ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009

Καθάρισε η Πόρτο την Νάσιοναλ


Σε έναν αγώνα για γερά νεύρα, η Πόρτο επικράτησε με 4-2 της Νάσιοναλ στη Μαδέιρα για τη 13η αγωνιστική του πορτογαλικού πρωταθλήματος. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν και αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ κατάφεραν να ισοφαρίσουν και να κρατούν το βαθμό ως το 89’. Ο Λούτσο Γκονζάλες με πέναλτι και ο Χουλκ στις καθυστερήσεις κατάφεραν να χαρίσουν στην ομάδα τους το «διπλό». Με τη νίκη αυτή οι «δράκοι» έφτασαν τους 27 βαθμούς και πέρασαν στην κορυφή, έχοντας έναν περισσότερο από την Μπενφίκα που αγωνίζεται αργότερα.

Το πρόγραμμα της αγωνιστικής

Παρασκευή 02/01/09

Ακαδέμικα-Λεϊσόες 0-0

Σάββατο 03/01/09

Ρίο Άβε-Γκιμαράες 2-4 (10’ Γκάσπαρ, 45’ Μέντες-14’ Γκρέγκορι, 42’ Φελίπε, 61’ Ντεσμαρέ, 69’ Ρομπέρτο) Σετούμπαλ-Σπόρτινγκ Λισαβόνας 0-2 (17’ Λιέντσον, 31’ Μουτίνιο)

Κυριακή 04/01/09

Αμαδόρα-Ναβάλ 1-0 (44’ Ανσέλμο) Μαρίτιμο-Πάκος Φερέιρα 4-1 (3’ Μπάμπα, 57’ Τζαλμά, 88’ Ζόρζε, 90’ Ζούνιορ-33’ Κριστιάνο) Νασιονάλ-Πόρτο 2-4 (14΄Έντσον, 79’ Φιντάλγκο-51’, 90’ Χουλκ, 72’ Ροντρίγκες, 89’ πεν. Γκονζάλες)

Πατήστε εδώ για να δείτε την βαθμολογία των ομάδων της Superliga

πηγή:www.sport-fm.gr

Επιστρέφει ο Νέστα

Έτοιμος να προσφέρει ξανά τις υπηρεσίες του στη Μίλαν εμφανίστηκε ο Αλεσάντρο Νέστα με δηλώσεις του στην «Giornale». Ο 32χρονος αμυντικός των «ροσονέρι» ξεπέρασε το πρόβλημά του στη μέση και θέλει να αποδείξει σε όσους τον είχαν ξεγραμμένο πως έκαναν λάθος…

«
Επιστρέφω στις 14 Ιανουαρίου και την επομένη θα πάω στο Μιλανέλο για να προετοιμαστώ ώστε να ανεβάσω ρυθμό. Ξέρω τα πάντα που συμβαίνουν στην Ιταλία, καθώς παρακολουθώ τα πάντα και ξέρω τι γράφονται για μένα. Ξέρω πως έχετε προβλέψει τα χειρότερα και πως το έχετε δεδομένο ότι δεν θα επιστρέψω στο επίπεδο που ήμουν. Όμως η δουλειά που έγινε εδώ πέτυχε. Σε αυτές τις εβδομάδες δούλεψα αρκετά σκληρά. Θα επιστρέψω στην Ιταλία, όχι για να πω αντίο στο ποδόσφαιρο και στην καριέρα μου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο άσος της Μίλαν.
πηγή:www.sport-fm.gr

Έχασε η Μπενφίκα 2-0


Τα ύψη φαίνεται πως φοβίζουν την Μπενφίκα. Οι «αετοί» της Λισαβόνας γνώρισαν οδυνηρή ήττα από τη μέχρι σήμερα ουραγό Τροφένσε με 2-0 κι έχασαν τη θέση τους στην κορυφή της βαθμολογίας, όπου πλέον βρίσκεται η Πόρτο. Η ομάδα του Κίκε Φλόρες βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 45’ από τέρμα του Ρεκίλα, στο 64’ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μπίνια και ο Μπαρμπόσα στο 82’ έδωσε τη χαριστική βολή στους φιλοξενούμενους. Νωρίτερα, σε έναν αγώνα για γερά νεύρα, η Πόρτο επικράτησε με 4-2 της Νάσιοναλ στη Μαδέιρα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν και αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ κατάφεραν να ισοφαρίσουν και να κρατούν το βαθμό ως το 89’. Ο Λούτσο Γκονζάλες με πέναλτι και ο Χουλκ στις καθυστερήσεις κατάφεραν να χαρίσουν στην ομάδα τους το «διπλό». Με τη νίκη αυτή οι «δράκοι» έφτασαν τους 27 βαθμούς και πέρασαν στην κορυφή έχοντας έναν περισσότερο από την Μπενφίκα.
πηγή:www.sport-fm.gr

