ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

Πέφτει η αυλαία του α' γύρου της Σούπερ Λίγκας
Ολοκληρώνεται το Σαββατοκύριακο ο πρώτος γύρος της Σούπερ Λίγκα με τον πρωτοπόρο και πρωταθλητή χειμώνα Ολυμπιακό να υποδέχεται τον Θρασύβουλο σε ένα θεωρητικά εύκολο παιχνίδι για τον Ολυμπιακό που έχει και την ψυχολογία στα ύψη μετά τη θριαμβευτική νίκη και την πρόκριση επί της Χέρτα για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ.
Ο ΠΑΟΚ που είναι δεύτερος με 4 βαθμούς διαφορά από τον Ολυμπιακό, φιλοξενείται στις Σέρρες από τον Πανσερραϊκό και θέλει τη νίκη για να παραμείνει σε κοντινή απόσταση με την κορυφή. Ο Πανσερραϊκός με νέο προπονητή στον πάγκο τον Ούγκο Μπρος θα προσπαθήσει για ένα νέο ξεκίνημα. Ο Παναθηναϊκός κατεβαίνει στην Κρήτη για να αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ που «καίγεται» για βαθμούς. Η κρητική ομάδα είναι σε δεινή βαθμολογικά θέση και χρειάζεται τη νίκη γα να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη. Οι «πράσινοι» από την άλλη πλευρά δεν έχουν άλλα περιθώρια για απώλειες βαθμών, η διαφορά από την κορυφή είναι έτσι κι αλλιώς μεγάλη (7 βαθμοί) συνεπώς προμηνύεται ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι! Η ΑΕΚ θέλει πάση θυσία το «τρίποντο» της νίκης στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο τον Εργοτέλη, προκειμένου να παραμείνει σε τροχιά Ευρώπης. Ο Αρης δοκιμάζεται στην Κομοτηνή με αντίπαλο τον Πανθρακικό που είναι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, ενώ δύσκολο έργο έχει και η Ξάνθη που φιλοξενείται από τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο. Τέλος, με εξαιρετικό ενδιαφέρον, αφού δεν υπάρχει φαβορί, αναμένονται οι αναμετρήσεις του Πανιωνίου με τον Αστέρα Τρίπολης και της Λάρισας με τον Λεβαδειακό. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Σάββατο 20 Δεκεμβρίου
=====================
16:45 Ηρακλής-Ξάνθη NOVA 16:45
Πανσερραϊκός-ΠΑΟΚ ALPHA
19:00
Πανιώνιος-Αστέρας Τρίπολης NOVA


Κυριακή 21 Δεκεμβρίου
=====================
15:00 Πανθρακικός-Αρης
16:45 ΑΕΚ-Εργοτέλης NOVA

16:45 Λάρισα-Λεβαδειακός ALPHΑ

19:00 Ολυμπιακός-Θρασύβουλος ΝΕΤ

19:00 ΟΦΗ-Παναθηναϊκός NOVA

πηγή:www.ert.gr
Κόκκινο πάρτυ στο Καραϊσκάκη
Μεταμορφωμένος στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός «ισοπέδωσε» με 4-0 τη Χέρτα Bερολίνου στο Καραϊσκάκη παίρνοντας πανηγυρικά την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Πάντως το τελικό σκορ σίγουρα δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα, αφού η Χέρτα ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, είχε τον απόλυτο – σχεδόν – έλεγχο του αγώνα και απείλησε ουκ ολίγες φορές την εστία του Αντώνη Νικοπολίδη, κάποιες στιγμές μάλιστα με μεγάλες ευκαιρίες. Στο ίδιο διάστημα οι παίκτες του Ολυμπιακού, αιφνιδιασμένοι ίσως από την αποφασιστικότητα των Γερμανών, προσπαθούσαν να κρατήσουν μπάλα στο κέντρο και να απειλήσουν κυρίως με αντεπιθέσεις.

Ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο οι φίλοι των «ερυθρόλευκων» είδαν να μπαίνει …άλλος Ολυμπιακός στο γήπεδο, εμφανώς βελτιωμένος.
Οι παίκτες του Ολυμπιακού μπήκαν αποφασισμένοι να καθαρίσουν τον αγώνα και με την βοήθεια των Γκαλέτι, Λέτο και Ντουντού κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο στο χώρο του κέντρου και να δημιουργήσουν πολλούς κινδύνους στην άμυνα της Χέρτα.

