ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:«Πάγωσαν» με Καρρά στο Αγρίνιο! (video)

Πάγωσαν, Καρρά, Αγρίνιο,pagosan, karra, agrinioΈνα πολύ δυσάρεστο περιστατικό «πάγωσε» όσους βρίσκονται στο γήπεδο του Παναιτωλικού αφού ο Σταμάτης Καρράς του Ολυμπιακού Βόλου τραυματίστηκε στο χέρι όταν πήγε να πιάσει μία κροτίδα.
 

Live Streaming. 21:00 Panathinaikos vs Olympiacos


ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Γκόμεθ και Λεβαντόφσκι οι εναλλακτικές της Τσέλσι

Πρώτος στόχος για την επίθεση της Τσέλσι παραμένει ο Έντινσον Καβάνι, αλλά υπάρχουν και εναλλακτικές λύσεις. Διαβάστε τι ισχύει στην κάθε περίπτωση και ποιο είναι το μέλλον των Φερνάντο Τόρες και Νταβίντ Λουίζ.

Η απόκτηση ενός επιθετικού κορυφής είναι ένας μία από τις βασικές επιθυμίες του Ζοζέ Μουρίνιο από τη μέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Τσέλσι.
Πρώτος στόχος του Πορτογάλου παραμένει ο Έντινσον Καβάνι, αλλά η περίπτωσή του παρουσιάζει δυσκολίες σύμφωνα με τους "Times".
Αρχικά η Νάπολι ζητάει για τον Ουρουγουανό 63 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή όσα προβλέπει η ρήτρα του. Ο Μουρίνιο θα ήθελε να μην κάνει μεγάλα ανοίγματα φέτος η Τσέλσι λόγω και του Financail Fair Play και γι' αυτό θα προτιμούσε να δώσουν οι Λονδρέζοι λιγότερα χρήματα και κάποια έμψυχα ανταλλάγματα, κάτι που δε δέχεται ο Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις.
Έτσι έχει και δύο εναλλακτικές λύσεις, σε περίπτωση που δε βρεθεί η χρυσή τομή με τους "παρτενοπέι". Ο λόγος για τους Μάριο Γκόμεθ και Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ο Πολωνός έχει ξεκαθαρίσει πως θα επιθυμεί να μετακομίσει στην Μπάγερν Μονάχου και είναι διατεθειμένος να απορρίψει κάθε άλλη πρόταση, αλλά ο Γερμανός θεωρείται εφικτός στόχος.
Στους Βαυαρούς φέτος βασικός έπαιζε ο Μάριο Μάντζουκιτς και αυτό έχει δυσαρεστήσει τον Γκόμεθ. Επιπλέον, ο 27χρονος αμείβεται με ένα ποσό της τάξης των 6 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως και θα ήθελε να αποχωρήσει αν υπήρχε ομάδα που θα του έδινε τα ίδια χρήματα, ενώ κανένα εμπόδιο σε αυτή τη μεταγραφή δε θα έβαζε η Μπάγερν.
Τέλος, να σημειωθεί πως το δημοσίευμα επιβεβαιώνει τις πληροφορίες της "Marca", η οποία πριν λίγες ημέρες ανέφερε πως ο Μουρίνιο σκέφτεται το ενδεχόμενο παραχώρησης των Φερνάντο Τόρες και Χουάν Μάτα. Για την ακρίβεια, οι "Times" αναφέρουν πως ο 50χρονος τεχνικός θέλει να δώσει τον πρώην επιθετικό της Λίβερπουλ προκειμένου να πάρει χρήματα για να κινηθεί στο μεταγραφικό παζάρι. Η περίπτωση του Μάτα διαφέρει λίγο, αλλά η Τσέλσι είναι διατεθειμένη ν' ακούσει προτάσεις, ενώ ο Πορτογάλος δεν είναι αρνητικός και στο ενδεχόμενο πώλησης του Νταβίντ Λουίζ. Ωστόσο, κοστολογεί τον Βραζιλιάνο αμυντικά στα 35 εκατομμύρια λίρες.

Πηγή: Sport 24

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Νεανίδων βάζει τρίποντο στον Ευρώτα!.

Α1: "Αιώνιοι" τελικοί... πράξη δεύτερη


Α1: "Αιώνιοι" τελικοί... πράξη δεύτερη





Οι τελικοί της Α1 μεταφέρονται στο ΟΑΚΑ, με τον Παναθηναϊκό -έπειτα από το μεγάλο μπρέικ στο πρώτο ματς και την "αρπαγή" του πλεονεκτήματος έδρας- να υποδέχεται τον Ολυμπιακό απόψε (21:00, ΝΕΤ).
Οι ανεβασμένοι ψυχολογικά "πράσινοι" επουδενί δεν θέλουν να πάει χαμένο το 1-0 στον πρώτο τελικό μέσα στο ΣΕΦ και είναι έτοιμοι να εκμεταλλευτούν την "καυτή" έδρα τους προκειμένου να αποκτήσουν σαφέστατο προβάδισμα για το φετινό τίτλο του πρωταθλητή. Βέβαια, ο Αργύρης Πεδουλάκης φρόντισε να "προσγειώσει" τους παίκτες του (σ.σ. άπαντες είναι στη διάθεσή του, καθώς δεν αντιμετωπίζει προβλήματα της τελευταίας στιγμής) εν όψει της δεύτερης "μάχης" με τους πρωταθλητές Ευρώπης.

