ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Υπερπρωταθλήτρια η Νάπολι(video)

Υπερπρωταθλήτρια, Νάπολι,yperprotathlitria, napoliΠαρά τις αποκρούσεις του Μπουφόν, η Γιουβέντους επέμενε να χάνει πέναλτι, χαρίζοντας στη Νάπολι το Supercoppa. Νωρίτερα, ο Ιγκουαΐν απάντησε δύο φορές στα γκολ του Τέβες, οδηγώντας το ματς σε παράταση και πέναλτι στην Ντόχα.


Πηγή: Sport 24

Παναθηναϊκός - Κέρκυρα 2-0

Παναθηναϊκός - Κέρκυρα 2-0,panathinaikos - kerkyra 2-0Ο Παναθηναϊκός αποχαιρέτησε με νίκη το 2014, επικρατώντας 2-0 της Κέρκυρας στο "Απόστολος Νικολαΐδης" και παίζοντας καλό ποδόσφαιρο. Κορυφαίος και σκόρερ ο Χουχούμης, άνοιξε το σκορ ο Καρέλης.

Πηγή: Sport 24

Live Streaming.22:00 Stoke City vs Chelsea 2-0 Eastern European Summer Time

Merry Fàbregas, Τσέλσι,Merry Fàbregas, tselsiΜε μία ασίστ στον Τέρι και ένα δικό του γκολ, ο Σεσκ Φάμπρεγας υπέγραψε τη νίκη της Τσέλσι με 2-0 επί της Στόουκ στο "Britannia", φέρνοντας μόνους στην πρώτη θέση τους Λονδρέζους πριν την Boxing Day. (VIDEOS)

''Κι εμείς Χριστιανοί είμαστε Παναγιά μου''

Λεβαδειακός
Επίθεση κατά του διαιτητή Παππά, αλλά και του Άγγελου Αναστασιάδη και του ΠΑΟΚ εξαπέλυσε μέσω ανακοίνωσης η ΠΑΕ Λεβαδειακός. Οι Βοιωτοί υποστηρίζουν ότι εκείνοι ήταν αυτοί που αδικήθηκαν.
Ανακοίνωση κατά του ρέφερι Παππά, που διαιτήτευσε το παιχνίδι του Λεβαδειακού με τον ΠΑΟΚ, εξέδωσε η ομάδα της Βοιωτίας, που με ειρωνική διάθεση ανέφερε μεταξύ άλλων: ''Κι εμείς χριστιανοί είμαστε Παναγιά μου…''.
Αναλυτικά: ''Δικαιώθηκε ο προπονητής του ΠΑΟΚ και εισακούστηκαν οι προσευχές του καθώς «τυφλώθηκαν» διαιτητής και επόπτης και δεν έδωσαν δύο καταφανέστατα πέναλτι σε βάρος της ομάδος του – στο 43΄επιστροφή της μπάλας από τον Παπαδόπουλο με το χέρι εντός περιοχής στον τερματοφύλακά του και στο 64΄εμφανέστατο χέρι μέσα στην περιοχή από τον ποδοσφαιριστή  Golasa – , δεν απέβαλαν με 2η κίτρινη κάρτα στις αρχές του β΄ ημιχρόνου τον ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ Rat, υπέδειξαν λανθασμένα σε θέση οφ-σάϊντ τον ποδοσφαιριστή μας Sotelo ενώ βρισκόταν σε καταφανέστατη θέση για γκολ, ενώ αντίθετα καταλόγισαν ως έγκυρο, το ΑΚΥΡΟ 1ο γκολ του ΠΑΟΚ, καθώς ο ποδοσφαιριστής Σαλπιγγίδης που γύρισε τη μπάλα πριν την επίτευξη του γκολ, βρισκόταν σε εμφανέστατη θέση οφ – σάϊντ.
Καλά Χριστούγεννα! Κι εμείς χριστιανοί είμαστε Παναγιά μου…''.
Πηγή: Sport 24

.Νέο «σοκ» με Ναβάρο στην Μπάρτσα!