Η Χέρτα έδειξε ότι ήρθε αποφασισμένη να τα παίξει όλα για όλα.
Μόλις στο 2΄ η Χέρτα παραλίγο να πετύχει τον απόλυτο αιφινιδιασμό, όταν ο Ούγγρος Νταρντάϊ μόνος απέναντι από τον Νικοπολίδη, ύστερα από μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, πλάσαρε και ο Έλληνας πορτιέρο απέκρουσε σωτήρια για τον Ολυμπιακό.
Δύο λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός «απάντησε» στις χαμένες ευκαιρίες, με τον Βραζιλιάνο Ντιόγκο που μετά από ωραία ατομική προσπάθεια, αλλά και κερδίζοντας όλες σχεδόν τις κόντρες, βρέθηκε …μισό μέτρο μπροστά από τον τερματοφύλακα της Χέρτα που έδιωξε εξ΄επαφής, και στην επαναφορά ο Μπελούτσι (που ερχόταν από πίσω) σούταρε με δύναμη, όμως πάνω στην γραμμή της εστίας - σαν ο από μηχανής θεός - έδιωξε την μπάλα ο Στάϊν.
Η Χέρτα όσο περνούσε η ώρα γινόταν και πιο επικίνδυνη και επισκεπτόταν …με άγριες διαθέσεις την περιοχή του Νικοπολίδη.
Στο 10΄ «καρδιοχτύπησε» το Καραϊσκάκη, όταν ο Πάντελιτς από ασταθή απόκρουση του Νικοπολίδη σε σουτ του Σάντος από αριστερά, πήρε το «ριμπάουντ» και το πλασέ που επιχείρησε στην κενή – σχεδόν – εστία των «ερυθρόλευκων», έφυγε ψηλά άουτ.
Στο 39΄ ο Νικοπολίδης με δύσκολη επέμβαση είπε «όχι» σε μακρινό σουτ του Ράφαελ, και στην επαναφορά ο Φον Μπέργκεν επιχείρησε επικίνδυνη σέντρα από δεξιά που έδιωξε - παρακινδυνευμένα πάντως - σε κόρνερ ο Τοροσίδης, «ξυστά» από το δεξί δοκάρι του Νικοπολίδη.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα και στο 50΄ έχασε πολύ καλή ευκαιρία από εκτέλεση φάουλ του Μπελούτσι και πολύ δύσκολη επέμβαση του Ντρόμπνι μπροστά από τον Ντιόγκο.
Πέντε λεπτά αργότερα το «Καραϊσκάκη» πήρε «φωτιά». Ο Τζόρτζεβιτς εκτέλεσε φάουλ με ιδανικό τρόπο από δεξιά, και στο ύψος της μικρής περιοχής ο Ντουντού με κεφαλιά νίκησε τον Ντρόμπνι, ανοίγοντας το σκορ (1-0).
Το γκολ απελευθέρωσε από το άγχος τους παίκτες του Ολυμπιακού που ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του, και στο 61΄ο Ντιόγκο με ατομική ενέργεια από πολύ πλεονεκτική θέση κοντά στη μικρή περιοχή σούταρε και έδιωξε σε κόρνερ με υπερένταση ο Ντρόμπνι.
Τρία λεπτά αργότερα η Χέρτα με τον Νίκου έχασε πολύ καλή ευκαιρία, το σουτ όμως που επιχείρησε κόντραρε σε αμυντικούς του Ολυμπιακού.
Στο 67΄ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι με τον Ντουντού που αξιοποίησε ο Γκαλέτι (2-0) «κλειδώνοντας» ουσιαστικά την νίκη και την πρόκριση των «ερυθρόλευκων» στην επόμενη φάση.
Μετά το δεύτερο γκολ ο Ολυμπιακός φάνηκε ότι επαναπαύεται και στο 76΄ η Χέρτα έχασε άλλη μια κλασική ευκαιρία.
Στο 86΄ο Βασίλης Τοροσίδης ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Ο Λέτο έκανε ό,τι ήθελε από δεξιά την άμυνα της Χέρτα έβγαλε τη σέντρα στη μικρή περιοχή η μπάλα ήρθε στον Τοροσίδη που με γυριστό σουτ από πολύ κοντά νίκησε τον Ντρόμπνυ.
Δύο λεπτά αργότερα και πάλι από πολύ ωραία ατομική ενέργεια του Λέτο (που ήταν εξαιρετικός) έδωσε στον Ντομί που έβγαλε με πάσα ωραία την μπάλα στον Ντιόγκο που ανενόχλητος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Ντρόμπνυ, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην νίκη του Ολυμπιακού.
Με την νίκη αυτή ο Ολυμπιακός κατέλαβε την 3η θέση στον όμιλό του και περιμένει την κλήρωση της Παρασκευής για να μάθει τον αντίπαλό του στη φάση των «32» του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Διατητής: Μάρτιν Χάνσον (Σουηδός)