Στους 32 Μ.Γιουνάιτεντ και Βίλα


Την πρόκρισή τους στους «32» του Κυπέλλου Αγγλίας εξασφάλισαν Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άστον Βίλα. Οι πρωταθλητές, παρατάσσοντας μία νεανική ομάδα με πολλούς αναπληρωματικούς, επικράτησαν της Σαουθάμπτον με 3-0. Ο Γουέλμπεκ με κεφαλιά άνοιξε το σκορ στο 20’, στο 37’ αποβλήθηκε ο Πάτερσον για σκληρό φάουλ στον Βίντιτς, ενώ ο Νάνι με πέναλτι, μετά από χέρι παίκτη των γηπεδούχων, στο 48’ και ο Γκίμπσον στο 81’ διαμόρφωσαν το τελικό σκορ υπέρ των «διαβόλων», που στην επόμενη φάση θα αναμετρηθούν με την Τότεναμ στο «Ολντ Τράφορντ». Ο Τζέιμς Μίλνερ γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο τα 23α γενέθλιά του, πετυχαίνοντας και τα δύο γκολ της Άστον Βίλα στην εκτός έδρας νίκη-πρόκριση επί της Τζίλινγχαμ με 2-1.
πηγή:www.sport-fm.gr

Πλήρωσε 150.000 ευρώ ο Αντριάνο

Άλλαξε ο χρόνος, αλλά ο Αντριάνο έχει μείνει… ίδιος και απαράλλακτος, καθώς δεν εμφανίστηκε στην πρώτη προπόνηση της Ίντερ για το 2009. Ο Βραζιλιάνος άσος των «νερατζούρι» θα πληρώσει το μέγιστο πρόστιμο που προβλέπει ο εσωτερικός κανονισμός της ομάδας. Το ποσό αυτό είναι 150.000 ευρώ, το οποίο είναι το 30% των μηνιαίων αποδοχών του.

Για να ισχύσει όμως το συγκεκριμένο πρόστιμο, θα πρέπει να το εξετάσει η πειθαρχική επιτροπή της ιταλικής λίγκας και μετά να επέλθει η απόφαση.

Πάνω στο θέμα αυτό ο Χαβιέρ Ζανέτι έδωσε το σχόλιο του: «Πιστεύω ότι πρέπει να καταλάβει πως θέλουμε να είναι ικανοποιημένος και να δουλεύει κάτω από τις ίδιες συνθήκες με τους υπόλοιπους, έτσι ώστε να μπορέσει να εργασθεί για το καλό της ομάδας», δήλωσε ο αρχηγός των «νερατζούρι».
πηγή:www.sport-fm.gr