Νέο «σοκ» με Ναβάρο στην Μπάρτσα!Τελειωμό δεν έχουν τα προβλήματα τραυματισμών φέτος για τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο! Ο αρχηγός της Μπαρτσελόνα υπέστη θλάση και έτσι θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για πάνω από ένα μήνα!

Από τον… παράδεισο, στην… κόλαση ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο!

Ο «La Bomba» αποχώρησε τραυματίας στην ήττα της Μπαρτσελόνα από την Εστουδιάντες και σύμφωνα με το ιατρικό επιτελείο των «μπλαουγκράνα» έχει υποστεί θλάση στο δικέφαλο του δεξιού του ποδιού!

Αυτό σημαίνει, πως ο αρχηγός των πρωταθλητών Ισπανίας θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για τουλάχιστον έξι εβδομάδες, χάνοντας -όπως είναι φυσικό- το προσεχές ντέρμπι (28/12) με τη Ρεάλ Μαδρίτης για τη 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Μάλιστα, ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο είχε μόλις επιστρέψει από το μυϊκό τραυματισμό που είχε υποστεί στα τέλη Νοεμβρίου και στην αναμέτρηση με την Αρμάνι Μιλάνο.
Πηγή: Σπορ FM

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-3

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-3,panathinaikos-olybiakos 2-3Σε ένα εκπληκτικό ματς στην Κυψέλη ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε του Παναθηναϊκού στο τάι μπρέικ στην αυλαία της 9ης αγωνιστικής. 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >> 

Πηγή: Sport 24

.«Επαφές Μπαρτσελόνα-Νεϊμάρ για νέο συμβόλαιο»

«Επαφές Μπαρτσελόνα-Νεϊμάρ για νέο συμβόλαιο» Οι πρώτες επαφές μεταξύ των ανθρώπων της Μπαρτσελόνα και της πλευράς του Νεϊμάρ έχουν ξεκινήσει, σχετικά με την ανανέωση του συμβολαίου του Βραζιλιάνου με τους «μπλαουγκράνα», σύμφωνα με ισπανικά Μέσα.

Ο Νεϊμάρ έχει συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα μέχρι το 2018, αλλά στον σύλλογο της Καταλονίας θεωρούν τον Βραζιλιάνο αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας και έτσι επιθυμούν από νωρίς να φροντίσουν να τον «δέσουν» στο «Καμπ Νόου».
Κοινή επιθυμία και των δυο πλευρών είναι η ανανέωση του συμβολαίου του Νεϊμάρ, αν και δύσκολα θα ολοκληρωθεί κάτι επίσημα μέσα στο 2015 και πριν τις προεδρικές εκλογές του συλλόγου το 2016.
Η Μπαρτσελόνα, πάντως, θέλει το νέο συμβόλαιο του Νεϊμάρ να έχει διάρκεια μέχρι το 2022 και ο ίδιος ο παίκτης λέγεται ότι είναι ενθουσιασμένος με αυτή την προοπτική.
Πηγή: Goal

Live Streaming.19:30 Panathinaikos Athens vs Kerkyra 2-0 Eastern European Summer Time

Παναθηναϊκός - Κέρκυρα 2-0,panathinaikos - kerkyra 2-0Ο Παναθηναϊκός αποχαιρέτησε με νίκη το 2014, επικρατώντας 2-0 της Κέρκυρας στο "Απόστολος Νικολαΐδης" και παίζοντας καλό ποδόσφαιρο. Κορυφαίος και σκόρερ ο Χουχούμης, άνοιξε το σκορ ο Καρέλης.