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Ζεβλάκοφ, Παπαδόπουλος, Ντομί, Πατσατζόγλου, Ντούντου, Γκαλέτι (75΄ Πάντος), Μπελούτσι (84΄ Κοβάσεβιτς), Τζόρτζεβιτς (Λέτο 60΄), Ντιόγκο.

Χέρτα Βερολίνου: Ντρόμπνι, Φον Μπέργκεν(68΄Ντομοβτσίσκι), Φρίντριχ, Κακά, Στάϊν, Νίκου (86΄Λούσιο), Νταρντάϊ, Λουστενμπέργκερ, Σάντος, Πάντελιτς (74΄Τσέρμιτι), Ράφαελ.

Tα αποτελέσματα και η βαθμολογία

2ος όμιλος ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Χέρτα Βερ. 4-0
Μπενφίκα-Μέταλιστ Χάρκιβ 0-1
Ρεπό: Γαλατάσαραϊ
Βαθμολογία Αγ. Ν Ι Η Τερμ. Β
Μέταλιστ 4 3 1 0 3-0 10 Γαλατασαράι 4 3 0 1 4-1 9 Ολυμπιακός 4 2 0 2 9-3 6 =========================== Χέρτα Βερολίνου 3 0 2 2 1-6 2 Μπενφίκα 4 0 1 3 2-9 1
Οι ομάδες που θα μπουν στην κλήρωση για τη φάση των "32"

Επτά δυνατές ομάδες, οι οποίες όμως σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν "φόβητρα", είναι οι υποψήφιες αντίπαλοι του Ολυμπιακού στη φάση των "32" του κυπέλλου UEFA. Η κλήρωση γίνεται την Παρασκευή (14:00) στη Νιόν, μαζί με τη φάση των "16" και στο δρόμο των πρωταθλητών Ελλάδας θα βρεθεί μία εκ των Βόλφσμπουργκ, Αμβούργου, Σεντ Ετιέν, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μάντσεστερ Σίτι, Ουντινέζε και Σταντάρ Λιέγης. Εξαιρείται, δηλαδή, η Μέταλιστ Χάρκιβ, η οποία κατετάγη πρώτη στο γκρουπ, όπου συμμετείχε ο Ολυμπιακός. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πρώτες των οκτώ ομίλων διασταυρώνονται με τις τρίτες, ενώ οι δεύτερες θα αντιμετωπίσουν τις ομάδες που κατέλαβαν την τρίτη θέση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Αναλυτικά οι 32 ομάδες που συνεχίζουν στο UEFA: 1οι στον όμιλο vs 3οι στον όμιλο Βόλφσμπουργκ (Γερμανία) Μπράγκα (Πορτογαλία) Αμβούργο (Γερμανία) Αστον Βίλα (Αγγλία) Σεντ Ετιέν (Γαλλία) Κοπεγχάγη (Δανία) ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) Λεχ Πόζναν (Πολωνία) Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) Μέταλιστ Χάρκιβ (Ουκρανία) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Ουντινέζε (Ιταλία) Ναϊμέγκεν (Ολλανδία) Σταντάρ Λιέγης (Βέλγιο) Σαμπντόρια (Ιταλία) 2οι στον όμιλο vs 3οι στο Τσάμπιονς Λιγκ Τβέντε (Ολλανδία) Μπορντό (Γαλλία) Γαλατασαράι (Τουρκία) Βέρντερ Βρέμης (Γερμανία) Τότεναμ (Αγγλία) Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) Σαμπντόρια (Ιταλία) Μαρσέιγ (Γαλλία) Μίλαν (Ιταλία) Ααλμποργκ (Δανία) Αγιαξ (Ολλανδία) Φιορεντίνα (Ιταλία) Βαλένθια (Ισπανία) Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία) Λα Κορούνια (Ισπανία) Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης (Ρωσία)
πηγή:
www.ert.gr