Καθάρισε σε ένα δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ


Ιδανικότερο ξεκίνημα για το 2009 δεν μπορούσε να φανταστεί ο ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά», στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της νέας χρονιάς, επικράτησε με 2-0 του ΟΦΗ στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας και διατηρήθηκε, έτσι, στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Σάντος ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, ο οποίος, μετά από ενάμισι περίπου μήνα απουσίας από τα γήπεδα, επέστρεψε σαν να μην έλειψε ποτέ, καθώς σημείωσε το πρώτο γκολ της ομάδας του και αποτελούσε μόνιμο κίνδυνο για την άμυνα του ΟΦΗ. Το άλλο γκολ πέτυχε οκτώ λεπτά αργότερα (42’) ο Ίβιτς. Από την άλλη, προβληματισμός πρέπει να επικρατεί στο στρατόπεδο των Κρητικών, που δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του αγώνα. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με απόλυτο κυρίαρχο τον ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά», παίρνοντας δύναμη και από την εξέδρα, είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού και δημιούργησε σαφώς περισσότερες ευκαιρίες από τους φιλοξενούμενους. Συγκεκριμένα, οι γηπεδούχοι κατόρθωσαν να περιορίσουν τις προσπάθειες των αντιπάλων τους πιέζοντας τους ανά διαστήματα. Στα πρώτα 16 λεπτά, οι παίκτες του Σάντος έδειξαν το τι ζητούσαν στο ματς, δημιουργώντας 3 ευκαιρίες, χωρίς όμως καμία από αυτές να θεωρείται από τις κλασσικές φάσεις για γκολ. Ο ΟΦΗ έγινε αισθητός μόλις στο 24’, με τον Ταραλίδη να βρίσκεται μόνος του εντός της περιοχής, όμως το σουτ του απέκρουσε εντυπωσιακά ο Χαλκιάς. Δέκα λεπτά μετά από την κλασσική αυτή ευκαιρία, ο ΠΑΟΚ ευτύχισε να προηγηθεί στο σκορ, όταν η τριπλέτα Μπακαγιόκο-Κωνσταντινίδης-Μουσλίμοβιτς άλλαξαν «αστραπιαία» την μπάλα, με τον τελευταίο να είναι ο τελικός αποδέκτης και να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα: να βάζει τη μπάλα στα δίχτυα. Το ημίχρονο όμως επεφύλασσε κι άλλο τέρμα για τους γηπεδούχους, με τον Ίβιτς να βρίσκει τη μπάλα μπροστά του, έπειτα από το ασθενές σουτ του Μπακαγιόκο, και να μην δυσκολεύεται προ κενής εστίας να δώσει προβάδισμα δυο τερμάτων στην ομάδα του. Το σκορ θα μπορούσε να ήταν σε μεγαλύτερα επίπεδα, αν το σουτ του Σνάουτσνερ στο 27’ δεν σταμάταγε στη συμβολή των δοκών του Μάλαρτζ. Στο δεύτερο μισό, έπεσε αρκετά ο ρυθμός του αγώνα, χωρίς όμως να λείψουν οι ευκαιρίες για τους γηπεδούχους να διευρύνουν το σκορ. Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ΠΑΟΚ, Μουσλίμοβιτς, είχε τουλάχιστον τρεις ευκαιρίες να αυξήσει τα προσωπικά του τέρματα, όμως τόσο στο 52’ όσο και στο 68’ και 70’ δεν κατάφερε να φανεί ουσιαστικός. Όσο περνούσε η ώρα, τόσο περισσότερο οι ποδοσφαιριστές έδειχναν να συμβιβάζονται με το τελικό σκορ, καθώς ήταν εμφανής η έλλειψη πάθους, σε σχέση πάντα με το πρώτο ημίχρονο του αγώνα. Η τελευταία φάση σημειώθηκε στο 78’, με τον Βόσνιο επιθετικό, στην τελευταία του ενέργεια προτού αντικατασταθεί, έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στον Μπακαγιόκο, ο οποίος όμως αστόχησε στο τετ-α-τετ.
πηγή:www.sport-fm.gr

''Δείξαμε πιο ώριμοι''δήλωσε ο Σάντος


Στην αλλαγή της αγωνιστικής νοοτροπίας του ΠΑΟΚ, κάτι που φάνηκε στη νίκη απέναντι στον ΟΦΗ, στάθηκε ο Φερνάντο Σάντος, με δηλώσεις του μετά από τον αγώνα του "Δικεφάλου" με τους Κρητικούς. Ο Πορτογάλος τεχνικός των Θεσσαλονικέων έδειξε ευχαριστημένος με το επίπεδο της ομάδας και τόνισε πως, παρά τις μεταγραφές του Ιανουαρίου, στόχος είναι να παραμείνει το ίδιο σταθερό. Απογοητευμένος ήταν, όπως είναι λογικό, ο Γιάννης Μαντζουράκης. Ο τεχνικός του ΟΦΗ υπογράμμισε ότι η ομάδα του δεν εκμεταλλεύτηκε το καλό της πρώτο ημίχρονο, ενώ, ερωτηθείς για το φημολογούμενο ενδιαφέρον της Ραπίντ Βουκουρεστίου προς το πρόσωπό του, το επιβεβαίωσε μεν, ωστόσο διευκρίνισε ότι θα τιμήσει το συμβόλαιό του με τον ΟΦΗ.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις των δύο προπονητών:

ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΣΑΝΤΟΣ:

Για την εμφάνιση του ΠΑΟΚ: «Είχαμε κάποια διαστήματα στα οποία παίξαμε καλό ποδόσφαιρο και κάποια άλλα που δεν ήμασταν καλοί. Στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε αρκετά καλά πράγματα, όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι κρατούσαμε τη μπάλα στα πόδια μας και δημιουργούσαμε ευκαιρίες. Δείξαμε πιο ώριμη ομάδα και ίσως αυτό ήταν το στοιχείο που μου άρεσε περισσότερο».