Πηγή: Sport 24

.Η Γενική Συνέλευση της Παναθηναϊκής Συμμαχίας


Γενική Συνέλευση, Παναθηναϊκής Συμμαχίας,geniki synelefsi, panathinaikis symmachiasΜε την παρουσία μόλις 30 Συμμάχων, ολοκληρώθηκε η ετήσια Τακτική Συνέλευση της "Παναθηναϊκής Συμμαχίας" στον Τάφο του Ινδού. Πρόβλεψη για αυξημένα έσοδα, υπεράσπιση του ρόστερ αλλά και απογοήτευση για τη μικρή προσέλευση από τον Γιάννη Αλαφούζο.
Πηγή: Sport 24

Live Streaming.19:00 Juventus vs Napoli 2-2(7-8 pen)Serie A Eastern European Summer Time

Υπερπρωταθλήτρια, Νάπολι,yperprotathlitria, napoliΠαρά τις αποκρούσεις του Μπουφόν, η Γιουβέντους επέμενε να χάνει πέναλτι, χαρίζοντας στη Νάπολι το Supercoppa. Νωρίτερα, ο Ιγκουαΐν απάντησε δύο φορές στα γκολ του Τέβες, οδηγώντας το ματς σε παράταση και πέναλτι στην Ντόχα.

Πηγή: Sport 24

Live Streaming.17:00 Panathinaikos vs Olympiacos 2-3(17-25)(20-25)(27-25)(25-23)(12-15) Volley League... Eastern European Summer Time

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-3,panathinaikos-olybiakos 2-3Σε ένα εκπληκτικό ματς στην Κυψέλη ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε του Παναθηναϊκού στο τάι μπρέικ στην αυλαία της 9ης αγωνιστικής.

.Επιστρέφει στα γήπεδα ο Γκουτιέρες

Ο Γιόνας Γκουτιέρες αναμένεται να αγωνιστεί ξανά, μετά την περιπέτεια που πέρασε με τον καρκίνο, από την οποία βγήκε νικητής, στον σημερινό (22/12) αγώνα της δεύτερης ομάδας της Νιούκαστλ με τη Γουέστ Χαμ.


Ο Αργεντινός αμυντικός πέρασε μία πολύ μεγάλη περιπέτεια, καθώς διαγνώστηκε με καρκίνο στους όρχεις κι έμεινε για σημαντικό χρονικό διάστημα εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων προκειμένου να αντιμετωπίσει το σοβαρό πρόβλημα υγείας.
Τελικά, κατάφερε να βγει νικητής από τη μάχη που έδωσε με την επάρατο νόσο και στο σημερινό (22/12) αγώνα της δεύτερης ομάδας της Νιούκαστλ με τη Γουέστ Χαμ, αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του για τη φετινή χρονιά.
Πηγή: Contra

.Ρότζερς: Θέλουμε ένα σερί νικών

Ο Μπρένταν Ρότζερς υπογράμμισε πως η Λίβερπουλ μπορεί να τερματίσει στην πρώτη τετράδα του αγγλικού πρωταθλήματος,όμως χρειάζεται ένα σερί νικών για να τα καταφέρει.Ο τεχνικός των «κόκκινων» εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον της ομάδας του,παρά τη μέτρια μέχρι στιγμής πορεία.

Αρχικά, ο Ρότζερς τόνισε: «Ναι, φυσικά και μπορούμε. Είναι πάντα μια μεγάλη πρόκληση και φυσικά για να το πετύχουμε θα πρέπει να πάρουμε αρκετούς πόντους. Πρέπει να αποδείξουμε ότι αυτή η ομάδα μπορεί να τρέξει ένα μεγάλο σερί νικών».
Στη συνέχεια, ο τεχνικός της Λίβερπουλ υπογράμμισε: «Για παράδειγμα στον δεύτερο γύρο της περσινής σεζόν είχαμε ένα σερί με έντεκα νίκεςΠηγή: AEK365