Με Βιγιαρεάλ κληρώθηκε ο Παναθηναϊκός

Mε την ισπανική Βιγιαρεάλ κληρώθηκε ο Παναθηναϊκός στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ , όπως προέκυψε από την κλήρωση που διεξήχθη στη Νιόν της Ελβετίας.
Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στο «Μαδριγάλ» στις 25 Φεβρουαρίου και η ρεβάνς στις 10 Μαρτίου στο ΟΑΚΑ. Εκ πρώτης όψεως ο Παναθηναϊκός απέφυγε μεγαθήρια όπως η Ρεάλ, η Άρσεναλ ή η Τσέλσυ, σίγουρα όμως θα μπορούσε να είναι και πιο τυχερός, μιας και η Βιγιαρεάλ θεωρείται και ανήκει στις κορυφαίες ομάδες της Πριμέρα Νιτιβιζιόν. Το θετικό για τον Παναθηναϊκό είναι ότι θα δώσει τον αγώνα ρεβάνς στην Αθήνα, και αν ο Παναθηναϊκός πιάσει την απόδοση που μπορεί και είδαμε στη φάση των ομίλων, θα παλέψει επί ίσοις όροις για την πρόκριση.

Η κλήρωση της φάσης των «16»

Τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, όπως προέκυψαν από τη κλήρωση που διεξήχθη στη Νιόν της Ελβετίας, έχουν ως εξής: Τσέλσι (Αγγλία)-Γιουβέντους (Ιταλία)
Βιγιαρεάλ (Ισπανία)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Σπόρτινγκ Λισαβώνας (Πορτογαλία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)-Πόρτο (Πορτογαλία) Λιόν (Γαλλία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Λίβερπουλ (Αγγλία) Άρσεναλ (Αγγλία)-Ρόμα (Ιταλία) Ίντερ (Αγγλία)-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία) * Οι πρώτες αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στις 24 ή 25 Φεβρουαρίου και οι αγώνες ρεβάνς στις 10 ή 11 Μαρτίου.

Αντωνίου: "Το φαβορί είναι η Βιγιαρεάλ"

Ο διευθυντής ποδοσφαίρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Κώστας Αντωνίου σχολιάζοντας την κλήρωση που έφερε στον δρόμο του Παναθηναϊκού την Βιγιαρεάλ είπε ότι το θεωρητικό φαβορί στις δύο αναμετρήσεις για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ είναι η Ισπανική ομάδα.
Παράλληλα χαρακτήρισε ως πρόκληση την Βιγιαρεάλ για τον Παναθηναϊκό, μιας και είναι μια εκ των κορυφαίων ομάδων στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Μεταξύ άλλων ο Κώστας Αντωνίου είπε στον τηλεοπτικό σταθμό «Novasports»: «Έχει καταφέρει αρκετά ο Παναθηναϊκός στους ομίλους, ακόμη περισσότερα στη φάση των "16". Η Βιγιαρεάλ είναι πολύ ισχυρός αντίπαλος, θεωρητικά το φαβορί σε σχέση με μας. Ο Παναθηναϊκός αυτό το βρίσκει πάντα προκλητικό. Οι παίκτες θα βρουν τα κίνητρα για να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους σ΄ αυτά τα δύο παιχνίδια. Ξέραμε τι θα συναντήσουμε. Έχω μία φιλοσοφία, ότι καλός αντίπαλος είναι αυτός που σε πάει στην επόμενη φάση. Στις 11 Μαρτίου θα ξέρουμε. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι, να διορθώσουμε λίγο τα πράγματα στο ελληνικό πρωτάθλημα».