Για τον Ζλάταν Μουσλίμοβιτς: «Είναι ένας σημαντικός ποδοσφαιριστής, γι' αυτό εξάλλου τον αποκτήσαμε το καλοκαίρι. Με το πάθος που επιδεικνύει και το συνεχές τρέξιμο βοηθάει και τους άλλους ποδοσφαιριστές. Να μην ξεχνάμε όμως ότι και ο Αναστασάκος έπαιξε πολύ καλά σε όσα παιχνίδια αγωνίστηκε. Επιβεβαιώνεται εξάλλου ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι σημαντικοί».

Για την επιστροφή του Βιεϊρίνια: «Αγωνίστηκε για κάποια λεπτά και θεωρώ ότι πήγε καλά. Χρειάζεται χρόνο συμμετοχής για να βρει ρυθμό και να αποκτήσει αυτοπεποίθηση. Συνήθως, οι παίκτες που έρχονται από μεγάλο διάστημα απουσίας φοβούνται να πάνε στη μπάλα, αλλά ο Βιεϊρίνια δεν έδειξε κάτι τέτοιο κι αυτό ήταν πολύ θετικό».

Ρωτήθηκε επίσης για το κατά πόσο θα αλλάξουν τα δεδομένα στην ομάδα οι μεταγραφικές κινήσεις που θα γίνουν. «Το επίπεδο της ομάδας θα είναι αυτό που βλέπουμε σήμερα, αρκεί όλοι να είναι ετοιμοπόλεμοι. Δηλαδή, μια ομάδα που θα κατεβαίνει στο γήπεδο για τη νίκη και θα είναι πολύ δύσκολο για κάθε αντίπαλό να μας κερδίσει. Είναι σημαντικό να έχουμε όλους τους παίκτες στη διάθεσή μας και φυσικά να συνεχίσουμε με την ίδια νοοτροπία και διάθεση».

Για το ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής, απέναντι στην ΑΕΚ: «Για μένα δεν είναι κάποιος ιδιαίτερος αγώνας. Είναι γνωστός ο σεβασμός που τρέφω για την ΑΕΚ, όπως και για τον ΠΑΟΚ. Θα πάμε για να κοιτάξουμε την ΑΕΚ στα μάτια και να παίξουμε όπως σε όλα τα παιχνίδια».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΚΗΣ:

Για τον αγώνα: «Είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση της ομάδας στο πρώτο μέρος. Θεωρώ ότι θα μπορούσαμε να έχουμε κάποια κέρδη. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος κι έφθασε δίκαια στη νίκη».

Για τη συνέχεια του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα: «Τα πράγματα παραμένουν πολύ δύσκολα για μας. Είναι η αρχή του δευτέρου γύρου και η μοναδική σκέψη που έχουμε είναι να παλέψουμε και να εκμεταλλευτούμε το πρόγραμμά μας».

Για την πορεία του ΠΑΟΚ την τρέχουσα περίοδο: «Ο ΠΑΟΚ φέτος είναι πολύ καλύτερος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Είναι πολύ δυνατός στην έδρα του κι έχει μεγάλη βοήθεια από τον κόσμο του. Αυτή η δυναμική είχε χρόνια να εμφανιστεί. Είναι σαν ένα παλιό κουστούμι το οποίο είχε ο ΠΑΟΚ πριν από χρόνια και πλέον το έβγαλε από καθαριστήριο».