.Εκδικάζεται η ένσταση του Ολυμπιακού

Ο Αθλητικός Δικαστής θα εκδικάσει την Τρίτη (23/12) την ένσταση που έχει καταθέσει η ΚΑΕ Ολυμπιακός για το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, στο ΟΑΚΑ.
Η αγωνία για την οριστική απόφαση της ένστασης που έχει καταθέσει ο Ολυμπιακός για το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, στο ΟΑΚΑ, καλά κρατεί. Την Τρίτη (23/12), όμως αναμένεται να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Ο λόγος; Ο Αθλητικός Δικαστής θα εκδικάσει την ένταση που κατέθεσαν οι "ερυθρόλευκοι", όπου αναμένεται και η τελική απόφαση που θα κρίνει τις τύχες του προημιτελικού.
Όλα ξεκίνησαν όταν οι Πειραιώτες κατέθεσαν ένσταση που αφορούσε την παράνομη είσοδο του τιμωρημένου Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο γήπεδο. Αυτή αρχικά απορρίφθηκε από τον Αθλητικό Δικαστή.
Ο ΑΣΕΑΔ, όμως δικαίωσε εν μέρει τους "ερυθρόλευκους", με την υπόθεση να γυρνάει στα χέρια του αθλητικού δικαστή εκ νέου.
Πηγή: Sport 24

.«Δύσκολα θα μείνει ο Μάρτενς»

«Δύσκολα θα μείνει ο Μάρτενς»Στην παρουσία του Μάαρτεν Μάρτενς στον ΠΑΟΚ στέκονται οι Βέλγοι, οι οποίοι τονίζουν ότι το μέλλον του Βέλγου δεν είναι… «ρόδινο» στους Θεσσαλονικείς.

Αρκετά πιθανό είναι το ενδεχόμενο σύντομα να λυθεί κοινή συναινέσει η συνεργασία του ΠΑΟΚ με τον Μάαρτεν Μάρτενς, αν λάβουμε υπ’ όψιν μας τα όσα αναφέρουν στο Βέλγιο.

Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα «voetbalnieuws.be» επικαλούμενη πηγές της εφημερίδας «Nieuwsblad» αναφέρει πως ο Βέλγος φορ αποκτήθηκε με αρκετές προσδοκίες από τους Θεσσαλονικείς, αλλά δεν έχει καταφέρει να προσφέρει τα αναμενόμενα.

«Το συμβόλαιό του λήγει το 2016, αλλά είναι λίγες οι πιθανότητες να το εξαντλήσει», αναφέρει το παραπάνω σάιτ και προσθέτει πως «η συνεργασία των δύο πλευρών μπορεί να τερματιστεί κοινή συναινέσει. Ο Μάρτενς έχει ένα αρκετά οικονομικά συμβόλαιο και μένει να φανεί κατά πόσο μπορούν να συμφωνήσουν ο παίκτης με τον ΠΑΟΚ».
Πηγή: Σπορ FM

.Παπαδόπουλος: "Να τελειώσει η τρομοκρατία"

Παπαδόπουλος Μίτσελ
Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος άφησε αιχμές κατά του Μίτσελ, για τις δηλώσεις του Ισπανού, πως ο Ολυμπιακός θα είναι πρώτος με το τέλος του 2014. Για τρομοκρατία έκανε λόγο ο έμπειρος επιθετικός.




Ξέσπασε στην κάμερα της ΝΕΡΙΤ ο έμπειρος φορ του ΠΑΟΚ, Δημήτρης Παπαδόπουλος, με αφορμή τις Σαββατιάτικες δηλώσεις του Μίτσελ.
"Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε πρώτοι, όχι όπως είπε χθες ο Μίτσελ που ήταν πρώτος -νόμιζε ότι ήταν πρώτος χθες ο κύριος Μίτσελ-, είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εμείς πρώτοι.
Ναι, είχε άλλο ένα παιχνίδι, αλλά εννοούσε, επειδή ξέρω λίγα ισπανικά, ότι είναι πρώτος. Τέλος πάντων", είπε χαρακτηριστικά ο άσος του ΠΑΟΚ και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

"Πρέπει να τελειώσει η τρομοκρατία. Αυτό που ζήσαμε εδώ ήταν τρομοκρατία".
Πηγή: Sport 24