ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

Γήπεδο Έλους Βασίλειος Μιχελάκος.4η αγωνιστική Α" κατηγορίας Λακωνίας Ευρώτας Έλους- Κάστρο Γερακίου 2-1 ημίχρονο 1-0

-Στο 6' ο Τζανετάκος έκλεψε την πάσα που πήγε να δώσει ο αμυντικός του Κάστρου Γερακίου και από τα δεξιά έβγαλε την σέντρα με τον Κρισάφη να είναι μόνος με τον νεαρό τερματοφύλακα αλλά το πλασέ που έκανε ο παίχτης του Ευρώτα αποκρούστηκε κρατώντας ανέπαφη την εστία του στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα.



-Στο 25' παίχτης του Κάστρου από τα δεξιά ξεπέρασε 2 αντιπάλους του έβγαλε την σέντρα όμως το κοντινό σουτ που έγινε από συμπαίχτη του απόκρουσε εντυπωσιακά ο Μακρής για να παραμείνει το 0-0.

-Στο 32' δύο αμυντικοί του Κάστρου πήγαν να διώξουν την μπάλα αλλά συγκρούστηκαν μεταξύ τους με αποτέλεσμα να μην φύγει μακρυά η μπάλα και ο Roncea χωρίς να καθυστερήσει με δυνατό σουτ την έστειλε στο κέντρο της εστίας καθότι ο νεαρός τερματοφύλακας βρισκόταν πολύ μακρυά από την γραμμή τέρματος.

-Στο 38' αλλεπάλληλα λάθη των παιχτών του Ευρώτα και κόντρες που κέρδισαν οι παίχτες του Κάστρου,το τελικό κοντινό σουτ βρήκε στην ρίζα της αριστερής κάθετης δοκού του Μακρή και στην συνέχεια οι παίχτες του Ευρώτα έδιωξαν μακρυά την μπάλα στην πιο κλασική ευκαιρία για γκολ για το πρώτο ημίχρονο.

-Στο 45' ο Κρισάφη έξω από την περιοχή πιάνει δυνατό σουτ που δεν πρόλαβε καν να δει την πορεία της μπάλας ο τερματοφύλακας του Κάστρου αλλά όμως στάθηκε τυχερός αφού η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

-Στο 45'+1" του πρώτου ημιχρόνου παίχτης του Κάστρου Γερακίου σούταρε έξω από την περιοχή αλλά ο Μακρής δεν είχε κανένα πρόβλημα και έπεσε στην δεξιά του γωνία και έδιωξε.

-Στο 48' ο Τζανετάκος Β. που βρισκόταν αριστερά και πλάγια θα κλέψει την μπάλα από τον ανυποψίαστο αμυντικό του Κάστρου και με σουτ θα προσπαθήσει να σκοράρει αλλά η μπάλα δεν θα του κάνει το κέφι και θα βρει το εξωτερικό των δικτύων του Δρούσια που δεν το περίμενε.

-Στο 56' ο Τζανετάκος Β. στην γωνία της μεγάλης περιοχής θα δώσει πάσα στον Κρισάφη και αυτός θα επαναφέρει στον συμπαίχτη του και εκείνος με κεραυνοβόλο σουτ θα πάρει μέσα τα χέρια του Δρούσια  που επιχείρησε να αποκρούσει το σουτ και έτσι θα γίνει το 2-0.

-Στο 64' σε αμυντικό κενό παίχτης του Κάστρου μέσα από την περιοχή θα επιχειρήσει να σκοράρει όμως ο ευρισκόμενος σε μεγάλη μέρα Μακρής θα πέσει και με τα πόδια έδιωξε σωτήρια για την ομάδα του.

-Στο 66' σε σέντρα που θα γίνει από τα δεξιά για την ομάδα του Κάστρου η μπάλα θα βρει το χέρι του Κρητικάκου Γ. και ο διαιτητής Ανούσος δίνει την εσχάτη των ποινών παρά τις χλιαρές διαμαρτυρίες για ακούσιο.Στην εκτέλεσή του ο τερματοφύλακας του Ευρώτα Μακρής είναι και πάλι εκεί για να δώσει την λύση αποκρούοντας εντυπωσιακά σε μια ακόμα επιβεβαίωση της μεγάλης μέρας που βρισκόταν.

- Στο 68' και 70' οι παίχτες του Κάστρου από καλή θέση θα σουτάρουν όμως τα σουτ πέρασαν και το προστατευτικό πλέγμα που υπάρχει πίσω από την εστία.

-Στο 77' τελικά οι φιλοξενούμενοι από κοντά και σε χώρο που δεν βρίσκονταν παίχτες του Ευρώτα καταφέρνουν να πετύχουν το γκολ που δικαιούνταν και να μειώσουν σε 2-1 μεταφέροντας και το άγχος στους γηπεδούχους.

-Στο 79' θα γίνει και η τελευταία ουσιαστικά μεγάλη φάση του αγώνα που ανήκε στους γηπεδούχους,όταν ο Τζανετάκος Β. θα δεχθεί την απόκρουση του αμυντικού σε κόρνερ του ιδίου,στην συνέχεια της φάσης κάνει την σέντρα,κεφαλιά του Κρισάφη αλλά η μπάλα γλύφει το οριζόντιο δοκάρι και περνάει άουτ,έτσι ο Κρισάφη μετά από 6 αγώνες θα μείνει χωρίς να σκοράρει.