Για το ενδιαφέρον της Ραπίντ Βουκουρεστίου προς το πρόσωπό του: «Είναι αλήθεια. Υπάρχει ένα θέμα με την Ραπίντ με την έννοια ότι αρνήθηκα να κάνω κουβέντα γιατί τους είπα ότι έχω συμβόλαιο με τον ΟΦΗ».
πηγή:www.sport-fm.gr

Βαθμολογική ανάσα για τον ΠΑΟΚ


Ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις του ΠΑΟΚ μετά το 2-0 επί του ΟΦΗ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» βρίσκεται στη δεύτερη θέση της Superleague, με τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό να βρίσκεται στους -6 βαθμούς, ενώ από τον τρίτο Παναθηναϊκό είναι στους +3. Οι Θεσσαλονικείς την επόμενη αγωνιστική φιλοξενούνται από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και θέλουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ώστε να παραμείνουν ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος θα μπορούσε να είχε πετύχει περισσότερα τέρματα στο χθεσινό παιχνίδι, αν οι ποδοσφαιριστές του Πορτογάλου τεχνικού ήταν εύστοχοι στις φάσεις που τους παρουσιάστηκαν. «Δείξαμε πιο ώριμοι…», δήλωσε ο 55χρονος προπονητής.

Οι επιστροφές των «Μούσλι» και Βιεϊρίνια

Αναμφίβολα το πρόσωπο της χθεσινής αναμέτρησης ήταν ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς. Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ επέστρεψε στη δράση μετά από περίπου 1,5 μήνα και έδειξε ορεξάτος, αφιερώνοντας το έκτο του φετινό γκολ στους γονείς του, που βρέθηκαν στο γήπεδο της Τούμπας. Ο 28χρονος άσος έτρεξε πολύ, ήταν δημιουργικός, έδιωξε με το εκπληκτικό γκολ που πέτυχε το άγχος και παρότι έχασε σπουδαίες ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ο MVP του αγώνα.

Σε ό,τι αφορά τον Αντελίνο Βιεϊρίνια, ο νεαρός Πορτογάλος είχε προλάβει μόνο τις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές του πρωταθλήματος, αφού τραυματίστηκε από τον Βιτόλο στο ντέρμπι με τον Αρη και για τον κόσμο του ΠΑΟΚ αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη η είσοδός του στο 75' του ματς. Ο 23χρονος άσος αγωνίστηκε στη φυσική του θέση ως δεξί χαφ, αντικαθιστώντας τον Βασίλη Λάκη. Παραλίγο να πετύχει και το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, αλλά ο Αρκάντιους Μάλαρτζ δεν τον άφησε στο απευθείας φάουλ του 85' του ματς.

Ιβιτς: «Καλύτεροι από την ΑΕΚ»

Για το παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής με την ΑΕΚ μίλησε ο Βλάνταν Ιβιτς στο τέλος της χθεσινής αναμέτρησης. «Δικαιούμασταν μεγαλύτερο σκορ, αν και στο ξεκίνημα μας κράτησαν οι αποκρούσεις του Χαλκιά. Τώρα πάμε να παίξουμε με την ΑΕΚ, που είναι βελτιωμένη, αν και εμείς είμαστε καλύτερη ομάδα και πρέπει να το αποδείξουμε μέσα στο γήπεδο», δήλωσε ο 32χρονος μέσος του ΠΑΟΚ και πρώην άσος της «Ένωσης».

Από την πλευρά του, ο Βιεϊρίνια, τόνισε: «Μου έλειψε το ποδόσφαιρο».

«Πάρε τον ΠΑΟΚ στα χέρια σου»

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ συμμετέχουν με τον δικό τους τρόπο στην καμπάνια της ΠΑΕ για τη διάθεση μετοχών. Φεύγοντας από την Τούμπα όλοι φορούσαν καπελάκια, στα οποία υπήρχε το κεντρικό σύνθημα της διαφημιστικής καμπάνιας: «Πάρε τον ΠΑΟΚ στα χέρια σου», έγραφαν τα καπελάκια, σε μια προσπάθεια που αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες εβδομάδες και μέχρι τις 26 του μήνα. Στην Τούμπα χθες βρισκόταν και ο Πύρρος Δήμας, ο οποίος με δηλώσεις του έχει ταχθεί υπέρ της διάθεσης μετοχών, κάτι που και ο ίδιος θα κάνει τις επόμενες ημέρες.