Ντιέγκο Λόπεθ: "Ομάδα με ευρωπαϊκή εμπειρία ο Παναθηναϊκός"

Σχετικά ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της κλήρωσης, που έφερε τη Βιγιαρεάλ αντιμέτωπη με τον Παναθηναϊκό στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο Ντιέγκο Λόπεθ. «Δεν μπορούμε να παραπονιόμαστε, γιατί δεν ήταν από τις πλέον ισχυρές ομάδες», επισήμανε ο τερματοφύλακας της ισπανικής ομάδας, σπεύδοντας πάντως να προσθέσει ότι «... πρόκειται για μία ομάδα έμπειρη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η οποία βρίσκεται σε καλή κατάσταση, αφού βγήκε πρώτη σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο».

πηγή:www.ert.gr

Σεντ Ετιέν...και μετά Βέρντερ-Μίλαν για τον Ολυμπιακό!

Καλή ..κατά το ήμισυ ήταν η κλήρωση για τον Ολυμπιακό για τη φάση των «32» στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, καθώς έβγαλε για αντίπαλο τη Γαλλική Σεντ Ετιέν, όμως εφόσον προκριθεί στην επόμενη φάση, θα βρει στον δρόμο του τον νικητή του ζευγαριού Βέρντερ Βρέμης-Μίλαν !
Η Γαλλική Σεντ Ετιέν, είναι μια ομάδα ασφαλώς στα μέτρα των «ερυθρόλευκων», εφόσον βέβαια παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητές του. Η Σεντ Ετιέν πρόερχεται από τη Γαλλική σχολή ποδοσφαίρου και θέλει ιδιαίτερη προσοχή με δεδομένο μάλιστα ότι ο δεύτερος αγώνας γίνεται στη Γαλλία. Η πρώτη αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», στις 18 ή 19 Φεβρουαρίου, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα λάβει χώρα στη Γαλλία στις 26 Φεβρουαρίου. Εφόσον οι «ερυθρόλευκοι» ξεπεράσουν το «εμπόδιο» των «στεφανουά», θα αντιμετωπίσουν στη φάση των «16» το νικητή του ζευγαριού Βέρντερ Βρέμης (Γερμανία)-Μίλαν (Ιταλία).

Αναλυτικά τα ζευγάρια της κλήρωσης για τις φάσεις των «32» και των «16»

Τα ζευγάρια για τις φάσεις των «32» και των «16» στο Κύπελλο UEFA, όπως προέκυψε από τη κλήρωση που διεξήχθη στη Νιόν της Ελβετίας, έχουν ως εξής:

ΦΑΣΗ «32»
1. Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)-Βόλφσμπουργκ (Γερμανία) 2. Κοπεγχάγη (Δανία)-Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) 3. Ναϊμέγκεν (Ολλανδία)-Αμβούργο (Γερμανία) 4. Σαμπντόρια (Ιταλία)-Μέταλιστ Χάρκιβ (Ουκρανία)
5. Μπράγκα (Πορτογαλία)-Σταντάρ Λιέγης (Βέλγιο)
6. Άστον Βίλα (Αγγλία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)
7. Λεχ Πόζναν (Πολωνία)-Ουντινέζε (Ιταλία)
8. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Σεντ Ετιέν (Γαλλία)
9. Φιορεντίνα (Ιταλία)-Άγιαξ (Ολλανδία)
10. Άαλμποργκ (Δανία)-Λα Κορούνια (Ισπανία)
11. Βέρντερ Βρέμης (Γερμανία)-Μίλαν (Ιταλία)
12. Μπορντό (Γαλλία)-Γαλατασαράι (Τουρκία)
13. Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία)-Βαλένθια (Ισπανία)
14. Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία)-Στουτγκάρδη (Γερμανία)
15. Μαρσέιγ (Γαλλία)-Τβέντε (Ολλανδία)
16. Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία-Τότεναμ (Αγγλία)

* Οι πρώτες αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στις 18 ή 19 Φεβρουαρίου και οι αγώνες ρεβάνς στις 26 Φεβρουαρίου.
ΦΑΣΗ «16»
Νικητής 11-Νικητής 8 Νικητής 6-Νικητής 16 Νικητής 7-Νικητής 14 Νικητής 1-Νικητής 5 Νικητής 13-Νικητής 4 Νικητής 2-Νικητής 10
Νικητής 15-Νικητής 9
Νικητής 3-Νικητής 12

* Οι πρώτες αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στις 12 Μαρτίου και οι αγώνες ρεβάνς στις 18 ή 19 Μαρτίου.