Απ' την άλλη, στον Ολυμπιακό γνωρίζουν ότι ενδεχόμενη δεύτερη ήττα από τον "εξάστερο" αυτόματα τους φέρνει με την πλάτη στον τοίχο αφού για να κατακτήσουν το πρωτάθλημα θα πρέπει να πάρουν τα εναπομείναντα τρία ματς της σειράς των τελικών! Γι' αυτό και στις τάξεις των "ερυθρόλευκων" επικρατεί κλίμα... ανασύνταξης και συσπείρωσης ούτως ώστε να ανακτήσουν το πλεονέκτημα της έδρας. Εξάλλου, η εμφάνιση του πρώτου παιχνιδιού ήταν μετριότατη και ο Γιώργος Μπαρτζώκας θέλει να ελπίζει ότι -έχοντας ετοιμοπόλεμο και τον Έισι Λο που στην πρώτη αναμέτρηση δεν πήρε χρόνο συμμετοχής- η ομάδα του θα παρουσιαστεί βελτιωμένη...

Βέβαια, απόψε (16:30 ΕΤ-3) ρίχνονται και πάλι στη "μάχη" της τρίτης θέσης Πανιώνιος και ΑΓΟΡ για το δεύτερο αγώνα της μεταξύ τους σειράς, η οποία μεταφέρεται στο Ρέθυμνο, με τους "κυανέρυθρους" να έχουν το προβάδισμα στις νίκες με 1-0. 


Πηγη:Soccerplus.gr

Live Streaming.13:40 Real Madrid vs Barcelona.BASKETBOOL

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Νεανίδων βάζει τρίποντο στον Ευρώτα!.


ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Νεανίδων βάζει τρίποντο στον Ευρώτα!.

  • Το  ΝΠΔΔ του Δήμου Ευρώτα δέχτηκε με χαρά την πρόταση της ΕΟΚ για τη συνδιοργάνωση των αγώνων και με δεδομένη, πλέον, την εμπειρία μας σε τέτοιου είδους διοργανώσεις, εγγυόμαστε  τη φετινή επιτυχία του Πρωταθλήματος.(Πραγματι αυτοι οι αγωνες δεν θα τελειωσουν στις 3 π.μ...αλλα πριν κλεισουν τα νυχτερινα κεντρα,ωστε να προλαβει η ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΟΜΑΔΑ!!! )
  • ΣΧΟΛΙΟ:Κατα την προσφιλη ΤΑΚΤΙΚΗ του ΝΠΔΔ του Δημου Ευρωτα δεν αναφερει το κοστος της συνδιοργανωσης...φυσικα οι Νεανιδες θα αγορασουν τσιγαρα απο το περιπτερο(κοντα στο ξενοδοχειο που θα πληρωνει ο Δημος σας) που θα τους πατε  και θα απολαυσουν φυσικους χυμους απο φρεσκα πορτοκαλια και για μια ακομα φορα θα εχουμε πληθος απο αθλητικους τουριστες που θα μας αφησουν καποια ΕΥΡΟΥΛΑΚΙΑ!!!.
  • Η ΑΝΟΧΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ...ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΟΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ...

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Λαμ: «Πιο δυνατοί με Γκουαρντιόλα»

Λαμ: «Πιο δυνατοί με Γκουαρντιόλα» | onsports.gr

Ο εκ των αρχηγών της Μπάγερν Μονάχου υποστήριξε πως οι Βαυαροί θα είναι ακόμα πιο δυνατοί με τον Πέπ Γκουαρντιόλα στο «τιμόνι».
«Θα είμαστε πιο δυνατοί τη νέα σεζόν με τον Πεπ Γκουαρδιόλα στον πάγκο. Τα καλύτερα χρόνια αυτής της ομάδας έρχονται και ο προπονητής είναι έμπειρος, δεν νομίζω πως θα είναι πρόβλημα η επιτυχία που είχαμε αυτή τη σεζόν», είπε χαρακτηριστικά ο Φίλιπ Λαμ. 

Πηγή: OnSports

Live Streaming.13:40.9/6/2013 Real Madrid vs Barcelona.BASKETBOOL

Live Streaming.13:40 Real Madrid vs Barcelona.BASKETBOOL

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Κουρτινάιτις και τη νέα σεζόν η Κίμκι

Κουρτινάιτις και τη νέα σεζόν η Κίμκι

Ο Ρίμας Κουρτινάιτις θα κάθεται στον πάγκο της Κίμκι και την νέα σεζόν, με τους Ρώσους να ανακοινώνουν την επέκταση της συνεργασίας τους με τον Λιθουανό τεχνικό.
Ο 53χρονος προπονητής βρίσκεται επικεφαλής της Κίμκι από το 2011. Με τον Ρίμας Κουρτινάιτς στον πάγκο τους η ρωσική ομάδα έχει κατακτήσει από μια φορά το Eurocup (2012) και τη VTB League (2011), ενώ φέτος έφτασε μέχρι το Top 16 στην Ευρωλίγκα, με τον Ολυμπιακό να τους... φράζει το δρόμο που οδηγούσε στο Λονδίνο και το Φάιναλ Φορ. 


Πηγή: SuperBasket

Live Streaming.13:40 Real Madrid vs Barcelona.BASKETBOOL

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Νεανίδων βάζει τρίποντο στον Ευρώτα!.