Στην Πορτογαλία ο Βρύζας

Οι λεπτομέρειες έχουν απομείνει για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Λίνο στον ΠΑΟΚ. Για αυτό τον λόγο, ο Ζήσης Βρύζας θα αναχωρήσει σήμερα για την Πορτογαλία, ώστε να ολοκληρωθεί με την έγγραφη συμφωνία του «Δικεφάλου του Βορρά» με τον ίδιο τον παίκτη και τον μάνατζέρ του, η μεταγραφή του Βραζιλιάνου αριστερού μπακ στους Θεσσαλονικείς.
πηγή:www.sport-fm.gr

0-0 Παναθηναϊκός και Α.Ε.Κ. στο Ο.Α.Κ.Α


Τις όποιες ελπίδες τους για την κατάκτηση του τίτλου ελαχιστοποίησαν Παναθηναϊκός και ΑΕΚ μένοντας στο 0-0 στο ΟΑΚΑ στο μεγάλο ντέρμπι της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ. Αρκετά καλός ο ρυθμός του πρώτου ημιχρόνου με εκατέρωθεν ευκαιρίες με μεγαλύτερες ένα δοκάρι του Κυργιάκου στο 30΄ και μια απίστευτη ευκαιρία του Ζιλμπέρτο Σίλβα δύο λεπτά αργότερα. Κυρίαρχοι οι «πράσινοι» στο δεύτερο 45λεπτο είχαν τον απόλυτο έλεγχο, ενώ αντίθετα η «Ένωση» έδειχνε να βολεύεται με τη την ισοπαλία και σίγουρα φεύγει πιο ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα. Για δύο περιπτώσεις πέναλτι σε Βύντρα (40΄) και Ρουκάβινα (88΄) διαμαρτύρεται το «τριφύλλι».