Bαλβέρδε: "Δύσκολα τα ματς με Σεντ Ετιέν"

Κάθε άλλο παρά εφησυχάζει ο τεχνικός του Ολυμπιακού Ερνέστο Βαλβέρδε ο οποίος μετά την κλήρωση για τους «32» του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ δήλωσε ότι τα δύο παιχνίδια με τη Σεντ Ετιέν θα είναι δύσκολα και επικίνδυνα.
Μέσα από την ιστοσελίδα του Ολυμπιακού είπε ο Ισπανός προπονητής για τη Σεντ Ετιέν: «Η Σεντ Ετιέν είναι μία πολύ δυνατή ομάδα, η οποία μάλιστα προκρίθηκε αφήνοντας στον 7ο όμιλο δεύτερη τη Βαλένθια, που είναι ένα από τα φαβορί του Κυπέλλου UEFA. Σημαντικό πλεονέκτημα για τη γαλλική ομάδα αποτελεί το γεγονός ότι το δεύτερο μεταξύ μας παιχνίδι θα γίνει στην έδρα της. Σίγουρα τα ματς με τη Σεντ Ετιέν θα είναι δύσκολα και επικίνδυνα».

Εν τω μεταξύ, άρχισε η προετοιμασία για τον κυριακάτικο αγώνα για τη Σούπερ Λίγκα με τον Θρασύβουλο.
Στη διάρκεια της προπόνησης, ο Μήτρογλου χτύπησε στον αριστερό τετρακέφαλο και θα κάνει εξετάσεις, όπως και ο Ντιόγκο, ο οποίος έχει μια κάκωση στην αριστερή ποδοκνημική από τον αγώνα με τη Χέρτα. Ο Τοροσίδης έκανε θεραπεία, καθώς έχει ένα αιμάτωμα στην αριστερή γαστροκνημία, το οποίο ευτυχώς δεν εμπνέει ανησυχία, ενώ ο Λεονάρντο συνέχισε το πρόγραμμα αποκατάστασης που ακολουθεί. Θεραπεία ακολουθεί και ο Ντομί, ο οποίος υπέστη διάστρεμμα στην αριστερή ποδοκνημική στο παιχνίδι με τη Χέρτα.

πηγή:www.ert.gr


Στην 12η θέση της ΟΥΕΦΑ η Ελλάδα

H νίκη του Ολυμπιακού επί της Χέρτα έφερε την Ελλάδα στην 12η θέση της κατάταξης της ΟΥΕΦΑ που σημαίνει ότι από τη σεζόν 2010-11 θα εκπροσωπείται η χώρα μας από πέντε ομάδες στα ευρωπαϊκά κύπελλα! Η 12η θέση θα είναι εξαιρετικά απίθανο να χαθεί μέχρι το τέλος της σεζόν, καθώς θα πρέπει να φτάσει τουλάχιστον μέχρι τα προημιτελικά η Σταντάρ Λιέγης στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Για την Ελλάδα η 12η θέση σημαίνει αναλυτικά ότι ο πρωταθλητής προκρίνεται απ΄ευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ο δευτεραθλητής θα αγωνίζεται στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και θα μετέχουν τρεις ομάδες στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Αναλυτικά η κατάταξη των 15 πρώτων χωρών:
1. Αγγλία 74.387 (8/9)

2. Ισπανία 71.516 (6/8)
3. Ιταλία 61.160 (7/8)
4. Γερμανία 52.695 (5/8)

5. Γαλλία 47.023 (5/7)

6. Ρωσία 44.875 (2/4)
7. Ρουμανία 38.908 (0/7)
8. Ολλανδία 38.129 (5/6)
9. Πορτογαλία 35.319 (3/7)
10. Ουκρανία 33.600 (3/4)

11. Τουρκία 31.225 (1/4)

12. Ελλάδα 27.915 (2/4)

13. Σκωτία 27.875 (0/4)

14. Ελβετία 25.250 (0/5)

15. Βέλγιο 25.075 (1/4)

Στην τελευταία στήλη αναφέρονται οι ομάδες της χώρας που συνεχίζουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις απ΄ όσες συμμετείχαν αρχικά.

πηγή:www.ert.gr