-Ο αγώνας στο πρώτο 20' ήταν περισσότερο το ποια ομάδα θα πάρει τον έλεγχο του αγώνα με την ομάδα του Κάστρου να έχει περισσότερες επιτυχίες κυρίως από την δεξιά επιθετική της πτέρυγα.Σταδιακά ο Ευρώτας άρχισε να ισορροπεί το παιχνίδι και από το λάθος που έγινε στην άμυνα του Κάστρου,που δεν ήταν το μοναδικό,να πάρει το προβάδισμα στο σκορ και να το διατηρήσει μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.Στο δεύτερο ημίχρονο το γκολ του Τζανετάκου Β. μαζί με την απόκρουση του Μακρή στο πέναλτι,ήταν τα κομβικά σημεία που έκριναν την πρώτη νίκη του Ευρώτα μετά από δώδεκα αγώνες συν αυτό που δεν έγινε...νομίζω με την ίδια ομάδα,άλλωστε και η τελευταία νίκη ήταν στο τέλος του πρώτου γύρου στο προηγούμενο πρωτάθλημα.Τουλάχιστον μετά από 33 ολόκληρα χρόνια δεν έσπασε το αρνητικό σερί χωρίς νίκη του Εθνικού ερασιτεχνικού πρωταθλήματος,για το τοπικό ειναι κάτι πρωτοφανές στην ιστορία του Ευρώτα.Το Κάστρο Γερακίου έχει καλύτερη ομάδα σε σχέση με την περσινή περίοδο που σημείωσε...νίκη επί της πρωταθλήτριας κι αυτής που υποβιβάστηκε!!!.

Stadium Elous Basil Michelakos.4i racing A "class Laconia Eurotas Elous- Kastro Gerakiou 2-1 half time 1-0
-In the 6th minute Tzanetakos has stolen everything that the defender of the Castle of Geraki has done and from the right he took the center with Krisafios being alone with the young goalkeeper, but the play made by the Eurota player was repelled by keeping his home away at the first great opportunity of the race.

- In 25 'of the Castle from the right, he overcame two of his opponents, but the close shot made by his team impressed Makris to stay 0-0.

- At 32 'two defenders of the Castle went to the ball, but they collided with each other, so that the ball did not go away and Roncea without a delay with a strong shot sent her to the center of the fire because the young goalkeeper was very far off the line goal.

-In 38 consecutive errors of the Eurotas players and the draws won by the players of the Castle, the final close shot found at the root of Makris' left vertical girdle, and then the Eurotas players drove away the ball to the most classic goal for the first half.

- In the 45th minute, Krissafi out of the area makes a possible shot that could not even see the course keeper of the Castle but he was lucky after the ball was barely eliminated.

-In the 45 '+ 1 "of the first half-time player of Kastro Geraki, he was out of the area but Makris had no problem and he fell to his right corner and drove away.

"In 48 ', Tzanetakos B., who was left and side, will steal the ball from the unsuspecting defender of Kastro and with a shot will try to score but the ball will not make him cheerful and will find the outside of Drousia awaiting it.

-In 56 'Tzanetakos B. will have to pass to Krisaffi on the corner of the big area and he will be restored to his team and he with a shotgun will take Drousia's hands in the wings of the shot and thus will become the 2- 0.

- In 64 'in a defensive gap of the Castle player through the area will attempt to score, but Makris will fall on the big day and walk away for his team on foot.

-In the 66 'in the right-hand corner for the team of the Castle, the ball will find the hand of Cretan T. and the referee Anousos gives the penalty of the penalties despite the lukewarm protests for inadmissibility. In his execution the goalkeeper Evrotas Makris is back there to give the solution, with an impressive response to another confirmation of the great day he was in.

- In 68 'and 70' the players from the Castle will be in good position, but the shots passed and the protective grid behind the fire.

At 77 ', the guests from near and in a place where Eurotas players were not able to reach the goal they were entitled to, and to reduce to 2-1 and transfer the stress to the hosts.

- In 79 'there will be the last substantial phase of the game that belonged to the home team, when Tzanetakos B. will accept the defense of his defender in his own corners, after the phase makes the center, head of Krissapis but the ball is licking the horizontal bar and goes out, so Krisaffi after 6 games will be left without a score.

- The first 20 'match was more of which team will take control of the fight with the Castle team to have more successes, mainly from its right wing. the defense of the Castle, which was not the only one, to take the lead in the scoring and to maintain it until the end of the first half. In the second half the goal of Tzanetakos B. along with Makris's penalty in the penalty shoot-out were the nodal points judged the first victory of Evrotas after twelve races plus what was not done ... I think with the same team, and the last victory was at the end of the first round in the previous championship. At least after 33 whole years did not broke the negative series without winning the National Amateur Championship , for the local is something unprecedented in the history of Evrotas. The Castle of Gerakion has a better team than last year's season ... victory over the champion and the one that was demoted !!!.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.