Το ματς

Με σύστημα 4-3-1-2 παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Χενκ Τεν Κάτε. Ο Ολλανδός έδωσε καθαρά ελεύθερο ρόλο στον Καραγκούνη ο οποίος συνεχώς άλλαζε μεριές, ενώ μπροστά του βρισκόντουσαν οι Μάντζιος και Σαλπιγγίδης. Απ’ τη μεριά του ο Ντούσαν Μπάγεβιτς χρησιμοποίησε όπως αναμενόταν το 4-4-2 έχοντας ως επιθετικό δίδυμο τους Μπλάνκο και Τζεμπούρ. Ένα ντέρμπι με πάθος, δύναμη, σκληρά μαρκαρίσματα και αρκετές εκατέρωθεν ευκαιρίες είδαμε στο πρώτο ημίχρονο στη διάρκεια του οποίου κανείς εκ των δύο αντιπάλων δεν μπόρεσε να επιβάλει με διάρκεια το ρυθμό του. Ο Παναθηναϊκός είχε περισσότερο κατοχή μπάλας δείχνοντας πως διαθέτει περισσότερους ποδοσφαιριστές ικανούς γι’ αυτή τη δουλειά, ενώ ο Καραγκούνης αλλάζοντας πλευρές παίζοντας σε ελεύθερο ρόλο προσπαθούσε να δημιουργήσει κάποια ρήγματα βρίσκοντας «τρύπες» στην αντίπαλη άμυνα. Ο Σιμάο έσπαγε με την ικανότητα που τον διακρίνει όμορφα τη μπάλα στα πλάγια, ωστόσο τα πράγματα για τον Τεν Κάτε δεν πήγαιναν καλά απ’ τη μεριά του Γκάμπριελ καθώς ο Βραζιλιάνος δεν έδειξε την όρεξη που είχε σε άλλα παιχνίδια με την ταχύτητά του και τη δύναμή του, όντας επηρεασμένος απ’ τον τραυματισμό του. Οι «πράσινοι» στο 10΄ έφτασαν κοντά στο γκολ με τον Σαλπιγγίδη ο οποίος δεν μπόρεσε από ευνοϊκή θέση να νικήσει τον Σάχα. Τα πράγματα για τον Τεν Κάτε άλλαξαν στο 24΄ αφού αναγκάστηκε να σπαταλήσει την πρώτη του αλλαγή λόγω του τραυματισμού του Γκούμα και χωρίς να αλλάξει το σύστημα τοποθέτησε τον νεοεισελθόντα Μελίσση στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Βύντρα πλάι στον Σαριεγκί στο κέντρο της άμυνας. Η ΑΕΚ παίζοντας πιο προσεκτικά παρότι δεν είχε την κατοχή κατάφερε να δημιουργήσει περισσότερες φορές σύγχυση στα καρέ του Γκαλίνοβιτς. Μάλιστα είχε δύο φορές την ευκαιρία να ανοίξει τον σκορ με τον Σωτήρη Κυργιάκο ο οποίος δεν μπόρεσε σε δύο περιπτώσεις με κεφαλιά στο 19΄ αρχικά και στο 30΄ που χτύπησε και στο δοκάρι, να «πληγώσει» την πρώην ομάδα του. Ο ρυθμός και στη συνέχεια ήταν αρκετά καλός, αν και τα πολλά σφυρίγματα διέκοπταν συνεχώς το παιχνίδι. Μετά το 30΄ οι δύο ομάδες ανέβασαν την απόδοσή τους και στο 32΄ οι γηπεδούχοι έχασαν τρομερή ευκαιρία με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα που δεν μπόρεσε σε κενή εστία να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα…Τα τελευταία δέκα λεπτά ο έλεγχος άνηκε στον Παναθηναϊκό που είχε μία ακόμα καλή φάση με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα στο 39΄, όμως η «Ένωση» στο 43΄ «κλώτσησε» μια καλή φάση που προήλθε από όμορφη ενέργεια του Μπλάνκο ο οποίος δεν είχε φανεί ως εκείνη τη στιγμή. Πάντως στο 41΄ οι «πράσινοι» ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Βύντρα από τον Μαϊστόριβιτς, όμως ο Βασσάρας δεν είδε κάτι το αντικανονικό. Στο δεύτερο 45λεπτο ο Παναθηναϊκός έδειξε πως ήθελε πιο πολύ τη νίκη και κυριάρχησε έχοντας σε όλη τη διάρκεια τον έλεγχο του αγώνα. Μετά από ένα πρώτο δεκάλεπτο χωρίς κάτι το αξιόλογο και με μέτριο ρυθμό, οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους και προσπαθούσαν κυρίως με επιθέσεις από τα αριστερά να απειλήσουν τον Σάχα. Ο Τεν Κάτε είδε πως ο Γκάμπριελ δεν μπορεί να βοηθήσει και έτσι τον άλλαξε νωρίς με τον Ρουκάβινα, τοποθετώντας τον Κροάτη στα αριστερά και τον Σαλπιγγίδη στα δεξιά. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έβλεπε πως η ισοπαλία θα ήταν αποτέλεσμα προσιτό και έτσι προτίμησε να μην ρισκάρει, ενώ διαπίστωσε «χτυπώντας» στις αντεπιθέσεις πως μπορεί πάρει και το ματς. Στο διάστημα 60-75 ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να είχε φτάσει σε κάποιο τέρμα όμως ο Ζιλμπέρτο σε μία ακόμα τεράστια ευκαιρία στο 63΄ αλλά και ο Καραγκούνης στο 67΄ και το 69΄ δεν μπόρεσαν να βρουν δίχτυα στις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν. Στο τελευταίο τέταρτο οι δύο προπονητές έκαναν τις κινήσεις τους από τον πάγκο με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να ισορροπήσει το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν κατάφερε να ανησυχήσει τον Γκαλίνοβιτς. Μέχρι το τέλος του αγώνα το «άναρχο» παιχνίδι του Καραγκούνη κυρίως στο δεύτερο μέρος αλλά και η έλλειψη «καθαρού» μυαλού των επιτιθέμενων με πρώτο το Σαλπιγγίδη δεν άλλαξαν τη μοίρα του παιχνιδιού, ενώ το μόνο άξιο αναφοράς ήταν οι διαμαρτυρίες των γηπεδούχων για πέναλτι σε ανατροπή του Ρουκάβινα στο 86΄.

Το φιλμ του αγώνα.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χενκ Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Γκούμας (24' Μελίσσης), Βύντρα, Σιμάο, Ζιλμπέρτο, Γκάμπριελ (57' Ρουκάβινα), Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Μάντζιος (81' Πετρόπουλος)

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Χουανφράν, Κυργιάκος, Μαϊστόροβιτς, Μπασινάς, Ενσαλίβα (75' Μαντούκα), Καφές, Σκόκο, Πλιάτσικας (82' Γεωργέας), Τζεμπούρ (89' Εντίνιο), Μπλάνκο
πηγή:www.sport-fm.gr