαλέτι, Ντουντού, Πατσατζόγλου και Λέτο, ενώ χρέη επιθετικού πλάι στον Ντιόγο να πάρει ο Μπελούτσι. Αναλυτικά την 18μελή αποστολή απαρτίζουν οι: Νικοπολίδης, Κόβατς, Πάντος, Γκαλίτσιος, Τοροσίδης, Τζόρτζεβιτς, Μπελούτσι, Ζεβλάκοφ, Λέτο, Ντουντού, Α. Παπαδόπουλος, Ντιόγκο, Όσκαρ, Πατσατζόγλου, Μενδρινός, Γ. Παπαδόπουλος, Γκαλέτι και Αντζας

«Έβρεξε» πρόστιμα!

Φανερά εκνευρισμένος από την αντιεπαγγαλματική συμπεριφορά που επέδειξαν ορισμένοι παίκτες του ήταν ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Συγκεκριμένα, οι Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Πάντος και Λέτο άργησαν να πάνε στις εγκαταστάσεις του Ρέντη για προπόνηση και το αποτέλεσμα; Ο Ισπανός έγινε έξω φρενών… Δικαιολογημένα, καθώς προχθές είχε κάνει έντονες παρατηρήσεις στους ποδοσφαιριστές του να μην καθυστερούν: «Τι πράγματα είναι αυτά;», είπε ο Βάσκος κόουτς. «Μίστερ είχε κίνηση», απάντησαν οι παίκτες. «Να μην ξανασυμβεί», είπε με τη σειρά του και τους επέβαλλε συμβολικό πρόστιμο 50 ευρώ…

Τα περί ενίσχυσης…

Μπορεί από τη χθεσινή σύσκεψη, παρουσίας του Σωκράτη Κόκκαλη, να μην προέκυψε είδηση, τουλάχιστον όμως επιβεβαιώθηκε πως ο Φαρίας της Πόρτο παραμένει πρώτος στη μεταγραφική λίστα. Οι ιθύνοντες θεωρούν πως ο Αργεντινός επιθετικός είναι εφικτή περίπτωση και για το λόγο αυτό τον κρατούν σε αναμονή. Περιμένουν, μπας και προκύψει κάτι καλύτερο τις επόμενες μέρες και αν όχι θα κινηθούν ενεργά για την αγορά του. Πάντως, από την ΠΑΕ ξεκαθάρισαν ότι εάν δεν παρουσιαστεί κάτι ανώτερο μέχρι την Τρίτη- Τετάρτη, αυτομάτως θα προσεγγίσουν τους «δράκους» για τον… κολλητό του Λουτσιάνο Γκαλέτι.

… και τα περί αποχώρησης

Τις προηγούμενες μέρες οι Σίσιτς και Ραούλ Μπράβο ειδοποιήθηκαν ότι δεν υπολογίζεται από το τεχνικό τιμ. Ήδη βρίσκονται σε αναζήτηση νέας ομάδας και μάλιστα λέγεται πως περιμένουν πρόταση από τη Ρωσία… Σενάριο που σίγουρα ευνοεί τον Ολυμπιακό, που θέλει να αποδεσμευτεί άμεσα από τα συμβόλαια των δύο παικτών (ειδικά του Ραούλ Μπράβο που παίρνει 1.4εκατ. ευρώ ετησίως).

Όσον αφορά τον Χρήστο Πατσατζόγλου και την πολυσυζητημένη πρόταση της Μπρίστολ Σίτι, τα πάντα φαίνεται πως θα μείνουν ως έχουν. Ο «Πάτσα» δηλαδή θα μείνει στον Ολυμπιακό και τις επόμενες μέρες θα ανανεώσει το συμβόλαιό του. Η προσφορά της αγγλικής ομάδας ήταν μικρή και με δεδομένη τη διάθεση του Βαλβέρδε να τον κρατήσει στο δυναμικό της ομάδας του (δεν έχει άλλον για τα χαφ πέρα του Ντουντού), απορρίφθηκε… Για τον Βασίλη Τοροσίδη, χθες, τα πράγματα έγιναν πιο περίπλοκα, καθώς γαλλικό δημοσίευμα… έμπλεκε τον ίδιο με τις Μίλαν και Λιόν. Συγκεκριμένα γράφτηκε πως οι «λιονέ» θα πουλήσουν τον κεντρικό τους αμυντικού Κρις στους «ροσονέρι» με 5εκατ.ευρώ και με το που τα λάβουν αμέσως θα τα δώσουν στον Ολυμπιακό για τον «Τόρο». Σενάριο επιστημονικής φαντασίας… Τέλος, σχετικά με την ανανέωση του Βαλβέρδε υπάρχει αισιοδοξία. Μπορεί ο Ισπανός να μην έχει απαντήσει ακόμα θετικά, αλλά ο Σωκράτης Κόκκαλης είναι πεπεισμένος πως συνεχιστεί η συνεργασία τους. Κάτι θα ξέρει…
πηγή:www.sport-fm.gr